8 mars: Åter igen, ett bilköp

Men denna gång blir det inget jävla rassel som man alltid har köpt och fått jävlats med. Nu har vi bestämt oss att inhandla en nyare bilmodell och när jag var in till en bilhandlare förra veckan för att ragga praktikplatser så fann jag en bil som var liten, snygg, tuff och viktigaste av allt - billig! Eller ska man säga prisvärd? Ordet billigt är ganska relativt.

Jag och Angelica satt oss ned för att räkna idag på vilka kostnader detta skulle tänkas bli för oss och insåg att det inte skulle bli så stor skillnad mot vilka utgifter vi har idag då vi tog med bränsleförbrukning och reservdelskostnader i vår kalkyl eftersom vi alltid haft gamla skitbilar. Det skulle bli typ plus minus noll att äga en nyare bil.

Bör iaf kosta på Audin så den är fit for fight då den är en kombi. Denna bil vi ska inhandla under veckan är i en s.k. Golf-klass. Blir lite bökigt att få in barnvagn i en sådan... men det går iof om man slänger ner baksätena.

Ja... nå vad är det för en bil nudå?

Alfa Romeo 147 2.0 16 V Twin Spark av 2004 års modell. 6500 mil. 1 (kvinnlig) ägare.
I varudeklarationen var det ett endaste fel på bilen - en liten spricka i blinkersglaset! Mer info och bilder här
Ska försöka pruta ned bilen lite till fastän den redan är sänkt med 20.000kr.

Bilen är riktigt riktigt fin. Passade på att provköra den också och den gick som en dröm.
Ett plus är att det inte är en dussinbil som Golf eller liknande. Man vill ju sticka ut lite =)


Först en bild på motorn jag fann på internet och de övriga tre är mobilbilder jag själv tagit.



Igår var det lugna puckar här hemma och jag somnade pladask runt 23 tiden. Under hela dagen var man trött och hade ont i huvudet eftersom man var på en riktigt rolig födelsedagsfest hos Henrik på fredagen.

Idag ska jag till Håkke i Kungsgården för ett möte angående klubben igen. Ska vara där kl 16 och sen åker jag hem för att sussa och sedan ner igen till Gävle på måndagsmorgon för att jobba.

Ska bli skönt att kunna ta tåget efter 1 april då vi flyttar in i de nya lokalerna bredvid tågstationen i Gävle. Kan man jobba på tåget på väg ner och hem och lägga mer tid på kund och personalbesök när man väl är på plats istället.



Var nyfiken kring hur många besökare den suveräna hemsidan Katastrofala Omslag har...

Kenny:
Är nyfiken på hur många besökare Herr Dryck har i sin helt underbara blogg varje dag / vecka / månad?
Herr Dryck:
Det varierar givetvis och jag håller inte stenkoll på det. Men omkring 7000 unika besökare i veckan blir det, allt som allt har det blivit knappt 300 000 olika besökare.



www.tjuvlyssnat.se

Dagis, Umeå
En pojke ~4 och fröken ~30 sitter och pratar om skillnaden mellan pojkar och flickor.
Pojken: Varför har pojkar snopp?
Fröken: Men hur skulle man annars se skillnad på pojkar och flickor?
Pojken: Men åååh! Tjejer har ju Lypsyl!



Skrev i förra bloggen att jag skulle skriva om de värsta smärtorna jag råkat ut för men inser att denna blogg är lång nog denna gång, så jag ska försöka skriva om det i nästa blogg istället.

Tills dess... ha det gott och vi får se om jag är Alfa Romeo ägare då också =)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jasså ska du bli alfaägare då måste du fixa den rätta looken, jag rekomenderar bakåtstruket hår med daxvax och pomada, glansig kritstrecksrandig kostym med en röd ros i bröstfickan handsydda putsade skor toppa gärna detta med en halv flaska armani rakvatten sen är det bara att gasa iväg ut på byn

2009-03-08 @ 12:46:49
Postat av: mange

Jasså ska du bli alfaägare då måste du fixa den rätta looken, jag rekomenderar bakåtstruket hår med daxvax och pomada, glansig kritstrecksrandig kostym med en röd ros i bröstfickan handsydda putsade skor toppa gärna detta med en halv flaska armani rakvatten sen är det bara att gasa iväg ut på byn

2009-03-08 @ 12:48:47
URL: http://www.rowdycarclub.se
Postat av: kyd

mange: Asg. Njaaa... måste man? =)

2009-03-08 @ 13:39:04
Postat av: Nettan

Men snälla Kenny inte en alfa.. JAG måste nog hålla me Mange om de han har sagt... De är ju för fan en GUBB bil :-)... HA de bäst...

2009-03-08 @ 14:15:11
URL: http://sessa69.blogg.se/
Postat av: Jesa

javisst ja det blir ju möte idag! Vore bättre om ni ordna möte så man visste det minst 1 vecka före än bara 2 dagar före! Tänk om man har planerat in nåt.. så werner kan ju inte idag heller!

2009-03-08 @ 15:38:51
URL: http://raggarjesa.blogg.se/
Postat av: kyd

Brat-bil och gubb-bil? Fördomarna haglar och jag har fördomar också men inget om Alfa. Jag som tycker en Volvo är en gubb-bil och en Audi en brat-bil. =)

2009-03-08 @ 19:39:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0