30sep: Dåligt humör men effektiv

Jag har varit på sådant dåligt humör idag så jag blivit upprörd för det mesta. Värst var det när jag skulle montera en taklampa i köket. Det jävlades så hemskt så jag fick lägga mig och vila i 1½ timme innan jag blev lugn igen, haha.

Men trots ett dåligt humör så skrev jag ett helt nytt personligt brev till ett jobb jag sökt idag, tillverkat en datorbänk (en sådan man kan ha i sängen till den bärbara), avreagerat mig genom att skjuta några skott med älgstudsaren och gjort grundlig vapenvård på både luftgeväret och älgstudsaren. Luftgeväret har nog aldrig varit rengjort någon gång. Det tog någon timme att fixa det. Men nuså är både gevär och jag insmord med härligt doftande vapenfett.

Men dagen är inte slut ännu. Jag ska bada Balder och bädda rent åt honom. Sen ska jag raka bort skägget som jag börjat fått. Man glömmer bort att raka sig när man är arbetssökande.

I morrn torsdag ska jag till Alfta för att hämta nya tygmärken till klubben och ska passa på att hälsa på Jocke i Bollnäs och ge honom ett medlidande, dels för att han blivit äldre och att han fått ryggskott. Lotten gick även till mig att handla mat... som jag finner dödstråkigt. Men det blir nog mer intressant på gott och ont när Jon är med.

Jon får hänga med mig hela dagen i morrn då han fortfarande har feber. Men han är inte förkyld eller hängig underligt nog. Angelica tror det är tre-dagars-febern... vad nu det än är?



1: Mäter den bärbara datorn i snickarboden, men kan ju lyssna på musik samtidigt som man filar och snickrar. =)
2: Grundlig vapenvård.
3: Älgstudsaren Husqvarna Carl Gustaf´s sigill. Är jättestolt över det vapnet. Finaste jag skjutit med och det är så enormt lätt och balanserat. Men det kostar också... tur att det var ett arvegods.



Lilla hästen.

Taktlös möter hemlös.

Fan... jag kan inte sluta skratta. Helt makalöst!

Faktiskt bland det jävligaste outfits jag någonsin sett i hela mitt liv.



Nu ska jag bada mig själv och Balder Bus.


29 sep: En alldeles för liten riddarhjälm...

... sitter jag med på huvudet just nu. Jon och jag är riddare och skjuter monster som kommer upp från trappen.

Jon är hemma idag från dagis. Han har över 38 graders feber men inte är han hängig inte. Men det är far hanses. Vaknade med huvudvärk och är förkyld.

Har inte viljat tagit upp det förut - att ingen i familjen blivit sjuka för då skulle man väl bli sjuk. I går tog svärmor upp det och fastän jag tog i trä så vaknade jag och Jon sjuka. Fantastiskt det där.



Just nu har jag musik som man kan lyssna på i 13 dagar och 12 minuter. Det är 5847 låtar jag har på datorn.

Innan The Big Krasch då både ordinarie och backup hårdisken gick sönder med två dagars mellanrum hade jag nästan 9000 låtar.

Hur fan ska man kunna lyssna på allt? Har gjort en favoritlista med några hundra låtar. Det är endast den listan man använder.

Vilket jäkla I-lands problem. För mycket låtar på datorn som man tycker är synd för man kommer aldrig lyssna på alla, haha.



JAG VILL ÅKA PÅ OKTOBERFEST!
Har jag sagt i många år nu men jag kommer aldrig iväg. Undra om man kommer iväg nästa år? Fast om Angelica kollar den här länken så kommer jag väl aldrig iväg.

Agneta och Johanna blir intervjuad.

Protestera! Protesten har gått igenom redan!!

Hahaha. Kära nån!

När rasar vårt uthus?
Gissa på ett datum. Den som kommer närmast vinner! Något pris ska jag kunna hitta på också.



Vad händer denna vecka?

Så fort vädret blir bättre och jag blir lite piggare ska jag fortsätta vaxa Anders bil och städa ur den. Började igår men fick ge mig mitt i allt då det fan i mig blev storm och hagel. Därefter blir det att fortsätta med vår bil och svärmors.

Blir väl att småfixa här hemma också. Fixa lampor och dona. Har redan plockat undan allt på altan och städat gården från alla leksaker inför vinterns annalkande.

Vet inte riktigt vad som händer till helgen. Men det fortfarande skralt i kassan så det blir att hålla sig hemma och ta sig en whiskey för att mota bort förkylningen (börjar nynna på låten Undanflykter...).

Ska kika in till Järnkrok i Bollnäs också hade jag tänkt.



Från TimeOut:
Martin Timell: Vad är det som har ett handtag, en stålwire och en 7 kg kula?
Robert Gustavsson: Farmen-Qristinas geishakula?

27 sep: Partaj framöver

Farmor blir nog glad då hon får rå om Jon mycket framöver. Men inte gör det Jon något heller. Han tjatar om farmor ofta.

En jäkla massa fester och evenemang är på gång framöver. Skulle det inte bli lugnt på vintern sa jag i någon blogg?

9 okt: Tillnyktringsenheten har releaseparty på Railway Saloon i Sundsvall.
31 okt: Livespelning på Rowdy Car Club i Kungsgården.
14 nov: Partaj med Anna, Skägget och Järnkroken i Arbrå.
21 nov: Eventuellt en Los Raggos-medlemsfest med liveband i Gävle. (Inget är klart ännu.)
12 dec: Julbord för medlemmar i Los Raggos och Hillbillys i deras lokal i Gävle.

Julbordet blev alldeles nyss klart och ni som är medlemmar i Los Raggos kan sprida ut det till andra medlemmar. Det blir ett knytkalas-julbord. Vad ni ska ha med er för mat och vilken tid det gäller, meddelas snarast. Öl och cider finns att köpa i baren. På kvällen spelar Rockfire och då öppnas även grindarna för allmänheten. Medlemmar betalar inget inträde.

Angelica och jag har fått ett fint erbjudande om en kryssning till Åland också. Får se var vi kan trycka in det någonstans.

På tal om partaj... förköpen börjar redan ramla in för spelningen Black Knights den 13 feb. På Facebook är anmälda deltagare nästan 180st redan. Skulle fan hyrt Göranssonska Arenan i Sandviken =)

Igår stängde jag av mobiltelefonen för jag stannade hemma och tog det lugnt med familjen. Det hände en jäkla massa igår och det blev för mycket att välja på, plus att jag inte hade ett öre att festa för.



Angelica vid 36 år.

Angelica vid 52 år. Gått ner lite.

Haha! Men va i helvete? Det var inte snällt det inte.

Lasse Kongo dissar Friends-reklamen.

JAAA! Äntligen börjar det hända saker!



Anders har kommit hem från sjukhuset på permission. Han kan knappt gå, utan har sådant där gå-bord. Han hällde ut alla mediciner på bordet som han skulle ta bara under helgen då han var hemma. Det var inte några!

Läkarna håller på att leta fram medicin som passar Anders bäst för hans smärtor. Det är därför det är så mycket olika.

Han var vid god vigör (förutom kroppen då) fastän han fått beskedet att han har skelettcancer. Som tur är så fick han behandling snabbt och kommer nog klara sig ganska bra. Men sjukdomen kommer bestå hela livet.



Pga eländig ekonomi så har vi börjat handla på Lidl och vad fick jag se senast när vi var där? Höll på att bryta ihop!

De har börjat sälja julgodis... i massor!

Va i helvete! Det är september! Det blir bara värre och värre det här. Snart börjar det väl säljas julgrejjer i augusti också.



Avslutar med en fråga som förbryllat mig länge...

Vad är det med sk gangsters och deras handtecken... I dont get it. Någon som kan förklara?

Är det något hemligt språk typ som fikonspråket fast med handtecken som ser ut som man är handikappad med förvridna handleder och spretande fingrar. Typ som man fastnat med handen i en maskin eller nåt?

23 sep: Massa evenemang i helgen

Fyra evenemang i helgen som är intressanta.

¤ Ante har grillpartaj i garaget i Falun.
¤ Järnkroks inbjudan till storfest på Baldernaes MC i Bollnäs med liveband.
¤ Veteranmarknad och rock på kvällen i Medskogen. Unkool Hillbillies... inte illa.
¤ T-Blue spelar sin första spelning på 20 år på Hillbillys i Gävle.

Har inte ett ruttet öre efter att man betalat vinterdäcken så det lutar väl åt att bli hemma. Men det kan ju vara skönt det också då man varit ut på galej så många helger i rad nu.



Clutch - Electric worry





Då var det dags att eventuellt byta bank då. Göran Persson är en kandidat som ordförande för Swedbank och den karln har jag inget förtroende alls för. När han ledde Sverige kunde man bara inte hur som helst byta nationalitet, men nu kan jag iaf byta bank.



Man ska visa ID i tid och otid och det ska registreras ta me fan allt man gör numera. Men när man handlar ammunition så tittar de inte ens på vapenlicensen eller på ID kortet. Men om man ska beställa en biljett på SJ då ska det in i olika tillfälliga system? Underligt.

Har hört någonstans att vi svenskar är registrerade i ca 20st olika statliga och kommunala system och sen har vi alla tillfälliga system man är med i tex när man reser... och alla frivilliga, dvs där man skrivit in sig själv på internet och liknande.

Övriga europér är med i ca 3 st statliga system. Snacka om storebrorstat man bor i.





1: Jon väljer verktyg som han ska laga ett bord med =)
2: Adam, Liam och Jon spelar Xbox
3: I år rasar nog gamla liret. En kompis skulle egentligen rivit det för 7 år sedan men men...
4: Den utsökta middagen jag skrev om i förra bloggen.



En bild från tiden i FBU. Jag var runt 16-17 år och vägde kanske 70-75kg, haha. Lill-plutten!



Från prydlig ordentlig pojk i uniform till detta...



En raggare på över 100kg. Tänk hur det kan bli =)



Förköpen till spelningen med Black Knights har börjat ramla in.
Det här blir en galen spelning det...

Har även en annan spelning på gång med ett annat gäng kompisar. Men mer om det framöver då allt inte är klart ännu. Men det blir en galen spelning det också. Jösses. =D



Dagens länk-tema: Personliga påhopp *mouhahaha*

Ungefär så här seg är Jon till matbordet varje dag.

Antes bil dök upp när jag surfade runt lite.

Brorsan vid 38 år.



Jon pillade bort en liten bit hud som hade vitnat på sin fot och tittade på mig och sa...
- Inte fågelskit.

21 sep: Jävlar hur det ser ut

Vilken röra vi har det hemma nu. Grejjer och fulla sopsäckar överallt. Nej, jag har inte blivit utslängd... vi rensar vinden!

Igår började vi städa. Vi brukar göra det en gång/år men förra året hoppade vi över det så vinden är fullproppad med grejjer.

Vanligtvis slänger vi massvis med saker varje år men nu blir det säkert dubbelt så mycket skräp. Räknar med två släpvagnslass. Mycket av det man slänger har man sparat hur länge som helst. Varför slängde jag inte eländet på senaste vindrensningen kan man undra?

Denna gång slänger vi inte riktigt allt heller. Vi ska testa att försöka sälja en del på Tradera. Allt från massor av porslinskatter, spelaffischer till hjul som ska sitta på en spark, haha.
Det kommer ta flera dagar att fotografera allt och skriva annonser. Är det värt det måhända?

Vi har börjat rensa ända längst in i vinden. Det har vi aldrig gjort förut. Där finner man saker som är runt 100 år gamla. Ja, det är inte klokt hur mycket som får plats på en vind?

Nu vet man vad man ska göra i några dagar framöver.



I lördags åt jag bland det godaste jag ätit på år och dag. Angelica tillagade fläskfilé med kantareller och därtill hasselbackspotatis. Efterrätt blev det äppelpaj och vaniljsås. Fläskfilén sköljdens ner med en Innis & Gunn.

Vilken middag! Vette tusan hur hon gjorde? Fläskfilén blev så mör och tillsammans med nyplockade kantareller så var det helt underbart.

Därefter blev det film och sedan vandrade jag och Balder upp till grannarna och blev kvar till sena natten.

Tidigare på dagen var vi och grillade korv i skogen och lekte kurragömma med Jon. Han ville aldrig sluta leka heller så vi fick gömma oss många gånger innan vi kunde åka hem =)



Bland det finaste jag sett på länge.

Var vill du festa? I Sverige eller England?

Vilket uppträdande!



Om någon skulle rösta på ett parti som har en partiledare som går ut med att han/hon är nazist, då skulle väl denne bli kallad nazist också eller hur? Ganska självklart.

Men det är många som inte vill bli kallad kommunist fastän de röstar på Lars Ohly som går ut med att han är kommunist?

För dem som kan sin historia vet vad kommunister står för och vilket lidande de gjort världen. Romarna, amerikaner, mongoler, nazister m.fl. krigslystet folk är duvungar i jämförelse med vad kommunister ställt till med.

Att dessutom kommunism aldrig har fungerat i ett samhälle (och kommer nog aldrig att göra) gör ju inte saken bättre. Trots allt lidande så har det aldrig gett något gott. Om man inte tycker att yttrandefrihet, tryckfrihet, åsiktsfrihet, starta egna företag m.m. är överskattat då förståss?

Det är 2009 och folk är inte upplysta nog av vad kommunism ställer till med. Bevis? Ja, Vänsterpartiet sitter fortfarande i Riksdagen.



Fan va Balder skäller för minsta lilla numera. Vette tusan vad som hänt med honom? Börjar bli gammal och hör dåligt anar jag?

Han skäller på allt och alla som kliver in i huset. Så fort dörren öppnas eller att han tycker att han hör något underligt så skälls det. Det börjar bli påfrestande.

Jon tröttnar han också och säger åt honom hela tiden...
För någon dag sedan så ryter Jon till: - Meeeen!
Balder fortsätter skälla (så klart) och Jon blir helt vansinning och får till en mörkare och mycket högre röst:
- Jag sa MEEEEEN!

Haha, vilket humör han har den lille.



Avslutar bloggen med ett citat som jag snappade upp i lördags.

- Fan, ska jag slänga ut dig fastän du inte bor här?
// Mattias Lund.

19 sep: Migrän inatt

Nu kl 1230 börjar migränen försvinna efter medicinkurer, en termos kaffe, sömn och en lång dusch. Vaknade i morse av en jävla huvudvärk och det är värst att få migränen på natten då jag inte kan ta medicinen innan det bryter ut eftersom jag sover så klart.

Hela dagen är förstörd. Hade så mycket jag skulle göra idag. Bland annat skulle jag ut med Angelica och Jon för att grilla korv i skogen men de verkar ha gått själva medans jag sov.



Underligaste parasiten.

Annorlunda äventyrspel med en helt underbar låt därtill.

Vår lokala kändis John Lindberg är för jävla bra.



Skrev i en tidigare blogg att vår lilla by haft ett badhus. Angelica la till detta som Stråtjära också haft:
¤ Restaurang
¤ Kiosk
¤ Två matbutiker
¤ Två banker
¤ Postkontor
¤ Bageri
¤ Servicehem (som vi fortfarande har kvar)
¤ Vårdmottagning m.m.



Vill ha nya glasögon. Diesel solbrillor med slipade glas som kostar 2300kr. Så jävla snygga. Ska ha dem mindre tonade än på bilden så man kan ha dem inomhus också.



Men vinterdäck kommer först. Beställt två st Nokian Hakka 5 för 2500kr *hua*. Beställde dem på nätet, annars hade det blivit ca 3200kr om man besökt en gummiverkstad.



Kunde ha köpt regummerat eller ngt annat billigt... men eftersom Angelica inte kört bil på vintern någon gång så ska det vara top of the line däck för säkerhetsskull. Sen så håller ju dem ett tag också så man tjänar väl på att köpa dyrt i längden. De andra två däcken är Gislaved och är riktigt fina gudskelov.



Igår såg jag en av de mest osmakliga reklamfilmerna hittills på TV. Tror det var Always som gjorde reklam för sina mensbindor där bindorna formades sig till bland annat paraplyer och det värsta... till ett badkar där en tjej la sig i. Satt med stora ögon och funderade hur fan producenterna har funderat??



Fick nyss ett telefonsamtal från Angelica. De hade besökt Mia och skulle ut i skogen efter att de kommit hem. Fick man vara med på det iaf då =)



Jag duschar vrånga Jon lite för länge på huvudet när han badar... och med armarna utsträckt, knutna nävar och vansinnig blick...
- Inte bråka nuuuu!

16 sep: Mycket händer nu i livet

Mycket händer, både gott och ont.

Kan börja berätta om det negativa =(

Svärmors sällskap Anders råkade ut för en skoterolycka 2002 och har haft problem länge med ryggen mestadels. Jag skrev i en blogg inte för längesedan att ambulansen fick komma hit och hämta honom då han plockade fallfrukt och när han hade satt sig för att vila så kom han inte upp, utan ramlade ihop av smärtor i ryggen.

Nu har de gått igenom hans hälsotillstånd ordentligt och det visade sig att Anders har fått en form av skelettcancer som kallas myelom.

Det gnager i huvudet på mig och samtidigt som jag blir ledsen så blir jag irriterad över naturens gång... som man egentligen inte kan göra något åt.

Försöker göra den negativa energin till något positivt istället, då det i min värld är resursslöseri att lägga dålig energi på något jag inte kan påverka. Försöker engagera mig helt och hållet åt klubben... som ni kan läsa om mer längre ner.

Till dig Anders.



Tack Martin för tipset.


Vad har hänt nu i veckan?

Bland annat donat med Jons cross och rengjort Winchestern ordentligt som tog ngn timme att göra. Ska köpa ammunition till den i morrn och så ska jag ut i skogen och skingra tankarna i helgen. Behövs verkligen nu känner jag. Fick försmak när jag var ut med Jon för någon dag sedan till jaktstugan.

Hittade kameran så här är några bilder från skogstrippen. Jon fotade pappa och stugan =)




Redan nu 108 st från olika delar av Sverige och även utomlands som gett besked på Facebook att komma på Black Knights spelningen den 13 feb. Behöver nog ragga fler medlemmar som kan jobba =)

Medlemsantalet i klubben fortsätter öka hela tiden och idag (ons) på vårt klubbmöte vi hade hos Danne i Kungsgården, gick vi igenom en bunt som lämnat sitt intresse.

Ni som läser denna blogg som lämnat intresse - Hör av er till mig så skickar jag ert medlemstygmärke. 100kr kostar det och det inkluderar medlemsavgiften. Kommer även meddela er information angående en medlemsfest med liveband vi ska ha i november.

T-shirts, hoods, tjejtröjor, kepsar och klistermärken är på gång också. Lämna ert intresse av vad ni kan tänkas vilja inhandla. Bilder kommer upp så fort jag hunnit designa dem =)

Vi har även på gång att etablera Los Raggos i flera delar av Sverige, bland annat i Dalarna.



Hahaha! Ord överflödiga.

Störtskön gammal goding!

Bland det värsta jag sett. Jeansen gjorde hälften av eländet.



Det händer grejjer hela tiden... verkar fylla bloggen varje gång. Men det är bra det så man aktiverar kropp, själ och tanke.



Jon fiser...
- Jaa pruttaaa.
Efter den fisen följer några till och helt förtjust...
- Igen o igen o igen.

14 sep: 5 månader kvar

Om 5 månader nästan precis så har vi spelningen med Black Knights!

Vilken respons det blivit kring detta. Räknar med mycket folk =)

Lite kuriosa i och med Black Knights. Deras första offentliga spelning någonsin var 1981 och spelades i en NTO lokal endast 100 meter ifrån där jag bor här i Stråtjära. Tvärs över vår hästhage! Men lokalen är riven nu sedan länge tyvärr.

På tal om gamla byggnader så fanns det ett badhus här i Stråtjära/Skog. Men det är också rivet. Inte alla små byar som hade ett eget badhus inte.



Nu har jag så många länkar samlade så jag får ta och skicka iväg en bunt på en och samma gång. Varsågoda!

Bilsport besöker Antes garage. Antes gula fara är med dessutom.

Åh herreguuuud. Teen Cribz! =)

Nu känner man sig snygg. Notera sista bilden. Håkan E innan han klippte av sig sitt långa hår.

Gillar ni lyteskomik ska ni besöka People of Walmart.

Någon som har lust att åka till Danmark för att festa? Nää... handla sprit där, festa här!

"Bara om jag håller mig så någorlunda nykter så kommer det här inte va någe problem... tror jag inte."

Men för i helvete? Finns det folk som håller på med sådant här?



Jäklar va jobb det finns att söka nu helt plötsligt på AF. Massor av jobbcoach-jobb och en del annat skoj. Fann bland annat ett jobb som Försteman på en stor däckverkstad. Passar ju mig perfekt. Skulle vara skoj om man fick det jobbet.



Idag har varit en skön dag förutom att man varit lite trött sedan helgens bravader då Verner hade sin 30 års fest. Man blev lite för fuller faktiskt. Men så kan det bli ibland. Sköj var det iaf. Dansade, festade och skrattade mig genom kvällen. Förutom när man hade politiska diskussioner med en närma vän som spårade ur lite, haha.

I lördags på dagen kom det en massa folk för att fira Jon och han fick massa tårta och presenter. I söndags kom kusinerna och det var full fart i några timmar här hemma. Gudskelov mådde jag inte dåligt på söndagen, trots festligheterna på lördagen.

Idag for jag och Jon till jaktstugan men vi fick gå en bra bit då ett träd hade fallit ner över traktorvägen. Får åka och ta bort det i morrn hade jag tänkt.

Några fler djur än en larv och hackspett såg vi inte, haha. Kan bero på lillemans stojjande i skogen. Enda gången han var tyst var när han fick fika. Då var han knäpptyst i hela två minuter.

Geväret hade jag med mig iaf... kanske man kunde överraska något vilt. Men icke då...

Jon fick världens skratt åt pappa iaf. På hemvägen tog honom på axlarna för att det skulle gå snabbare att gå. Jag sa till honom att jag inte skulle ramla så han inte behövde inte vara rädd. Men vad gör jag inte då? Pang tjong ner i backen! Men gudskelov satt Jon kvar på axlarna och han skrattade av både rädsla och att det var komiskt anar jag.

Senare på dagen försökte jag lägga mig och sova, men det var inte mycket till vila då hela huset var fullt med ungar lekandes med smattrande leksaksgevär. Så jag är bra mör nu känner jag. Angelica bråkade om att jag inte skulle sova något mer, men jag hade knappt ens hunnit somna in... men jag orkade inte bråka med henne (hon skulle tro att jag hittade på bara ändå) så jag klev upp.

Tänkte lägga upp några bilder men kameran har blivit bortslarvad under dagens gång.

Fotografen är på besök på skolan i morrn. Då ska de försöka fotografera Jon igen. Får se hur det går denna gång, haha. Tur att man kan skicka tillbaka fotografierna =)



Johnny:
- Tror att jag är Chip Foose och pimpar Kennys Buick. Whitespoke fälgar, Billebro-stereo och det bästa från Biltema och Hobbex.

10 sep: BLACK KNIGHTS REUNION

Nu är det officiellt efter en del förhandlingar...

LOS RAGGOS fick äran att arrangera BLACK KNIGHTS reunion spelning!!

Spelningen äger rum 13 feb 2010 på Sporthallen i Kungsgården!

Förband är ej klart ännu.

Sprid ut det till alla! Man får inte missa Sveriges genom tiderna största och bästa rockabillyband's comeback!



-

Det här är stort! Megastort! Stolt över att vår klubb fick denna spelning då de har varit efterfrågade om en reunion spelning väldigt länge från alla olika håll... till och med från arrangörer utomlands. Vi har haft många spelningar med Black Knights förr och vi hade ett superbra samarbete. Det är en av anledningarna till att vi fått äran.

Vi räknar med minst 500 besökande. Men det blir nog mycket fler eftersom vi hade ca 450 besökare på vår spelning förra helgen. Tidigare spelningar med Black Knights hade vi besökare kommandes från grannländerna till och med. Blir nog så denna gång också.

UNDERBAAAART!!



Idag har det varit en bra dag, fastän man varit extremt trött. Ovanstående besked har gett energi så man har till och med varit in till soptippen med skräp och handlat en massa mat och attrialjer till Jons kalas på lördag.

Jag har inte kunnat sova på 3 dygn. De två första så var man ut med Balder ideligen då han har problem med magen. Nu har det gett sig och inatt var det min tur att få problem med magen.

När jag väl går upp på natten har jag svårt att somna om. Ligger och vänder mig i 20 minuter innan jag somnar så är man upp några gånger på natten så går timmarna fort.



Vi Dannbergare har visst en egen marsch :)
Dannberg Marsch av Stoaberg Musi

Vilken Facebook-profil är du?
Själv anar jag att jag är egoboostern.

Rehab - Bartender Song.
Tack Martin för tipset.



Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och be grannpojken Liam att gå hem för Jon ska sova. Jon har varit så tjurig idag. Bråkat på dagis med bästa kompisen o allt.

Angelica hann visst före hör jag. Jon fick ett vansinnesutbrott nu hörde jag, haha.

Då passar jag på att skriva ihop lite text till hemsidan istället då. Tänkte utöka med lite historia kring Los Raggos och hur man blir medlem m.m.

På återseende!

9 sep: Jon x2

Vinner inte Jon Idol då jävlar? Helt suverän.
Avis på hans självsäkerhet, lugn och musikaliska förmåga.

Har alltid viljat vara duktig på något instrument men har samtidigt inte viljat tagit tag i att lära mig heller av någon anledning.

Gitarr skulle vara kul att kunna. Förstår inte dem som kan spela trummor. Vilken simultanförmåga och samtidigt ska man hålla takten och få allt att låta bra. De lär ha väldigt avslappnande handleder och samtidigt starka armar. Jag känner mig som en robot när jag sätter mig vid ett trumset.



Jon fick ju en ny säng när han fyllde 3 år i måndags. Vi trodde det skulle bli ett jäkla spring ut ur sängen när det var läggdax, men inte då... ja hittills iaf.

Första natten fick han ju sitt PSP och tittade på film till han somnade och igår fick han lyssna på en ljudbok med Emil i Lönneberga på sin nya CD-spelare. Så han har ju inte viljat lämnat sängen iof.

I morse hörde jag han ropa som han brukar göra när han vaknat. Men han gick inte ur sängen förrens Angelica ropade på honom. Han är visst så van att sova i spjälsängen så han tänkte nog inte på att han gå ur sängen själv, haha. Så nu när han fått upp ögonen kring det, så kanske det blir mer spring om kvällarna.



Någon som vet ett bra tips om hur man kan få en långhårig son att vilja klippa sig?



Fick tips av Herr Järnkrok om denna låt för något år sedan och den är fortfarande en av top 3 av bästa låtarna någonsin.





Denna gång tog Flashback med mitt tips =)

Otroligt fin skådespelerska. Zulay Henao.

For the love of god.

Hur många människor är i rymden just nu?



Jon gillar ACDC och igår spelade jag Thunderstruck. Han sken upp och sa: - Åhhh... Doris!

Tror han menade ACDC. DC låter ju lite som Doris faktiskt, haha!



Efter denna blogg ska jag, trots min trötthet, ut på gården. Ska försöka hinna/orka detta idag: Klippa gräs, laga grinden till hästhagen, tvätta och städa bilen och åka till återvinningen.

Något av detta blir det iaf... förhoppningsvis allt.

8 sep: Helgens rockabilly

Vilken rolig helg! På alla sätt och vis!

Träffade massvis med folk man aldrig träffar annars, fullt ös, massa folk och en härlig liten fin salongsberusning. Man gick (sprang) runt med ett leende hela tiden.

Inget bråk, alla band var nöjda och hela kalaset gick runt ekonomiskt. =)

Det var en skön stämning hela dagen, kvällen och natten. Tyckte alla gick runt och mådde bra. Vi (klubben) fick mycket ros över att vi startat igång igen och vi har än fler som vill bli medlemmar.

Till och med städningen dagen efter gick som en dans eftersom vi var på så gott humör och att vi var så många. Det tog iof hela dagen att städa ändå. Fastän vi hade hyrt ut städningen utomhus till fotbollsklubben.

Nu har Balder mat så det räcker länge! Han kommer bli urless på pyttipanna och ägg, haha.
Det blev lite mycket mat över förstår ni. Även öl och läsk blev över då vi inte kom ihåg hur mkt det brukar gå åt. Det var ju ett tag sedan vi hade en spelning. Men trots det så gick vi plus. Alla fick sina utlägg betalda dessutom. Eftersom klubben inte hade några pengar i kassan sedan tidigare så har vi medlemmar fått lagt ut pengar för alla inköp.

Synd att man inte hann umgås och dansa så mycket då man oavbrutet sprang runt och fixade och donade. Men nästa helg (Verner´s 30 års kalas) då ska det dansas och festas!

Bilderna kan prata för sig själv. Kunde inte lägga ut dem på FB för det strulade så klart. Men Angelica lyckades få upp en massa bilder på sin Facebook-sida igår kväll. Jag får nöja mig med att lägga ut några av bilderna här.



1: Steks för mycket pyttipanna så brandvarnaren gick igång. 2: Pyttipanna-stekning 3: Urlastning 4: Några bandmedlemmar



5: Första campinggästerna dök upp tidigt. 6: Håkke är ute och kollar läget. 7: Johan lastar in PA anläggning 8: Lokalen.



9: Flaggan på plats 10: Förfest hos Bella 11: Christoffer 12: Linda



13: Serveringen innan anstormningen 14: Försäljning av skivor, pomada och kläder 15: En Dodge 16: Johan kommer ångandes



17: Ett bevis att festen hade börjat 18: Festligheterna började arta till sig utomhus 19: Snacka bil? 20: Håkke glader



21: Jag och Lök 22: Mia go o glad 22: Lea 23: Hillbilly med Tennessee Drifters



24: Folk 25: Johannes & Hanna 26: Busslaster med folk 27: Raggerbrutters



28 & 29: Serveringen på kvällen 30 & 31: Snakebite spelar



32: Det kom en galen Ante också 33: Plåtdans 34: Entrén 35: Nersupen Impala



36: Blev lite öl över 37: En gåva till Sporthallen 38 & 39: Några av oss som jobbade käkade pizza på söndagen

En liten video från spelningen bjuder jag också på.



Tänk att det händer något hela tiden. Full aktivitet hela tiden. Men det kanske måhända lugnar ner sig mot vintern.

Det som är på gång nu framöver är Verners 30-års fest och på dagen Jons 3-års firande nu på lördag. Nästa vecka är det möte med klubben igen angående medlemskap och spelningen som vi eventuellt ska ha på Nyårsafton.

Ska även käka middag med mina gamla kollegor nästa vecka och det är fullt upp om dagarna med saker som ska fixas.

Nåväl... det skulle väl vara dödstråkigt att sitta vid köksbordet hela dagarna också.



Jon fyllde år igår! Hela 3 år. Han fick en massa presenter. Bland annat en ny säng som han är mäkta stolt över, eftersom den är till stora pojkar =)



På sista bilden ser man även nattduksbordet och stereon han fick som han nu kan spela sin hårdrock på.



Aftonbladet tog med mitt tips =)

Google vet vad man menar.

Johnny planerar att tatuera en sådan här tatuering.



Idag blir det lugnt... Är trött efter helgen och har varit upp flera gånger inatt med Balder som har problem med magen. Kan det vara all pyttipanna han fick igår? =)

4 sep: I morrn blir det ös!

Verkar komma enormt med folk från alla delar i Sverige!

 

Jack Baymoore och Snakebite är ju bra ösiga rockabillyband också så det drar folk.

Snakebite vågade inte använda Jack Baymoores ljudanläggning för de spelar så hårt. De tar med sig ett eget =)

 

Fick reda på nu i veckan att vi fick tillstånd till kl 02! Tack snälla polisen!

 

VÄLKOMMEN!

 


 

Hela Småstadsliv 2 finns på YouTube! De är uppdelade i 10 avsnitt.

 

Låg och kved i sängen i går kväll så jag grät och jag kunde inte sluta skratta eller gråta. Jag låg bara o grät hur länge som helst och bet i täcket och försökte inte väcka Angelica, haha.

 

Avsnitt 4 & 8 är makalösa.

 


 

Igår hade vi tyvärr ambulansen på besök här hemma på gården.

 

Svärmors sällskap Anders har problem i ryggen efter en olycka för många år sedan och nu på sistone har skadan blivit värre.

 

Han plockade fallfrukt och fick till sist sätta sig men han kom senare ej upp. Det gjorde så ont så han bara skrek rakt ut och ramlade ihop.

 

Nu är han på Hudiks sjukhus. Får se hur de löser eländet.

 


 

Igår kväll satt jag med hörlurar med hög musik medans jag monterade nyckelband och plasfickor inför spelningen.

 

Helt plötsligt står Angelica bredvid mig. Jag blev så rädd så jag hoppade till, blev helt svettig och fick ont på en punkt lite under ett revben! Kroppen fick sig en ordentlig chock.

 

Angelica skrämmer mig alltid oavsiktiligt. Värsta var när vi bodde i lägenheten. Jag hade gått in i duschen och tvålat in mig. När jag tvättar bort tvålen från ansiktet och öppnar ögonen så står Angelica där rakt upp och ner några cm ifrån mig. Jag blev så rädd så jag skrek som en liten flicka och hoppade högt i badkaret. Blev inte människa förrens efter en timme. Aldrig blivit så rädd tror jag.

 


 

Alla har sett Sopranos. Jag har inte sett endaste avsnitt förrens nu i veckan. Jag har alla säsongerna på datorn och har hunnit kollat på tre avsnitt. Så jäkla bra tyckte jag inte det var. Men ändock blir man nyfiken på nästa avsnitt.



Härlig papegoja gillar Ray Charles. Vilka moves asså!

AHH! Det är humor det! Kan inte sluta skratta.

Lillgammal!

Den här videon ville jag egentligen inte ta med för den är så avskyvärd. Ett gränsfall.

Jag går inte själv en natt på Seattles gator.



Idag blir det att packa inför morgonen stora händelse. Har en hel lista med saker som ska med. Jon är hemma från dagis så det blir att hitta på något skoj med honom också.

Vi ses på lördag IRL eller här på bloggen efter helgen!




Kenny Dannberg

Skapa en profillänk

1 sep: Gevärsskytte med sonen

Vilken kille att skjuta luftgevär, min lille son! Snart 3 år gammal endast och skjuter ner burkar som han inte gjort något annat.

Igår fick han skjuta för första gången och första skottet fick ner burken. Självklart ett turskott som följdes av fler turskott och han blev jätteglad. Vi sköt från ca 10 meter.

Idag sköt vi lite mer och denna gång tog han tid på sig och försökte sikta på burkarna medans jag hjälpte honom att hålla i geväret. "Pappa upp, pappa ner" och sen sköt han. PANG! Burken for iväg!

Han kikade så gott han kunde med det stora geväret och såg väl burken vid kornet och då förstod han att man skulle skjuta för att träffa. Han träffade burkarna flera gånger idag. =)



Lovade ju bilder från snickarboden som jag har hållt på med länge nu. Fixade det sista idag.





Vad i hela... hur i helvete... ja jäklar.

Ät ris som en riktig man.

Men för i helvete! Snälla Stockholms-Bimbos out there - SLUTA videoblogga!! Blir bara värre och värre.

Skämmigt att bli omkörd av en Toyota... rejält dessutom.


The Plank funkar bra för mig.



I morgon är det sista mötet med Los Raggos innan spelningen. Har suttit i någon timme och skrivit två A4or (med liten text dessutom) om allt som jag ska ta upp i morgon med de övriga medlemmarna.







Jag är inte full. Jag är stark.
- Jon




RSS 2.0