31 mars: Apache inköpt

Igår for jag till Gävle för att köpa in klubb-bilen. Trots att bilen är körbar och besiktad så är det mycket jobb på den. El ska dras om, inredning ska fixas, installera stereo, plåtjobb och lack bland annat.

Har skrivit en hel lista med åtgärder som ska fixas och då tittade jag bara lite snabbt på den. Men den kommer bli bra. En helg med duktiga medlemmar och en del inköp av prylar så kommer den bli riktigt tuff.

Den var större än vad jag hade för mig. Den ser ut som den varit en gammal ambulans. Det är nog därför jag inte hittar några bilder på internet, då den är specialbyggd.

Tidigare ägaren lovade oss en garageplats för den i hans nya verkstad i Valbo. Vi får låna hans maskiner och verktyg. Helt suveränt.Los Raggos hemsida är uppdaterad med nyheter, galleri och medlemmar.Makalösa bilder!

Bulldog sliter sönder en polisbil!

Skate or (almost) die. Mouhahaha!

En ceremoni som utförs dagligen vid gränsen av Indien och Pakistan.

En av alla fel Marx hade.

Paolo Roberto är en riktig stjärt, det har jag alltid sagt.Lägger upp en bild på tröjorna vi beställt till klubben senare idag eller i morrn.

Mycket kring klubben nu. Men det är så jäkla roligt att få aktivera sig i något nu när man är arbetssökande. Medlemmarna blir som arbetskompisar och arbetsuppgifterna är väldigt varierande må jag säga. Allt från att planera spelningar till att fixa upp en bil. Det enda som saknas är en lön dock =)

29 mars: Vilken helg =)

Hade så förbaskat roligt på vår medlemsfest i lördags. Jaja... jag blev jättedålig på söndagen som vanligt men det fick jag ta.

Vi var runt 100st fastän det var runt 7st andra evenemang samtidigt den kvällen. Klubben bjöd på öl, cider och grogg så det blev tjo och tjim hela kvällen och natten. Innan vi öppnade dörrarna för övriga så hade vår inhyrda kock serverat helstekt vildsvin och potatisgratäng. Riktigt riktigt gott må jag säga.

Under middagen premierade vi Angelica, Erika, Linda och Jessica för deras goda arbete inom klubben under många år. De fick fullvärdigt medlemskap. Klubben premierade även Fredrik W, Christoffer och Hanna med s.k. "halv-rygg". Dvs stjärnan och fullvärdigt medlemskap får de på vårt stormöte i september om de fortsätter visa lika gott engagemang tills dess.Ytterliggare beslut togs. Bland annat ska det beställas en bunt hood-tröjor med Los Raggos tryck. Ni som är medlemmar - hör av er till mig om ni vill köpa tröjor. Det är bra kvalité så de kommer kosta 400kr/st. Bild kommer upp snarast här på bloggen och på hemsidan. Los Raggos text på armarna och vår logga på vänster bröst.

Klubben har även beslutat att ge våra medlemmar en förmån. Att alla medlemmar får låna en gratis raggarbil som köps in av klubben. Köpet kommer göras nu under veckan då vi redan funnit en härlig vagn att skjutsa våra raggararslen i. Det är en Chevrolet Apache -66 som är utrustad med bord och soffor. Målet är att innan sommaren ska denna bil vara till utlåning. Regler och bokning kommer finnas på vår hemsida.

Hittade ingen riktigt bra bild på en Apache på internet. Hittade bara bilder på pickups. Men bilder kommer när den är lackad och klar med Los Raggos färger. Ni medlemmar som läser detta kan höra av sig till mig om ni vill hjälpa till att fixa till Apachen. Bilen är dock körklar och besiktad men ska byggas och lackas om en del.

Fy fan vilken bra klubb vi har. =)Jon har fått varit hos farmor under helgen medans jag var på festen. Angelica har varit hemma helt själv och pluggat. Måste ha varit väldigt ensamt och tyst. Ingen sambo, barn eller hund i huset.

Jon har varit så duktig. Nu har det gått en vecka då han har varit helt blöjfri, till och med på natten utan en endaste olycka (men nu säger jag väl för mycket?). Pottan ställer vi på rummet som han kan använda på natten då han är nödig och allt har funkat jättebra.

Har precis lagt in den tecknade Star Wars filmen på Jons PSP (film-pryl)...
Jag: - Den här kan du kolla på ikväll när du ska lägga dig.
Jon tittar hypnotiskt på filmen och vandrar iväg mot sitt rum...
Jon: - Lägger mig nu jag.Tjuvlyssnat-WTF

Bästa arga-lappen på länge.

Shit! Vargjakt med örn. =O

118800 RULES!

Veckans politikerblunder. Ett bevis på att politiker inte tänker utan bara impulsivt agerar.Ha det bra alla!

23 mars: Lille Jonsson

Är så stolt över min son. Endast 3 år gammal och han skriver helt själv. Han är duktig på bokstäver och skriver gärna på datorn och på papper, helt själv. Jag började då inte skriva när jag var 3 år precis. =O


Läraren på förskolan blev positivt överraskad när hon såg Jon skriva bokstäver istället för att rita. Så lärarna tog fram bokstäver och hängde upp på väggen för att stimulera att Jon och fler börjar skriva mer.

Tror att Fem Myror Är Fler Än Fem Elefanter har bidragit mycket till att han är så duktig och att jag och Angelica suttit med honom och skrivit många gånger.Jag till Jon: - Vad vill du ha för tapeter på ditt nya rum då? Cowboys och indianer kanske?
Jon: - Indianer..? Indianer kan inte bajsa dom!

Angelica ska borsta tänderna på Jon men han verkar inte vilja riktigt.
Angelica till Jon: - Nu ska vi borsta bort tandtrollen.
Jon: - Neeej. Alla (tandtrollen) är kompisar!

Jag sa åt Jon med barsk röst att inte låta så illa. Jon tystnade helt och gick fram till mig med vuxna steg. Tittade mig i ögonen och sa...
Jon: - Jag är arg på dig, pappa.
Jag: - Jasså, varför är du arg på mig då?
Jon: - Du skriker och jävlas.Tema favoriter i repris:

Stampa med Leroy.

Svenska för nybörjare.

I burnNu ska jag sätta mig och skriva upp allt vad jag ska gå igenom på klubbmötet på lördag så allt är klart. Det är bra mycket som ska beslutas och informeras.

Maten är bokad och klar. Vi har slagit på stort och hyrt in en kock till och med som åker 35 mil för att servera hungriga raggare. Vad som serveras får bli en överraskning för de medlemmar som är inbjudna till middagen, så det kan jag inte nämna här.

Skriver mer i veckan!

21 mars: Inflyttningsdatum klart

Den 15 april kan vi flytta in i lägenheten. Guuu' va skönt. Ni ska bara veta!

Fuktskadan ska då vara fixad och det blir nytapetserat i hall, vardagsrum och i Jons kommande rum. Ska fråga om jag får måla lite också.

Temat blir minimalistiskt... försöka iaf. Så lite grejjer som möjligt. Tror jag blir stressad av för mycket saker omkring mig.Bilen har varit på service. Felkoderna från Bilprovningens test, fanns inte ens med i Opels listor av felkoder. Bilprovningens datorer lider visst av barnsjukdomar enligt verkstaden. Men det var en del andra grejjer som måste bytas. P-ände, bromsar och styrleden som var glapp. Plus att de kontrollerade runt 30 punkter och bytte ut det som behövdes. Helt ny bil =)

Nu ska den bara tvättas och vårstädas.I fredags var jag hos Håkan och Linda hela dagen medans bilen var på service. Angelica var först hos Danne och Erika så Jon fick leka med Disa. På kvällen blev det middag med Håkan och Linda och fick Jon busa med Johannes.

Drack några bärs och innan vi for hem så hälsade jag på hos Rowdys.Veckans politikerblunder:
Reinfeldt beklagar sig till Turkiet för Regeringens folkmordsbeslut.
Vilken jävla idiot.

Veckans media-rubrik:
Är du beroende av sött socker?Fortsätter med upplevelserna på min firma jag hade. Ni som inte vet vad jag pratar om - Se förra bloggen.

Har nämnt att ytterdörren öppnades ofta och att man hörde steg i verkstaden och ibland ända fram till kontorsdörren fast ingen var där. Dörren öppnades jämt när vi inte var i närheten men en gång öppnades ytterdörren mitt framför farsan när han var i verkstaden. Men så fort farsan reagerade på att ingen stod i dörröppningen så slogs dörren igen lika snabbt som den öppnades. Farsan öppnade dörren några sekunder senare men såg ingen utanför.

Saker försvann väldigt ofta. Kommer inte ihåg alla gånger. Det hände flera gånger/månad att saker bara helt plötsligt försvann men oftast dök sakerna upp igen, fast kanske inte på samma ställe. Tre händelser kom jag speciellt ihåg.

En liten navkapsel av plast rullade under en hylla med däck. Jag och kunden både såg och hörde hur navkapsel stannade under hyllan. Men den fanns inte där. Vi letade i över en halvtimme runt omkring där den landade (letade även inuti alla däck) men utan resultat. Den dök aldrig upp igen. Letade noggrant efter den när vi gjorde om i verkstaden då jag hade händelsen i minnet eftersom det var så irriterande, men jag fann den inte.

Skulle precis åka hem en kväll men så dök det upp en kund i sista stund och ville byta däck. Jag tog av mig min tröja som jag precis satt på mig för att inte skita ner den. La den över en däcktrave ca 3 meter ifrån mig. När jag servat kunden och var åter igen på väg hem, så låg inte tröjan där! Letade i däcktraven, bakom den... ja överallt. Gick runt i 5-10 minuter och letade i verkstaden, på kontoret och i fikarummet men hittade den inte. När jag letat på kontoret för andra gången och kom tillbaka till verkstaden så låg tröjan där på däcktraven som jag lagt den från början! Inte klokt! Har många gånger funderat på om jag kunnat vara så jäkla yr så jag inte kunnat sett den, men det vore faktiskt omöjligt. Jag vet att jag stod och stirrade på däcktraven länge... och det låg ingen tröja där. Ibland kunde man tro att man på väg att bli tokig =)

Man passade på att meka med sina egna bilar när man hade billyft och massa verktyg då man inte hade några kunder. En gång så stod jag under huven med en skruvmejsel och behövde en skiftnyckel. Vände på överkroppen och bytte verktyg. Verktygsbänken var alldeles bakom ryggen på mig. Sekunderna senare behövde jag skruvmejseln igen. Vänder mig om på samma sätt för att byta verktyg men skruvmejseln låg inte där jag la den för någon sekund sedan. Letade på bänken, på golvet, i motorutrymmet... ja överallt runt omkring mig. Men den var borta. Kanske den kom tillbaka någon gång men inte just då iaf.

Ja liknande händelser hände ofta som sagt. Som tur var försvann inget jätteviktigt någon gång.Vill ha 1½ års garanti på en gratisväska som är av plast och inte skinn... som hon fått av en gniden son.

Forskarrapport: Finnar är inte som alla andra. Men det har vi vetat länge ändå.

Robin ber om ordentligt med stryk.

Ny 50-tals film är kommande. Deuce of Spades.

Helt vansinnig =)

Man kan göra mycket roligt i chat roulette.Los Raggos sidan är uppdaterad med nytt utseende och nya avdelningar:

¤ Bli medlem
¤ Klubbens historia
¤ Tidigare spelningar
¤ Kontakt
¤ Kalender

Superbra jobb av webmastern Jesa!Reklam för Baldernaes MC fest.

Fester är på gång hur många som helst. Först ut är Los Raggos lördagen den 27e mars.

Raw Rhythm Boys spelar på Norrbergs Bygård i Kungsgården. Alla är välkomna efter kl 2100. Innan är det möte och middag med dem som arbetade på vår senaste spelning.

Det bästa av allt - Gratis entré.

Ta med egen dryck.Avslutar med... Skäggiga människor jag känner.16 mars: Bebisens namn

Nu är äntligen jag och Angelica överens om namn till kommande bebisen. Men det kan ju ändra sig när man väl träffar barnet och ser att namnet kanske inte passar. T.ex. Jon skulle ju egentligen heta Felix. Jon fick heta Felix i någon dag men det kändes inte rätt. Han såg ut att heta Jon tyckte vi.

De namn vi kommit överens om är om det blir en flicka - Sol och om det blir en pojk - Silas.

Sol eller Silas lever om i magen så det änt klokt. Mycket mer än vad Jon gjorde. Så det kanske kommer ut ett busfrö. Skulle inte förvåna mig eftersom Jon är så lugn och snäll.Angelica har svårt att koncentrera sig på sina studier. Inte bara för bebisen, utan också för att hon är upp i limningen kring att flytta. Hon har säkert planerat allt i huvudet redan =)

Igår tog jag en bild på vad hon håller på med bredvid studierna om dagarna...

Veckans politikerblunder.
Socialdemokrat vill göra incest lagligt (!!).Några av er läsare har efterfrågat att jag ska berätta om spökerierna som hände på min firma jag hade förr.

Jag hade en gummiverkstad i en lokal i Järbo. Lokalen var tidigare en karossverkstad från 30-talet där de tillverkade ambulanser och bussar bland annat, fram till 60-talet har jag för mig.

Ända sedan jag startade företaget har det varit aktiviteter i lokalen men till en början nämnde jag inget till min far som jag delade lokalen med, och han sa inget till mig fastän han också märkt en del underliga saker.

Men efter att en gammal gubbe från servicehemmet kom på besök och berättade ett och annat så började jag och min far att dela våra upplevelser. Gubben var närmare 100 år gammal om inte äldre och hade två käppar att stödja sig med. En personlig assistent hade han också med sig. Han ville så gärna besöka sin gamla arbetsplats - karossverkstaden och när han besökte oss berättade han om hur livet var förr och vad de arbetade med i lokalen på hans tid.

Innan han lämnade oss, så frågade han oss med ett finurligt smil om vi märkt av att det spökat något. Både farsan och jag blev helt stumma och vi tittade på varandra med en blick som sa att vi förstod vad han pratade om. Det märkte gubben också och han berättade om en arbetskompis som fastnade i en maskins roterande rem och for rakt upp i taket med en jäkla kraft och slog ihjäl sig. Han visade vart i taket han hade förolyckats.

Med all denna information så lämnade gubben oss och jag såg inte till honom något mer under de tio år jag arbetade där. Men spökerierna märkte vi av... hur mycket som helst. Jag vet inte var jag ska börja. Det var väldigt många små incidenter som hände varje dag. Man blev så van med det att man inte noterade det till sist.

Det absolut vanligaste var att så gott som varje dag så öppnades ytterdörren flera gånger och det var alltid när man inte var i närheten. Om man satt i fikarummet eller i kontoret så hörde man dörren öppnas, dörren stängdes och att någon gick i verkstaden. De första åren gick jag alltid för att titta för att se om det var en kund men de senaste åren så gick jag inte för att titta förrens jag hörde om någon ropade eller att jag hörde steg länge i verkstaden. Det var så ofta det inte var någon där. Tråkigast var det om det hände på kvällen, för då måste jag gå runt och se om det inte var någon som hade gömt sig i lokalen innan jag åkte hem.

Ibland hörde man stegen ända fram till kontorsdörren. Fram till kontoret var en lång korridor och man hörde stegen väldigt tydligt men om ingen öppnade dörren förstod man att det var spöket som spelade ett spratt åter igen. I början gick man alltid och öppnade kontorsdörren men det var ingen där. En vän skulle hoppa in för mig några dagar medans jag var ledig. Det hände samma sak för honom. Han satt vid kontoret, hörde steg ända fram till dörren och ropade "kom in" flera gånger men ingen öppnade dörren. När han gick fram och öppnade kontorsdörren så var det ingen där. Då stängde han igen verkstaden för dagen och åkte hem, haha.

Dörren till kontoret kunde ibland röra sig lite fram och tillbaka. Men en gång så tjongade den igen ordentligt. Farsan satt vid sitt bord och såg i ögonvrån att dörren började röra sig systematiskt fram och tillbaka i rätt snabb takt. Det såg väldigt underligt ut så han gick fram för att titta närmare och då slog dörren igen enormt snabbt med ett jäkla brak. Det var väl endast då av alla gånger som farsan hoppade till. Vi var aldrig rädda eller kände oss illa till mods någon gång. Jag kunde arbeta där på sena kvällar och nätter ibland utan en enda dålig känsla. Inte ens när vi såg underliga saker kände vi oss rädda.

Fortsättning följer... skriver om mer underliga händelser i nästa blogg.Humoooor!

Tuttar och katter får alltid en på bra humör.

Men hjälp!

14 mars: Hemsk fredag

I fredags var jag helt förstörd efter att min trogne vän Balder lämnat jordelivet. Men samtidigt visste jag att han inte behöver lida mer, så är det ledsamt att mista en vän.

Så ledsamheten är väl mest att jag tycker synd om mig själv och att jag fått bestämma över min väns liv och död. Jag bestämde att han skulle få dö... och han var bland mina närmaste vänner. Hade varit helt annorlunda om han hade dött i sömnen eller råkat ut för en olycka.

När någon närma dör eller när man blir riktigt kär så känns det väldigt starkt i bröstet, på olika vis förståss. Men känslorna (för mig iaf) blir till en fysisk känsla. Det gör endera ont eller gott. Fantastiskt.

I fredags då knöt det sig i bröstet så fruktanvärt så jag trodde jag skulle ramla ihop. Gjorde så jäkla ont. När man såg i hans ögon att han försvinner... då visste man att det var klart. Har nog inte gråtit så mycket på många många år. Troligtvis var senast när jag fick avliva en annan hund på samma sätt som hette Bella. En Grand Danois som också hade problem med ryggen.

Avlivningen gick väldigt bra gudskelov. Balder var inte nervös utan var mest envis om att inte vilja ligga stilla. Då gav jag honom massvis av Frolic (som han älskar) så han lugnade ner sig. Han åt av godiset ända in i det sista.

Tusen tack till min bror som jag kunde prata med och använda hans axel att gråta emot.
Tusen tack
till alla er som gett mig uppmuntring och beklagan för sorgen.

Sista fotot.Vi ses Balder.Helgen har varit lite deppig och jag har sovit ganska mycket. Vaknade dessutom med migrän i morse så det var att proppa i sig medicin och somna om.

Igår kväll for vi iväg till Verner och Jessica för att hälsa på en sväng. De hade fest och badade tunna. Åkte hem ganska tidigt då Jon blev trött men jag hann få i mig någon bärs iaf.

På tal om fest. Helskotta va fester det är på gång nu framöver. Självklart krockade LR´s fest den 27e mars med mycket annat.... Nyköping, Enviken, Gävle mfl ställen det var partaj samtidigt.

Men vi kommer ha roligt som fasen ändå, även om det inte kommer så mycket folk. Festen är ju i huvudsak till för dem som arbetade på vår spelning 13 feb. Lokal, öl och band är klara... nu är det bara maten som ska fixas.Veckans politikerblundrar:

Mona Sahlin är i hetluften igen, för en tidigare ordentlig blunder.

Svenska skattepengar till Colombianskt kommunistparti (genom Sida).

Mona Sahlin ska införa lag om könskvotering!
Att kvotera in folk är otroligt vansinnigt och i mina ögon är det en rejäl blunder.Nu är det snart mat... och efterrätt därtill som vi inte orkade äta igår. Jag åt så jäkla mycket fläskfilé med kroketter igår så jag trodde jag skulle spricka. Därefter blev det öl hos Verner och Jessica... men öl får man alltid i sig.

Innan jag slutar så blir det en bunt länkar förståss.

Smut for smut. Tummen upp.

Ser mig själv stå där och sjunga faktiskt.

Bäst på TV just nu! (självklart är det TV6).

Okeeeej? Vad vill hon säga egentligen?

Min sorts humor.

Min sorts humor #2.


12 mars: Brothers in arms

Tänker på dig Balder.

Älskar dig.


10 mars: Balder får somna in

Balder har fortfarande riktigt ont i ryggen och inte kan gå riktigt. Nu har han haft problem två gånger på en vecka. En gång här hemma och nu när han är hos bror. Nu har det varat i flera dagar dessutom.

Så problemen har verkligen ökat. Tidigare hade han ont i ryggen i max en dag. Sen gick det över och det kunde bli ett uppehåll på flera veckor.

Så nu har jag bestämt tid hos veterinären på fredag så han får somna in och slippa lidandet.

Jag kommer nog inte vara riktigt mig själv på hela helgen anar jag.Nä orkar inte skriva någe mer just nu känner jag...

9 mars: Allt rasar

Allt omkring oss rasar, som jag klagat om i många bloggar nu ett tag. Det är inte slut än verkar det som. Först bilen som inte gick genom bilbesiktningen och nu har altantaket brakat.

Runt kl 22 igår kväll rasade några ton is och snö ner på altantaket. Trodde inte detta skulle ske då det fanns ett snöskydd på taket som är ovanför altantaket. Men det 2m långa snöskyddet hade rasat med det också. Satt fast i 4st små nitar såg jag. Inte undra på att det inte kunna hålla för några ton snö och is.

Med ett jävla brak slogs altantaket sönder. Tre stora balkar slogs sönder (!!) och det blev ett stort hål i taket.

Så det var bara att klä på sig och ta bort all snö så att inte altantaket skulle braka ihop helt och hållet. Då skulle fönstren till vardagsrummet också slås sönder.

Nu har det varit motgångar sedan förra sommaren stup i ett. Helt fantastiskt. Men det verkar inte vara slut på eländet ännu. Min bror ringde idag och berättade att Balder var dålig i ryggen igen... rejält dessutom.

Nu ska jag ringa till veterinären och boka tid. Troligtvis blir det väl att han får somna in där.Markus Krunegård - Stjärnfallet

Tema fruntimmer.

Brukar alltid säga att alla kvinnor har något fint i sitt utseende. Jag får ta tillbaka det påståendet.

Dålig förlorare. Jävlar anamma! Anar att det är fejk.

Va fan är det med fruntimmer egentligen?Nu ska jag deppa vidare...

7 mars: Fel på bilen

Problemet med bilen löste sig visst inte med att ladda batteriet, trots alla tips. Felmeddelandet försvann dock men felet fanns visst kvar.

Besiktade bilen igår och Bilprovningen har ett nytt system där de kollar bilens dator samtidigt efter felkoder och jag hade 4st felkoder. P0201 Insprutningskrets / öppen och detta på alla 4st cylindrar, vad det nu betyder? Plus att styrleden måste bytas.

Undra var jag ska få dessa pengar ifrån för att fixa detta? Ja det ordnar väl sig på någe vis.

Igår hann vi med att handla en del och när vi kom hem så fick vi besök av bror och hanses barn för att hämta Balder.

Det hade gått bra igår med Balder. Han hade försökt lekt med katterna men de sprang och gömde sig och som tack käkade han upp deras mat och fes illa hela kvällen, haha.

Balder har alltid känt sig trygg med brorsan så det kommer nog gå bra.Lördag 27 mars har Los Raggos fest på Norrbergs Bygård i Kungsgården.

Festen är först och främst ett tack till alla som jobbade på vår stora spelning 13 feb, där alla gjorde ett hedersvärt arbete. LR bjuder dessa medlemmar på mat och dryck och har ett litet möte innan kl 21:00.Efter kl 21:00 är alla välkomna då det bjuds på livemusik - Raw Rhythm Boys som spelar lortig och ösig rockabilly.

Ta gärna med egen dryck då det kommer ta slut i baren ganska snabbt.

Gratis entré för alla!

Välkommen till en vansinnig kväll =)Småstadsliv 3 var helt suverän! Har två favoritavsnitt ur filmerna nu. En av dem är när Johanna och Agneta står i telefonkiosken i England i film nummer två. I film nummer tre är första klippet när Stånk-Tommy står under huven på en bil. Det var nära att jag la mig på biogolvet och skrattade. Helt makalösa filmer!

Några fantastiska citat:

Johanna: - "Det är som ett derby i mellangården på mig."

Stånk-Tommy: - "Kan int vara roligt för nån dä när jag vråler de... men kan jag låta bli? NÄJ det kan jag intÄÄ!"Fick en film av Jocke igår från en tokfest i Arbrå.

John Whiteleather - Leta på Spotify, finns ej på YouTuban.

Bästa låtarna:
Cadillac Attack
Angeline
Ugly & Slouchy
Go Rat Go
I Just Wanna Do
Pink Cadillac
Tequila Hangover
Jelly Jar Wine
SandyVeckans politikerblunder. Ja åter igen Lars Ohly. Karln är fanimig fantastisk.
Vänsterledaren vill förbjuda friskolor men har satt sin son i just en friskola.

Veckans politikerblunder #2. Även här en person som ställt till det för sig några gånger.
Obama räknade några biljoner fel.Härligt lamm!

Ögonbryn

Ingen kan sitta still när man lyssnar på denna låt.

Gammal dam åker rallybil.

Skulle aldrig ha tråkigt om man hade en kompis med tourettes syndrom.Igår somnade jag tidigt som attan. Var helt slut.

Blev bjuden på en del fester igår men jag tänkte att jag skulle hålla mig hemma och det var väl lika bra det då jag somnade som en liten bebis.

Var ju bakis igår också. Helt makalöst. I fredags tog jag 4st glas whiskey och 4st folköl framför datorn. Med en paus dessutom på 2 timmar där jag inte drack något alls.

Det är whiskeyn som ställer till det. Förra helgen blev det två dagars partajande utan att jag mådde dåligt och det blev inte precis 4st öl då, men det blev bara öl och inget annat.Ha det gott folk!5 mars: Varför jag inte röstar på vänstern

Blir en del politik i mina bloggar under året tack vare valåret. Tillägnar en hel blogg till detta nu så kanske jag är tyst om politik ett tag framöver =)Varför röstar jag inte på något parti i vänsterblocket? Då menar jag främst Vänsterpartiet som enligt mig är ett av de mest avskyvärda partier vi har i Sverige.

¤ Vänstern vill ha mycket högre skatter.
Går det att ha högre? Privatpersoner betalar ca 30% till Staten. Företag betalar ca 65% av all vinst som företaget går till Staten. Dvs varje hundralapp företaget tjänar betalas ca 65kr till Staten i skatter, momser och avgifter. Helt vansinnigt. Inte undra på att så få vågar starta företag i Sverige.

Medborgarna klarar sig pga att göra sig beroende av Staten genom bidrag och att göra olagliga svarta affärer. Vet inte vilket som är värst av de två.

¤ Vänstern gör det svårare att starta företag i Sverige.
Just att skatter och avgifter är så höga för företag är något vänstern med sossarna bildat under många många år som gjort att Staten är beroende av just dessa höga skatter från företag. Nu när högerblocket regerar har de svårt att sänka dessa skatter och avgifter fastän de vill.

Hårda regler, kontroller och extrem byråkrati utan förnuftstänkande är också något som vänstern stolt infört för egna företagare. För mig är det företagen som är grunden till god välfärd. Utan företagen finns inget som kan kallas arbetare.

¤ Vänstern hotar medborgarnas frihet.
Frihet är bland annat för mig att lätt kunna starta företag, inte göra sig beroende av staten genom till exempel bidrag och att inte vara registrerad i över 20st statliga register. Gamla östtyska metoder skiner igenom Sveriges fina fasad.

¤ Finner vänsteranhängare som avundsjuka.
Det gamla kommunistiska tänket att ingen ska sticka ut, tjäna mer pengar än någon annan, ha olika åsikter och kunna lyckas med att gå sin egna väg ligger stabilt kvar i vårt land och vi kallar det bland annat för Jantelagen.

Jag vill kalla det för att vi haft (för) långt vänsterstyre som lyckats med att nedvärdera medborgarna, rätta sig i ledet och lyda allsmäktige Staten.

Den första reaktionen från en del av er läsare är nog att - "Så där är det inte i Sverige inte". Luta er tillbaka och tänk efter hur livet har varit. Från dagis till högstadiet till dags läge. Behöver inte säga mer om det tror jag.

¤ Vänsterblocket har misslyckats radikalt med integration/assimilering av invandrare.
Vänsterns politik kring invandringfrågan har INGEN vunnit på. Vet inte vilken som förlorat mest, invandrarna eller Sverige?

Att komma till ett land från en helt annan kultur utan att få en god integration och komma in i samhället så fort som möjligt måste man känna en väldigt stark utanförskap. Otacksamhet, brott, våld och misstänksamhet mot myndigheter och svenskar blir bara sämre än till det bättre.

Sverige vinner ingenting heller... Enorma bidragssummor, kostnader för brott med mera går åt till en dålig invandringspolitik när vår välfärd samtidigt går åt skogen då skolor läggs ner, åldringarna får det mycket sämre och sjukhusen har inte råd att anställa vårdpersonal med mer med mera. Vi får en allt högre arbetslöshetsstatistik då väldigt få invandrare får jobb i detta redan ansträngda läge vi har på arbetsmarknaden.

Men att kritisera denna enorma tabbe som vänstern spelat stor roll i, har resulterat i att regerande vänsterblock lyckats med att smutskasta dem som vågat vara ifrågasättande. Ja, ni vet vilka jävla ord som lättsamt kastas hur som helst och det tack vare vänstervridna medier.

En enkel uträkning gör att vilken idiot som helst fattar: Hur fan ska ett litet land på 9 miljoner medborgare kunna ta emot 100.000 st invandrare varje år? Kunna ge en god introduktion i vår kultur och kunna komma in i samhället på ett effektivt sätt? Men det blir ingen ändring. Desto fler som ifrågasätter - desto hårdare står vänstern på sig att fortsätta med sin invandringspolitik.

¤ Vänsterpartiets ledare är uttalad kommunist.
För er som inte vet vad kommunism ställt till med i världen, tycker jag ska läsa på snarast. Kommunismens brott mot mänskligheten lärs inte ut i skolorna i den utsträckning den bör göra... och ja, detta tack vare vänsterstyre i Sverige under så lång tid förståss.

Men i enkelhet så röstar jag inte på Vänsterpartiet med Lars Ohly i spetsen i och med alla dessa punkter jag skrivit här och att jag har inte lust att stöpas i samma form som alla andra, jag vill ha åsiktsfrihet (den är redan hotad) och jag vill inte att Staten ska äga ALLA företag i Sverige.


Alla dessa punkter plus mycket mer som till exempel att så gott som alla vänsterledare i Sverige bevisats som hycklare gör att jag aldrig aldrig kommer rösta åt vänster.

Skäms på er ni som röstar på vänsterblocket.

3 mars: Åter Sandvägen

Tillbaka till Sandvägen. Fick den lägenhet vi ville ha. Men vi får vänta ett tag att flytta in då den skulle renoveras.

För att ha råd med den nya hyran har vi fått säga upp prenumenationer, använda mitt låneskydd och lagt om lånen plus en massa annat smått vi fått sagt upp. Det går om man vill och det vill jag jävligt gärna!!I morrn blir det en superbra dag! Först lyssna på bebisens hjärtljud hos barnmorskan. Sen blir det Småstadsliv 3 som gäller och innan det en fika med bror. Vet inte vad jag längtar mest efter... att höra hur bebisen mår, umgås med bror eller att se filmen, haha. En kombination är ju oslagbart.

På fredag flyttar Balder ifrån oss. Då kommer bror upp och hämtar honom. Det kommer kännas lite i hjärtat. Men bra att brorsan kunde ta honom så man lättare kan hälsa på hunnrackarn.Har skrivit i en blogg för många år sedan om spökerierna på min firma jag hade. Kan det vara av intresse att skriva om det igen? Kommentera vetja om ni önskar läsa om det i en blogg framöver.Veckans politiker-blundrar.
Självklart handlar det om dubbelmoralens och hycklarnas mästare.

* Mona Sahlin avskyr det så kallade pigavdraget och vill ta bort det, men köper gärna tjänster för hemmet för 50.000kr/år i alla fall (??).
Som förklaring säger hon: - Man ska följa svenska skatteregler. Ett ännu större frågetecken dök nu upp. Endera har hon betalt svarta löner innan pigavdraget kom eller så är människa urbota dum och måste ha hushållsnära tjänster bara för att man KAN ha tex städhjälp och betala skatt på det??? Va fan är det för jävla svar?

* Lars Ohly fotograferas med palestinasjal där Israel tagits bort från ett kart-tryck på sjalen.Nu snart är det middag. Innan jag springer iväg så ska ni självklart få en del länkar!

På tal om spökerier så kan vi börja med en sådan länk då...
Bästa från Ghosthunters.

Oh my god. Tänk vad smink kan göra!

Jag är fan i mig rädd för religion och religiösa människor. Speciellt kristendomen och islam med alla dess förgreningar. Inte ens de värsta maffiagrupperingarna har sådana här regler och riktlinjer att följa.

För er med migrän. Nytt mirakelmedel är i antågande! CGRP.
Hoppas det kommer funka för mig.

En reporter råkar ut för en olycka. =)

3 mars: Lidl´s bubbelvatten

Är helt såld på Lidl´s kolsyrade vatten - Saskia. 3,98kr/st för 1,5 liter. Av någon anledning så är vattnet gott och det är lagomt med kolsyra. Kan dricka ur en flaska direkt.Så kan man ju också inleda en blogg. =)

I helgen hade jag jäkla skoj. Träffade massvis med vänner och det var ett ordentligt partjande hela helgen. Ja lite nytta blev det också då vi snackade business jag och Håkan.

Det blev ett ordentligt åkande fram och tillbaka på fester under lördagen för det var så stillsamt överallt. Alla verkade ha festat klart redan på fredagen och då var det ett hejdundrande kalas på Rowdys. En av de roligaste kvällarna på länge.

Jag skulle vilja haft bilder från helgen. Skicka mig gärna.När jag kom hem så var jag efterlängtad av Jon. När han fick se mig komma in genom dörren så stannade han upp och började gråta av glädje och efter att han snyftat klart så gav han mig världens kram och sa. - "Jag sakat dig så mycket, pappa."
Pappas pojk det där =)Min bror tar Balder nu i veckan. Han och Balder trivs bra tillsammans. Brorsan kan dock skämma bort han duktigt vet jag. Så det var en sten som lättade från axlarna. Känns bra att man kan träffa Balder då och då också.


Ung och gammal

Idag ska vi kolla på en lägenhet här i Stråtjära. Varför vi inte flyttade ner till Kungsgården/Sandviken direkt i en lägenhet beror på några olika saker. Jag har sökt en del jobb här i Söderhamn och skulle jag få något av dessa så känns det lite fel att säga nej till det om man hade bestämt sig för att flytta redan. En annan orsak är att Angelica inte orkar med en större flytt just nu då hon har mycket studier. Hon skulle halka efter så pass mycket.

Så vi bor kvar här uppe ett tag till. Skynda långsamt, heter det.Nu är det så pass kasst med pengar för mig så detta kan faktiskt vara en stor risk =)


Bild snodd från Vesslans blogg.Igår gjorde vi av med en bunt kosing. Hela dagen tillbringades i Gävle och Valbo. Det införskaffades lite nya prylar till lägenheten på IKEA och på Dollar Store. Matinhandling blev det på Willys.

Gårdagens bästa affär blev lunch på IKEA. Köttbullar, dryck, bröd, sallad till tre personer blev sammanlagt 84kr (!!). IKEA har denna vecka specialpris på köttbullar och mos, endast 16kr! Man skulle ju kunna äta flera portioner innan man kom upp i ordinarie lunchpriser. Men det behövde man inte. Jag blev riktigt mätt på 16 kronors-rätten.

Dollar Store i Gävle var ursämst. Tråkig butik med lite varor. Dollar Store i Söderhamn är en bra mycket bättre butik. Fräscht, stort och enormt med varor.De finaste ögonen verkar bestå av skandinaviska blåa ögon och afghanska gröna ögon... enligt den här videon iaf. Av en händelse så vet jag att båda dessa ögonfärger på vardera folkslag, skandinaver och afghaner, är mutationer och rätt ovanliga om man jämför med resten av världen. Nåväl se och njut. Många fina ögon i denna video.

Med fusionsteknologi kan man driva en storstads all elektricitet med samma mängd vatten som rymmer ett badkar... och ja fusionsteknologin är på frammarsch ordentligt. Hejdå alla dyra elbolag!

Asså det här är humor det. Chuck Norris fakta.Får se när jag kan skriva mer. Beror på när vi får flytta. Men ett avbrott i packning och flytt blir det på torsdag. Då ska jag ner till Sandviken och glo på Småstadsliv 3 på bio tillsammans med bror. Verkligen något att se fram emot.

Cya all.

RSS 2.0