11 sep: Skattjakt

Idag har grannungarna och Jon varit på skattjakt. De fick en varsin karta och fann till sist skatten i skogen som var fylld med godis. =)



Innan detta äventyr hade vi besök av Jon´s tremänningar och han fick en radiostyrd polisbil i present. Den var riktigt rolig... tyckte pappa också, som inte fick köra så länge.





Just nu sitter man med en bärs och njuter med musik i hörlurarna. Spelade visst för högt tyckte resten av familjen. Snart ska jag ut och grilla för sista gången i år. Det blir lax och fetaostsallad därtill.

En annan sak som hänt för sista gången i år är att gasa ur Helenas Pontiac. Ställde in den i garaget häromdagen.

Tack Helena att jag fått använt bilen din under sommaren. Dock inte kört många gånger, men de få gånger jag kört har varit mycket angenäma må jag säga.

Gasade ur den en sista gång tills vi ses nästa år igen =)





Snart riksdagsval... ja kommun- och landstingval också förståss. Så självklart, politikintressad som jag är, så blir det en del politik i bloggarna. Samlat ihop en del intressanta saker under veckan.

Otroligt bra skrivet av Angelica om föräldraledigheten.

"Jan-Emanuel själv är oförstående till kritiken." Detta är ett bra exempel på vilka spån det finns i Socialdemokraterna.

Till och med världens mest inbitna kommunist har nu kommit fram till att kommunism inte fungerar. =)
- - -
Öppna statliga styrda bordeller och sänk åldersgränsen på systemet. Bordellfrågan är den näst viktigaste frågan att driva i valet.
Sofie Jakobsson (KD)

Vad gör hon i detta parti om jag får fråga och vem fasen utöver Sofie Jakobsson tycker bordeller är näst viktigast att ta upp av alla samhällsfrågor i detta land??? =O
- - -
Jag blir inte klok på vissa politiker och här kommer gräddet på mosen...

Många av Miljöpartiets politiker vill ha metangas-skatt på kött till konsumenter. Dvs... skatt på ko-fisar. Maria Wetterstrand tycker istället att lantbrukaren ska få en extra miljöskatt för att denne har kor som fiser. En kojävel fiser lika mycket oavsett skatter! Tror inte en lantbrukare kan styra det så mycket faktiskt.
- - -
Idag fanns det 13 st (!!) reportage om Sverigedemokraterna på Expressen.se. Så mycket plats har väl aldrig något parti fått någon gång i en kvällstidning?



Nya bilder på pojkarna.





Jon: - Det svider i foten på'me. Då vill jag sitta och mysa i ditt knä.

Jon tittar på TV och ser vår färgade integrationsminister: - Pappa!! Människor kan vara brun i ansiktet!



Filmtips! Ja egentligen är det en serie. 'Mannen under trappan', heter serien och är inspelad i Bollnäs. Iaf utomhusmiljöerna. Serien är i 4 delar.

Det har blivit en del mysiga kvällar då vi legat och kollat på serien i sängen. Riktigt spännande. Finns att ladda ner här.



MYNT! Ska det vara så förbannat svårt att växla in mynt i detta land?? Jag höll på att brista totalt i veckan då jag skulle (försöka) växla in klubbens mynt från spelningen.

Som man gjorde förr så bad man biträdet på banken att slänga i mynt i en sådan där apparat som räknade mynten automatiskt. Det gick på typ en minut eller så att räkna mynten och så fick man sedlar eller så sattes det in på kontot.

Nu förstår ni... funkar det inte så. Det fick en väldigt irriterad Kenny förstå häromdagen...

Traskade in på banken med en kasse mynt i ena handen och Silas i en tung barnstol i den andra handen. Ser att de har en insättningsautomat som man får hantera själv. Dvs hälla i mynten i en skål och automaten räknar ut det hela och det sätts in på kontot. MEN... den var ur funktion. Nåja, jag tar en köbiljett och väntade i 15 minuter för att få service.

När det väl var min tur, efter en del tröstande av sur bebis som fick sitta stilla länge, så meddelar biträdet att de inte tar emot lösa mynt. Då brast det... Vet inte riktigt vad som flög ur mig men frågade bland annat om hur det funkade om jag nu ville växla in mynten till sedlar när de inte ville ta emot mynt? Då måste man plocka i mynten i papprör och lämna in dem.

MEEEEEEN! Va fan, har inte tid med det! Hundratals mynt och räkningar skulle betalas under dagen! Höll på att bryta ihop. Tur att man hade Silas med sig så man lugnade sig en smula.

Traskade iväg, med svetten rinnandes i pannan av både stress och allra främst irritation, till en annan bank och frågade om de hade samma system... och det hade de så klart. Tur var så hade jag fått in pengar på mitt konto så det ordnade sig ändå.

Ska det vara så svårt att ha de gamla hederliga maskinerna kvar som räknade mynten hur snabbt som helst? Nä, det var bättre förr... på MÅNGA olika sätt i detta samhälle.

BLIR SÅ JÄVLA LESS!



I morrn kommer det hända en massa bra saker. Förändringar, jävlar anamma!

Kommentarer
Postat av: Helena Jern

TACK SJÄLV! Jag hoppas att ni haft glädje av den. Blev jätteglad av filmen. Kram!

2010-09-20 @ 13:46:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0