27 dec: Ny blogg - Samma knickedick

Har uppgraderat mig och skaffat mig en snyggare blogg än denna.

Så hädanefter har jag ny bloggadress:

http://kydblogg.tk

Mycket välkomna!
// kyd

23 dec: Julbloggen

Har ikväll avverkat en julmiddag med skinksmörgås och julgröt (jag fick mandeln till Jon's besvikelse men han blev glad när jag sa att jag önskade att han skulle få många julklappar). Därefter blev det Bingolotto och massa gotta till det. Har även hunnit med att klätt ut mig till tomte och knackat på fönstret. Jon blev eld och lågor. Silas helt förvånad. Så lugn efter tomtebesöket har han aldrig varit, haha.

I morrn firar vi jul först hos morsan och Håkan i Ivantjärn. Bror med familj är där också. Därefter far vi vidare till Skog för att fira jul med svärmor, Anders, Micke och Angelicas mormor och morfar. Kanske jag som blir tomte åter igen på julafton?


Julgranen våran och utsikt från övervåningen.

Idag har jag haft fullt upp. Lägg till alla göromål med en konstant huvudvärk och bråkiga ungar. Inte sådan bra dag idag. Men men... nu på kvällningen känns det bättre efter att fått lugnat ner sig och ätit gott, men huvudvärken håller i sig märker jag.

Handlat de sista julklapparna och betalat alla räkningarna idag. Helt slut på lönekontot samma dag man fick lön. Makalöst. Hade ju tänkt att inte handla några fler julklappar till barnen då vi redan köpt så många, men när man är ute i butiker finner man ju så roliga saker... så de fick någon klapp ytterliggare idag =)

Köpte även en klapp till Angelica (endast för att hon envisas att köpa en till mig fast vi säger varje år att inte köpa ngt till varandra) och så köpte jag en klapp till oss båda som vi behöver.

I övrigt vad som hänt under veckan är att vi inte har något internet sedan söndags så vi får använda oss av backup-internet på USB-sticka och via mobilen. Inte ringer Sandnet upp heller och hjälper en. Sammanlagt har vi varit utan internet i tre veckor detta år. Grrrrr!

Fick reda på att jag ska på representant-träff i Halmstad i januari. Skulle egentligen på mässa i Kista de dagarna men det fick jag hoppa över denna gång. Typiskt att det skulle krocka.

I veckan fick jag en julklapp från chefen på posten och med julklappen ett hälsingsmeddelande att Biltema Gävle gått framåt väldigt bra i försäljningen under året. Jag är mycket stolt att fått bidragit min del till detta och det känns tryggt att ha en arbetsgivare som det går bra för ekonomiskt.En blind man går in på en lesbisk bar av misstag. Han tar sig fram till en barstol och beställer en drink. Efter att ha suttit där en stund ropar den blinde mannen till bartendern:

-Vill du höra ett blondinskämt?

Baren blir helt dödstyst. Med en mörk hes röst säger kvinnan jämte honom:

-Innan du berättar det skämtet bör du veta en sak. Bartendern är blond, servitrisen är blond, jag är 2 meter lång, väger 107 kg, är blond och har svart bälte i karate. Kvinnan som sitter jämte mig är blond och tyngdlyftare. Kvinnan till höger om dig är blond och proffsboxare så tänk dig noga för innan du berättar historien.

-Vill du fortfarande berätta den?

Den blinde mannen:

-Näe, inte om jag skall behöva förklara den fem gånger.Ett evigt städande här hemma. Speciellt i köket och vardagsrummet. Efter att man städat så ser det lika jävligt ut efter en halvtimme... ja, det är sant!

Jag har funderat lite vilka som stökar till mest här hemma och så här ser listan ut i uppdelat i procent.

3% Jag (fast jag städar mest av alla).
7% Angelica
10% Katterna
20% Jon
60% Lille Silas

Make till unge att stöka till har jag aldrig varit med om. Har ju massvis med exempel om allt vad han ställer till med om dagarna. Typ allt han kommer åt river han ned på golvet. Men underligt nog har endast något julpynt åkt av granen. Den trodde vi skulle massakeras helt... om inte av Silas så av kattungen, men icke gudskelov.

Blev ordentligt väckt en morgon då han hade fått tag i nötskålen. Donk donk donk donk donk (osv) for det nötter över hela golvet. Man ville bara gråta, nyvaken o allt =)


Taget ikväll vid nattningen.Fester på gång.

25/12 Juldagsrock i Bollnäs (kan ej deltaga)
31/12 Nyårsrocken i Järbo (kan ej deltaga)
7/1 Fest hos Anna N i Bollnäs
Omkring 20/1 anar jag att Johnny ska ha partaj då han fyller år
17/2 Rammstein i Stockholm

Och så har jag något minne av att Mia i Skog också ville ha fest i början av året.Femtio nya lagar kommer träda kraft efter 2012. Väldigt många är positiva.

# Billigare restaurangmat efter nyår. Från 25% till 12% moms. Gäller alla restauranger och cateringverksamhet. Skattesänkningen gäller endast mat och ej alkoholhaltig dryck.

# 30 dagars föräldraledighet kan tas ut samtidigt som partnern vid barnets första år.

# Förbättrat bostadstillägg till pensionärer.

# Höjt bostadsbidrag.

# Jämställdhetsbonus (När den förälder som tagit ut lägst antal dagar tar ut föräldrapenning på sjukpenning- eller grundnivå, får vardera föräldern 50 kronor i jämställdhetsbonus per dag. Vid ett helt jämställt uttag av föräldrapenningen innebär det liksom hittills totalt 13 500 kronor i jämställdhetsbonus per barn).

# Enklare företagsregler.

# Förbättrat skydd mot "stalkers".

Plus många fler bra saker.

Gör om det Socialdemokraterna om ni kan?Jävlar va stryk han fick. =O

Elakt Facebook-win?

Näää, hahaha!

Bilder på förbrytare. En fin samling lyteskomik och häpnad över diverse brott. Bild nummer 24 var en riktig fail btw =)

Who´s the boss?

Lurig gubbe.

Tom & Jerry logik.


Här kommer en av årets roligaste länkar. Helt makalöst bra. Sett den 10 gånger, skrattar lika mycket varje gång. (UPPDATERAT! NU FUNKAR LÄNKEN!)

Först originalvideon:
http://feber.se/video/art/230476/visselmannen/

Den mästerliga dubbningen av ovanstående originallänk:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HQ_fO8BSPZoHar precis tagit mig en öl och hoppas innerligen att huvudvärken släpper med hjälp av den. Har nog en lättare migrän känns det som. Mycket irriterande.

Koffein och alkohol kan få migränen att släppa då dessa ämnen utvidgar blodkärlen. Migrän innebär ju att blodkärlen krymper ihop i huvudet och medför smärta då på något vis. Alkohol kan jag ju få migrän av också då man är bakis så det är både ont och gott =)

Nääääää men God Jul på er. Ska dricka någon bärs framför datorn och lyssna på musik sedan blir det sängen. Full fart i morgon kan jag lova! Största utmaningen är hur vi ska få in allt in i vår lilla Opel?? Angelica och ungarna ska ju vara kvar i Skog hela mellandagsveckan medans jag arbetar så de behöver ju mycket packning och plus då alla julklappar som ska med!

16 dec: Kattrackarn har kommit hem!

För tre veckor sedan försvann kattungen. Smet ut tillsammans med Grimm och han travar ju iväg långt. Troligtvis följde hon med honom och gick vilse. Sedan dess var hon puts väck.

Idag hade vi julpyssel här i grannskapet och de flesta var samlade i samlingslokalen. Där passade en granne på att fråga om någon saknade en katt och det visade sig vara våran!!

Så Angelica gick hem och hämtade henne. Hon hade varit hos familjen i en vecka nu och de hade tagit hand om henne väl. Hon hade ett skadat bakben och var tunn. Där har kattrackarn bott med en främmande familj och tre hundar! Hon har aldrig sett en hund tidigare, men hon hade inte brytt sig om dem. Men den här katten är inte som andra heller. Påminner mig om Loke som inte var rädd för något och det slutade ju självklart illa med att han blev påkörd.

Bakbenet läkte efter tre dagar och hon haltar bara lite smått nu... men hon är fortfarande smal. Men nu ska hon få äta upp sig under julen =)I morrn tänkte jag fara iväg till Louise på hennes födelsedagsfest (om jag nu får chaufför). Anar att det blir rejält med tokigt folk där =)Innan dessa festligheter ska det städas och fixas här hemma.Dagens länkar... varsågoda!

Det bästa ur "Torkel i knipa."

Favorit i repris: I en annan del av Kil. (1:20 in i klippet kommer min favorit)

Här åker tjejerna dit... men de är ärliga i alla fall.

Här går det snabbt (se hela).

-= S K I T I B Y X =-

Okej... vissa är på skoj, men de som är på allvar då? Vad är det med folk??

Born to be *fyll i valfritt ord*Har utsett fredagen till veckans bästa dag. Man får göra ett avslut på arbetsveckan med att koppla av på kvällen med en folköl och skön musik framför datorn.

Men detta fungerar ju bara om familjen går med på det, om man säger så. Vill inte ungarna sova eller om man har ett grinigt fruntimmer den kvällen... ja då är det bara att hålla tummarna tills nästa fredag. Men denna fredag verkar gå rätt okej, fastän Silas har varit grinig i någon timme nu. Angelica håller honom schack (tack Fröken Lök) och jag höjer volymen, haha.

Under veckan har jag farit runt i hela länet hela dagarna för att göra klart allt innan julledigheten. Man är braaaaa mör nu. Vette tusan hur många hundra mil det blivit denna vecka endast? Självklart tog spolarvätskan slut i Bollnäs igår... men gav mig fan på att klara mig till jobbet. Så jag låg och pressade bakom lastbilar så det stänkte upp på rutan =)

Hade ett möte med nya chefen häromdagen och jag känner mig lugnare nu. Han verkar schysst och vi kom bra överens angående min tjänst. Den ska fortsätta som jag och gamla chefen har byggt upp den. Visst är jag öppen för förändringar men då nya chefer tillsätts brukar det mesta ändras radikalt och det orkar jag inte med när jag vet att allt funkar så bra.Meeeeeeen hur stor har inte Jon blivit? Blir helt chockad. Ska det gå så snabbt att växa upp?? Just nu har han gått på sitt första disco! Han stod här nyss och dans-övade... och han kan visst dansa märkte jag. Var har han lärt sig det då? =)

Ibland får jag panik att jag inte hänger med riktigt. Men så känner väl alla föräldrar.

Johnny har gått på stickkurs och då kan det bli sådana här alster:Här är han själv också men utan något stickat på sig men fullt upp med andra fruntimmersbestyr...

Reklam för mitt nya extra-jobb =D12 dec: Två paket Ibumetin och en flaska Stroh 80

Trodde det skulle bli ordinära dagar under förra veckan och denna men det har hänt/händer visst en massa annat utöver det vardagliga.

Kontraströntgen
Blodprov
Dagisfotografering (fick gruppfotot idag, mkt bra blev det på dem bägge)
2 st utvecklingssamtal på dagis
Möte med min nya chef
Jon till tandhygienisten
Julpyntning och klätt julgranen
En vansinnigt klåfingrig Silas i två veckors tid
Fick ställa in en fest jag skulle på (sorry Ante)
Julhandelshysteri i Valbo
Tappat bilnyckeln (men fann den)
Skottat snö för första gången under denna snöfattiga vinter
"Min" pulka blev snodd på jobbet
Varit fruktansvärt trött
Blev bjuden på mässa i januari
Migrän i två dagar i sträck under helgen
Med flera stora och små saker som hänt


Men var ska jag börja i allt detta, får nog hoppa över en del annars blir det min längsta blogg någonsin?

Händer något hela tiden... och det är väl bra iof.

-
Nå jag börjar väl med något då...
Var på röntgen idag. Kontraströntgen är lite underlig. Känns som man pinkar på sig och man blir lite illamående. Men det gick bra iaf. Får svar om 10 dagar om bakterierna är borta men jag undrar jag? Är ju så förbaskat trött jämt och som jag nämnt tidigare - sover otroligt länge numera.

-
Någon har snott "min" pulka som jag hade som skyltning i entrén på jobbet!
Hur kan man riskera att åka dit för en pulka? Dessutom haft mödan att utforska hur den satt fast och klippa av vajern som pulkan satt fast med. Helt fantastiskt! Men de hade tur (och jag med egentligen) för om jag hade sett det vet jag inte vad jag hade gjort.

-
Undra vad det är med Silas då? Han är som en tornado som Angelica uttrycker det bra i sin blogg. Kan inte låta något vara. För mig och Angelica är detta "amfetamin-beteende" väldigt främmande då man är van med Jon som har varit hur lugn som helst när han var i samma ålder.

-
Jon hade mycket fina tänder enligt tandhygienisten *puh*. Fick ett förhör om när han åt godis, drack läsk, när och hur vi borstar tänderna på honom och om han har fasta måltider. Kan väl säga att jag fick alla rätt. Är jäkligt noga med allt detta. Tandvärk vet jag verkligen hur det känns och vill aldrig att mina barn ska få genomlida det någon gång.Bryter av med en del länkar...

Humor (norsk).

Vilken jävla acceleration!!

True!

Little too much??

Humor jäklar anåda. Bästa på länge!

Ajajaj... hur ska det då gå för Morgan i Ullared??Saxat från torrentsidan Shareitall.se forum angående regler om önskningar av filmer mm...

Även fast jag emellanåt skulle känna för att köra två paket Ibumetin med en stavmixer och skölja ner med en flaska Stroh 80 när jag ser rubriker som "vill ha!", så håller jag mig ändå ifrån det för jag vet att det inte alltid är lätt om man är ny på ett forum. Men läs igenom dessa steg för att som sagt göra det lätt för oss, samt hålla mig ifrån att spinna vidare på fler spännande sätt att ta livet av mig.

Ha det fint och lycka till!

Mvh deanwin
Varför jag fann ovanstående sköna kommentar var att jag sökte efter två filmer. Hoppas någon kan hjälpa mig som läser denna blogg.

Filmerna heter: Drömmen om Amerika & Fasadklättraren. Drömmen om Amerika kan jag tänka mig köpa om någon har den på VHS eller DVD.Angelica försöker se på TV men Jon babblar oavbrutet.

Angelica: - "Nu pratar du väldigt mycket, Jon".
Jon (innan Angelica ens hunnit avsluta meningen): - "Mamma, nu bajsar du på dig väldigt mycket".Lyssnar mest på nu:
Good Life - OneRepublic
Hey miss Brown - Eddie Meduza
Paranoid - Ministry
Kairos fjollor - The Kristet Utseende

Hur kan det komma sig att Apotekarnes Julmust är den som är populärast? I don't get it? Den är ju blaskig... dvs ingen vidare smak och inte mustig som en must bör vara.

Tacka vet jag gamla Bockens, som numera heter Vasa's Special. Även Lidl's egna must är okej, ICA är lite si o så. Nygårda smakar bra.

Fick Zeunert's must varje dag i lumpen på markenteriet. Heeeeelt underbart. Man längtade inte bara till den goda maten - musten var pricken på i:et. Väldigt speciell smak och enormt mustig. Som efterrätt tog man alltid en kopp kaffe och en godiskola som man doppade i kaffet, haha. Man hade sina guldstunder i lumpen också =)Avslutar med...

Uppsnappat från julbordet senast:
"Botten upp - medvetslös!"

7 dec: HLR AED ABC

Vadan dessa förkortningar?

Haft brandutbildning och hjärt- och lungräddning idag på jobbet.
¤ HLR= Hjärt och lungräddning
¤ AED = Automated External Defibrillator (Hjärtstartare)
¤ ABC = Andning - blödning - chock

Har varit på en del sådana här utbildningar (dock ej hjärtstartare) och till och med haft egna utbildningar men det var ett bra tag sedan nu. Så dagens utbildning var guld värt för att fräscha upp minnet plus att mycket har blivit ändrat om hur man ska gå till väga. Allra främst HLR.

Min första uppblåsbara ;)
HLR på gång.
Släcka gubbe.Julbordet på Furuviks Brygga...

Jag hade stora förhoppningar... men det var inget vidare. Massa av samma. Dvs väldigt mycket olika sillar och laxar. Köttet... oavsett om det var revbensspjäll eller oxfilé, hade ingen smak. Det var frikadeller istället för köttbullar av någon underlig anledning och som smakade konstigt.

Betyg
Kallrätter: 3 av 5
Varmrätt: 2 av 5
Efterrätt: 3½ av 5

Men jag hade härligt sällskap iaf. =)

Tröttheten håller i sig. Igår till idag sov jag 10 timmar. Söndagen till måndagen sov jag 12 timmar!

Börjar bli lite fundersam här. Inte likt mig alls!Politik... länge sedan jag skrev något om det.

Går inte att sticka under stolen om att jag är mer till höger än vänster och håller med Moderaterna mycket mer än Socialdemokraterna. Men inget parti är perfekt. Moderaterna har mycket som jag finner är helt uppåt väggarna men man kan inte undgå att de lyckats med att...

Minskat arbetslösheten.
Minskat Sveriges lån.
Att Sverige börjar gå ekonomiskt bättre och fått en starkare krona.
Minskat statliga monopolet (dåligt inom vård och omsorg dock, iom Carema-vansinnet mm).
Företagare har fått det lite lättare, måste dock förändras mycket mer då företagare är grunden till vårt välfärdssamhälle.

Ja det finns mycket mer som hänt i Sverige till det bättre under Moderaterna mandatperiod... och som sagt en del som inte är så bra eller som inte har lyckats alls.

Varför Socialdemokraterna ej lyckas så bra i mätningar är ju främst att deras partiledare mfl partitoppar har skött sig fasansfullt dåligt. Först Mona Sahlin som jag måste utse till Svea Rikes historias sämsta partiledare/politiker någonsin... och nu allt kring Juholt. Dessutom tror jag Sveriges befolkning nu har sett under Moderaternas mandatperiod att bland annat Socialdemokratisk bidragspolitik ej är hållbart i längden.Jäklades lite med Silas en morgon då han kom och väckte mig. Försökte hålla i honom så jag kunde krama han men det gillades visst inte. Som hot för att jag skulle sluta så grabbade han tag i mina glasögon blixtsnabbt och höll dem högt tittandes argt på mig.

Alldeles som han hotade att "släpper du mig inte, så bryter jag sönder glasögonen för dig". Hahaha! Såg så jäkla komiskt ut.

En släkting påminde mig om Dannbergs-humöret. Alla vi Dannbergare verkar ha ett fruktansvärt humör. Min bror, min far, mina kusiner, mina tremänningar osv. Vi behöver inte vara världens bästa debattörer eller fighters (hur man nu väljer att gå tillväga med sitt humör) men vi rusar alltid upp och vi har alltid mod. Något jag är stolt över, även fast jag får ta hårda duster med min äldsta son varje dag =D

Silas, yngste sonen, är ännu värre. Vilket jävla humör... jävlar. Akta er! Han är helt vansinnig och han är 1½ år. Shit... hur ska detta gå? Jag var en jävel i min tonår och egentligen under 20 års-tiden... men jag var lugn under barndomen. Hoppas Silas blir lugn o snäll under tonåren då? Jon kanske blir tvärtom då han är den lugnare av dem?

Har sådana makabra historier att berätta om vad vi Dannbergare fått varit med om pga just vårt humör och personlighet. Vi är fan inte kloka... punkt slut.När vi säljrepresentanter hade möte i Norberg så uppmärksammade lokaltidningen vårt besök =)

Humor med Amerikansk Bulldog =)

Precis när det blir spännande stängs TVn av, hahaha! Underbart prank!

Snubben livnär sig på guld och diamanter han finner på NY's gator. =O

Absolut bästa väckarklockan ever!

Nu kan vi klona fram en mammut!!

How you think...

Passande sketch nu inför jul.

Varuplacering!Helgen bjuder på fest. Luciarock i Falun. Nu hänger det på om jag får chaufför eller inte.

Om jag orkar... skrivs det mer blogg på söndag.
2 dec: Redan december!?

Tyckte det nyss var augusti?? Fantastiskt hur snabbt tiden går. Haft en rätt lugn jobbperiod under hösten som det ska vara efter den köriga våren och sommaren.

Ska vara föräldraledig en vecka innan jul och en vecka efter nyår. Blir skönt att ha det mysigt med Jon & Silas i några veckor under helgdagarna. Får se om det kommer någe snö så vi kan ut och åka pulka åtminstone.Just nu (fre kväll) har Angelica fullt upp med att göra smörgåstårta tills i morgon då det väntas besök. Själv har jag tagit en stund ledigt från städningen. Det räckte inte med 10 timmars städning av huset förra helgen, haha.

Det blir stökigt enormt snabbt. Det beror på två små vid namn Jon & Silas. Speciellt Silas är expert att stöka till i varenda rum =)

Bilen har varit på rekond. Skönt att få åka runt i en nytvättad och ren bil under vintern. Vaxning och motortvätt blev det också.


Så här grönt och fint är det hos oss ;)Jon blir arg på mig när jag bäddar ner honom fastän han inte vill sova:

Jon: - Jag kommer ha sönder din dator!
Jag: - Ja, då kastar jag ut din Xbox genom fönstret och sen hoppar jag på den!
Jon: *väldigt snabbt* - Okej... jag ska inte det då.På måndag ska jag till Hälsocentralen för att lämna (ytterliggare) ett blodprov inför kontraströntgen den 12 dec. Jon ska få följa med mig. Han är så rädd för blod, sjukhus och läkare så det kan bli en bra övning för honom.

I morrn är ju hela dagen bokad med födelsedagsfester och julbord. Ska även vara chaffis efter julbordet så det blir ju verkligen fullt upp... och jag kommer nog vara rejält stinn.

I övrigt kommer kommande vecka att vara som vanligt förutom brandutbildning en hel dag och att jag får träffa min nya chef som kommer på besök. Just ja... det var luciatåg på dagis också men det hinner jag inte med så det får Angelica besöka och så ska Jon till tandhygienisten. Hoppas allt ser bra ut. Vi är ju noggranna som fasiken med att borsta tänderna på ungarna.Åsså länkarna förståss:

2 minuters rejäl utskällning.

Kvinno-logik

Jadu, hur gjorde han?

Mer sådana här människor i denna värld.

Skönt brudpar =)

Här ser man snubben som tände eld på julbocken.

Meathefuture.com (hoppas verkligen detta kommer så fort som möjligt)


RSS 2.0