31 jan: 2011 i jobbens tecken

Kommer viga mitt 2011 i jobbens tecken. Ska jobba så mycket jag bara kan i den mån att inte familjen går lidande förståss.Har mycket projekt på gång, som vanligt. Håkan har bland annat fått till ett samarbete med Luger och även Göransson Arena i Sandviken. Så det kommer hända en del roligt under året.

Utöver detta har jag också händerna fulla med massa annat spännande. Trots arbetslöshet är mina dagar är fullbokade med alla förberedelser av allt jag har på gång. Samtidigt söker jag ett ordinärt jobb för fulla muggar.

Det jag fokuserar på detta år är familjen och jobb. Dyrt festande m.m. får jag lägga på hyllan. Ska spara varenda krona som blir över. Pengarna ska gå till mycket. Främst sönernas sparande och vårt eget sparkonto som sinat. Att kunna betala av lån och köpa hus är ju det högsta målet att klara av så fort som möjligt.

Silas pojken har haft feber i nästan två dagar nu. Vi tror det är tänder på väg. Han dregglar mycket dessutom. Det är också ett tecken på att tänder är på väg.

Han har varit riktigt dålig nu ett tag. Gnällig, varm och jätteslö stackarn.

SMS från Ante =)

Min tjej bad mig gå på stan och köpa något som skulle göra henne enormt sexig.
Du skulle sett hennes min när jag kom hem med 12 st starköl.Facebook-etikett #5
För många grupper.

Jag är intresserad av vad mina vänner är intresserad av. Men när folk är med i hundratals grupper så orkar man inte titta igenom listan och det roliga förstörs direkt. Typ grupper som "Önskar att helgerna var längre" och liknande är ju totalt värdelösa. Rensa i dina grupper och gå med i dem du verkligen känner för. Blir det för många (av egen definition) så rensa gärna.Funnit många länkar på sistone. Här är några av dem... varsågoda.

Mycket ska man se innan ögonen trillar ur.

Årets produkt - Lady Sitters!

Psycho-i-panna.

Favorit i repris: Peter Griffin dricker Red Bull.

Ahhh... en dröm. En bar, en bartender, en skjutbana och massvis med vapen! =D

Man vill sluta titta men man kan inte.Denna vecka och nästa kommer jag fara runt en del i Sverige. Bland annat Stockholm, Uppsala och Dalarna.

Jag kommer sova över i Gästrike mellan ons-tors för jag hinner typ bara hem och sova och sedan vidare så jag tycker det är onödigt att slösa bränsle på det.

Någon i Gästrike som vill erbjuda en säng till en kringstrykande Kny? =)

29 jan: Vad har lördagen att erbjuda?

Blir lite full fart i dag också, som övriga veckan varit.

Jon ska på kalas, samtidigt ska också Angelica på kalas och vi har bara en bil så när jag klev upp idag hade Angelica en plan om logistiken så allt ska väl ordna sig =)

Somnade 1930 igår fredag, vaknade 0900 idag på lördagen. Vilken härlig fredagskväll, hmm... Men det har varit en händelserik vecka med fart och fläkt så jag var så slut i knoppen och orkade inte hålla mig vaken mer.

Brukar ge Silas välling på kvällen, men Angelica insåg att det inte var någon idé ens att försöka väcka mig när Silas skrek så hon fixade kvällsmatningen, tack tack.

Silas tog ett bad igår.
Silas i sacco-säcken (eller puffen som Jon säger).

Ikväll fixar jag maten då Angelica är på galej som sagt. Blir väl hamburgare eller något annat lätt-tillagat. Ska hämta Angelica i morrn söndag. Undra när man får kliva upp i morrn då? Angelica brukar få stiga upp mellan 0430-0530 för då vill Silas pojken stiga upp.

Angelica är ju en 100% morgonmänniska så det går väl rätt an för henne. Men jag som är en nattmänniska!! Somnade ju 1930 igår så man har väl inte turen att somna så tidigt en gång till samma vecka.HAHAHA! Herregud vilken fotoserie Angelica tog på Silas precis nu när jag skriver bloggen!Vilken spillevink han är asså.SMS från Anna N... =)

Lönen... är som mens. Den kommer en gång i månaden och varar i fem dagar. Och om den inte kommer... ja, då ligger man jävligt risigt till.Passar bra med denna etikett nu när det är lördag =)

Facebook-etikett #4
Undvik att facebooka under inflytande av alkohol.

Här är något som jag själv bör lära mig av. Har väl inte varit på värsta viset och inte gjort något jag ångrar gudskelov. Men man har ju sett både det ena och det andra på Facebook under helgerna. Det gäller att ha en spärr som fungerar trots alkoholens inflytande och tänka sig för två-tre gånger extra innan man skriver något (eller göra för många inlägg efter varann då).Fan va snygg jag måste vara då ;)

Dagens utmaning. Vilken av dem är Ante?

Kina ska bygga en stad lika stor som Dalarna (!!).

Lika som bär.

Favorit i repris: Adolf Hitler vs Darth Vader i en rap-battle.Ytterliggare en favorit i repris. Världens snyggaste brutta.Hon är nog fan smartast i världen.

27 jan: Vilken väg ska man gå?

Veckan har gått supersnabbt. Man är arbetslös men haft hur mycket som helst att stå i. Har iof arbetat några dagar  på rekryteringsföretaget också.

Vet inte vilken väg man ska gå inom kort. Vad jag vet nu så kan det gå åt minst sex olika håll. Sen kan det ju hända en massa på vägen ytterliggare.

Go with the flow... det är nog meningen det. Man har ju gjort några dumma vägval förr men det kanske har varit meningen det också?

Pratar lite i gåtor märker jag. Vill inte nämna något ännu, vet inget alls om hur det blir med något. Gillar ju överraskningar så det här kan ju bli roligt.Hänt i veckan...

Silas på pulkan sin.

Jon har också åkt pulka, men lite mer våldsamt.

Silas och pappa.

Angelicas första öl på 1,5 år.

Nu på lördag blir det också Angelicas första fest på 1,5 år! Hon slocknar väl efter några folköl, haha.

Det blir också en examens-fest inom kort när Angelica blir utexaminerad förskollärare. =)Just nu sitter Jon och tittar på Fem Myror Är Fler Än Fem Elefanter och rabblar alfabetet. Han älskar den serien fastän han vanligtvis endast tittar på tecknat.

Jag var också galen i samma program när jag var liten. Tänk att så många äldre program fortfarande lever kvar än idag. Troligtvis kommer också Jon's barn att se Fem Myror Är Fler Än Fem Elefanter och Trolltyg i Tomteskogen.

Inte bara saker som var bättre förr, även tv-programmen.Veckans uppsnappade citat - Tema (skrämmande) religion...

”Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej".
Abd al Haqq Kielan, Sveriges Muslimska Råd (som bekostas av svenska staten bland annat)

Framtidstro.
Maria Ferm (Miljöpartiet), svarar på hur vi ska lösa religiösa terrordåd i Sverige.Har ni tråkigt? Här har ni en bunt länkar att gå igenom...

Snart dags för Yellowstone att utplånas... och säkerligen hela staten Wyoming samtidigt!

Hipp Hipp, säsong 3 del 1
Hipp Hipp, säsong 3 del 2
Hipp Hipp, säsong 3 del 3
Kajan på återvinningen, väktaren Kim's arrest och hälarna gillade jag mest =)

Har letat efter en sådan här sida och vips så ramlade jag över den. Otroligt intressant sida där man kan jämföra olika länder med Sverige med fakta och kartor. En väldigt intressant sak är att man skulle tjäna 59,24% mer pengar i grannlandet Norge än här i Sverige och det är 65,59% mer chans att bli anställd. =O

Humor på min nivå.

Såg riktigt roligt ut.

Otroligt! =O

Makalös hund!!Facebook-etikett #3
Bilder och taggar.
Tänk på att alla inte vill bli taggade. Speciellt inte en dagen-efter-bild med huvudet i en hink kanske eller liknande. Många på Facebook har inte bara sina suparpolare där, utan även sitt föreningsliv, affärsnätverk, chefer och arbetskompisar. Här gäller det att tänka sig för och försöka använda sitt sunda förnuft vid en taggning.Satte upp en hylla som jag köpte på IKEA tidigare idag...

Jon: - Du är cool du pappa.
Jag: - Tack varför tycker du jag är cool då?
Jon: - Du kan göra saker... och du har en fin tröja på dig.Avslutar med ett sms från Ante =D

En gynekolog ville byta yrke och gick till Arbetsförmedlingen och fick jobb som målare. Efter en månad kom målarbasen till Arbetsförmedlingen och frågade om de hade några fler gynekologer som ville ha arbete.

- Varför just en gynekolog, undrade handläggaren?

- Jo, förra veckan skulle en kvinna få hallen omtapetserad men hon var inte hemma. Tror du inte på fan att den jäkeln tapetserade om hallen genom postlådan!!

23 jan: Män mognar senare och senare numera

Det manliga samhället är mer omoget än förr. Från tidigt 1900-tal och bakåt förde man sig som en vuxen och man var ordningsam redan vid 18-19 år. Runt 20-22 års åldern hade man gård, var gift och hade en familj på gång.

Det var skillnad redan när jag var ung jämfört med nu. Samtidigt som jag gick i skolan arbetade jag sedan jag var 13 år. Gjorde värnplikten vid 18-19 år och direkt efter värnplikten startade jag ett företag.

Nuförtiden går männen (pojkarna) oftast i skolan oavbrutet tills de är 24-27 år, utan att göra något uppehåll för att få livserfarenhet och mogna. Som att jobba, skaffa familj eller göra värnplikten (som är nedlagt iof).

Tänkte på detta när jag följde med Angelica till högskolan häromdagen. I fiket sitter det fyra män i åldern 23-25 år (kanske äldre till och med), varav två av dem med burrigt helskägg och de samtalar med varandra som de skulle vara i åldern 13-15 år. Hade jag inte sett dem, hade jag trott att de var i den åldern helt klart.Tredje härligaste musikvideon kommer här...

Scooter - Nessaja

Var ska man börja? Filmningen är helt underbar, musiken top notch, sångaren är hur cool som helst... ja också brudarna förståss.Håll i er... ska till IKEA igen på tisdag!! Detta pga att Angelica inte läser sina noggranna listor hon skriver. Så vi glömde en del saker plus att vi inte fick plats med en hylla i bilen senast.

Det blir en del arbetande åt rekryteringsfirman också under veckan. Får mer och mer uppdrag. Känns riktigt roligt.Nu har jag skrivit blogg i så många år men jag har inte tagit mig i kragen att lyfta upp den utseendemässigt. Beror mest på att jag inte vet hur man gör. Så jag skickar ut en önskan här för att se om någon kan ta tag i att snygga upp bloggen min.Veckans uppsnappade citat...

Att designa en skjorta kan vem som helst, men att fixa en massa snygga tjejer på en o samma plats - DET är talang det!
Jerry Seinfeld om modévisningar.

Ta aldrig kokain, lova mig det. Speed är mycket bättre.
Lemmy till sin son när han var 17 år.Facebook-etikett #2
Låt bli att ändra statusen hela tiden.
Folk tröttnar, blockerar dina status-inlägg och till sist är det väldigt få som ser vad du skriver - som jag anar att du gärna vill att folk ska se. Visst jag kan tycka det kan vara roligt med flera inlägg efter varandra från samma person men inte jämt jämt jämt, vardag som helg. Har blockerat ca 5 personer redan, och egentligen ska fler blockeras har jag märkt. För mig är alltså inte vad man skriver i statusen som är mest irriterande, utan hur många gånger man gör ett nytt status-inlägg. Lite respekt och etikett önskas tack. Det är inte ditt egna klotterplank.Manlig prostitution.

Som jag alltid sagt men börjar komma på tapeten nu på senaste år. Fett är inte farligt. Det är mer nyttigt än farligt. Det säger sig självt. Skulle alla människor förr i tiden dött av kärlkramp eller fetma? Det hände något under 50-talet med Livsmedelsverket som gick ut med en jävla massa underlig info om att viss mat skulle vara farlig, som människor har ätit i 100.000 års tid. Men bara för något år sedan erkände faktiskt Livsmedelsverket att de haft helt fel i sina rekommendationer som lades under 50-talet.

Roland Nilsson Bluesband. Måste arrangera något med dem. Så jefvla bra.Spela TV-spel och sedan lägga sig för en god natts sömn.

Tjohej =)

21 jan: Tuttarna är mina

Nu ska vi se om jag orkar skriva klart bloggen idag... kanske blir lite piggare med hårdrock och bärs så jag testar den modellen.

Denna fredag har varit hård. Lite sömn (som vanligt), upp tidigt och iväg med hela familjen till Gävle i morse. Angelica hade en viktig opponering på högskolan idag. När jag lämnat av henne for jag, Silas och Jon till Barnens Hus där vi var i 2½ timme (!!).

Jon skulle köpa något för sina sparade veckopengar. Det gick rätt snabbt... Gormiti-gubbar för hela slanten. Det blev rätt många Gormitis. Men vi satt kvar i lekrummet på Barnens Hus där Jon fick leka med gubbarna m.m. medans vi väntade på att Angelica skulle ringa.

Jon är helt galen i Gormitis. Han har säkert uppmot 30-40 gubbar nu. Bilderna nedan är från ikväll när han kom hem. Han köpte bland annat ett Gormiti-ägg som löser upp sig i vatten och man får en specialgubbe.


Det drog ut på tiden för Angelica så vi tre for till Sibylla istället. Därefter hämtade vi Angelica, sedan vidare till IKEA därefter till Willys för storhandling. Handlade så mycket så det räckte inte med en vagn och då är det stora kundvagnar på Willys.


Silas tröttnade.

Sedan hem... det tog hela dagen och halva kvällen. Vi kom hem runt 1930. Efter att packat upp alla varor, fixat middag (Billys pizza) och lagt barnen så var klockan 2030. Så man är bra mör nu.

En stor eloge till våra barn som varit otroligt snälla hela långa dryga dagen. Knappt ett tjat eller skrik. Makalöst.NU är tuttarna mina. Angelica har slutat att amma! Silasen har nog inte tröttnat på tuttarna, men Angelica har sakteliga avvänjt honom med dem.

Det passar bra det för Angelica när det vankas galej hos Mia nästa helg.Besökte ju Lindholms Möbler härom veckan. Där fanns det Bruno Mathsson-fåtölj för 8000kr/st!! Den såg ut som vilken fåtölj som helst. Dessutom var den vinglig. Sagolikt vilket pris.

På tal om Bruno Mathson, så kommer han från Värnamo-trakten och vi sov i ett Bruno Mathson-rum på hotellet när jag var där förra veckan.Inget är bra ibland...

Jon: - Jag kan inte sova. Det är för varmt.
Angelica: - Sov utan täcke då.
Jon: - Då blir det för kallt och inte vill jag sova på golvet heller.Fick altanen fixad häromdagen. Snabbt som fan gick det.
Tack Faxeholmen.Fortsätter följetongen del två av tre... Coolaste musikvideon.

Black Strobe - Im a man

Även denna video handlar det om självaste låten som är otroligt cool och även produktionen och filmningen av videon. Det som imponerar mig mest är sångarens attityd. Om jag skulle vilja välja att vara vem som helst på planeten så är det just denna figur! Otroligt självsäker, går sin egna väg och ett utseende som passar med attityden.

Den som jag även väger tungt att vilja vara... kommer i nästa blogg.Vi börjar med en ny följetong...En ny Facebook-etikett kommer i varje blogg framöver. Vi börjar med denna...

Facebook-etikett #1
Utgå från det verkliga livet.
Har du vänner som du normalt inte brukar berätta för när du är deprimerad, har fått ett rejält ligg eller kräktes på den senaste festen så ska du nog inte berätta det på Facebook heller.Min nuvarande skrivbordsbild... "El Chorro"


Den här kan man ta upp till ICA för att handla om man har lite bråttom.Veckans citat #1...
"Judiska nazi-svin".
Daniel Gilfry, efter att fått sin dom och kallade tingsrättens ledamöter för ovanstående bakslag till förolämpning. Hur är det med allmänbildning bland våra medborgare. *asg*

Veckans citat #2
"Ser ut som Marty Feldmann efter att ha druckit 2 st 7.0:or"
Johnny E.

Veckans citat #3
"Om du ser en komplett galen kvinna i en blå BMW Touring, med söndertuggade läppar, blodblandad fradga som rinner ut med hakan och hon ser ut att skrika okvädningsord så är det troligtvis mig ni ser. Ha lite förståelse för min hemska uppsyn, jag vädjar till er, för kvinnan ni ser är på väg att bli komplett galen."
Anna N, som får utbrott på trafikanter mellan Bollnäs och Söderhamn.Överkamning, hej o hå.

Det här har jag också råkat ut för... mången gånger. Usch ja.

Wipeout är ju för jävlae bra.

En gasoltub, typ grill/husvagnstyp, som exploderar.
Tänker på husvagnen som brann hos grannars förra året. Jävla tur att gasolen blåstes ur mynningen på tuben. Annars hade det blivit en sådan här smäll.

WOW!!Tack för denna gång.
Nästa blogg om någon dag med ny musikvideo och Facebook-etikett bland annat.
Välkomna.

18 jan: Offer för reklamen

Gjorde en del ärenden i Gävle idag. Bland annat ett inköp av en sacco-säck. Har viljat haft en sådan sedan jag varit liten men de har alltid varit dyra. Nu fann jag säckar för halva priset på Lindholms Möbler så det var bara att passa på innan de höjde priserna. 3 års garanti var det till och med.

Clas Ohlson fick sig ett besök där det inhandlades en köksradio och en del kontorsprylar. Ett tips för er med skrivare... 29kr för 500st A4 ark på Clas Ohlson!

Gjorde ett litet besök på Systembolaget också. Blev några Amstel öl, då jag fallit offer för en reklam jag såg. Amstel fanns bara att köpa på Nians Systembolag i hela Gävleborg. Druckit den ölen för länge sedan och har för mig den smakade riktigt bra. Vi får se i helgen.Kunde inte heller att låta bli att inhandla en flaska Norrlands Guld Ljus. Fall offer igen för marknadsföringen, för flaskan var så jäkla snygg med sin form och etikett. Men egentligen gjorde ölens bärnstensfärg det mesta. Så jäkla snygg. Måste utse den till den snyggaste ölflaskan jag någonsin sett.Om en kassör på Systembolaget tycker man ser yngre ut än 25 år, ska man visa legitimation. Till 90% får jag alltid visa legitimation på Systembolaget som jag är väldigt nöjd och glad över förståss.

Kassörskan idag ville se legitimation och frågade om jag blev glad innan hon tittade på körkortet. - Kan du lita på, sa jag. Kassörskan hajjade till lite och sa: - Förstår det, när hon såg hur gammal jag var.

Sen var min dag räddad. Gick och visslade och sjöng resten av dagen, haha.Veckans restaurang tips!

Nånting för min bekväme vän Ante.

S-T-Ö-R-D flickvän.

Va fan hände?

Inte klokt va jag gillar Ricky Gervais.Kommer att köra tre stycken, i min värld, mycket coola musikvideon i tre bloggar med början här och nu.

Först ut...

Mystery Gang Rockabilly Trio - Voodoo Doll
Bäst med denna video är absolut de tuffa brudarna. Stil, dans och utseende. Helt fantastiskt bra. Men även sättet att filma på är helt suveränt. Ja, självklart är låten en höjdare också.Idag kom Faxeholmen iaf (bostadsbolaget vi hyr lägenheten av). Snubben som kom hit, som var enormt trevlig om inte annat, gjorde en snabb koll och insåg att det var bråttom att fixa till altanen våran då den börjar bågna och luta väldigt. En stomme har också gått av märkte vi. Detta beror på att Faxeholmen ej har skottat av hustaken och den tunga snön glidit ner mot vår altan.

Så fort som möjligt kommer Skanska och fixar till detta, sa han. Vi skulle även få det skottat omkring altanen då det är två meter snö vid dörren så vi kommer omöjligen ut.Jon (med ledsen röst) till mig efter att jag kom hem från Småland:
- Jag har saknat dig pappa... och påskharen.

Han vet att efter att jultomten kommit så kommer till sist påskharen. I Jons värld tar det lite väl lång tid emellan dessa händelser så han pratar ofta om att påskharen ska komma =)
Fann ett inlägg på Facebook skrivet av Johnny (så klart):
Tack till Uffe för presenten som jag fick i förskott! Boken Kenny Dannberg - Leva med tupé kommer bli fröjd att läsa! =)

Visste ni att...

Av världens 245 länder är Sverige 55:e största land till ytan.

16 jan: Vill bara vila... kan jag få det?

Den här helgen skulle jag vila upp mig och ta det lugnt. Det har varit tvärtemot. Pga trötthet och oavbrutet jävelskap har jag blivit extra irriterad.

En liten lista på eländet denna helg...

1: Soffjäveln (läs föregående blogg). Orkar inte ens prata om det något mer, förutom att det blev att se jättebra ut efter att Angelica monterat ihop det sista. Soffan var skön att sitta/ligga i också.

2: Microsoft-Words-helvetes-jävla-skit-program som gör att både jag och Angelica har brutit ihop. Trots att man följer instruktionerna punkt och pricka så funkar inte vissa funktioner. Stressigt är det också då Angelicas uppgift ska in snarast. Det slutar med att hon får åka till skolan och läraren får visa hur funktionen fungerar i Words. Lägger en hundring på att det finns ett annat sätt än det vi försökt med eftersom det helt enkelt inte fungerar trots att vi följer instruktionerna.

3: Jag har inte kunnat sova pga migrän och andra diverse störningsmoment. Är helt slut i knoppen känner jag. Hade bestämt mig att vila ut denna helg med mycket sömn och göra så lite som möjligt pga den jobbiga veckan jag haft. Har inte sovit ordentligt på 7 dagar. Har mina funderingar på att ta in på ett hotell i stan bara för att få sova ut i typ 15 timmar. Fortsätter det så här, kommer jag göra det. Hälsan måste gå först.

4: Silas har fått för sig att skrika rakt ut, utan större anledning. Testa röstresurserna kanske. Detta innebär också att Jon skriker rakt ut till Silas att hålla tyst (eller tust som Jon säger). Detta tillsammans med ovanstående gör att man sitter och skakar till sist.

5: Fastnade med släpvagnen på en oplogad gård tre gånger. Plus att det inte gick att vända med den så jag fick plocka av släpvagnen och vrida den manuellt.

6: Skulle laga lunch idag... allt gick åt helvete. En tallrik sprack i micron så jag fick göra om maten plus en massa annat strul. Blev till sist rätt så gott iaf.

Ovanstående saker är egentligen större bekymmer men jag tror det endast handlar om att man inte fått tillräckligt med sömn.

Slut på gnället... lite roliga länkar istället!

Inhyrda experter eller?

Värsta baksmällan man någonsin kan få tror jag.

Ett bra sätt att göra folk paranoida.

Säker lösning

Tigerbalsam på snoppen. Själv har jag lyckats fått hästliniment på pungen så jag anar hur detta känns.Snyggaste Volvon.


Min skrivbordsbild just nu.Ikväll blir att det sussa tidigt. Tappat bort öronpropparna men jag hoppas jag sover ordentligt tungt. Måndagen blir lugn hoppas jag, sen blir det full fart under veckan. Ska bli roligt.

Greetings från en sömnig Kny.Dagens fundering...

Hur kan det komma sig att Bud Light så populär i USA när allt annat som inte är light är mest populärt? Har druckit den ölen och den är inte speciell överhuvudtaget.

15 jan: ALDRIG MER

Härmed lovar jag dyrt och heligt att jag aldrig kommer att montera ihop en möbel något mer i mitt liv. Har sagt detta till mig själv många gånger men lik förbannat ramlar man dit att skruva ihop en idiotisk möbel.

Började i går kväll med soffan jag hämtade (begagnad, isärmonterad och utan bruksanvisning så klart) och vi är inte klar ännu.

Svetten rinner, enorm ilska, krälar på golvet, skadar sig osv osv. Jag har fått sådana utbrott så jag känner att hjärtat håller på att dunka sig ur bröstkorgen.

Så nu lämnar jag detta vansinne för min hälsas skull. Nu får Angelica ta hand om det hela själv.

Det värsta är dock att jag utsätter mig för denna förnedring det innebär att montera ihop möbler. Jag har först och främst betalat för detta vansinne. Sen späs det på att jag inte pengar nog att köpa en monterad soffa som transporteras till mig. Som pricken på i:et ska jag kräla runt på golvet i ilska med svetten rinnandes nerför ryggen.

Man är totalt dum i huvudet.Ilskan lägger sig inte heller. Är ju så långsint. Lite hjälpte det att skriva av sig här i bloggen.

Har ju egentligen stora problem med mitt tålamod och min explosiva ilska. Jag vet inte vad jag kan ställa till med när jag blir riktigt riktigt arg och jag vet inte vad som kan hjälpa mig att minska detta heller.

Men att räkna ner från 10 och profylaxandas gör att jag iaf inte slår sönder något och kan lugna de mest kritiska sekunderna. Angelica tycker nog det låter och ser roligt ut - en vuxen man med stirrig blick, andas snabbt och räknar ner från 10.

Under tiden jag blir så här arg känner jag ingen smärta, får inget periferiseende överhuvudtaget och jag blir urstark. När ilskan sen släpper får jag ont i kroppen och det känns som jag tränat en hel dag. Lederna ömmar ordentligt också, beror nog på att jag har problem med dem sedan tidigare.

Så mycket som man ställt till med under alla år pga min ilska som jag inte kan kontrollera. Fy fan. Men det har aldrig någonsin hänt när jag är i min jobbroll. Då verkar jag vara en helt annan människa.

Nu fick jag en öl av Angelica så jag lugnar mig lite till.Jaha, då är man Kräfta numera istället för Lejon.

Skriker som en liten flicka.Vann ju ett pris genom en tävling på Skyltat.se. Fick priset hemskickat för några veckor sedan...En DVD man kan ha i bilen med dubbla skärmar. Kostade runt 1200kr har jag för mig.Ikväll blir det att dricka lite öl och försöka ta det lugnt. Inte bara efter att försökt monterat ihop en soffjävel, utan även för jobbet i veckan som verkligen tog mycket energi, plus nonstop körningen hem på 60 mil mitt i natten.

Söndagen ska också bli lugn. Sova ut ordentligt. Sen är det full fart igen från och med måndag.


== politisk korrekthet dödar yttrandefriheten ==

13 jan: Wernamo

Kom hem inatt prick kl 0300 efter att kört nonstop 60 mil. Var ju iof ett rent nöje faktiskt då jag hade en ny Mercedes som var en dröm att köra. Har alltid sagt att jag ska ha en ny Mercedes och jag ska ge mig fan på att jag ska äga en i mitt liv.Har aldrig gjort så många anställningsintervjuer samtidigt. Var helt slut på kvällen. Nu har jag sammanlagt gjort runt 500 st intervjuer i min karriär.

Bästa arbetsgivaren jag någonsin haft! Gav mig bland annat en ordentlig löneökning som tack för ett bra jobb och bjöd på all mat och dryck. Har ytterliggare uppdrag på gång som jag verkligen ser fram emot.

Värnamo är en lugn stad må jag säga. Det fanns bara ett endaste uteställe! Glest med matställen dessutom, förutom utanför staden där Burger King, MaX och McDonalds ligger alldeles bredvid varandra. Enda stället i Sverige där de ligger så nära varandra hörde jag.

Men vi fann en kina-restaurang iaf och de hade den bästa kina-mat jag någonsin ätit. Då har jag ätit på många kina restauranger över hela Sverige. Stort plus för den otroliga servicen dessutom.Hotellet låg mitt i centrum och vi hade en tävling om att vara först att se någon som var ute och gick. Det tog en bra stund innan vi såg någon. En avlägsen norrlandsstad har mer rörelse och uteställen än Värnamo måste jag säga, inte klokt.Men jag gillade staden för att den är som den är och ett plus för alla små specialbutiker i centrum som man sällan ser nuförtiden. Bäst med hela resan var ändå sällskapet. Hade enormt roligt samtidigt som vi gjorde en otrolig insats.Reklamen för spelningen med Sator har satt igång. Står med i Entré Gävle-tablån i dagstidningarna och nu har även utlottningen av biljetter börjat på bandymatcherna. En större annons är på gång också i tidningarna.Morgondagen fredag består av följande: Klippa mig, handla mat, hämta soffan, lämna tillbaka arbetsdatorn och kanske hinna med att fika med bror med familj.Tummen upp för Spanair. Fler sådana här företag!

En shaman berättar om vad som händer med moder jord 2012.

Dagens WTF?

Åter igen en dum kund =D

ASG!

ASG! #2

Bad Ass Fjäril.Nya bilder på familjen...

Silas har blivit stor pojke nu och fått flyttat in till Jon. Han har bytt vaggan till spjälsängen och mamma har fått lite separationsångest =)

Vansinnigt hur snabbt bebisar växer. Man hinner inte med. Får nog skaffa några till.Blir hemma i lugnets vrå under helgen. Laga någon god mat och ta det piano.

Cya all.

8 jan: Dilemma

Sitter här och testar lite öl och får en del funderingar...

Ett dilemma jag har är att jag tror blint på ett liv efter detta, har vissa bevis och erfarenheter på detta. Men samtidigt tror jag på evolutionen. Att vi är uppbyggda av materia och att människor inte har funnits för alltid utan blev till genom evolutionen.

Tror lika blint på ett liv efter detta som på evolutionen men jag får det inte att gå ihop riktigt. Just pga att vi är uppbyggda av materia. Våra kroppar är uppbyggda av grundämnen som finns på vår jord men på något underligt vis har vi även fått en själ.

Det är just detta jag funderar väldigt mycket på. Vi är grundämnen, men på något vis har vi fått en avancerad livsform genom evolutionen. Dvs fått en hjärna med tankar och bland annat ett hjärta som håller kroppen levande, plus då en själ som gör oss levande så att säga.

Det är lättare att förstå och tycka att evolutionen är logisk... det som är "problemet" är hur fasiken vi fått en själ?

När fick vi själen? Vilka organismer har en själ här på jorden? Varför fick vi en själ?Ikväll blir det Angelicas lasagne till middag. Den lasagnen är speciell asså. Bland det bästa jag ätit så jag har höga förhoppningar att den smakar som den alltid gjort =P

Därefter blir det Breton kex med Philadelpiaost och fiskrom till någon film när ungarna lagt sig. Lite glass är jag också sugen på faktiskt.

Har testat öl idag som jag inte smakat på tidigare. Utfäster en varning på ölen Sailor Beer och Störtebeker Bock-Bier. Fy fan va de smakade illa. Speciellt Sailor Beer som smakade vitt vin eller cider mer än öl. Nä, Norrlands Guld och Falcon är nog bäst ändå oavsett hur många öl man än testar.Fick skrivaren att fungera igen efter mycket felsökning. Fann en gammal drivrutin på nätet och återinstallerade denne. Då funkade allt jättebra igen.

Vilket jävla krångel men som alltid när det handlar om datorer så är det alltid underliga fel som oftast kan fixas till med en liten skitsak.

Men problemet är att veta vilken skitsak som man ska göra. Lagen om all jävlighet är det oftast det sista man försöker med som brukar fungera.

Men frågan är fortfarande olöst... Hur i helvete kunde skrivarens drivrutin sluta fungera helt plötsligt efter att skrivaren funkat i flera år utan problem överhuvudtaget? Varför??Happy 76:th birthday Elvis.


7 jan: Keftedes

Fick ytterliggare ett tillfälligt jobb från samma företag som jag skrev om i förra bloggen. Jobbet bestod av att kontakta en bunt referenser till jobbsökande. No problems of course. =)Freja, våran honkatt har varit uppåt väggarna ett tag nu. Hon har fått minst två kavaljerer springandes här i kvarteret. Varav en riktigt fin hane som nästan gått in hos oss. Så nu blir det väl kattungar om några månader.

Freja har ställt till att grannkatten också börjat löpt så nu är det fullt liv på henne också och har samma kavaljerer springandes efter sig.Våran (stora) kastrerade hankatt vågar knappt ens gå ut numera då de (mindre) katthanarna sitter och väntar tålmodigt på att honorna ska komma utanför dörren.Världens smartaste människa, en korean med 214 i IQ kunde prata flytande koreanska vid 6 månaders ålder (men det gick ej att ha ett samtal med honom).

Jag som är stolt att Silas kan säga mamma och pappa... fast jag vet inte om han riktigt förstår vad mamma och pappa betyder. Men idag när han satt i gåstolen och Angelica gick till tvättstugan så halvgrät han och ropade maaaa-mmaaa några gånger. Så kanske?

Just nu sveper en god lukt från köket. Angelica ska tillaga Keftedes. En grekisk rätt med lammkött. Det ska svepas ner med några öl och mot kvällen ska Jon ha fredagsmys... eller fredagsmuuus som han säger. =)

Stor kväll för Jon det här. Han var galen i Lets Dance förr och det var ungefär samtidigt vi började med fredagsmys för Jon så det är väl goda minnen för honom. Till Lets Dance ska det alltid vara saft och popcorn. Hoppas vi har popcorn hemma nudå, kom jag på.

Igår pajade skrivaren... ja fast bara på min dator! Det är några drivrutiner (tror det är skrivarens och Google Chrome) som inte går ihop helt plötsligt!

Blir så less när tekniken bara strular utan större logisk förklaring. Så nu får vi plugga in Angelica bärbara dator till skrivaren om vi ska skriva ut *suck*.

Har försökt med allt. Installerat nya drivrutiner flera gånger. Rensat registret. Två stycken systemåterställningar m.m.. Men icke då... så fort jag har skrivaren ipluggad ploppar det upp felmeddelanden, datorn fryser sig (ibland) och Google Chrome vägrar funka bland annat.

Orkar helt enkelt inte ominstallera allt på min dator. Då kommer jag bli tokig... allvarligt! Ni ska bara veta hur mycket inställningar jag har på min dator för prestandan, hårdvaran, utseendet, inställningar i massvis av program, i registret m.m. plus att jag måste installera om allt plus lägga in mina 8000 låtar igen och döpa om typ hälften till det jag vill ha det till (eftersom de som lägger upp låtar på nätet döper låtar till hej-kom-och-hjälp-mig-titlar och man kan inte söka överhuvudtaget).

Vi pratar en veckas jobb minst framför datorn och jag kommer i alla fall glömma hälften av allt jag gjort för att förbättra datorn. Nej tack. Köper hellre en ny skrivare faktiskt.

Pulkasugen vovve!

En riktig superhjälte. Dessutom har han hjälp av andra superhjältar också.

Gud hjälpe mig #2. (1.25 in i klippet)

Jag gillar poledancing. Detta var bland det bästa jag sett. Musiken gav sitt till. 4 minuter konst mina damer och herrar.

Tappat hoppet på mänskligheten... en serie som aldrig tar slut. =O

Om man inte kan överbevisa, kan man ta det som sitt eget =/Angelica skrämde mig häromdagen så jag slet sönder handtaget på toadörren!!

Öppnade toadörren och där står Angelica mitt framför mig. Skrek rakt ut och slet bort handtaget från dörren. Jävlar va rädd jag blev. Blev så rädd så jag kände mig svimfärdig efteråt och fick hålla i mig i dörrkarmen ett tag.

Senaste gången jag blev så skrämd berodde också på Angelica. Lägenheten vi bodde i förr (den som brann ner nyligen) stod jag i duschen och tvålade in mig. Tvålade in ansiktet och sköljde bort med vatten. När jag öppnar ögonen står Angelica framför mig helt plötsligt utan att jag hört henne kliva i badkaret. Skrek som en liten flicka och hoppade så högt man kan hoppa i ett badkar. Har för mig att jag slet ner en del av draperiet också.

Nu ska jag mata en gnällig bebis.

Trevlig helg på er!

5 jan: Konsultjobb

Fick ett trevligt samtal igår om att jag får hoppa in som konsult i en firma som bland annat sysslar med rekryteringar. =)

Så nu ska jag till Småland (57 mil enkel resa) i några dagar för att ha massvis med anställningsintervjuer för ett stort företag som ska öppna nytt. Blir stressiga dagar men det är det jag gillar. Kommer blir riktigt roligt.

Igår kväll tackade jag ja till detta. Idag ringde dagis och frågade om Angelica kunde hoppa in och jobba extra samma dagar jag är borta! Hon fick ju säga nej. Det är då typiskt.Silas har börjat jollra ordentligt numera. Han säger mamma jättebra och även pappa ibland (babba blir det då). Men det är väl därifrån orden mamma och pappa kommer ifrån. Att det är lätt för bebisar att säga.Det är full fart på pojken. Som jag skrivit tidigare - väldigt klåfingrig och social. Blir bara värre och värre dessutom =)

Han har fått lite rull på gåstolen också, fastän han knappt når ner till golvet.

Ler och skrattar ofta så fort man pratar med honom och Jon tycker han är jätterolig när han springer omkring och stojar. Ofta så skrattar han tills han kiknar.

Äter mer och mer fast föda om dagarna. Han har ju varit jäääävligt petig länge men jag tror det börjar släppa. Han tog bajsrekord idag också... 4 gånger och dagen är inte slut än. =OHar inte hittat så många länkar på sistone, men två stycken kan jag bidra med i alla fall.

Varför arbetar han inte på TV eller radio!?

Gud hjälpe mig.Som bonus får ni med en tuff en tjej också då...

Några nya kommentarer man fått. =D

Pastorn: Drar i Kennys bröstvårtor så dom blir som Malaco-snören.
Smygarn: Tar kort på Pastorns pojkstreck och lägger ut på diverse tyska sidor.
Angelica: Du har då det inte lätt du älskling, dom bara driver med dig .. hehehe!Tycker det finns mycket mer jobb nu att söka än i höstas. Idag har jag sökt tio jobb som jag fann passande. ALLA hade en extern webbplats där man skulle registrera sig!! Tog några timmar. Hade egentligen tagit enormt mycket längre tid om jag inte redan hade reggat mig på de flesta av sidorna sedan tidigare.Nästa vecka ska jag hämta en "ny" soffa som jag köpt på annons. Äntligen en soffa med schäslong. Billig som fasiken var den. Anar att kvalitén är under all kritik men vad ska man göra när man inte har kosing nog?

Den soffa vi har är jag nöjd med egentligen. Den är från 70-talet och syns knappt att den är använd fastän den använts varje dag i över 30 år. Dock har vi haft ett överkast över den när vi ärvde den för några år sedan för att skyla 70-tals färgen =)

Men vi önskar en förändring och den här soffan var så billig så vi kunde inte säga nej. Anar att 70-tals soffan får komma in igen om några år när nya soffan är utsliten. De gjorde saker som höll förr i tiden må jag säga. Det gäller allt... från bilar till vitvaror och möbler.Visste ni att...

67% av USA:s befolkning är överviktiga.
3 jan: Rensa kroppen kanske?

Börjat idag med att endast äta frukt och grönt för att rensa kroppen på allt onyttigt man proppat i sig under december. Ja lite protein har jag fått i mig av ägg och räkor. Ska fortsätta tills torsdag hade jag tänkt. På fredagen blir det städ-ölen som belöning.Har fryst mitt medlemskap i klubben pga att jag tycker att jag haft för mycket inflytande och vill att andra ska träda fram. Dessutom vill jag lägga mer tid på familjen, företaget, olika sidoprojekt och kommande jobb.

Detta innebär att jag ej är aktiv i klubben men om jag önskar kan jag börja aktivera mig när jag finner det mer passande.

Ville gå ut med detta här så inga rykten sprids.Nyår var trevligt som alltid. Nyårssupé och fyrverkerier som vanligt under kvällen hemma hos svärmor. Efter tolvslaget umgicks jag med Kenny och Rosemari. Det innebar för mycket av det goda och hela nyårsdagen var förstörd. Otroligt vad jag mådde dåligt. Fast ett stooooort plus var att jag slapp huvudvärken.Jon är så snäll mot sin bror så det inte är klokt. Trots åldersskillnaden så försöker han roa Silas genom att skoja runt och leka med honom. Han visar ingen större avundsjuka eller argsinthet mot lillebror heller.

Häromdagen fick Jon två tjugo sedlar för att han varit så duktig med att städa och hjälpa till här hemma. Då vill han ge Silas den ena tjugan och stoppade ner den i hans spargris =)

Mycket ska man se innan ögonen trillar ut.

Jan Bergqvist i barnprogrammet Kroppen. Han propagerade för att äta och leva nyttigt. Blev bra chockad när jag såg honom askalas på ett flygplan ner till Kanarieöarna när jag var barn. Kom ihåg att han försökte äta nötter men det gick inte så bra. Det var nötter utspridda över halva gången.

103" TV på Elgiganten. Pris? Nätta 699.999 kr.
Finns en överraskning kring detta som läckt ut. Man får med en BMW värd 400.000kr om man köper TVn. Allt detta är mer som ett reklamjippo och kommer nog snart ut i media... precis som de vill. =)

En TV-tävling som verkligen tar på en psykiskt då man ser kontanterna försvinna framför ögonen.

Fullkomligt vansinnig dans.

Tappat mitt hopp på mänskligheten #263.Veckans händelser är att som sagt rensa kroppen. Ska självklart även söka massa jobb. Fann nio stycken idag som jag ska sätta mig med i morrn. Måhända jag får fortsätta på onsdag.

Tar en jävla tid... speciellt om man måste lägga in sin ansökan på en extern hemsida istället för att endast skicka sitt brev och CV via mail. Oftast olika bemanningsföretag som har detta system. Man kan bli tokig till sist. Att söka ett jobb kan ta flera timmar. 1 timme att lägga in allt och någon timme att formulera sig specifikt för det jobb man söker.

Utöver detta ska det planeras lite i andra projekt... om jag hinner.

Sator
Arena Rex
16 april. Parken Gävle.
Insläpp 20:00.
Förköp 230kr.
Eventsida Facebook.Visste du att...
Nuförtiden är borgen pengar i vissa tingsrätter men från början (medeltidens England) var borgen en person som togs i utbyte tills den brottsmisstänkte kom till tingsrätten. Om den brottsmisstänkte ej kom till tingsrätten hängdes borgen-personen.

RSS 2.0