27 feb: Sinkadus

Har under några kvällar tittat på en TV-serie som sändes 1980 som heter Sinkadus. Bland annat utspelar det sig i Falun och vid en scen på en restaurang så reagerade jag direkt när jag fick se en statist! Det var Thomas Quick! Kollade om scenen flera gånger... jodå, jag var helt säker. Det var Thomas Quick. Om det nu skulle vara sant, som han själv sagt förr, så var han där en seriemördare redan. Men jag tror absolut inte på att han mördat någon överhuvudtaget iof.

Slängde mig ut å internet och fick det bekräftat att det verkligen var han som var med som statist i TV-serien.
http://www.filmdelta.se/namn/333602/thomas_quick/
Det var inte bara jag som hade reagerat över detta märkte jag. Många som hade skrivit om det på olika forum.Idag har jag varit på besök hos mina kollegor i Bollnäs. Hade så förbaskat roligt. Skrattat mig genom dagen. Vilken god personkemi man kan ha med vissa personer i sin omgivning. Ja, det här var den roligaste arbetsdagen på länge.

Vi käkade på Lilla K i Bollnäs. Jäklar va gött det var med lunchbuffén och det var hur mkt sallad m.m. att välja på.

På onsdag ska jag till Höga Kusten för att hälsa på kollegorna där och se hur de har det.Skön fransk låt som spårar ur =) 
Haha! Underbar reklam. Igelkotten är min favorit. 
ALLA Svenska MAD´s omslag!Just nu sitter jag och smuttar lite snällt på en Four Roses whiskey och njuter av lite musik. Sen blir det att bänka sig i soffan och sällskapa med den jag delar hus med.

I morgon ska vi på dop. Angelicas kusin´s barn ska döpas. Så på med en av de fina nyinköpta kavajerna och ta med sig kameran. Därefter blir det väl någe gott fika. Så det blir en lugn helg.Stavas det whiskey eller whisky? Sett olika stavningar här och där. På Systembolaget stavas det Whiskey iaf.

26 feb: Inhandling av udda varor

Efter jobbet idag åkte jag iväg till Hemlingby Köpcentrum för att inhandla nödvändiga ting. Det blev lite udda saker och allt införskaffades under 20 minuter i 4 olika butiker! Det du!

Klockan är dessutom inte ens 18.00 och jag har hunnit åkt hem från Gävle, skottat gården, lekt med Jon och ätit mat. Ibland är man så effektiv så det sprutar om det.Four Roses Whiskey - Leksakspistol - Brandvarnare - DVD-skivor - Handtvål - Skohorn - FotbollAlla vet nog vad IPRED-lagen innebär som kommer att träda i kraft snart. Med detta verktyg kan du skydda dig och ingen kan se vem som laddar hem olika filer. Vet ni inte hur ni går tillväga med programmet, så kan jag gärna hjälpa er.

Detta handlar absolut inte bara om att ladda hem upphovsrättskyddade filer, utan även din personliga integritet. Om du t.ex. laddar hem ett tal av någon politiker så kan man ta reda på att du laddat hem denna fil. Alla människor vill inte att någon ska veta ens politiska åsikt och då är detta program guld värt.

IPRED-lagen kan ha ett gott syfte men i demokratins, yttrandefrihetens och åsiktsfrihetens namn ställer det till oerhörda problem mot medborgarna. I min värld är denna IPRED-lag ett rejält hot mot vår grundlag och vi kan ej kalla oss ett fritt demokratiskt samhälle något mer.

Detta tillsammans med att Sverige faktiskt sedan tidigare har olika lagar som gör att vi ej kan säga och skriva vad vi vill. Så något fritt folk är vi inte, trots att Regeringen skryter med detta så stort.

Det har även blivit som så att folk kan bli av med sina jobb då dennes värderingar ej överenstämmer med företagets. Endera kan man välja att byta åsikt och då behålla jobbet och eventuellt personligen förnedras eller så säger man som man tycker (som är meningen att man ska kunna göra i detta "fria" land) och man blir av med jobbet.

 Dessa företags värderingar och dess hot om avsked är för mig också ett stort hot mot demokratin och bryter mot yttrandefriheten som vi har som grundlag i detta utåt sett präktiga land.

Finns människor som blivit av med jobbet för vad de skrivit i sin privata blogg och även för att de varit med i olika grupper på Facebook. Jag känner två stycken som råkat ut för just detta.

Ja jag kan rabbla upp hur många grundlagsbrott som helst som sker oavbrutet i detta land... varje dag!Balder... min vovve har blivit så gammal. 10 år fyller han i år och han bara sover och sover. Köpte en pipleksak och ett hundben åt honom igår men det blir inte mycket lekt och tuggande på dem inte. När han var yngre var han helt tokig i leksaker och ben.

Luktar illa gör han också. Badar honom en gång per vecka / fjortonde dag men det går bara någon dag så luktar han väldigt mycket hund igen, en jättestark frän doft.

Vi får se hur länge han orkar med. Men han är ju envis så det kan ju ta några år ändå innan han säger hejdå. På tal om envis så har han blivit värre med att inte lyssna. Gubbar brukar väl bli tjurskalliga? =)

Håkan E i tidig tonår mimar till en låt. Måste ses!

Lämna inte din dörr olåst.


25 feb: Saftig kontoutskrift

Kunde grovhångla med kontoutskriften när man såg vad man hade på kontot idag. Man gick och shoppade vilt direkt. Bland annat två kavajer och en bunt kalsonger. Jon fick en liten slant han med som han stoppade i spargrisen sin.

Nu är det tråkiga kvar... betala ett halvt kilo räkningar.Igår sov jag över hos Håkke. Passade även på att besöka Rowdy Car Club´s lokal medans jag var på plats i Kungsgården. De hade börjat fått i ordning det riktigt bra.

Jag var hos Håkke också i rent klubb-sammanhang... men då istället vår klubb - Los Raggos som har legat vilande väldigt länge. En klubb vi (Danne S, Håkan och jag) startade när vi var unga och vackra. Med oss under kvällen hade vi Johan och Danne L. Ungdomar som har varit väldigt drivande att få oss gubbs att få igång klubben igen.

Nu är det planerat en del framöver. Mer om det tar jag inom sinom tid när allt är klart. Men kan nämna att det kommer bli en del Dunder & Brak framöver =)Mycket på jobbet nu. Har tagit på mig mer än vad jag har tid till. Ork finns men jag får inte till det riktigt eftersom jag håller utbildningar över halva dagen och är därmed låst till detta.

Har fått mycket mer personal som också ska ha sin tid. Sen har jag tagit på mig att vara med i en grupp som ska arbeta stenhårt med att finna arbeten på den öppna arbetsmarknaden till våra medarbetare. Utöver detta är det så klart alla möten, reda upp personal-problem och hundra andra frågor. Plus att jag inte hunnit lärt mig ens hälften av alla rutiner som jag också ska försöka hinna med... om någon kollega har den tiden med mig vill säga.
 
Allt ovanstående ska jag försöka hinna med på ca tre timmar som jag har över på min arbetsdag efter att jag haft utbildningspassen.Nu har jag helt gratis telefoni!
Mycket fin förmån som man tjänar mycket kosing på.

En härlig kortfilm.Säkert mer som hänt under veckan men man har varit lite disträ i och med allt jobb.

Ska lägga mig tidigt idag. Ser ni mig på MSN - säg åt mig på skarpen att gå och sussa =)


Nu får pappa akta sig.

Rätt nytaget.

23 feb: Det här kan inte vara sant...

Nu är det fjärde gången Jon är hemma och är sjuk sedan januari!! Inte nog med det... jag själv börjar känna mig hängig också. Denna gång har han snuva och feber. När jag ringde förskolan kl 7 i morse, hade redan 4st föräldrar ringt och sjukanmält sina barn!

Orkar inte vräka ur mig en massa kring detta något mer... börjar snart bli helt likgiltig.Är så enormt trött. Ska försöka lägga mig när Jon ska sussa middag. Det har varit en hård men rolig helg. Ut och åkt Cadillac cab i Gävle och även hunnit med att festa hos Danne D där hela huset var fullt med folk.

Det var inte så kallt som jag trodde det skulle bli att åka cab mitt i vintern. Men det berodde kanske på att jag satt i mitten och att vi hade ett elverk på bagageluckan som drev en kupévärmare.

Självklart blev vi stoppade av polisen... men de var trevliga och ville bara checka läget med oss.ASG! Fy fan asså. Vansinnesutbroooooott!
4 jävla minuter! Jag hade knuffat bort hennes (jo, självklart var det en kvinna) bil efter halva tiden!

Adam & Eva - gay version 
Tack Håkan för tipset =)www.tjuvlyssnat.se
Tåg mellan Nacka och Slussen
En uteliggare sitter på tåget och luktar så illa så folk flyttar sig för att slippa stanken. Så fort uteliggaren gått av kliver en pappa och hans son på och sätter sig på exakt samma plats.
Pojken: Det luktar som skolans fiskpinnar här!
Pappan: Ja det har du rätt i, nu blev jag hungrig!I morrn ska jag förhoppningsvis jobba, om jag inte blir mer hängig än vad jag är. Efter jobbet ska jag till Håkke för att diskutera klubbens framtida leverne.

Skulle ha försökt fått ner Audin till Järbo också. Men jag vette fan hur jag kommer hem igen. Den ska in på en verkstad hos min tremänning och därefter besiktas.Har fått ordning på bränningen av spel nu iaf. Letade på nätet ett bra tag innan jag fann rätt information. Det var inte bara att bränna heller. Så nu har jag ca 10 spel... men jag hinner aldrig spela dem verkar det som. Det är alltid något som ska göras och sen ska Jon titta på TV och tittar inte Jon på TV så ska mamma Angelica titta.Nu orkar jag inte skriva mer... är så jäkla seg. Har nysit halva morgonen så det går väl inte att förneka att man börjar bli sjuk =/

Återkommer i veckan...

20 feb: Trött men vill inte sova

Känner att ögonen kliar och vill åka ner. Så har det varit hela veckan... så det har inte varit lätt att hålla sig alert när man varit på konferens i några dagar. Vi höll på till sena kvällarna dessutom.

Men jag ska försöka hålla mig vaken ett tag till. Har hällt upp en whisky och lyssnar på bra musik som piggar upp. Har jättemycket att stå i så här när man kommer hem efter att varit borta några dagar.

När jag kom hem har jag oavbrutet busat och lekt med Jon. Som jag saknat honom! Har även visat Angelica hur Lips funkar så det inte ska bli någe trubbel när jag är borta i morgon.

Då det inte blev att åka Plymouth med Danne och Sandra, så blev jag inbjuden att åka Cadillac istället med plastbror Lea. Han bor alldeles bredvid morsan (som Jon ska sova hos), så det passar ju bra att jag sussar där också.

Får se va för tok vi hittar på i morrn. Ska bli roligt... trots kylan. Kan nog ge mig fan på att cabben åker ner oxå. *brrrr*
Man kanske skulle haft varm glögg med sig?Har inte så mycket mer att skriva i dagens blogg... beror mycket på att jag är så trött också.

På gång framöver... Audin ska in på reperation och jag har nog på jobb-mailen fått svar på om jag fick jobbet i Söderhamn eller inte. Men jag vill inte kolla förrens på söndag kväll =)

Hej o hå och godnatt =)

18 feb: Hur har folk råd?

Sitter just nu på jobbet och har lunch.

Precis haft ett långt samtal med chefen bland annat om jobbet jag eventuell blir tillfrågad om i Söderhamn jämte detta jobb i Gävle.

Min känsla säger Söderhamn... och det kommer även funka bättre praktiskt sett. Men jag kommer inte att hänga läpp om jag inte får det, för det händer riktigt roliga grejjer i Gävle också. Bland annat har vi fått en ny jättefin lokal som gör att jag kan åka tåg varje dag till Gävle då det ligger väldigt nära tågstationen.

Skulle ha fått besked förra veckan angående tjänsten i Söderhamn, men det har blivit försenat. Förhoppningsvis får jag besked denna vecka.Ska snart iväg på konferens på Älvkarleö Herrgård tillsammans med alla kollegor och kommer hem på fredag em. Kanske jag kan skriva något inlägg på kvällen på hotellrummet men det låter som det även kommer att bli kvällsaktiviteter så när det är slut på arbetsdagen så ramlar man väl i sängs.

På lördagen skulle jag ut och busa med Danne och Sandra... men det blev inte av, av någon anledning. Så nu raggar jag festligheter runt om i Sandviken-trakten istället.

Sandviken/Kungsgården-bor! Hör av er om det händer något i helgen.Fantastiskt vad mycket jag hann med igår. Men iof så blev att lägga sig vid 01 tiden också.

Efter jobbet for jag till Erika och hjälpte henne med hennes dator. Sen for jag hem, där jag slängde i mig mat. Därefter testade jag Xboxen som jag hade lämnat in på flashning tidigare på dagen. Det funkade inte så bra. Men insåg sen att jag hade bränt skivorna fel *grrrr* Tur att jag inte slängde spelen efter att jag hade bränt dem.

Hann även under dagen med att byta ut Lips (karaoken) till en ny då ena micken inte funkade. Så nu har tjejerna fungerande karaoke i helgen då det ska partajas. Jag och Angelica skyndade med, efter lagt Jon, att testa att mickarna funkade och sjunga några låtar. Fan, det låter mycket mycket bättre när man är full!!

Köpte även en extra gitarr till Guitar Hero. Den var med sladd... men så billig. 99kr endast, helt ny.

Vad mer gjorde jag igår då? Satt i någon timme och letade fram hur man skulle bränna spel. Jag laddade även hem nya GTA expansionen och testade ett uppdrag. Jag packade väskan till idag med mera med mera.

Fantastiskt hur mycket man hinner egentligen!Någon som lyfter 270kg i bänkpress? TVÅ gånger efter varann?
Åter igen - Sveriges stolthet Magnus Samuelsson.

Ytterliggare en svensk stolthet och mycket stor i sin nisch - Puma Swede.
Obs! Länken går till hennes blogg... inget annat. =)Dagens fundering:
Hur fan har folk råd??

Har haft ett litet family-meeting i måndags med Angelica angående hur vi ska göra med våra bilar. Nu sjunger Passaten på sista valsen och den är redo för skroten. Samtidigt ska Audin in på verkstad och kosta på multum eller byta bort den och lägga pengar emellan.

Någon nyare bil har vi absolut inte råd med kom vi fram till så jag kommer att köra Passaten tills den brakar ihop helt enkelt. Därefter får vi låna svärmors bil tills Audin är klar. Men därefter måste vi byta bort Audin trots allt för vi har inte råd med att betala bränsleförbrukningen på den varje månad.

Fattar inte hur folk har råd med allt? Ta me fan att jag förstår. Jag har ett ordinärt avbetalt arbete och Angelica har iof studielån men ändå kämpar vi varje månad för att det ska gå ihop.

De som har lån på hus, bilar, skotrar, båtar, husvagnar då? Hur i helvete lyckas de hålla näsan ovanför vattenytan? Har de så enormt höga löner då? Jag tycker var och varannan människa har hus, bil, båt mm. Plus att alla har sina övriga fasta kostnader som mat, uppehälle och bensin mm?? Sen ska det ut på semester eller renovera huset osv.

Nä jag fattar fan inte...Nu ska jag jobba på det sista och sedan iväg till den helt underbara miljön på Herrgården i Älvkarleö.

16 feb: Björnkonfrontation [på begäran]

Jag skrev lite om vår björnkonfrontation i förra bloggen och en läsare ville att jag skulle skriva mer om detta. Men jag uppfinner inte hjulet en gång till, utan klipper in min text som jag skrev i min gamla blogg angående detta.

Hämtat från gamla bloggen 27 aug, 2007:

"Pulsen har fortfarande inte återgått till det normala... Jag skulle ut och jaga idag men så ville Angelica och Jon så gärna följa med till jaktstugan, så det blev ju mer en familjepicknick än jakt. Men det är egentligen inte jakten som kommer i första hand. Det är naturupplevelsen plus att det skulle vara mysigt med en liten picknick. Trots detta hade jag självklart geväret med mig.

Balder var med han också och förde oväsen så jag var inte precis beredd på att stöta på något vilt i skogen men man har ju hört att det vimlar av björn så för att vara på den säkra sidan hade jag geväret på axeln hela tiden. Vi fikade, pratade och lekte med Jon i flera timmar och insöp lugnet och den sköna höstdoften.

Precis innan vi skulle packa ihop, ville Angelica gå till en höjd alldeles bredvid stugan för hon skulle kolla utsikten. Angelica tog Jon, jag tog geväret och Balder gick bredvid. När vi nästan var framme, lägger Balder av ett avgrundsskall och tillika morrning till höger om mig. Ett riktigt sådant där skall och morrning som man bara hör någon gång per år och raggen står rakt upp på hela ryggen!

Det första jag gör efter att osäkrat bössan (som skedde reflexmässigt) är att be Angelica gå tillbaka till jaktstugan med Jon. Balder står helt stilla och har blåst upp sig rejält men jag ser inget. Åt det håll han skällde är det en avsats med en klippa till vänster om mig.

Går mycket mycket sakta fram med Balder vid min sida och kommer fram till klippan. Då känner jag att hjärtat håller på att dunka sig ur bröstet på mig för jag är beredd att en eventuell björn ska hoppa fram bakom klippan men det var ingen där.

När jag kommer fram på avsatsen hör jag två dova grymtanden i skogspartiet framför mig. Då förstod jag att det var en björn. Jag stod där i någon minut med Balder vid sidan av mig men såg inget. Troligtvis låg den rackarn och glodde på oss under en gran någonstans och hade vi fortsatt framåt hade björnen mycket troligt känt sig hotad och anfallit Balder.

Balder var enormt duktig och lyssnade på mina kommandon hela tiden men han hade kanske försökt springa emot björnen om han hade fått syn på den och det ville jag inte riskera.

Så till sist gick jag och Balder tillbaka till jaktstugan där Angelica och Jon stod trygga. Vi packade ihop alla våra grejjer och åkte därifrån. Men jag ska ta och fara dit själv ikväll igen för att prova jaktlyckan."

Här var jag lite kaxig på slutet ser jag. Men det var jag inte. Speciellt inte efter att det gick bara någon dag så blev det stora löpsedlar och bilder från jägarna som blev attackerade av en björn. DÅ slog verkligen björnfrossan till.

Det förklarades även att träffa en rusande björn mellan ögonen eller mitt i hjärtat var mycket mycket svårt. Det skulle endast handla om en tur-träff i sådana fall. Skjuter man en ursinnig björn någon annanstans på kroppen... kan man kasta in handduken.

Det var det absolut dummaste jag gjort i mitt liv, att gå emot björnen med en tokig hund. Kunde lika gärna har varit nedgrävd idag faktiskt.

Har stött på björn förr också. Bodde i Järbo och hade hästar och skulle ge dem vatten en mörk höstkväll. Då var björnen ca 30-40 meter ifrån mig men var mycket mer intresserad av hästarna än mig gudskelov. Men jag stod blickstilla med två tunga vattenhinkar. Stod där i 15-20 minuter innan jag tog mod till mig och sprang därifrån.

Någon dag tidigare hade grannen sett björnen (säkert samma) haft ner massa soptunnor tidigt på morgonen.

Ja, det är väl sådant här man får ta när man ska envisas att bo på landet... riskera livet eller åtminstone bli lite tuggad på.Idag har man jobbat och Angelica har varit hemma och försökt pluggat med en åter igen SJUK son!!

Det är så man bryter ihop!! Han har inte varit annat än sjuk under vintern! Likaså förra vintern. Fy fan va jag är less på detta dagis!

Nu är han förkyld, men inte så förkyld så det är smittsamt. Något man kunde veta av snorets konsistens och färg, enligt mamma Angelica =)

Så han får vara på dagis i morgon... dessutom är han hejdundrande pigg. Han har kört slut på pappa ikväll.Sådant här känns alltid skönt att höra:

Vicken jädrans tur jag hade att du var coach på MG... gissa om jag kommer att vara evigt tacksam för det!! Annars hade jag inte jobbat med det jag gör idag :-)

En god kedjereaktion som hänt utöver att jag ens varit medveten om det. Häftigt!!Blir borta på konferens hela veckan och kommer hem på fredag kväll. Sen åker man iväg på lördag igen. Först till morsan sen till Kungsgården för att ha lite hålligång med goa vänner.

Angelica ska ju ha tjej-partaj här hemma med karaoke, pyjamasar och diverse alkoholhaltiga drycker. Så det passar visst inte att man är hemma då. Farmor får ta hand om Jon och någon stackare får ta hand om mig, haha.

De skulle visst ut och åka hästsläde på dagen också, så de får det nog mysigt och roligt kvinnsen. Men det ska Jon också hinna få vara med på också. Det har han aldrig gjort tror jag.

Har laddat hem lite nya karaoke-låtar till dem, men måste byta ut en trasig mick i morgon. Så de kan ha duett eller duell med varandras sångegenskaper.Efter en liten paus så har Katastrofala Omslag startat igen!Dagens Fundering:
Någon som vet om Dual Layer skivor är samma sak som Double Layer skivor??Fan va jag skriver här i bloggen var och varannan dag... jag måste väl ha någon form av händelserikt liv ändårå.

Hade tänkt tagit med mycket mer, men det får jag ta med i morgondagens blogg istället.

14 feb: Stearin-sex, nej tack.

Idag fixade vi till en tre rätters middag, då det är Alla Hjärtans Dag.

Haft en riktigt trevlig och mysig dag. Fick belgisk choklad av Angelica. En av de bästa choklad jag smakat.

Angelica fick det en kvinna önskar sig mest... choklad och en skvallertidning.

Nåväl... efter den goda middagen (se bilder här nedanför) skulle Jon blåsa ut ljusen vi hade på bordet. Självklart hade jag handen på fel ställe och fick stearin på handen när han blåste. Gjorde inte så ont, men när jag tog bort stearinet direkt efter, så såg jag en brännblåsa!!

Tanken slog mig direkt... hur tusan skulle jag klara av stearin-sex? Hela jag skulle se ut som jag hade vattenkoppor!
Lite avtändande... för både mig och partnern då.

Hur tusan klarar sig andra från att få brännblåsor då? Nog för att jag är jäkligt känslig för hetta, men detta är ju lite löjligt. Undra vad som skulle hända om jag skulle bege mig ut på glödande kol? Fick byta adress till intensiven i någon månad.

Beviset: Brännblåsrackarn!


Förrätt: Krusader med lull-lull och räkor.

Huvudrätt: Fläskfilé, en goder sås och specially made potatoes by Kny.

Efterrätt: Hjärtformad gräddtårta, med körsbär och diverse glitter.Hävde ur mig en massa negativiteter om att handla i livsmedelsaffärer i gårdagens blogg, men bör även nämna vad som är roligt med att handla (fick verkligen tänka efter):
Bästa med att handla är att - stå i kö. Lugn och ro... allt är klart... snart åka hem... och småfnissa åt folk runt omkring en.

En annan rolig sak är om man handlar med Johnny, Uffe och Håkan... alltid något jävla upptåg då. Senast blev man ilurad någe enormt stark naturgodis. Blev inte människa förrens efter 10 minuter. Helvete asså... och då tog jag bara en!

Inte nog med att man är känslig mot yttre hetta, även het mat får mig att storkna. Tycker om mexikansk mat och liknande, men halsen täpper igen och jag får svårt att andas plus att jag får hicka och pratar med konstig röst.Dagens Fundering:
Räknas det med i statistiken om jag själv besöker min blogg eller känner bloggen av vilket IP nummer som man skrev bloggen från?Tusen tack till Mia Ricknell som gav mig låten jag efterlyste. Kom ner från taket med Egon Kjerrman.
Plus en till underbar låt... Dr Kärlek med Ratata.Vad händer i morgon då?
Hmm... ja nu ska vi se. Sova, sova, sova ska jag passa på att göra. Därefter ska jag med familj och hund ut på en liten utflykt i Hälsingeskogarna. Tur att björnen sover... vill ej råka ut för en till träff med en björn tillsammans med familjen. Hade björnfrossa i två veckor efteråt (ja, det är sant).

Ska ta me tusan göra lite varm choklad att ta med ut på utflykten. Senast jag drack det, var nog som barn tror jag.
Nu menar jag inte blask-Oboy... utan varm choklad gjord av riktig kakao.

I brist på skoter, får vi ta pulka... eller ska jag sno grannens bandvagn? Sådan har man ju kört i några månader så det ska väl inte vara några problem.

Hela kvällen har de kört omkring här runt gården med bandvagen. Så fort man hör ljudet, värms det i kroppen. Det var så jäkla sköj och köra bandvagn.Nu ska jag ta och knyta mig snart efter denna sköna lördag.

13 feb: Att handla tär på psyket

Handlar livsmedel minst en gång i veckan. Försökte klara mig från detta elände när Angelica skaffade körkort men icke då... det ska handlas på Willy´s och det finns ju inte i Söderhamn så jag får förpassa mig med kundvagn, svaga nerver och en inköpslista innan jag åker hem från jobbet.

Utbrottstriggande händelser som kan förekomma i en livsmedelsaffär:

3. Inga prislappar som orsakar okontrollerande ryckningar i ena ögat.
2. Letar varor tills man känner att stubben börjar komma fram i nyrakade ansiktet.
1. Hemska knakningar i handlederna då man kniper åt kundvagnshandtaget när någon #%!?!# idiot har ställt vagnen MITT i vägen så man inte kommer förbi!

Jag VET att NI också har ställt vagnjäkulen mitt i vägen också! Sluta upp med det innan det händer en olycka! För jag kan råka vara i samma affär! Idag fick jag flytta andras vagnar tre gånger och vänta på desto fler att flytta sina.

Är det så förbaskat svårt att ställa vagnen lite lite åt sidan? Angelica är expert på det här olatet. Tur att jag är med jämt och handlar så jag får föra vagnen åt sidan.

"Åh makaroner, det ska jag ha!" och så går hon som en robot och står och väljer makaroner. I en affär finns det aldrig en sort av något och då måste man stå och välja... och det tar TID! Fullkornsmakaroner, snabbmakaroner i olika former och storlekar och priser. Ja ni förstår ju.

Om jag går själv och handlar brukar det ta 60% kortare tid... minst!
Om jag finner varorna, vill säga...Ja nu får jag balansera upp allt detta och meddela att det är Valentin-dagen i morrn och jag och sambon ska mysa till det med tre rätters middag och en ny film. =)Dagens Fundering:
Författare... sjukskriver dom sig någon gång?En film att se fram emot!

Dude, That´s Not A Shirt
Försök att inte pissa ner er.Nu får man skynda sig lite här... Angelica Jonsson vill att man ska förpassa sig i soffan snart.
Vad mer ska jag ta med i bloggen måhända?

Nä, det får vara bra så här för denna gång. Ha en skön fredag och helg... det ska jag ha efter att ha lugnat psyket med en kopp whiskey.


Avslutar med lite fredags-ös av ett lokalt hälsingeband !!


11 feb: Californication

Tusen tusen tusen tack Anna N för tipset av TV-serien Californication!!

Såg tre avsnitt igår kväll och måste säga att det var nog den bästa serie jag lagt mina ögon på. Jag kunde aldrig tro att "Mulder" från Arkiv X kunde göra en sådan strålande insats som en helt tvärtom karaktär än vad man är van att se honom som.

Skulle kunna använda hela bloggen för att prisa TV-serien och nämna alla små som stora detaljer som gör alltihop, men det kan förstöra en del av nöjet för er som ej har sett den ännu. Tittar ni inte på den? BÖRJA!

Till och med Angelica, som alltid somnar så fort hon lägger sig i sängen, kunde inte sluta titta när hon väl hade börjat. Om vi inte hade varit så trötta hade det blivit fler än tre avsnitt igår kan jag lugnt lova.

Så ikväll ska vi fortsätta ligga och titta på någon del innan vi somnar gott.När vi väl är inne på detta så ska jag rekommendera en lokal film som kommer snart...

Småstadsliv 2 !!

Har suttit och skrattat mig fördärvad till denna trailer flera ggr idag. Tror jag sett trailern 5 gånger nu och det kommer bli flera gånger innan kvällen är slut.

Hade i en gammal blogg en del trailers från första filmen. Allt detta finns också på YouTube.Dagens Fundering:
Någon trevlig individ där ute som har en låt som heter Kom Ner från Taket med Egon Kjerrman?Idag har Angelica besökt Fängelsemuseumet i Gävle tillsammans med några väninnor. Hon tyckte det var mycket intressant och jag blev avis förståss för jag älskar att gå på museum... nästan oavsett vilket.

Så nu har jag bestämt mig! Minst en gång i månaden ska jag gå på något museum som finns häromkring. Kommer att meddela i bloggen en tid innan besöket om vilket museum, datum och tid jag ska befinna mig där.

Om du käre läsare också skulle finna det intressant så kan du dyka upp då. Kul att få lite sällskap samtidigt.

Jag återkommer så fort som möjligt kring när och var första besöket ska bli.Har de inte gjort något annat i sitt liv än att hålla på med en oval boll???
Eller ska man hylla de som gjort filmen kanske? Imponerande oavsett =)

Vilken jäkla bil!!Nu ska Lille Jonsson sussa. Ska gå och ge honom godnatt-kramen.


10 feb: Inget nytt under solen


Inleder med en rejäl nostalgitripp.
Staffan & Bengt i Sant & Sånt.Inget nytt alls har hänt i livet. Ja jo... sonen kommer med nya ord varje dag så klart. Det har blivit vardag att höra nya ord. När han började prata så var man jättestolt för minsta ord... och det är man iof nu också. Man skiner ju upp för varje nytt ord men nu hänger man inte med riktigt i svängarna.

Jo, svärmor har kommit hem från sjukhuset. Nu har hon en ny höftkula av titan. Så fort hon kom hem, gick hon upp och ner i trappen. Makalöst hur duktiga kirurgerna är numera.

Kom på en till sak... får nytt bredband om 4-6 veckor. Har haft 7 mbit, men nu får vi 24 mbit. Då slipper Fröken Lök bli så irriterad på att internet segar sig. =)Dagens Fundering:
Någon som vet var man hittar ett klipp från säsongens Hjälp där inslaget "Hej Lobotomi" visades första gången, då han sa... "huhä" och sen var det slut?
Höll på att avlida när jag såg det!En broderad, mindre politiskt korrekt kudde, inköpt på en loppis. 

Religion är så vackert.Från Tjuvlyssnat.se
Pizzeria Milan, Tibro
Fyra killar ~18 sitter och diskuterar olika tv-program. Efter en stund kommer samtalet in på Miami Ink.
Kille 1: De som tatuerar sig i Miami Ink är ju fan helt sjuka.
Kille 2: Ja vafan allt ska ju symbolisera något! Kan de inte bara göra en tatuering för att den är snygg eller?
Kille 3: Ja typ "Min brorsas tjejs mosters kusins killes kompis körde i diket med sin Volvo 240 och nu vill jag ha en tatuering som symboliserar det".
Kille 4: Ja eller hur, och så tatuerar de in något som inte har ett skit med det att göra… typ en jävla pingvin eller något.Nu har min följetong med fotogallerierna kommit till sin ända.
Vad mer kan jag ha som en återkommande del i min blogg?
Ge mig lite förslag kära läsare.
How Many 90 Year Olds   Could You Take in a Fight?

9 feb: Svar från Systembolaget

Det jag skrev om i förra bloggen... varför i hela friden inte Systembolaget säljer groggvirke blev Håkan E mer nyfiken på så han skickade ett mail till Systembolaget och detta svar fick han (bara efter ngn timme dessutom):

Hej
Tack för ditt mejl.
Vårt uppdrag är att inte bidra till att öka försäljningen av våra drycker, och det är också för att vi är ett stort monopol som inte skall konkurrera med övrig handel med att sälja sådana produkter som övrig handel har.

Välkommen att kontakta oss igen.

Med vänlig hälsning
Lennarth Thalén

Systembolaget AB, 103 84 StockholmCARMEN ELECTRA I PLAYBOY!!

WTF? Hur är det möjligt?

Man sitter med förvånat leende på läpparna.
Ja... det är Magnus Samuelsson som dominerar Fångarna På Fortet.

Kom ihåg när Magnus var med på Aschberg på TV3 för många år sedan. Där fick han visa sin styrka genom att klämma sönder en Coca Cola burk... som var oöppnad! Ja, han klämde sönder flera efter varandra i och för sig.

I en maskin räknades det ut styrkan som krävdes för att klämma sönder en 33 cl oöppnad läskburk i jämförelse med en normalt stark man. Magnus Samuelsson var 6 ggr starkare än en vanlig man! 6 jäkla ggr starkare och då tog han knappt i heller när han mosade burken!

Dagens Fundering får bli idag om någon vet vilken kanal som sänder Världens Starkaste Man tävlingarna numera? Man kollade jämt på detta förr, men nu var det ett tag sedan. Kanske till och med någon som vet när tävlingarna äger rum?Idag har man jobbat. Blir likadant hela veckan. I helgen blir vi hemma och myser på Alla Hjärtans Dag. Men sen så är det fullt upp varje helg ett tag.

I helgen som var nu skulle jag egentligen till Nyköping med några vänner men insåg att ekonomin inte skulle hålla för fem öre, så jag for ner till Danne istället och festade lite smått.

Bakfyllerapporten (som jag jämt skriver om efter en fest, haha) var att jag mådde relativt bra. Fick lite panik då jag insåg att jag glömt både Resorb och migränmedicinen hemma. Men duktig var jag att dricka en jävla massa vatten under kvällen. Detta gjorde nog mycket att jag mådde så relativt bra ändå.Har ett galleri kvar. Detta blir på en person som man alltför sällan träffar numera. Men man har en del bilder sparade från alla äventyr man har varit ut på.

Låt mig presentera...


Svante!Avslutar med en suverän historia jag fick av Therese:

Det var en stockholmare som precis flyttat upp till norrland och precis efter att ha gjort sig hemmastadd hör en knackning på dörren. Han öppnar dörren och utanför står en grov norrlänning med en stor köttbit i en korg.

-"Jo, jag tänkte komm över å bju på nå inflyttningspresent tänkt ja."
-"Tack så jättemycket!", svarade stockholmaren och tog emot gåvan.
-"Jo, jag tänkte, det är fest ikväll å.. ja.. ja undra om du har lust å komma?", sa norrlänningen.

Stockholmaren blev glad och svarade att han jättegärna skulle dyka upp.

 -"Jo, det var en sak..", sa norrlänningen osäkert.
 -"Vadå?"
 -"Jo, det bruka bli en hel del sprit..."

Stockholmaren hånlog och svarade, -"Sprit?! Det har jag inga problem med, jag har festat mycket på söder så det är inga problem!"

-"Jaha, jo, det låter jättebra de!", sa norrlänningen och blev tyst igen. Sedan talade han igen.
-"Joo, de.. de brukar bli en del slagsmål också."

Stockholmaren slängde några slag i luften och sa,  -"Slagsmål är inget problem för mig, jag var ungdomsboxare så helt chanslös ska jag nog inte vara!"

-"Åh jo, det låte riktigt bra de!", sa norrlänningen och log brett.
-"Åsså.. ja, det tenderar och bli en hel del sex också.. och det går vilt till i sängen å.", fortsatte han.

Stockholmaren kände sig nu stor och ståtlig då han svarade att, -"Det där med att vara vild i sänghalmen, det kan jag med vill jag lova, som jag har svirat runt mellan brudarna nere i Stockholms vackra stad!"

Norrlänning gladdes åt svaret och vände sig om för att gå, men i dörröppningen stannade han och talade till stockholmaren igen, -"Joo... det vara bara en liten sak till..."

-"Vadå?", svarade stockholmaren.

-"Jo, det bli bara du å jag."

5 feb: Lilla Fridolf

En chatt-diskussion jag hade med själsfränden och gamla kollegan Anna där vi pratade om förhållanden och våra partners:

Kenny:
- Du vet Lilla Fridolf... hur han är? Det är fan jag det... och Angelica är Selma. Fridolf vill väl, men ställer till det jämt och så vill han inte bli styrd fast han behöver det egentligen.

Anna:
- ASG! JA!! Så är det!Mer chatt...

Jag och Helena pratar om serien Top Model:

Helena:
- Fan vad dom senaste säsongerna spårat ur. Kommer ju knappt ihåg dom som vann.
Kenny:
- Nä det har jag skitit i o tittat på. Egentligen har jag bara sett den säsongen Adrianne var med för att jag gillade henne.
Helena:
- Det var ju skitlänge sen. Jag minns jag var typ fjorton och skrek rakt ut när hon vann.
Kenny:
- Haha, jag kände mig som fjorton och skrek rakt ut.Idag har det varit fullt upp, som jag anade. Hann inte med hälften. Skulle ha mycket klart till ett möte med bossen i morgon men det har vi omöjligen hunnit med för att jag fått varit hemma med magsjuk son. Hoppas bossen har förståelse.

Har massvis med möten, resor och konferenser framöver. Kul att jobbet blir varierande och man får vara med om många nya miljöer. Ska bland annat på en tre dagars konferens på Älvkarleö Herrgård om ngn vecka och till Höga Kusten en sväng i mars.

Hörde av mig till chefen i Söderhamn om tjänsten jag sökt där. Svaret var att de ansvariga inte har hunnit träffats för att göra ett beslut ännu. Så än är jag inte dissad iaf. =)Gillar ju mest rock i alla former... men ibland smyger någon dance-låt fram som är helt makalöst bra. Här har ni en av dem.

Snott den här videon från Vingo´s blogg. De mest fascinerande akrobater jag någonsin sett!Badade Balder i veckan tillsammans med Jon. Han var så duktig att hjälpa till på alla vis. Först och främst blev Jon lite less på att Balder inte ville gå in i duschen så han motade in honom bestämt. Väl inne i duschen tvättade och schamponerade han in hundkraken. Därefter duschade han sig själv och noggrant tvålade in sig.Man kan inte låta bli att skratta åt hans starka vilja, domderande och sin vilja att klara sig själv. Haft så roligt med Jon efter att han blev frisk. Vi har tagit igen en massa lek och bus från då han var sjuk. Vi har stojat så mycket så svetten runnit från både lille Jonsson och mig.
Det är så underbart att vara pappa!


Vet inte vad det är med min son och hans dragning till nummer nio!? Han har i några veckor nu pratat väldigt mycket om just numret nio och nu i veckan ritade han till och med numret och var så stolt så. Weird...Dagens Fundering:
Hur jäkla osmart är Systembolagets ledning egentligen?
Om man köper korv på ICA så kan du ge dig på att det ligger paket med korvbröd inte så långt ifrån. Men på Systembolaget är de inte så företagssamma precis...
Börja sälj groggvirke för skröen!

Blir så irriterad.Denna blogg´s galleri blir på Håkke. Har en bunt bilder på den karln må jag säga, efter att ständigt hållt ihop sedan A-traktor-åldern.Bland alla underbara låtar med Volbeat har jag underligt nog kunnat plockat ut tre favoritlåtar:
Still counting, Soulweeper 2 & Danny and Lucy.

Counting all the assholes in the room... Im definitely not alone.
/ Volbeat


4 feb: Otroliga bilpriser

Håller på att svimma av när man tittar på priserna på beg bilar på Blocket. I och med lågkonjukturen så är priserna extremt låga, till och med på veteranbilar.

Det finns en funktion på Blocket där ägaren kan sätta ner priset på sin annons. Jag har sett vissa bilar som är nedsatta 90.000kr på ett bräde!

Enligt experter ska man handla bil nu. Gäller även nya bilar som också är billiga. Det spås att priserna kommer aldrig att sänkas så här mycket igen.

###

Programtips:
Om du har Mozilla Firefox som din webläsare ska du installera ett tillägg som heter Adblock plus.

Jag trodde först inte på informationen att 99% av all reklam tas bort på de sidor du besöker med hjälp av detta tillägg. Men så är faktiskt fallet!

Inte nog med att internet går enormt mycket snabbare (tar ju tid att ladda all reklam på alla sidor) så slipper man all dryg reklam.

Har du inte Mozilla Firefox så skaffa det direkt. Mycket mycket bättre än t.ex. Internet Explorer. Säkrare, mer tillförlitligt och snabbare.

Plus att man kan använda funktionen med dessa tillägg som gör surfningen mycket roligare och enklare. Det finns tusentals tillägg att välja på. Allt från väderleksrapporter till svenska ordlistor som känner av om man råkar skriva fel.

###

Idag har jag på förmiddagen lekt med Jon. Det är leksaker över hela huset fastän jag gått runt och plockat en massa redan.

I morgon ska Jon till dagis och jag ska till jobbet. Har mycket att ta igen... jösses säger jag bara. Kommer väl somna som en liten bebis när man kommer hem om dagarna.

Har inte hört något om de tjänster jag sökt ännu. Vette tusan varför? Kanske de har svårt att bestämma sig?

###

Angelica är i skolan idag och ska sova hos Erika i Gävle under natten. Så hon kommer hem i morgon kväll.

Hon kan behöva en ny miljö en stund. Hon har varit så irriterad i några dagar nu. Kanske mycket med skolan och att hon är irriterad (liksom jag) över denna jäkla magsjuka som vi fått gått igenom med Jon.

###

Nu har vi bestämt oss! I maj far vi iväg en helg till Södermalm i Stockholm.

Vi har en liten hobby att utforska Stockholms centrum och försöker åka iväg varje år och kostar på oss lite extra med mat och shopping.

Iof... förra året köpte vi knappt något alls. Men på Södermalm finns det många små trevliga butiker som t.ex. Sivletto, så det kan nog gå åt en del pengar om man vill.

Denna gång blir det Clarion Hotel vi ska övernatta på.

###

En 7-åring som är hög efter ett tandläkarbesök. 

Två fångar i handklovar försöker fly.

###

Dagens Fundering:
Varför kan inte folk skilja på ras och art??
S.k. högutbildade människor snackar så jävla underligt så man tror de knappt gått på dagis.
- Den mänskliga rasen???

ART ART AAAAART för i helvete! Vi är en ART. Utav arter finns det raser!!

###

Dags för ett nytt kollage... Denna gång:
Johnny!
Har några kollage kvar. Checka in nästa blogg.

###

PUSHA gärna min blogg! (knapp bredvid kommentarer)

###

Enligt Stimator är min blogg värd 123,182 US Dollars!!
Någon som vill köpa min adress?

$123,182
Check yours?

2 feb: Hornalister

Fy fan va jag är less på kvällstidningar. Mår illa ibland. Det finns massvis med exempel varje dag, men något jag retat upp mig på lite extra nu nyligen är att de går ut med att de har en exklusiv bild på den nya Porschen. Smygfotad på svenska vägar skriver de.

Söker man på Porschen på Google får man upp minst 300 bilder på just den nya modellen. Inte någon av de bilderna var ens smygtagna. De flesta är tagna av professionella fotografer.
Va fan är det med Sveriges journalistkår?

Dessa jävla rubriker dessutom? Spritchock, spritfest, tuttchock, tuttkupp, spritkupp... och allt vad de nu kan hitta på för löjliga rubriker.

Journalister sitter med sådan makt och inflytande och så förlöjligar de sig själva på så många vis.

Söndagsbilagorna har blivit 100% skvallerblaskor... och de skäms inte heller med det utan gör reklam att det är just skvallertidningar med smaskiga paparazzi-foton.

Nä, nu måste jag nog spy ändå!Programtips:
Ett nyttigt datorprogram jag använder mig av är CCleaner som rensar din dator från massa onödigt och datorn håller längre och blir mycket snabbare. Programmet kan även städa i datorns register så att det minskar risken för krascher. En smart genväg finns om man högerklickar på Papperskorgen och klickar på "Kör CCleaner" så rensas allt automatiskt.Intresserad av reinkarnation? Sök på The Boy Who Lived Before på YouTube. Finns flera delar av dokumentären. Mycket mycket intressant.Ett otroligt hopp med en trehjuling. Har aldrig sett något liknande!

En kille som ser ut som en tumme!Dagens Fundering:
Har ni råkat titta på Eurosport 1 & 2 någon gång? Där kan det ibland visas väldigt väldigt annorlunda sporter. Man fattar inte ens att vissa aktiviteter ens kan vara sporter. Typ klättra upp för en stock, motorsågstävlingar och övriga mer vanligare sporter som typ squash som visserligen är väldigt udda ändå.

Att det finns udda sporter är ju inte underligt egentligen då det går att tävla i allt! Det som verkligen är underligt som jag reagerat på är att kommentatorerna är insatta i alla former av annorlunda sporter!!

Hur fan kan man sitta och kommentera två timmar uppklättring av stock??Ytterliggare en dag i lugnets tecken. Är ju fortfarande hemma med Jon då han har magproblem. Även fast han är pigg så får vi inte lämna honom på dagis då han har diarré. Han har även klagat över magsmärtor idag igen och inte viljat äta middag överhuvudtaget. Huvudsaken är att han iaf dricker.

Får se hur länge jag blir hemma. På onsdag måste jag i sådana fall skaffa läkarintyg för att jag ska kunna få ersättning.

Jäkla magsjuka... ställer till det för stackars pojken och för stackars pappa som får mindre pengar i plånboken!Som utlovat kommer det här en del bilder till på personer i min närhet som betyder mycket (som jag har bilder på i datorn vill säga).


 


1: Fredrik 2: Jon, Denniz & Cornelia 3: Joacim 4: Anna-Maria 5: Mikael
6:
Linda-Maria 7: Kenny W 8: Magnus, Uffe, Sara & Svante 9: Therese

Nästa blogg - ett nytt galleri. Men denna gång någon jag har fler bilder på. Guess who!
Welcome.


1 feb: Hårdrockningsmusik

Jag lyssnar en del på hårdrock... ja all möjlig rock egentligen. Men hårdrock har en egen liten plats i mitt hjärta. Nu har jag funnit ett band som jag bara hört några få låtar av sedan tidigare. Men nu har jag fått tag i alla album och jag vill gärna meddela att det är nog en av de få hårdrocksband som inte misslyckats med en endaste låt.

Till och med Iron Maiden och Metallica kan inte slå detta band på fingrarna. Bandet heter...

Volbeat !!

Tillsammans med ACDC och Misfits är detta hårdrocksband de enda som inte misslyckats med en endaste låt!* * *

Idag har det inte hänt mycket. Promenerat till ICA med Balder och Jon. Lekt och busat med Jon förståss. Fikat hos svärmor och har även smällt av en fyrverkeripjäs som blev kvar sedan nyår till Jons stora förtjusning.

* * *

Dagens Fundering:
Hur tusan kan Mr T se likadan ut nu, som han gjorde på 70-talet???

* * *

Massor av galna religiösa individer.

* * *

Här kommer en del bilder på dem jag inte hade nog med bilder på i datorn för att kunna göra ett helt galleri med. Det får bli lite blandat av människor som ligger mig varmt om hjärtat. Nästa blogg... ett nytt galleri.


                                                                            
                                                  
                                                   
1: Erika 2: Henrik 3: Danne D 4: Danne L 5: Johnny & Verner
6: Elis, Mia, Henrik & Jesa 7: Lilla Uffe 8: Danne S 9: Kennet

* * *

Fler blandade bilder på sött folk i nästa blogg! Be there, or be square.

RSS 2.0