31 jan: Jobb åt flera håll

Eftersom jag inte vet om jag får jobbet i Söderhamn på Samhall, så fann jag ett backup-jobb som jag sökte för några veckor sedan som också ligger i Söderhamn. Igår fick jag komma på anställningsintervju!

Undra hur många anställningsintervjuer jag varit på de senaste åren? Jag har arbetat som provanställd i över ett års tid (visserligen har jag visstidsanställning nu) i olika företag, haha.

Förra året hade jag tre stycken olika jobb plus att jag fick ett fjärde men som jag tackade nej till (försäljningschef på Sector Alarm). Sen gick det en liten bit in på januari detta år och jag har två nya jobb på gång. Int klokt.

Det jobbet jag sökte nu, som jag var på anställningsintervju hos igår, var på Teleperformance och har kundtjänstuppdrag åt t.ex. Boxer och Tele2. De sökte en person som var ansvarig över rekryteringen med mera administriella uppgifter.

Dock var inte lönen lika hög som på Samhall, men det kanske man spar in på resor fram och tillbaka till Gävle varje dag.

Skulle jag få jobbet på Samhall i Söderhamn, tar jag nog det jobbet hellre. Inte bara för lönen utan även att jag kan bestämma själv hur jag ska bygga upp tjänsteverksamheten för Samhall i Söderhamn. Tror det kommer bli en tuff men rolig resa som är mycket utvecklande för mig själv.

Men som sagt är inte förhoppningarna så höga kring det jobbet, då de sökte en kvinna (som konkurrenten också är) och att jag inte har sådan lång erfarenhet inom Samhall ännu som personalledare.

Efter att jag varit på anställningsintervjun, kommer jag hem och öppnar jobb-mailen och ser ett mail från chefen i Gävle där han bland annat skriver:
Jag har ett upplägg som nog skulle passa dig med utgångspunkt ifrån Gävle. Nu kittlar väl det va :-)

Gaaah! Nu får man väl en jätteintressant tjänst i Gävle bara för att kollegorna inte vill att man ska börja i Söderhamn och så blir det svårt att välja IGEN! Under ett års tid har man fått göra stora val kring jobben som har varit jättesvårt. Det verkar inte ha slutat ännu, haha. Men samtidigt är det ju roligare att ha mycket att välja på än inget alls!Några kommentarer från Johnny som jag samlat på mig:

Från hanses blogg:
I dag efter flera dagar i sängen så tog jag mig till sjukan och ska få undersökning. Hoppas på bra läkarvård och en läkare som pratar samma språk och inte nån häxdoktor som vill att jag ska ta stortånaglar, öronvax och koka te på Kennys raggarväst och dricka brygden samtidigt som 3 getter gnider sig mot mig.

Johnny angående min förra blogg:
Har du en blöja till mig? Såg bilden på dig i nian... och jag tömde tarmen.Angelica Jonsson, min sambo och livspartner har slarvat bort en Triss-lott. Den var oskrapad så vi vet inte om det är någon vinst på den men tänk om det är det!!?

Angelica LETA for fuck sake!Dagens Fundering:
Läste en nyhet angående en viss sorts fisk som bara under 40 års tid har p.g.a. evolutionen skaffat sig fjäll. Fiskarten hade aldrig behövt haft några fjäll tidigare för att det fanns väldigt få rovfiskar i just denna sjö.

Helt plötsligt svämmade det över av rovfiskar av någon anledning och den utsatta fisken utvecklade fjäll helt automatiskt på sådan kort tid.

Funderingen är då... Är inte detta en av de största bevis vi kan slänga i ansiktet på tok-religiösa hjärntvättade människor som förkastar evolutionsteorin?

Att de kan förkasta fossiler från dinousarietiden och säger att allt är ett påhitt, kan jag förstå till viss del då det inte är ett nutids-bevis så att säga. Men detta då? Hur ska de kunna motsäga detta bevis??Jon är mycket bättre i magen, även fast han kan klaga lite då och då att det värker. Men jag tror han blir hemma på måndag också för dagispersonalen tar nog inte emot honom om han har lös avföring fortfarande, för det kommer han nog ha i någon dag framöver efter denna jäkla magsjuka.

Jag och Angelica verkar ha klarat oss fastän vi var nervös igår då våra magar strulade lite. Men det berodde nog på att vi knappt ätit något vi heller under dessa dagar. Plus att Angelica fick magkatarr för hon blev uppstressad.Dagens galleri blir denna gång på...
Angelica!29 jan: Vilken jävla pärs!

Den kom blixtsnabbt och försvann lika snabbt... ja, magsjukan alltså. Men tiden däremellan... fy fan säger jag bara! Har aldrig sett en sådan magsjuka någon gång!

Vet inte hur jag ska förklara det hela. Enormt med tvätt, ett mindre berg av begagnade blöjor och väldigt trötta psykiskt medtagna föräldrar! Tänk om hela familjen hade varit lika dåliga samtidigt? Nu var det endast en liten två åring!

Vi har tyckt så enormt synd om honom. Han är ju så viljestark också, så han har envist stått på sig att han ska ha vatten hela tiden fastän han spydde upp det direkt. Magen hann ju inte bearbeta det som kom ner.

Han har knappt sovit något, och under den tid han inte sovit har han gjort mig ledsen och förbannad och Angelica har gråtit. Ja, jag kan faktiskt inte förklara vilken press det varit. För att ni ska förstå lite kan jag berätta att han har inte varit tyst i en minut den tiden han varit vaken. Ja, det är sant... inte en hel minut! Oavbrutet har han gått runt runt i huset, gråtit, skrikit med samma tjat om vatten... HELA TIDEN i upp till 4-5 timmar i sträck!

Svårt att beskriva här, men jag förstår att det finns vissa tortyrmetoder som har ett likadant upplägg som Jon körde med oss... ja, fast han körde ju det omedvetet och utan förstånd att han fick mamma och pappa att bryta ihop. För det gjorde vi. Det var inte bara tjatet, det var ju att man kände sig otillräcklig, tyckte synd om honom och ta reda på alla spyor så fort han fick något att dricka. Huset är nog städat 10 ggr om nu. Inatt, för att hålla mig vaken, svabbade jag alla golv ordentligt på nedervåningen.

Fick han ej heller på andra tankar, med att leka, titta på film, spela tv-spel, vila med mera. Tror han sovit i några få timmar under dessa dygn. Jag och Angelica har vakat i omgångar men oftast har vi varit vakna tillsammans. Så vi har inte heller fått så många timmars sömn. Angelica sover nu och jag slocknade på soffan i en timme tidigare ikväll då Jon blev bättre.

För bättre blev han i ett trollslag gudskelov. Han satt och skakade i soffan och beklagade sig för magen som vanligt i eftermiddags. Han ville duscha så jag tog med honom och vi satt oss länge i duschen och där började han till sist leka lite med vattnet till och med. Därefter for jag upp till ICA och handlade mat och blöjor.

När jag kom hem, såg man att vanliga Jon hade kommit tillbaka. Han lekte som attan och pratade om allt möjligt utan att skrika och gråta. Meddelade ibland att han hade ont i magen men mer var det inte. Färg i ansiktet fick han också. Han har varit kritvit med svarta ringar under ögonen.

Det gick snabbt med tillfrisknandet. Det märkte vi redan vid lunch då vi kunde ge honom mycket mer vätska. Vi hade en äggklocka med 5 min intervaller som ringde då han fick dricka lite vatten. Han kunde ibland bli förbannad att klockan inte gick snabbt nog. Vid några tillfällen snodde han klockan och försökte gömma den, haha.

Svårt att få honom att förstå att vi inte ville honom något illa. Det kändes som han såg på oss att vi var elaka på honom och den där jäkla äggklockan var ju värst av alla. Han ville ju dricka hela tiden. Klockan skulle inte bestämma över honom.

Men nu mår han relativt bra. Så nu ska han till dagis i morgon!
Haha, nej för fan... men det finns säkert idioter till föräldrar som skulle gjort det. Skulle utan tvekan kunna ge sådana oansvariga föräldrar ett kok stryk just nu, efter att Jon (och även jag och Angelica) fått genomlidit detta!!

Mycket om magsjukan... men som sagt - har aldrig upplevt något liknande någon gång. Vilka jävla baciller asså!! Har inte ett minne som varit i närheten av denna form av magsjuka i hela mitt liv. Undra om bacillerna bara blir värre och värre? Det fick bli Dagens Fundering.

::.::.::.::.::

Jag som hade så mycket annat att skriva om men det blev ju så mycket om magsjukan.

Några länkar får det bli i alla fall...

Fan, jag smäller av! Ska man skratta eller gråta? Det blev något mittimellan.

Mycket intressant blogginlägg - Hur mår du? Tja... 5,8.

I förra bloggen hade jag en länk med sportmotorcyklar körandes på is. Här är det en ny Lamborghini på samma underlag!

::.::.::.::.::

Som ett återkommande inlägg i min blogg en tid framöver, ska jag ta med några bildgallerier på härliga människor i min närhet (på dem jag har bilder på vill säga).

Första bildgalleriet blev på Håkan E.
Nu blir det på en annan härlig människa, dvs - mig själv.


Kenny på fritids i Borlänge.
Kommer till och med ihåg när denna bild togs. Blev lite paff för fotografen bara hoppade in i läsrummet och tog några bilder.


Kenny i 9:an.
Gick på Hedängsskolan i Storvik då. Vilken otroligt omvälvande tid det var när man tänker tillbaka.


Kenny 19 år.
Är det möjligt att jag kunnat vara så där smal? Tror jag vägde runt 75 kg endast! Notera militärglasögonen som jag hade i många år. Helt underbara, haha.


Kenny ca 23 år.
Här var man verkligen inne i raggarstilen, hehe. Bredvid mig sitter en av mina allra bästa vänner jag någonsin haft - Gaston. Saknar dig enormt!


Kenny, nutid.
Ja, vad ska man säga? Diverse brister här och där men ändock i god vigör, liggandes över 100 kilo strecket. Mycket mer förståndigare än vad man var på de tidigare bilderna förståss men har också barnasinnet kvar.

Kan sitta hur länge som helst och växla mellan bilden från fritids från tidigt 80-tal till nutids-bilden. Nästan 30 år emellan bilderna. Häftigt!

28 jan: Helt slut

Blir en mkt kort blogg. Helt slut. Ont i huvudet och trött som fasen.

Varit upp massvis med gånger i natt och försökt trösta Jon och gett honom lite att dricka.

Allt han får i sig, åker direkt upp... eller ner.

Tvätt till förbaskelse har det blivit. Nu börjar sängkläder och filtar ta slut.

Han går runt runt i huset och gråter och samtidigt frågar efter vatten hela tiden.

Nu vaknade han igen... måste springa.

27 jan: Nu får tröttheten ge sig!

Har varit hängig och stundoms väldigt trött om dagarna i flera veckor nu. Varje morgon är jag som en zombie och varje gång jag kommer hem är jag sweet-assed-tired (<<--- ett ord jag kom på nu helt sonika).

Käkar vitaminer för fullt, dricker kaffe i tid och otid, äter (numera) på regelbundna tider och går och lägger mig tidigt om kvällarna.

Kan det vara vintertrötthet? Eller för mycket att tänka på? Tänk om jag visste vad orsaken är så man kan få någon form av förståelse.

Den sista ynka energi jag har kvar när jag kommer hem från jobbet, ger jag allt till Jon så klart. Leker och busar så jag till sist somnar av på soffan. Det är så skönt med den där lilla sovstunden. Gör att man orkar en stund till på kvällen. Skriva blogg till exempel =)
-

Idag mina vänner har jag varit på anställningsintervju i Söderhamn. Fick mycket mer kött på benen angående vad det är för tjänst - ansvar, förväntningar, mål med mera.

Huvudet är fullproppat med information och den lilla knoppen arbetar redan för fullt för att finna lösningar på problemen, fastän jag inte vet om jag fått tjänsten ännu.

Men jag är förväntansfull och triggad till tusen! Fasen va kul det här kommer att bli. Kommer att få jobba arselet av mig till en början då det är mycket som ska repareras, utvecklas, tryggas, motiveras och förklaras.

Därefter blir det att köra på med nästa växel i och med att sätta grunden till tjänsteverksamheten i Söderhamn. Kundvård, få förtroende, finna nya kunder, rekrytera och anpassa verksamheten.

Samtidigt ska man ha i åtanke att Samhalls största mål är att se till att de anställda kommer ut på öppna marknaden, ett visst antal per år. Detta är det viktigaste målet Samhall har.
-

Vi fick besök av Mia för någon timme sedan. Precis innan hon skulle gå, lyfte jag Jon till henne och bad honom att ge henne godnatt-kram för han skulle precis gå och lägga sig. När Mia sträcker ut armarna för att ta emot honom spyr han ner henne med en kaskadspya som kom från ingenstans!! Mia försvann in på toaletten och var nära att spy själv. Angelica tog Jon in i duschen och jag började ta reda på spyorna.

Kunde inte låta bli att skratta lite för det såg så jäkla komiskt ut, trots eländet. Det blev lite kalabalik så här på kvällen. Fick slänga mig på mobilen och ringa min kollega att hon fick ta reda på en bunt personal som jag skulle ha utbildning för i morgon. Jag vet inte hur de ska lösa detta?

Just nu skriker han och gråter stackarn. "Nää käkkas", skriker han mellan gråten. Usch ja... gör ont i en. Nu får man väl sitta och vaka hela natten också förståss. Försökte lägga han nyss men det gick inte, han bara skriker och gråter.

Jävla dagishelvete och jävla föräldrar som inte håller barnen hemma fastän de är sjuka! Ställer till så enormt med jobbet, strul med Försäkringskassan och att man kan bli sjuk själv. Fan, har inte fått ersättning från förra gången jag VABade ännu ens!! GRRR!
-

Dagens fundering:
Hur funkar trackbacks här på bloggen?
-

Inte nog med att presidenten fått en ny bepansrad limousin (The Beast kallas den förresten)... presidentens livvakter har fått nya fordon också. Check his out!!

Men herregud vilken jävla drog! *chockad*

Sportmotorcyklar körandes på is.
-

Blir aldrig klar med den här bloggen. Fick nyss springa ner och ta reda på enorma spyor. Svårt att fatta att allt detta kommer från en sådan liten pojk.

Nu har han varit sjuk i två omgångar i januari och en gång i december. Förra gången var Angelica hemma med honom, så nu får jag passa på att vara hemma. Drog nitlotten att det var just magsjuka. Angelica tog hand om honom när han hade feber i några dagar.
-

Har några gallerier på gång här i bloggen med några av mina vänner... först ut - Håkan E !26 jan: Somna bums ikväll

Ikväll blir det nog inga svårigheter att sussa inte. Är trött efter helgens bravader men det är det värt.

Tog med mig kameran till Johnny i helgen men upptäckte att batteriet var helt slut när jag satte igång den på plats * suck *. Så det blir inga bilder från festen i bloggen, tyvärr.

Idag har man varit som en levande död, trots en riktigt god natt sömn. Har sovit riktigt bra utan att ens kliva upp en endaste gång. Vissa dagar har jag en förmåga att snurra runt runt i sängen och man känner att man inte är utvilad dagen efter.

I morrn ska jag på ett möte på morgonen i Gävle, sen blir det anställningsintervjun i Söderhamn på eftermiddagen =)

Lyssnar mest på nu:
Vinterland - Ulf Lundell & Hilde Heltberg
Trouble Boys - Dave Edmunds

Bloggreklam:
http://idadidan.blogg.se/

Utvecklingen i vissa länder har visst stått stilla sedan medeltiden. 

Internet svämmar över av modeller och till sist blir alla en i mängden. Men det finns vissa som sticker ut. Denna modell har det mesta. Kurvor, hullet på rätt ställen och fint ansikte med lysande ögon. Bra fotograf dessutom.
 
Utbilda dig till raggare!

Dagens fundering:
Vad är det för något man eftersträvar om man är en person som skriver ett kedjebrev UTAN att vinna något på det?

Att vissa personer vill lura andra på olika sätt via massutskick av e-post kan jag ju förstå. Det finns ju ett syfte.

Eller är syftet att ens brev cirkulerar så mycket som möjligt och att det är någon form av eufori i detta? Men hur fan vet man om ens kedjebrev cirkulerar i stor omfattning??

Slänger in några bilder bara på måfå också...


23 jan: Lugnet finner sig

Efter en lång dags konferens på Engeltofta Herrgård sitter jag nu här hemma i Stråtjära med en kopp kaffe, en bit choklad och toner av Korpiklaani från högtalarna. Lugnet börjar finna sig inför fredagskvällen.

I morgon ska jag äntligen få träffa Johnny och andra Sandviken-vänner som man inte träffat på ett tag. Johnny har fyllt... ja, en jävla massa år. Skriver ej antalet år i respekt till honom. Fy fasiken säger jag bara.
Men men... ung i sinnet är han och det är huvudsaken det för i morgon blir det partaj ordentligt.

Johnny:
-Min goda shots är 2000-talets variant på spelmannen från Hårga. Man dricker så mkt att man lär släpa sig fram.


Bloggreklam!
Besök gärna http://raggarjesa.blogg.se/


Vi fortsätter med lite länkar...
Folk som har extrem tur!
SKÖN reklamfilm ;)


Nu är det officiellt iaf... ja, kring det där med jobbet som jag varit hemlig om tidigare.
Jag har sökt en ny tjänst inom Samhall.

Denna tjänst har samma titel som jag har nu men innebär att jag blir chef över tjänsteverksamheten för Samhall i Söderhamn.

Jätteroliga arbetsuppgifter, plus att det är närmare hemmet.
Arbetsuppgifterna innebär att starta upp från scratch en ny tjänsteverksamhet i Söderhamn inom städ- och fastighetsverksamheten med allt vad det innebär. Det är ett enormt brett arbete, dvs många olika arbetsuppgifter. Allt från att leda personal till att ha goda kontakter med kunder.

Detta är inte klart ännu. Det är flera som sökt tjänsten men det står mellan mig och en annan sökande. Jag anar att den andra sökanden har mycket mer erfarenhet än vad jag har, då jag började i november på Samhall. Så jag har inga större förhoppningar. Jag trivs bra i Gävle också med det nya sättet att arbeta som jag är inblandad i.

Chefen och kollegorna i Gävle har ett väldigt huvudbry nu om det är som så att jag får tjänsten i och med det nya arbetssättet vi ska börja med i Gävle. De får börja om från början till viss del och det hela kommer ta längre tid.

Har en anställningsintervju i Söderhamn på tisdag då jag ska träffa chefen och facket. Men man behöver inte vara så nervös vid denna intervju då jag kommer ha tjänsten kvar i Gävle om jag inte får detta jobb.


Dagens fundering:
Hur funkar det att kameraskåpen efter vägarna ej reagerar om man åker i motsatt riktning över hastighetsbegränsningen? Hastighet som hastighet? Eller?


Har köpt en sådan här till Jon. Fick den så billigt så jag kunde inte säga nej (och självklart ska väl pojken ha en cross??)
 Han får börja testa att köra i sommar då han är lite äldre. Men jag vette tusan om den är gjord för en 2-åring? Dessa crossar är till för 5 åringar egentligen! Han har ju för tusan inte lärt sig cykla ännu! =)
Jon får väl åka med mig... om jag får plats på den vill säga.

Pojken ska ju ha en hjälm också så klart. Så jag vandrade in på Hobbex och frågade om de hade några hjälmar för småttingar (vågade inte säga åldern, haha). Jodå, det hade de... 995kr/st. Godkända och bra på alla sätt. Det var utförsäljning på en viss modell så dessa var på rea, halva priset 495kr!
När jag står där och tittar på kartongerna, ser jag en kartong som har en ytterliggare prislapp... 295kr!! Det saknades några små plastpluttar som höll fast solskyddet men i övrigt var hjälmen hur fin som helst och dessutom i rätt storlek (XS).

Köpte den direkt (med bytesrätt till och med) och väl hemma testade jag den på Jon för att se om den passade och det gjorde den, därefter tog jag fram superlimmet och solskyddet limmades fast utan några fästen.Jon blev helt begistrad över både cross och hjälm. Visade han bilder på crossen och fick han att förstå att han hade fått en sådan av snälla pappa, att den kommer hem snart och att man behövde en hjälm för att köra den.

Nuså, ska jag snart göra fröken sällskap i soffan. Hon ville passa på att rå om mig medans jag är hemma. Kommer vara borta många helger framöver med start i morgon.

20 jan: Hittills lika många besökare

Hej.
Har sett i min statistik på denna blogg att det hittills är lika många besökare till denna blogg som det var till min förra blogg. De trogna följde visst med i övergången =)

Man tackar för det.Just nu ligger Jon i pappas säng och ska försöka sova. Ville testa för att se om det funkar och det verkar gå helt okej, än så länge iaf! Han ligger och låter lite och leker med sina kära "Cha-Cha", dvs dinousarier. Försöker ibland få kontakt med mig men jag svarar han inte och han tjatar inte. Jag kommer att bära in honom till hans säng senare, oavsett om han somnat eller inte.

Han är enormt duktig kring nattning men detta är något helt nytt för honom. Han ligger alltid i sin egen säng och har aldrig någonsin sovit bredvid oss.

Enda gången var på BB då jag hade honom bredvid mig med mitt lillfinger i hans mun så han var tyst. Räknade ut att jag sov riktigt ca 2 timmar på hela helgen. Övriga tiden låg man och halvslumra med världens huvudvärk. Men det var det värt, tusen ggr om!!Idag har USA fått sin första svarta president. Det tog 44 presidenter innan en svart människa blev USAs president. Men det kanske inte har funnits några svarta kandidater förrens nu heller? Det vet jag inte. Iof tror jag han är mulatt, så "helsvart" är han ju inte då egentligen.

Är nyfiken att se vad som kommer bli annorlunda i USA. Amerikanarna är ju inte så förtjust i större förändringar men vad jag förstått så ska väl Barack Obama röra om ordentligt i grytan?Nuså, spatserade han upp efter 10 minuter och ville så klart sitta i pappas knä. Men icke... det blev sängen igen fast under lite protester. Men han ligger kvar så snällt nu. Får se om han hoppar upp igen.Alla har väl sett Evolution of dance? Här kommer del 2!!Dagens Fundering...
En person frågade mig häromdagen om vilken temperatur det var i Stråtjära på morgonen... jag sa -13 grader. Detta sa jag för att jag visste det. Ja, ganska självklart eller hur?

Men detta berodde på att Angelica var intresserad att veta vilken temperatur det var på morgonen och nämnde det till mig innan jag for till jobbet.

Vad är poängen i detta? Jo... egentligen skulle jag inte kunnat svarat den här personen alls för jag är inte ett dugg intresserad av vilken temperatur det är... någon gång på året! Jag kliver ut och känner - Ja nu är det kallt eller ja nu är det varmt. Men för vissa personer är detta jätteviktigt av någon anledning? Jag har inte förstått anledningen bara.

Likadant med klockan (om man inte är på jobbet vill säga). Jag vill inte veta vad klockan är. Är jag hungrig, då äter jag eller är jag trött då ska jag sova.

Angelica till exempel, hon är Skalman personifierad. Äta på exakt rätt tid och sova på rätt tid. Säkert bra, men jag funkar inte så. Jag mår dåligt att följa ett visst mönster. Det är nog en liten vagabond i mig ändå.

Såååå... dagens fundering är alltså: Varför är vissa personer väldigt noga med att veta t.ex. temperatur, klockslag m.m?För alla er som inte vet vem min omtalade vän Johnny är.
I denna video ser vi Johnny som den korpulente killen i mitten med Che Guevara t-shirt.

GRATTIS JOHNNY PÅ FÖDELSEDAGEN =)18 jan: Kanonfest hos Mia

Innebörden av kanon betyder även mitt tillstånd under kvällen/natten.

Drack mycket, jättefort och råkade ut för lättare migrän och illamående på natten. Fick skjuts hem av en vän. Hade inte klarat av att gå hem i denna kyla och som jag mådde.

Innan jag mådde dåligt så hade jag jätteskoj. Kul att få träffa lite folk och toka sig. Det var ett riktigt glatt gäng allihopa.

Tog en massa bilder. Kan inte sätta ut alla här men några kan ni ta del av.
På sista bilden fick jag ett bryskt uppvaknande då sällskapet hade märkt att jag tog en taktikvila.

Blogg reklam: mjam.blogg.se

Vill ni att jag ska göra reklam för eran blogg - skriv en kommentar! Kräver förståss att ni gör reklam för min =)


Igår tog vi det lugnt här hemma med att oavbrutet ligga och titta på TV och svulla i oss massvis med onyttigheter. Kroppen skrek efter energi! Det tar nog jäkligt ändå på en kropp när det ska festas.

Orkade inte göra något igår, fastän jag mådde bra... hade inget ont i huvudet gudskelov. Var bara slö. Baksmällan kom ju redan å natten för mig.

Idag har jag också tagit det lugnt. Lekt med Jon och tittat på TV.  Haft det riktigt lugnt och skönt.


Igår blev jag och Angelica riktigt paff. Vi såg på en jättebra film som heter Jersey Girl på TV3. Jon hängde med lite grann han också trodde vi. Han hängde med mycket mer än vad vi anade faktiskt.

 I början av filmen dör en mamma i barnsäng och jag förklarar till Jon att någon dött då det var begravning. Senare i filmen hänger pappan upp ett foto av mamman i barnets säng och då börjar frågorna hagla.

"Pappan?", frågar Jon till mig. "Ja, det är bebisens pappa", säger jag.
"Mamman?", frågar han med ett ledset uttryck. "Bebisens mamma är död och finns inte mer men bebisen har ju en pappa i alla fall", säger jag till svar.

Då blir han riktigt ledsen och man ser sorg i hans ansiktsuttryck och frågar några ggr till om bebisen mamma. Men han blir lite bättre till mods då jag säger att han har ju sin mamma och pappa.

Trodde inte sådant här kring död och sorg kunde förstås av en två-åring. Men jag blev riktigt glad över att han förstod det hela och visade känslor. Ser det som ett friskhetstecken.


Dessutom har han ett minne som en häst. Berättar saker som hänt för länge sedan. Som t.ex. idag kollade vi på bilder som vi framkallat. Varav en bild var på en godisstrut som Angelica gjort själv och hade gett bort till Mia vid jul. Då säger han så fort han får syn på bilden - "Mia!".

Man blir helt fascinerad av  allt han tar in och förstår.


Ingen länk idag men en Dagens Fundering kan ni få som ni kanske har något svar på:

Varför fortsätter man dricka alkohol helgen efter om man spytt och mått jättedåligt helgen innan?

Om jag t.ex. äter bruna bönor och mår jätteilla av det och spyr... då kan det ju ta flera år innan jag testar att äta det igen. Det finns ju vissa maträtter som man skulle må illa av bara av tanken! Nu tycker jag om bruna bönor, men tog det bara som exempel.

Är det för att alkohol är i en flytande form? Eller vad beror det på?

16 jan: Försöka skriva snabbt

Har mycket att stå i nu innan jag ska iväg till Mia på hennes födelsedagsfest. Första jag gjorde när jag kom hem från mötet i Söderhamn, var att skriva en lista på allt jag skulle göra under eftermiddagen.

Men nu är arbetet klart för idag iaf. Får se om jag bör sätta mig på söndag kväll och gå igenom några få saker innan nästa vecka. Det är nu det börjar hända saker på jobbet.

Kan inte skriva så mycket om jobbet i denna blogg eftersom den är så offentlig. Jag arbetar ju under sekretess. Får ju inte nämna något om vad som händer egentligen i respekt till de personer jag arbetar med.

Dessutom har vi en jäkla massa konkurrenter i olika former, så jag kan inte precis skriva hur jag arbetar eller kommer att arbeta... så ni får läsa mer om hur jag är som privat istället och vad som händer på min fritid.

Åhå! Nu blev det Paradise City... jäklar vilka minnen! Fjortis, moped, avskyvärda fyllor, hormoner, tjafs m.m.

Samtidigt som man längtar tillbaks som fjunig 15 åring på en Yamaha DT
(ja, jag bodde på mopeden ta me tusan), så gör man inte det! Tror det var mer problem i tonåren än vad man har nu. Iof, de problemen var ju jättestora då men man kan skratta åt dem nu.

MASSVIS med fester framöver... hur ska en 34 åring orka? Men det ska nog bli skoj... får ta det lugnt i mars istället. För sen blir det vååååår och sommar. Då blir det att hinka kall bärs... i en förhoppningsvis varm jänkare.

På tal om jänkare, så har jag hittat en som kan och vill montera dit Air Ride systemet. Närmare än vad man trodde... min tremänning som har en bilverkstad skulle ge sig in i eländet och försöka fixa till det.

Har hört med runt 20 verkstäder om de ville hjälpa mig. Alla förutom en sa nej. Den som sa ja, låg i Stockholm och var ganska dyr.Skrev lite igår om Jon´s språkutveckling. En sak till som han börjat med är att när han inte vill något så säger han "Nä" framför. Det låter ju för jäkla sött när han säger t.ex. "Nä sova" eller "Nä äta".

Angelica berättade att han vägrade äta idag... efter mycket trugande tröttnade Angelica totalt och gav Balder all mat. Jon blev helt paff och jätteledsen. Får se nu då om han äter bättre framöver.


(han har en solmössa på sig som jag har vikt upp, om ni undrar haha)

Nu ska jag göra iordning mig... duscha och raka sig och plocka ihop allt jag ska ha med mig. Vantar och mössa är nog bäst att ta med sig. Kanske man får gå hem i denna jefwla kyla mitt i natten.

Två länkar och dagens fundering ska ni få innan jag avslutar...
Ha en trevlig kväll, det ska jag ha!

För allt i världen - Svälj inte tuggummin!
Oh my god Oh my god Oh my god

Dagens fundering: Radio Rix har ju slutat sända i vår region men hur fan är det möjligt att vi numera får in Radio Rix utan större brus helt plötsligt på våran 149-kronors-köksradio???

14 jan: Vad mer kan jag skriva om?

Som sagt... är skrivsugen idag trots trötthet. Tröttheten kan jag iof skriva om...

Min trötthet beror på följande: För lite sömn, mycket jobb, inga regelbundna måltider (idag åt jag tex bara middag hemma) och ingen motion!

Sömn har jag alltid haft svårt med, ända sedan jag var bebis. Min mor var nära att dö av sömnbrist för att jag aldrig sov mina första två år. Men så helt plötsligt när min bror kom till världen så började jag sova någorlunda iaf.

Hur fan orkade morsan egentligen? Först nära att dö av sömnbrist, och så skaffar hon sig ett till barn, haha.
Men min bror... han kan sova han. Har aldrig varit med om någon som kan sova lika mycket som honom. Vissa gånger i våra yngre år så kunde han sova ett dygn. Men har alltid helst sovit runt 12 timmar och jag klarar mig på typ 4-5 timmar. Men kan om jag vill på helgerna... då kan det sträcka sig iaf till det dubbla. Får väl ta igen det saknade då förståss.

Jobb har det blivit en del av nu efter det nya året. Sötebrödsdagarna är över, haha. Närå... det känns riktigt bra. Vill ha en massa action om dagarna men så är man trött när man kommer hem istället =/

Måltiderna ja... Detta är ett jävla gissel. Har alltid haft svårt att äta frukost. Först och främst mår jag illa om jag äter på morgonen och om jag tvingar i mig, så är hela dagen förstörd med ett jävla springande på toa och magknip.

I lumpen tjatade kompisarna på mig att äta den helt underbara frukosten som serverades på markenteriet varje morgon som kan jämföras med hotellfrukost x2. Till sist gav jag med mig och käkade frukost som var helt makalöst god, men dagen var förstörd helt och hållet. Tror jag fick avbryta dagens övningar till och med. Sen blev det inga fler frukostar för mig i lumpen inte =(

Så jag käkar oftast lunch och middag plus en jäkla massa småätande på kvällen. Riktigt suger i magen på mig och har känt nu efter småätandets stora period - Julen, att jag nästan kan få panik om jag inte tuggar på något.
Inte undra på att jag är trött och överviktig dessutom när man egentligen ska käka runt 6ggr/dag på regelbundna tider. Fan.. man är jämt hungrig! Man kan vara mätt ett litet tag efter en måltid, sen är man hungrig igen. Måste bli en ändring på detta!!

Motion! Ska det vara så svårt det?? Ibland
(väldiiiiigt sällan) kan jag få toppar då jag verkligen kör på med motion. Jag kör på för fullt och blir alltid skadad på något vis och så lägger jag av. Eller så lägger jag av pga tristess.
Hur tusan ska jag kunna komma igång och hålla fast vid motionen?? Jag har försökt i så många år, men inte funnit någon lösning.

Allt ovanstående har jag och Angelica pratat om ikväll och jag försöker skämta bort allt, för jag orkar inte snacka om det helt enkelt. Men det känns skönt med en blogg att kunna skriva av sig i. =)

Till något annat, haha...

Min lilla goa son... hujjedamejj va han snackar och gör sig förstådd numera!!

Det kommer massvis med nya ord varje dag.
Ikväll under 1 minut kom det tex tre helt nya ord. Kalan, båka, båssta.
Dvs: Kanal, bråka och borsta. Varför han sa just dessa ord, orkar jag inte beskriva. Det handlar om tre olika saker, för det pratas oavbrutet om allt och alla!

Han gör sig förstådd och man ser att han fattar så mycket om allt omkring som händer. Ibland blir man helt häpen över hur mkt han kan förstå så nu har vi ju fått bokstavera vissa ord för att han inte ska förstå.I morrn är det jobb för fulla muggar kan jag lova. På fredag likadant, men kommer tillbringa hela den dagen i Söderhamn på två olika möten. På fredagskvällen är det födelsedagsfest hos Mia. Det ska bli riktigt skoj känner jag på mig.

Nu ska jag runda av denna blogg med en länk...


Hey! Free cake!

14 jan: Har så mycket att skriva...

Men jag vet inte var jag ska börja?

Vill bara skriva av mig... om massor av saker. Men så sitter man här, jättetrött och bara tänker på att få hoppa ner i sängen någon gång. Måste vara vaken någon timme till annars vaknar jag mitt i natten.

En sak som jag länge tänkt skriva om är om E4an. Ja... E4an, vägen från Tönnebro till Gävle som jag åker varje vardagsmorgon.

Det som jag blir förvånad över är att dessa vajerräcken alltid, på flera ställen, är nerkörda. Inte nog med det... det tar någon dag så är de lagade men då är det nerkört någon annanstans. Under en vecka så är det i genomsnitt ca 3st nya nerkörda vajerräcken man ser.

Tänk va många olyckor som blir förhindrade av just dessa vajerräcken. Troligtvis skulle nog inte alla dessa tillbud vara olyckor men ändå.

Tror många vajerräck-körningar beror på att föraren sladdar till lite men har god kontroll över bilen trots allt, för det är jäkligt smalt att åka på när det blir en-filigt. Speciellt vintertid.

Detta har jag då inte förstått... varför ska Vägverket lägga ut enorma pengar på vajerräcken men ser till att vägen blir enfilig då och då?? Skulle det inte vara säkrare med två-filig väg när det är motorväg??

Dessutom kan det inte vara miljövänligt precis. Det är alltid så att det blir en jävla kö bakom en trög bilist som kör 70-80km/h eller om det är en lastbil som kör 90km/h, sen när det blir två-filigt trampar alla gasen i botten för att hinna köra om så många som möjligt innan det blir en-filigt igen. Jag gör så iaf... och jag ser att 98% av mina medtrafikanter gör likadant.
Illa illa Vägverket!

En endaste gång har det varit ett flyt på E4an till Gävle. Det var i början av året. Tänkte skriva en insändare och berömma alla som åkte på E4an vid den tidpunkten. För det har aldrig hänt att man kan hålla 110km/h oavbrutet (som man ska göra!!). För alltid när det blir en-filigt så är det någon jäkel som släpper på gasen till 70-90km/h. Man blir vansinnig! Inte värt alls att tänka på att använda en farthållare överhuvudtaget.

Ut och rasta hunden... skriver mer snart.

Ja... hej igen.

Ska väl skriva lite om vad som hänt på sistone också...

Hänt en massa, men som jag får vänta lite med... det kanske händer en massa mer framöver *hemlig*

Men utöver det, så har vi haft besök av Jocke Järnkrok (jo, han heter så). En gammal medarbetare till mig då jag arbetade på Fortum i Arbrå.

Inte ofta vi umgås så det var extra roligt att han dök över i helgen och svepte (en jävla massa) öl och whisky.

Jon, som inte är blyg för fem öre passade på att utnyttja det förnäma besöket med att be Jocke (som inte kunde säga nej till bestämda Jon) att läsa 600st böcker i rad åt honom, haha.


 

Under fredagskvällen blev det en jäkla massa snack och skratt eftersom det är så sällan vi ses och det blev även en del Guitar Hero spelande tillsammans med Angelicas brorsa Micke.

På natten sprang vi över till grannars. Där söp jag och Micke
Jocke under bordet i riktig Skog-manér och han somnade på soffan. På morgonen skulle han vandra hem till oss helt allena och villade bort sig helt i lilla Skog (!!).
Han vandrade hit och dit på åkrar, ängar och förbi vattendrag... flera ggr dessutom. Han gick åt (samma) fel håll efter att han gått upp på vägen igen efter att varit och vandrat runt på åkrarna. Detta hände tre gånger innan han nyktrade till lite och gick åt det andra hållet till sist.
Så han fick en liten promenad i vår fina by under morgonen.

Att besöka Skog Socken utan att skjuta hagelgevär går inte...Fan att jag inte filmade mitt Hollywood-skjuta-från-höften-avfyrning med hagelgeväret där jag träffade målet (en gammal klotgrill) så den flög upp i luften, hähä.
Ja... jag är ett barn.


Lördagsmorgonen innebar en mildare form av bakfylla gudskelov... lite huvudvärk och trötthet bara. Ingen var gladare än jag.
Innan Jocke for hem i sin Pontiac, fick han en riktig ordentlig kram av Jon. Han lär ju betala på något vis till Boktipset-snubben.
Inte nog med att Jocke är lik Groucho Marx och Peps Persson... han har en viss likhet med Boktipset-gubben också på tal om det!Fan va mycket det blev om Jocke då... men som sagt, det är inte varje dag man träffar han och han har varit absolut en av mina allra bästa arbetskamrater någonsin. Har haft enormt roligt tillsammans med den karln under tiden på Fortum och jag tror personkemin stämmer mycket bra också tillsammans med intressena dessutom (Kenny - get a room för fan).Vad mer har hänt då sen den senaste bloggen på Lunar?

Jo... Angelica och jag har käkat god middag och tittat på bio i Gävle i torsdags då vi hade barnvakt. Det hör inte till vardagligheterna precis. Senast jag var på bio kostade biljetten 45-50kr. Nu gick biljetten på 95 jävla spänn!! Då kan ni tänka er hur längesedan det var. Men nåväl... hade en gratisbiljett, hehe och vi hade jättetrevligt till filmen - Yes Man.Precis som mina vanliga bloggar så kan jag fortsätta skriva i oändlighet... och jag brukar även bjuda på en del länkar. Ska inte vara sämre nu med den nya bloggen. Varsågod och adjö så länge...

Bara i USA! Heart-Attack-Grill!

Heeeelt underbar reklam!PS... lägg min blogg i favoriter pleaseeeeeeee.


Nytt År - Ny Blogg

Sådär ja... efter idogt tjatande från Angelica och vänner har man nu skaffat en Facebook-sida och även en sådan härninga blogg.

Iof så valde jag denna blogg mest för min egna skull då jag skrivit på Lunarstorms blogg i över 10 år tror jag (Kenny_D) och det har försvunnit så många från den communityn de senaste åren. Anar att de flesta lagt sin energi på Facebook istället som är ganska krävande. Det händer något hela tiden där.

Man får väl testa det här då och jag hoppas detta blir lika bra om inte bättre. Kanske man får fler läsare till och med?


Välkommen till min facebook-sida också!


Kenny Dannbergs Facebook-profil

RSS 2.0