29 dec: Full fart i början av nya året

Känner på mig att mycket kommer hända i början av nya året. Bara att hålla fast sig och styra allt i rätt riktning.

Nästa år fyller jag 37 hela år. Silas 1 år, Jon 5 år och Angelica fyller 30 år... då blir det partaj. Ska arrangera en större fest med band m.m. tänkte jag.

Vad händer mer nästa år?

Ska resa mer har jag tänkt. Blir väl automatiskt att man far runt på nöjesparker med barnen men hade även tänkt någon weekendresa med sambon. Brukar åka till Sthlm varje år. Men detta år var Angelica höggravid när vi brukar åka.
Självklart blir det Ullared också. Angelica har viljat åkt dit länge. Jag tyckte vi kunde vänta till våren då de byggt upp mer"aktiviteter" för männen på plats =)
Blir en del affärsresor också. Först ut till Trollhättan i februari. Har lite roliga projekt på gång där.

Ska försöka få ihop pengar till att fixa till Buicken också så man kan glida runt med den i sommar. Hade inte råd detta år. Både Jon och Angelica älskar den bilen och nu ska Silas få premiärturen i sommar.

Inget nyårslöfte, men jag har väl gått med på att röra mig mer. Kan inte ta det som ett löfte för jag vet hur det blir. Man tycker det är roligt och givande ett tag, sen tappar man sugen. =)På tal om det jag skrev i en tidigare blogg angående våra jävla skitlok. Nu har de plockat fram 50-åriga lok som klarar av att köra i nordiska klimat. Fantastiskt.Sover man länge på morgonen när ens son säger så här när man kliver upp:

- Pappa! Glad jag blir att se dig!Igår hade vi en family-trip tillsammans med Micke. Vi for in till Bollnäs och handlade mat. Men gjorde en del klipp också. Angelica handlade en massa lull-lull på extrapris på Åhlens och jag handlade en utomordentligt skön och snygg vinterjacka med 300kr rabatt. Äntligen en ny jacka.

Fick även en spikkudde av Angelica. Alldeles ypperlig när jag får migrän. Mattan har jag ju fått rulla ihop o krånglat men denna kudde kunde man blåsa upp och var i rätt storlek.

Käkade på det nya Sibylla i Bollnäs som ser ut som en MaX eller McDonalds restaurang. Självklart så är deras mat hundra gånger bättre än ovanstående företag men priserna var lite dyra tyckte jag. Inte klokt vad det kostar att käka ute nuförtiden. 80-90 kr för ett hamburger-meal. Kioskmat är lika dyrt som "vanlig" restaurangmat.

Det blev även en del fyrverkerier inhandlade, eller ja... Micke handlade.

Nyår kommer att firas hos svärmor... som vi alltid brukar göra. Grannarna brukar även komma dit och fyra av sina raketer och partaja. Innan det bjuds det på nyårssupé.

Samtidigt är det Nyårsrock i Järbo. Ni som ska dit - Ha så sköj.Årets sista länkar...

För en gångs skull mycket bra lagar som börjar råda efter 1 januari. Pluspoäng till styrande regering.

Undantagstillstånd och kaos i New York pga snön. Vi har mer än dubbelt så mycket och här fortsätter allt som vanligt.

Skitibyx AB

IT'S SO FLUFFY!

Lilla ubåten.

Underbar morsa! =)

AH! Vilken hjälte. Fick själv byta e-post nyligen pga för mycket skräppost.*~*~* GOTT NYTT ÅR KÄRA LÄSARE *~*~*Hoppas ni får en snyggare fest =)

26 dec: Kan det sluta snöa kanske?

Om nästa år blir lika snörik blir det att inhandla en snöslunga fastän jag bor i hyresrätt. Skottar flera gånger per dag. Det är minst 1,5 meter snö omkring vårt hus. Vi ser inte ut genom fönstret ens!

Håkan E väntar på bröllop...

Jag väntar fortfarande på bröllopet. Har 5 st A4 sidor med grejer Kenny ska göra på sin svensexa. Allt från intimpiercing till sjunga duett med Jean Pierre Barda :)

Eller var det förnedringen på svensexan han väntade på egentligen? =D

Silas relaxar...

Länkarna jag oftast har med i bloggen är visst populärt har jag hört. Här får ni en bunt utvalda länkar av mig denna gång...

HAHA! Aj som fan! =D

Troligtvis den mest sämsta nyheten i en tidning någonsin! =O

Smart grej.

Tror faktiskt jag inte sett någon längre kö.Idag har vi mest varit inne men när det blev ett uppehåll med snöandet så gick vi ut och skottade förståss. Fick även bort några hundra kilo snö från taket som riskerade att dra med sig parabolantennen.

Men vi testade även Jon's snömatta han fick i julklapp. Jäklar vad det gick undan! Trots snö överallt under kläderna så var det fantastiskt roligt. Jon tyckte det var speciellt roligt att se pappa och mamma försvinna ner i lössnön med en jäkla fart.Under veckan ska jag...
~ Söka jobb
~ Skotta så klart
~ Handla ny jacka eller rock
~ Jobba vidare på spelningarna
~ Leka med Jon's nya leksaker =D
~ Umgås med Micke som är hemma på besök och även morsan som kommer på visit

25 dec: Härlig afton

Vilken härlig julafton. Bäst var ju självklart Jons reaktioner på alla julklappar han fick. Bland favoritklapparna var PSP spel, Gormiti Spel till Wii, massvis med Gormiti gubbar och det radiostyrda flygplanet. Fick även två radiostyrda helikopter-gubbar också men de har vi inte hunnit testa ännu.

Flygplanet testades direkt inomhus och den enda av oss som duckade var Angelica... det var självklart hon som fick flygplanet i huvudet med en rejäl duns, hahaha. Dessutom trasslade de propellern in sig i hennes hår. Skrattade så jag kved.Pysselböcker, ritpennor, kläder, snömatta, böcker, brandstation, Mario Kart till Wii, massa pysselspel, Lego... ja osv kom inte ihåg allt. Som vanligt (överdrivet) mycket julklappar. Men iof så får han inte så mycket under året förutom när han fyller och till jul.

Silas fick lite klappar han också. Babyleksaker, kläder, spargris och en lära-gå-stol som han fann riktigt rolig. Bara några millimetrar kvar så kan han börja använda den. Då blir det action här hemma. Tror han kommer lära sig gå tidigt, då han är så stadig på benen redan.

Själv fick jag pengar mycket mycket välbehövligt som kommer gå till en ny vinterjacka då jag haft samma jacka sedan jag var 16 år (japp det är sant), aftershave, kaffemugg-termos, långkalsonger, choklad, Pulp Fiction plånbok så nu är jag en riktig Bad Motherfucker (tack Micke) m.m.Förutom alla julklappar var det roligt att få träffa släkten och käka massa gott så klart. Självklart även när jultomten kom när Jon blev spänd som en pilbåge och sprang runt runt hemma hos mormor. Men det gick bättre och bättre efter vardera klapp han fick. Tog i hand med tomten och fick även en kram till och med. =)Tomten frågade sedvanligt när han klampade in om det fanns några snälla barn?
Jon skrek - JAAA!
Sen sprang han iväg till Silas lade en hand på sin bror och sa till tomten: - Silas är också snäll fast han skriker varje dag!Blev lite tårögd och gick med ett fånigt leende här under julhelgen då och då när jag såg Silas ligga i vaggan och sova förnöjt, den mysiga julstämningen, en härlig sambo som jag funkar bra med och älskar, och den spralliga goa 4 åringen som son.

Jag kände hur jäkla lycklig och nöjd jag är. Glad över att vi har det så bra och att vi är friska. Måste vara åldern och att man är pappa som gör att man blir lite sentimental då och då =)

Jag skiter i att jag har det dåligt ställt ekonomiskt. Huvudsaken familjen har det bra. Barnen fick i alla fall julklappar och vi fick god julmat. Det bästa är att vi är sams och goa mot varandra familjen och släkten. Jon brukar ofta prata om att vi har det bra i familjen och då gör hjärtat ett extra slag och man blir lite sentimental igen.Avslutar med en bildserie på en jätteglad Silas.
Fotograf: Jon.23 dec: Uppåt väggarna

Jon har varit uppåt väggarna ikväll. Jag brukar klä ut mig till tomte dagen innan julafton och komma och knacka på fönstret och vinka. Jag har på mig en enormt gammal päls med stora kragar. Den sticker ut en del om jag säger så. I handen har jag en ljuslykta och så en tomtemask med luva.

Jon stod i vardagsrummet och blev helt till sig. Gick runt huset och knackade på köksrutan och vinkade. När jag gick in igen efter avklädningen så ville Jon stort berätta vad som hänt. Sen var det svårt att få honom lugn under kvällen, haha.

Vi har haft besök av svärmor och Anders. Micke hann inte komma på grötmiddagen. Satt fast på ett tåg utanför Stockholm. Men vi får träffa honom i morrn.

I morrn blir det julfrukost och klappar hos mor och Håkan i Ivantjärn. Därefter hem igen för julklappsutdelning hos svärmor med julbord därtill.

Jäklar vad jag har ätit skinkmackor idag!! BÄSTA som finns!1: Kondens på fönstren. -20 grader ikväll. Såg ganska häftigt ut när man öppnade ytterdörren så ångade det ut värme.
2: Julen är godiset högtid (efter påsken då) så vi tog bland annat fram alla Plopp som Jon vann på julmarknaden i Furuvik. Men Angelicas rocky road godis och korint kakor var bäst.
3: Inför julgröten.
4: Vi är ganska insnöade. Vet inte hur många gånger vi skottat. Nu är skottning altantaket nästa projekt. Kruxet är att ta sig till altanen först och främst. Det är över en meter snö. Hoppas nu att parabolen håller sig uppe innan bostadsbolaget kommer hit och skottar taket.I dessa juletider ska man inte sprida negativiteter. Men jag blir irriterad på SJ, Banverket, Transportverket och makthavare som år efter år misslyckas med tågtransporterna under vintern.

Det hela skulle lösas med två enkla lösningar (men kostsamt förståss och det är väl det som är problemet).

1: Vad har vi för jävla persontåg?? Våra godståg funkar. Den ryska tågtrafiken funkar och likaså den kanadensiska. Varför? Jo... det är helt andra sorts lokomotiv som kan ta sig genom väggar av snö. Ja faktiskt... Se bland annat denna video. Nejdå, det ska vara snygga jävla skitlok som inte funkar alls i nordiska vintrar tillverkade i sydeuropa. Makalöst!

2: Lägg några biljoner kronor på tågtrafiken med nya lok, fler och bättre spår. Våra regeringar sedan 70-talet har propagerat att vi ska åka mer tåg... men hur fan kan vi det när INGET funkar någon gång?? Det är ju massvis med stopp på sommarmånaderna också och det byggs inte fler spår. Det tas bort sträckor istället. Men befolkningen har ju lytt regeringens råd att åka tåg som är anskrämligt dyrt dessutom (billigare att ta bil ibland faktiskt) och om det inte byggs ut och förbättras kan det bara gå åt ett håll - Åt helvete!

Skulle inte vilja jobba på SJ i dessa dagar precis. Fy fan.Fått en låt på huvudet. Errol Norstedt - En trevlig röst i telefon

Älskar vetenskapen.

Hela Sverige har haft enorma mängder snö i två år i rad. Här är en meterolog som fått äta upp det han sagt 2007.

Letar efter julkapp i sista minuten? Biljett till Sator (16 april) kan nu köpas online.Avslutar med en vinterlig bonusbild på min käre vän Jocke Järnkrok. =D


*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*
HA EN SKÖN JULAFTON OCH JULHELG!
*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*

21 dec: Sator 16 april

Nuså är allt klart kring spelningen med Sator 16 april.


Amplus Evenemang presenterar...

Sator

Parken Gävle
16 april

Förband: Arena Rex
Insläpp kl 20:00.
Förköp 230kr (inkl serviceavgifter)
250kr på plats.

Förköp går att göra via nätet inom några dagar på entregavle.se.


Sator
Arena Rex
Eventsida Facebook (dela ut och bjud in vänner är ni snälla)Fler spelningar är på gång med andra band under våren!I lördags kom Håkke upp mitt i natten för att partaja lite. Besökte Henrik och satt och skrattade och snackade hela natten lång. Fullare och fullare blev man med en jäkla blandning olika alkohol, haha.

Fick självklart migrän på morgonen men gick snabbt över gudskelov efter att jag kräktes. Mådde bra i någon timme men sen satte illamåendet igång. Hela dagen lång mådde jag pyton och var en mycket ynklig människa måste jag säga.

Men men... det var skoj att träffa både Henrik och Håkke. Inte så ofta vi sammanstrålar nuförtiden.Jag till Jon: - Tycker du om jultomten?
tystnad...
Jon med stor inlevelse med armarna upp i luften och hög röst: - JA, JAG ÄLSKAR HAN!Fredagen var väldigt mysig i riktig julanda. Julmat, julmusik, klädde granen, drack glögg och åt godis.
Jon är eld och lågor att det snart är jul. Vet själv hur det var när jag var liten. =)

Han har julpysslat mycket och fick två julkort av honom, goa unge.

Har tappat hoppet på sveriges medborgare. Det ena efter det andra.

Ett citat angående självmordsbombaren...

'Han har ju faktiskt inte dödat någon annan än sig själv. Han borde vara värd en mässa, som talar i en helt annan tonart än mediekoreografin.'
Maria-Pia Boëthius

Man sitter som en fågelholk när man läser dylikt. Har inte riktigt ord.Läste att julbocken i Gävle skulle kidnappas av en helikopter och ställas på Stureplan. Vilken syn det skulle varit.

Tänk om man är ute och julshoppar i Uppsala och ser en gigantisk julbock fara förbi med fladdrande röda band i skyn. =DVar gör man av toapapperet i olika länder?

En dåre.

En annan sorts dåre.

Ett juderåd i USA råder alla judar att INTE åka till Sverige! För någon månad sedan hade kinesiska ambassaden rått sina landsmän att ej turista i Sverige pga all kriminalitet. Det blir bara värre och värre. =O

Jag vill ha en utter!

Man kände igen en del punkter... nä, alla punkter faktiskt.Filmtips:
¤ Exam
¤ Easy A
¤ SkylineHa det gott kära läsare och hinner jag inte skriva en till blogg innan julafton så önskar jag er en härlig jul!

GOD JUL.

16 dec: Julstök

Grattis kära bloggläsare. Du är nummer 10.000 som läser min blogg och du får ett pris!

En flygtur i ett privatplan!!


Meddela mig när du vill ha priset så arrangerar jag det hela.Torsdag... händer inte mycket idag inte. Ska till återvinningen, det är det enda jag vet.

I morrn däremot blir det fullt upp. Ska iväg på ett möte på förmiddagen angående ett förköpssystem av biljetter för spelningen med Sator den 16 april. Om vi bestämmer oss för detta system kan man beställa biljetter via internet. Mer om det framöver.

Därefter ska jag handla mat, kanske göra ett sista julklappsköp och även leta efter en prisvärd snöskyffel. När jag kommer hem ska julgranen pyntas.

På lördagen blir det att besöka släktingar på Angelicas sida och på söndagen ska det göras julgodis här hemma.

Ett litet julbord här hemma blir det också under helgen. Ser fram emot en liten snaps och en bit sill.Nya bilder från den senaste veckan.1: Silas tar ett litet bad i tvättfatet tuggandes på en haj.
2: Farfar och Silas på adventsfika.
3: Silas lussar hos mormor.
4: Nu är hela huset rivet. Hann ta en bild på den första lägenheten jag och Angelica bodde tillsammans i innan den revs för gott.1: Lussefika hos mormor.
2: Silas åker pulka... somnade direkt.The Tree of Life - Mer konst än en film. Ser fram emot att se den.

Skrev om krig i förra bloggen... börjar visst blossa upp ett inbördeskrig nu i Ryssland.

Föraren är helt tyst. Själv hade man skrikit som en liten flicka.

Ja men va bra =O

Snälla! Låt mig få piska upp den ansvariga på Försäkringskassan! GRRR!!Jag tar samma som henne!
14 dec: Religiösa dårar

Självmordsbombare i Sverige!
Extrema religiösa dårar har nu för första gången med vilje viljat spränga svenska medborgare.

Vad ska jag säga? Chockad är man, fast man vet att denna dag skulle komma någon gång. Man har varit 100% säker.

Vad kommer ske härnäst?
Fler terrordåd? Större motsättningar grupper emellan? Hårdare invandringspolitik för dem från mellanöstern?

Oavsett så ska ingen grupp i samhället/världen klampa ner på vårt öppna fria Sverige som har yttrandefrihet och demokrati. Vad har de för rätt att göra detta?

Lätt att förstå hur krig kan startas när sådana här motsättningar händer i samhället mellan olika grupper av människor.

En sak är säker, som jag visste redan när jag var runt 10 år gammal endast - Religion är grunden till många krig i denna värld.
Från att inte haft migrän på flera månader (aldrig hänt tidigare underligt nog) så har jag fått migrän tre dagar i rad!

Första dagen var jag snabb och tog tabletter i tid. Andra dagen hade jag också lite tur då jag fick migrän men det gick över väldigt snabbt och tredje dagen förstördes hela natten då jag vaknade med migrän. Lite svårt att vara ute i tid med medicin då.


Hade enormt ont den natten. Hade så ont runt ögat så kroppen reagerade genom att vilja spy... men jag klarade mig från det.

Tänk om man kunde förklara smärtan i ord! Det tog några timmar innan smärtan försvann. Somnade i badkaret helt slut.Tråden om dumma kunder på Flashback Forum tar aldrig slut.
Hittade ett citat som jag också funderat över.
"Det är när man läser en sådan här tråd man faktiskt faschineras över att det här landet ändå går runt på något sätt, för i alla dessa situationer handlar det ju om kunder som betalar för sig."

Störtskön unge (snott från Anna N)

Haha! Vilken jäkla präst.

Bättre göra slut än stå ut.

Skulle nog viljat haft en hjälm på mig iaf.I söndags hade vi adventsfika här hemma och det var fullt hus. Farfar, farbror och kusinerna var på besök. Jon hade fullt upp.

I övrigt har helgen varit lugn... men har inte precis råd med några som helst utsvängningar nu. Har ingen lust heller faktiskt.Jag vann tävlingen på skyltat.se! En DVD spelare med dubbla skärmar. Passar bra vid långa bilturer så ungarna blir lugna och tysta =)

11 dec: Tar sig en Cpt Morgan

Efter en skön dag, lutar jag mig tillbaka med en Cpt Morgan och njuter till musik. Senare blir det soffläge med chips och film.Tidigare idag var vi till Bergvik för att träffa Tomten. Riktigt mysigt vid kolmilan med mycket folk, eldar, korvgrillning m.m.

Jon och Silas fick varsin godispåse av Tomten. Silas fick ge sin godispåse till Jon förståss =)Två nya favoritlåtar med Raubtier.
Lebensgefahr
Himmelsfärdkommando

Självklart opponerade sig fruntimmersskaran som läste förra bloggen sig över att jag tyckte sonen var dryg och att jag inte skrev något positivt.

SJÄLVKLART finns det massa positivt. Det är ju min förstfödde son. Han är samtidigt jättego, charmig och härlig. Men jag behövde bara få ur mig alla negativiteter. =)

Tror inte jag kunnat fått en bättre son.
Förutom ovanstående har han humor, är smart, jättefin och gullig, snäll och go mot Silas, väldigt hjälpsam och det viktigaste förståss... att han är frisk =)Sen har jag ju en till son som börjat visa sin härliga personlighet. Skrattar och ler ofta och det är även roligt att han är så olik Jon på så många vis. Har bland annat inte träffat på ett barn som är lika klåfingrig som Silas. Allt får han tag på! Roligast är miniräknaren och fjärrkontrollen med många roliga knappar.

Häftig sminkning.

Vilka jävla svin det finns.

10 dec: 4 åringar!

Man kan bli galen på 4 åringar! Hellre dela lägenhet med en tonårspojk än med en 4 åring. De kan driva en till vansinne =)

¤ tjatar
¤ bråkar
¤ upprepar sig
¤ pratar om meningslösa saker
¤ envisa
¤ frågvisa
¤ enormt uppmärksamhetskrävande
¤ visar ingen respekt genom att ständigt avbryta
¤ högljudda
¤ ska bestämma

Nästa år är det 25 års jubileum av min migrän... inte precis något att fira. Visste dock inte förrens vid 23 års ålder att jag led av migrän och gjort det sedan tidig tonår.Fick migrän igår men det gick förvånansvärt snabbt över. Tog nog medicinen i rätt tid och ett långt bad på det. Den sköna känslan efteråt höll i sig extra länge dessutom. Brukar hålla i sig en timme, men igår varade "ruset" i många timmar efteråt.

Svårt att förklara känslan men jag tror det är massvis med endorfiner som släpps lös. Har inte testat någon drog men kan ana att det är ungefär samma känsla. Pigg och jätteglad på ett speciellt sätt... ja som sagt, svårt att förklara.Badförbud i Egypten då det är hajar som attackerat folk.Frågan jag ställer mig... Behövs det ens utfärdas ett badförbud? Vem fan vill hoppa i havet frivilligt efter dessa attacker??Opeln strular igen! Efter att den kokade så började den dra bensin ordentligt. Räknade ut att den drar 1,6l/mil nu. Blir så trött. Blev väl någe tjall i bildatorn. Har inte ett endast öre till att fara till en verkstad... iof, har inte ett öre att tanka upp den heller så det gör väl detsamma.

Allt i livet går upp och ner. Nu har det verkligen varit ner ett tag. Ser fram emot när det går upp igen =)Två saker jag skrattat åt på sistone som jag gråtit och tjutit till.
En seriestripp ur Uti Vår Hage's julalbum där han får för sig att dricka vinäger för att gå ner i vikt och ett klipp i TV-serien Weeds inkluderande en snopp, skrivbordslåda och en jävla smäll.

Serie-strippen har jag scannat in och lagt upp här men klippet från Weeds finner jag tyvärr inte.

Har ni sett min lilla kott... Hahahaha!!Wii endast för kvinnor.

En vaktmästare med humor!

Massa hopslagna klipp med folk som har rejäl rejäl tur. Speciellt killen som ramlar ut genom fönstret!

Man åker hemifrån en helg och när man kommer tillbaka har man fått ett färdigbyggt höghus som granne!

Skön tågförare.

Va i helvete?Nu så har rivningen börjats av grannhuset som brann för ett tag sedan. Kommer se underligt ut när det är borta.

Idag blir det att städa. I morrn blir det att handla mat och gå på fikabuffé på Rådhuskonditoriet som även har en fotoutställning som vi ska kika på. På vägen hem stannar vi i Bergvik där Jon får träffa tomten. NTO har ordnat ett litet juläventyr för barnen.På söndag får vi besök av bror, mor och brorsbarnen. Bror och jag far iväg till Timrå. Broder har funnit en bil där som han eventuellt ska köpa.Nu ska jag sätta igång med städningen.

Ha det gött i helgen!

8 dec: Kiss

I en tidigare blogg tog jag upp en låt som jag gillade skarpt från barndomen. Här kommer en till med Kiss - I'm a legend tonight.

Denna låt kom jag ihåg speciellt då jag alltid fick Kiss-skivor i present och i julklapp. Blev så jävla glad varje gång. Kiss var just då det bästa som fanns och denna låt påminner mig om den julen (1982, 8 år gammal) jag fick skivan. Fick en mycket härlig känsla som jag kan förnimma än idag faktiskt.

Jul, glädje, mysigt, familjen och på toppen av allt detta - denna skiva.

Har många många minnen med Kiss. Hela rummet var tapetserat med affischer. Nu överdriver jag inte. Endast några centimeter av tapeten syntes. Hade nog mest Kiss affischer i hela Borlänge. Fick inte plats med alla i mitt enorma rum ens.Hade t.o.m. en hel Kiss-tapet som jag bytte åt mig. Den tapeten var många små affischer från en tysk rock-tidning som hette Bravo har jag för mig som en vän hade sparat på sig. Tror jag bytte den mot några Star Wars gubbar och något Kiss-tygmärke, haha. Har fortfarande kvar hundratals filmisar, alla skivor och förhoppningsvis alla hundratals affischer någonstans.

På tal om rummet jag hade i Borlänge. Det var enormt! Som en mindre klubblokal ta me fan. Fick plats med en 11 meters bilbana till och med, då kan ni tänka er.

Så jag tar väl med en lista med Kiss låtar också då som är bland de bästa de gjort:
New York Groove
I'm a Legend Tonight
Beth
Hotter Than Hell
Shandi
Detroit Rock City
Mainline
Anything For My Baby
Comin' Home
Rip it Out
Shock Me
Hard Luck Woman
Speedin' back to my baby

Endast halv-okända 70-tals låtar märkte jag. Måhända för att man lyssnat sönder de populära låtarna? Bästa låtarna i Kiss sjöngs av Ace Frehley, helt klart. Skön röst och skön gung i låtarna. Gene och Paul, frontfigurerna i Kiss, blev riktigt riktigt sura på Ace när hans soloalbum såldes bäst på 70-talet. =)Ytterliggare ett hus har brunnit här i Stråtjära. Inte så långt från oss. Skrämmande. Nu får det ge sig med bränder häromkring.

Detta hus brann ner helt och hållet. Men jag tyckte det var mycket mindre brandbilar och manskap denna gång än när det brann bredvid oss.Ja jävlar! Nu vet vi svaret på hur man lever länge.

Roliga piller och tändstickor är ingen bra kombination.

Av någon underlig anledning finns det många barer i Asien uppkallad efter Hitler?

Asg! Årets missförstånd. =)

HAHA!! Ta me fan bland det värsta jag sett i år (Tack Ante för tipset).

Han blev så glad så han spydde.

Mina tankar går till Jimmy's familj efter hans bortgång igår. Han lämnade oss alldeles för tidigt.
5 dec: Ispropp

När vi åkte hem från Årsunda igår så började bilen koka! Efter en del stopp så stannade vi till sist vid en mack och hällde i extra glykol som gjorde susen. Isproppen löstes upp till sist och vi kom hem runt 23:00!

Men innan det så var det en riktigt bra dag. Först till Furuvik där Jon fick titta på tomten (vågade inte sitta i knät inte), skrev önskelista, ritade teckning, fiskdamm, titta på aporna som busade m.m.. Någon karusell tog vi oss inte an pga kylan.

Det var riktigt riktigt mysigt på Furuvik trots eländig kyla. Tror det var extra mycket ljus och pynt denna gång. Men ingen kör i år. Det var synd.

Därefter blev det MaX och sedan vidare till kusinerna för att fira Denniz. Stoj och bus till sena kvällen.

Förkyld! Ska nog inte klaga för jag tror det är första gången i år jag får en förkylning. Brukar ju vara förkyld många gånger under året vanligtvis.Fastän vi hållt Jon från dagis pga alla dessa smittor som florerar så åkte man dit ändå. Förhoppningsvis slipper vi den ordinarie magsjukan när vi hållt pojken hemma. Jon brukar alltid råka ut för det i december och missar mycket roliga händelser pga det.Gaaah! Tänk om man hade haft råd att gå ut på julbord då! Så jävla sugen på julmat så jag spricker snart. Men om man vill förbli frisk så kanske det inte är det bästa stället att besöka precis.

Hundratals människor som går runt ett bord med julmat helt öppet. Kladdar och nyser på maten. Inte speciellt fräscht när man tänker efter... men det är fan i mig värt det, haha.Nu ska jag sätta mig framför TV spelet och ta det lugnt med min förkylning. Pojkarna och sambon är hos mormor på besök så det är lugnt och tyst i lägenheten =)

3 dec: AC/DC

Trots min kärlek till rockabilly och dess grenar så är en av världens bästa band (om inte världens bästa faktiskt när man tänker efter) - AC/DC.

Att utse en låt som man tycker är bäst med detta underbara gäng är väldigt svårt.
Men här kommer favoritlistan utan rangordning:
TNT
Highway to hell
Long way to the top
Thunderstruck
High Voltage
You shook me all night long
Can't stand still

Alla ovanstående låtar har man ett speciellt minne till. Speciellt låten High Voltage. Det var i början på 80-talet när MTV kom till Sverige. Jag var runt 7-8 år och fick syn på videon hos min kompis som hade kabel-TV.

Videon började precis när jag gick förbi TVn och jag blev helt enkelt blev förtrollad och kunde inte få bort ögonen från TVn när Angus står där helt besatt med sin gitarr och Bon Scott med sin inlevelse och underbara rockiga röst.

På den tiden fick man traska iväg till skivhandlaren och införskaffa sig skivan och vänta ngn dag ytterliggare på att se videon på MTV... eller till och med veckor ibland.

Denna magiska upplevelse, denna takt, denna gitarr och sång. Fan inte klokt vilken låt. Därefter har det alltid varit en av de bästa låtar som gjorts någonsin i denna värld.Lånet ordnade sig gudskelov. Firade med god mat och Cpt Morgan-grogg därtill nu ikväll.

Tänk vilka goa underbara vänner det finns som till och med erbjuder att låna ut pengar när det blev som det blev. Man blir fasiken tårögd. Tack alla. Ni har en plats i testamentet =)Småstadsliv firar julRopa om någon ska traska iväg på bion, så hänger jag med!Jag har börjat använda en s.k. gubbkeps och Jon fick syn på den häromdagen...

Jon: - Har du köpt den där på Lidl eller?Knivhandslag (Marine Corps USA).

Solljus smälter järn!

Skulle nog kollat brallorna efter denna incident.Bilder från veckan...


1: Jon fick en kalender av Angelica så han får en förståelse om hur långt det är till julafton =)
2: Silas tyckte det var skönt att somna på bordet.
3: Silas som pepparkaksgubbe.
4: Jon som pepparkaksgubbe.


1: Kvällens underbara mat.
2: Silas med vintermössan sin.
3: Spiderman is coming for ya.
4: Mysigt här hemma med mycket julpynt.
1 dec: Ser fram emot julmat

Nuså är det december! Enda roliga med denna månad är all god mat och julen för barnens skull.

Ordentlig kyla i hela landet och enormt med snö. Nu klagar man över det. För några år sedan klagade man över åratal av gröna varma vintrar. Inget är visst riktigt bra =)


 

Svenska Jörgen Kruth sopade mattan med kaxiga Bob Sapp! Inte illa.

Underbar skottsk dialekt.

Jag är rädd för masshysteri. Oftast ser man det i religiösa tillfällen men även på Oprah.

Gå inte på en tågvagn för endast kvinnor i Indien!
 


Bara för att påminna lite om sommaren mitt i smällkalla vintern.


 


Igår fyllde Angelica 29 år. Fick bland annat en köksmaskin av mig och pojkarna. Tur att man köpte den för längesedan när man hade pengar =D

Nästa år är det 30 års fest! Då blir det klackarna i taket!Den här veckan blir lugn. Leta jobb så klart och på lördagen fira Denniz, min brorson. Om det inte blir alltför kyligt så far vi iväg till julmarknaden på Furuvik på lördagen också.Skadestånd för mordet på Engla: 75.000 kr. Polischefens skadestånd för våldtäkten på den 14-åriga flickan: 50.000 kr. Skadestånd för Pirate Bay: 46.000.000 kr!!

Som vanligt står allt rätt till i Sveriges rättsmaskineri.

RSS 2.0