29 jan: Lång fredagsblogg

Lovade en bild på en present jag fick av Johnny.Nej, det är inte någon suspekt drog i en plastpåse =)
Johnny har tyckt synd om mig länge att jag har så högt hårfäste så när han rakade sitt skägg så sparade han håret till mig. Med lite teaterlim så skulle det kunna fylla upp pannan ordentligt =D
Vilken dåre!

Så här ser han ut nudå, karln i fråga.

UR NEXT

Ovanligaste kroppsmodifieringen jag sett iaf.

Avskaffa TV-licensen. Skriv på! (tack Ida för tipset)

Vilken skön turgubbe. =)

Jodu Loket.

Du lever längre när du är lite tjock.
Har jag sagt länge och nu får jag medhåll från denna forskning. Självklart är fett på kroppen bra! Det är ju det alla däggdjur strävar efter för överlevnad. Men för mycket av något är ju inte bra... det gäller ju oavsett vad det än är, även vatten.Vad har hänt under veckan då?

Anders har kommit hem efter stamcellsbytet och känner sig okej trots den långa sjukhusvistelsen. Han är extra känslig mot baciller just nu så det är kramförbud för Jon ett tag nu.

Har varit på ultraljud i onsdags! Makalöst att se sitt barn i magen. Satt med ett flin hela tiden och tårarna i ögonen. Allt var bra med bebisen sa barnmorskan så man har dragit lättnadens suck.

Helt otroligt vilken skärpa det är på de nya ultraljudsmaskinerna. Det såg jag direkt på skärmen i jämförelse när vi tittade på Jons ultraljudsbilder. De kunde numera se att alla hjärtklaffar var okej, lillhjärnan och till och med urinblåsan. Helt otroligt.

Bebisen sparkade till något ordentligt direkt när vi tittade på skärmen, ett riktigt avstamp mot magen. Blev väl irriterad förståss, haha. Bebisen rörde på sig hela tiden och var väldigt energisk och det har Angelica märkt också denna graviditet. Kanske finns mer plats att röra på sig nu? =)Jon var hos farmor under tiden och vi passade på att handla på City Gross i Gävle innan vi for hem. Mycket mycket bra butik på alla sätt. Rekommenderas.

Jon pratar ofta om bebisen och klappar mamma ömt på magen. Det blir en del teckningar också. Dock är detta ett monster med en bebis i magen... som också står på ett bord förklarade han =)Jon får ofta titta på tecknad film på hans PSP (en liten manick man kan spela och titta på film med) när han ligger i sängen på kvällen och vi har sagt till honom att han bara får se en film. Vi har ju trott att han fortsätter titta efter att en film är slut då nästa film fortsätter automatiskt. Men han är så jäkla duktig så han faktiskt stänger av PSPn, lägger den på sitt nattduksbord och sätter igång en saga på CD spelaren istället. Vilken go kille vi har =)

Nu kom jag in på Jon här... men vad mer har hänt i veckan? Fått massvis mer med snö förståss. Snökaos ute på vägarna. Hörde på radion att igår var E4an från Ö-vik till Gävle så gott som stillastående. Massvis med lastbilar stod stilla efter vägarna och blockerade vägen. Inte undra på när väghelvetet är byggt som det är byggt med periodvis enfilig motorväg. Vansinnigt sjukt.

Köpt insomningstabletter på Apoteket för jag har så svårt att somna numera. Så mycket tankar som går runt. Pengar, jobb, bebis, spelningen, starta företag, allt som rämnar här hemma mm mm. Testade tabletterna i förrgår och ögonen ramlade ihop efter 20 minuter. Försökte hålla dem uppe men det gick inte! Men så fort jag började gå runt och röra på mig så blev jag lite piggare men jag somnade bums kan jag säga! Så jäkla skönt.

I kväll kanske det blir någon folköl framför datorn, likaså i morrn. Ante har ju rock i Falun i morrn men jag har inte möjlighet att ta mig dit. Så det svider ordentligt. Ska trösta mig med att äta underbart god mat istället... ja som Angelica ska tillaga förståss. Fläskfilé ska det bjudas på och som efterrätt - cheesecake med bär.Haft en Iron Maiden vecka.
Top 3 just nu:

1: Running Free

2: No prayer for the dying

3: Murders in the Rue Morgue25 jan: 8 öl och en halv grogg

Det drack jag på Johnnys fest i lördags. På söndagen mådde jag fruktansvärd dåligt. Världens baksmälla! Hur fan är det möjligt? Jag räknade till och med ölen för att jag skulle ta det lugnt. Men mådde skitdåligt iaf. Underligt.

Men jag hade roligt på festen! TNE spelade och öste på i vanlig stil och massa galna vänner omkring sig. =)

Ska lägga upp en bild i nästa blogg på en gåva jag fick av Johnny! Karln är inte klok på en fläck.

Bilder från festen blev det inte många av. Batteriet tog slut i kameran nästan på en gång.Annars har allt varit som vanligt här hemma. Förutom att Angelicas mage har växt något ordentligt på bara en vecka. Nu har till och med naveln ändrat form och man ser verkligen att det är en bebismage =)

Längtar till juni för att se vilken filur som ligger där inne. Men nu på onsdag ska vi få första skymten då det är dags för ultraljud.

Jon: - Jag undrar en sak, pappa.
Jag: - Vad undrar du över?
Jon: - Mammas kropp.
Tror han menade att mamma såg annorlunda ut nu med bebis i magen o allt. Fick förklara lite kring att mamma blivit rundare och bredare. =)Lille Jonsson har gått på pottan länge nu, men det har bara blivit pink. Han har tyckt det varit lite underligt att bajsa i pottan tror jag och har sagt nej varje gång man frågat.

Men i torsdags så sprang han runt i huset naken hela dagen. Helt plötsligt är det är tyst i 10 sekunder bara. Sen kommer han med ett stort flin och jublar att han bajsat i pottan. Han var så stolt så. Det blev mamma och pappa också. =)

Ytterliggare ett inlägg om dumma kunder på Flashback =)

Världens största solida guldtacka. 220kg.
Den är värd nästan 36 miljoner kronor i dagens guldpris.

TV-reportage om raggare 1962.

Roligt att vara populär, men inte av flugor kanske?

Jäklar va fin prinsens flickvän är då!Visste ni att gruvarbetare i saltgruvor av någon anledning ej blir förkylda eller får hosta.

20 jan: Internet tillbaka

Glömt att berätta att vi varit utan hemtelefon sedan fredags. Dessutom har internet strulat någe grymt och bara funkat ibland. Har nog glömt att skriva om detta i bloggen för man är så van med att allt går sönder runt omkring en. Man reflekterar knappt något mer.

Just ja... garderobsdörren ramlade av häromveckan också. Det går troll i allt här hemma.

Igår försvann internet helt och hållet nästan precis efter att jag skrev förra bloggen, men kom tillbaka alldeles nyss. Fan va handlingsförlamad man blir utan internet. Ungefär som när det blir elavbrott ta me tusan... som vi också råkat ut för, för inte så länge sedan.

Igår kom jag på massa saker jag skulle kolla upp på nätet men nu har jag glömt det mesta =ONär man inte hade internet igår så passade jag på att gå igenom så gott som alla fotografier (dock väldigt snabbt) vi har. Tror vi måste ha tusentals foton. Plockade ut några stycken av dem och scannade in dem som var riktigt gamla och plockade även med några som jag hade på CD skivor.

Här kommer lite bilder ur mitt liv...1: Ante, 1998. 2: Anneli, min första kärlek. 3: Jag och bästa Gaston, 1998. 4: Bästa bil jag haft, Volvo 142.1: Danne fjollar till sig, 2001. 2: Loke som var en mycket speciell katt, 2003. 3: Håkke kryper in i min Mercury, 1998. 4: Tok-Svante, 2001.1: Min A-traktor, 1991. 2: Grycksbo, 2002. 3: Johnny med den berömda Charles Ingalls frillan, 2001. 4: Angelica lägrad i skogen, 2001.1: Danne polis i Grycksbo, 2003. 2: Johnny bestämmer, 2004. 3: Söt Angelica, 2003. 4: Kontoret på verkstaden, 1998.

Avslutar med en skön bild på mig och Håkke...Fan, måste skaffa mig skinnbrallor igen =)Skrev i en tdigare blogg om en mobil från Kina som var extra tålig... och billig förståss. Men nu har jag fått ögonen på en annan mobil, också från Kina. Ett armbandsur med mobil, bluetooth, USB, touchscreen, kamera, MP3, radio, minneskort, handskriftsigenkänning m.m. för endast runt 1000 lappen (??). Makalöst.

Beställningssidan.
Reportage i Aftonbladet.Håll i er ni alla som är födda före 1985 och vet vad jag pratar om. Jag har funnit en livs levande Garbage Pail Kid.

Någon av er som vill vara swingers med det här paret?


Underbar serieblogg som numera är inlagd i mina favoriter. (Tack Erik för tipset).Nu ska jag ge barnet mat... därefter ska barnet och jag ut och sparka på snö.

Just ja... på tal om Jon.

Angelica: - Jon?
Jon (bryskt): - Jag heter inte Jon!
Angelica: Nähä, vad heter du då?
Jon (utan att tveka): - Tokiga Hatten.

19 jan: Nu kan vintern ta slut

Nu börjar jag tröttna på kyla och snö. Man är knappt ute... fast man kanske borde. Jag, Jon, Balder och ena katten Freja gillar inte att vara ute i den här familjen, haha.

Freja går aldrig ut frivilligt. Balder gör det han ska och in fort igen! Trots att jag inte vill gå ut så tycker jag det är bra att Jon får lite frisk luft. Varje gång jag frågar honom om han vill ut och leka så säger han bestämt nej.

När våren kommer har vi så mycket att stå i. Gården ska grävas upp och byta vattenledning. Uthuset ska brännas upp eller vad nu vi ska göra med det och allt som är under uthuset, vet jag inte vad jag ska göra med ännu. Fasader ska lagas och målas. Buicken ska lagas. Bygga nytt staket till hästhagen. Plus många många fler saker som ska fixas.Jon är sjuk igen! Nu är han hemma med förkylning. Fast det beror på en annan sak också... det går magsjuka på dagis och vi orkar inte gå igenom en magsjuka till och självklart tycker man synd om Jon, så han får bli hemma under veckan.Per-Olof Sännås... undergroundjournalisten som har levt med bland annat Black Army, Hells Angels mfl har nu börjat levt med Los Raggos =)

Nja... inte riktigt men lite sant är det. PO började umgås med Los Raggos förra sommaren. Han ska skriva en bok om raggarkulturen och var med på många evenemang där Los Raggos var med på i somras. Många fotografier blev tagna och PO ska visst följa med klubben en del i år också. Han följer även andra klubbar förståss för att få material till boken som kommer ut om något år.Jäklans! Trodde jag aldrig jag skulle få se detta. TRE stycken etablerade riksdagspartier ligger under 4% spärren i Demoskops senaste undersökning!!

Socialdemokraterna 37,4 (+2,3)
Moderaterna 27,4 (+2,1)
Miljöpartiet 10,3 (+0,6)
Folkpartiet 7,4 (-1,5)
Sverigedemokraterna 5,0 (+1,5)
Kristdemokraterna 3,9 (-0,6)
Vänsterpartiet 3,8 (-2,1)
Centerpartiet 3,1 (-2,5)

Övriga partier 2,0 (+0,2)

Tänk om det skulle bli så, att dessa tre partier ej kom i Riksdagen! Vilken förändring då dessa partier varit med sedan 70-talet. Men allt kan inte vara som det alltid varit.Mer politik...

Konstigt att migrationsmyndigheten vill slänga ut denna familj som gjort bra ifrån sig i Sverige. Men kriminella och respektlösa människor verkar ha det lättare att bli svenska medborgare.

Oavsett hur mycket någon skulle kunna förklara mig varför - skulle jag nog aldrig kunna förstå.Brasilianska tjejer är inte det sämsta. Herregud!

Kund med bra koll. =)

Åter igen ett elakt bus.

Bästa med Remi Gaillard.
Mina favoriter är hissen och kassan.

Skrivare - Dom är sända från helvetet.Nu ska jag hämta vatten. Äta lunch och sen blir det väl lite TV-spel för att fördriva tiden. Ska bada Balder idag också. Blir inte så ofta numera då det krånglar med vattnet så det luktar enormt illa av honom nu. Man kan knappt ha honom i samma rum =/

En till blogg kommer nog i veckan.

15 jan: Nu börjar det rulla igång

Nu lägger vi i en högre växel och testar lustgasen. Det är mindre än en månad till 2010 års största höjdpunkt för många - BLACK KNIGHTS reunion spelning den 13 feb!

Affischer är klara och i morrn har vi ett första stora möte inför spelningen. Det är en del som ska fixas och beslutas. Efter mötet är det partaj för dem som kan och vill.

Kopiera gärna bilden och sprid den på internet. Kan även skriva ut den och sätta upp den på anslagstavlor om ni önskar.


12 jan: Vaccination #2

Igår for vi in till sjukhuset i Söderhamn för att ge Jon sin sista vaccination mot svininfluensan. Det gick lite, bara lite, bättre denna gång. Man fick hålla i honom ordentligt men det tog inte ens en sekund så var det klart. Rutinerad sjuksköterska må jag säga.

Men de blev kompisar efteråt. Det var bara vi där då så sjuksköterskan hade tid att prata med oss en del medans vi väntade de 15 min man ska vänta efteråt.

Som belöning fick Jon fika på Rådhuskonditoriet.Numera går vår stora pojk utan blöja om dagarna. Han springer iväg och sätter sig på pottan så fort han blir nödig. Fan... tyckte han nyss var en bebis? Tiden rinner iväg.

Bebis ja... en ny kommer ju i juni. Förra veckan syntes det inte så mycket på Angelicas mage. Men bara på en vecka så har magen växt till sig ordentligt =)Underbara Rednex är tillbaka.

Stöd dem och ge donation via Paypal och ladda hem låtarna från 30kr och uppåt. Så det blir fler härliga partajlåtar. Skivan gick visst inte att köpa i butik vad jag förstått.
Efter att Jon suttit som ett ljus och kollat på videon första gången, sa han - Coooolt.

Störd katt =)

Asg! Ingen problemhund... Nehe, antiskällhalsbandet säger något annorlunda.

Tjugondaknut snart. Dax att slänga ut julgranen.

Douchebag från Fagersta med en Honda och Foppatofflor. Sweet lord.I förrgår (tror jag) hade vi strömavbrott först i 1½ timme. Sen kom strömmen tillbaka och försvann igen 6 ggr efter varann. Extremt irriterande då bland annat skrivaren startades upp varje gång och den låter som ett tröskverk.

Men vi hade det lite mysigt här ett tag med massvis med tända ljus, spelade Yatzy och la oss för att läsa med stearinljus som ljuskälla.

Något som också är irriterande är att när det är strömavbrott i Skog/Stråtjära så är det ofta vi som råkar ut för det. Halva byn har nedgrävda ledningar och halva byn har luftburna ledningar. Gränsen går precis vid vår gård och vi har självklart luftburna ledningar. När vi har strömlöst ser man massa grannar som det lyser hos.Nu ska jag regga Voddler. Fick en invite från Erik. Tusen tack.

10 jan: Flera jobb på gång

Hela 6 st jobb har jag snart på gång att invänta svar från. Känns riktigt bra. Väntar svar från två redan och idag ska jag söka 4 st andra. Salig blandning av olika sorters arbeten må jag säga.

Så nu ska vi se vad som ska hända framöver.Fått flera tips angående Opelns krångel. Tack så mycket alla. Två oberoende har sagt att det kan vara för kallt för batteriet och det blir felkoder från datorn pga dåligt batteri. Opeln hade faktiskt svårt att starta då det var som kallast sen har jag inte kört så mkt mer sen det blev fel på den.

Sen fick jag tips av en läsare att leta efter katalysatorer på Biltema. Hittade universalmodell för endast 700 kr men jag måste ju in till en verkstad lik förbannat för en felsökning. Kan ju vara något annat fel. Men det var jäkligt billigt mot originaldelar.

En annan vän hade fixat att jag får felsöka och eventuellt reparera Opeln på en verkstad som ska vara billig och man kunde även dela upp kostnaden utan problem.I fredags blev det öl för att trösta och fira. Trösta mig för allt jävla skit som hänt och fira lite att jag blivit erbjuden jobb (om nu deras anbud går igenom). Fick god middag också. Kyckling... och igår blev det än godare - Nachotallrik. Tack så mycket Angelica =)

I torsdags fixade rörmokaren isproppen. Proppen var 7 meter ner i vattenledningen. Dvs utanför byggnaden underligt nog. I fredags skulle Micke isolera om där rören går in i byggnaden och kommer åt ett rör som är som fnöske och började självklart läcka vatten. Man orkar inte ens bli upprörd numera.

Rörmokaren kom åter igen och fixade det hela ganska snabbt. Rören är så gamla så de går sönder bara man tittar på dem. Ja, allt är så gammalt här på gården. Den dragna elektriciteten, vattenledningarna, det regnar in, det ska målas om m.m. Om man ska rusta upp denna gård med allt på en o samma gång så bör man vara mångmiljonär.Micke till Jon: - Du behöver inte skrika när du pratar. Du kan prata så här som mig.
Jon (lite försynt): - Okej (tystnad ett tag)... inte.

Stampa med Leroy. "tvätta tvätten" och "hoppa hopprepet" är mina favoriter. (snott från Anna)
Den här slog nog kobjällran från förra bloggen som favoritlänk.

Månadens låt. ACDC - Its a long way to the top.

En användbar maskin.

Ja ja ja ja ja!! Snälla för guds skull.

Rösta på min vän AKP´s bild (nr 3). Otroligt fin.En jordbruksfastighet brann här i Skog i lördags någon kilometer från oss. Ingen människa eller djur kom till skada gudskelov. Åkte förbi där idag och det vara bara grunden kvar. Stallet hade klarat sig. Det började brinna för att ägaren skulle värma ett fruset rör med en värmepistol. Anar att det började brinna i isoleringen... och då tar det sig snabbt.Filmtips:
Up in the air
The invention of lyingSnart sommar... =)


7 jan: Ännu en nedgång och någon förhoppning

När man redan ligger ner i krämpor så kommer det någon jävel med stålhättekängor och sparkar på en!! Så känns det nu. Speciellt då man fått ordentliga sömnproblem för att man ligger och oroar sig hela nätterna.

När jag var till grannen och tiggde vatten idag, så startade inte bilen när jag skulle hem! Först hände ingenting när jag vred på nyckeln. Vred ca tio ggr, då började startmotorn gå igång iaf. Efter ca ytterliggare 20 vred med nyckeln så hoppade den igång men det lyste två lampor om att något var fel.

Enligt manualen så hade, efter mina antal vrid på nyckeln, bilen startats i en sk nödgångsläge. Bilens dator hade kopplat ifrån startfunktionen så fort den kände att något var fel. Men efter ett visst antal försök av startningar så kopplade bilens dator bort den del på bilen som inte fungerade... och troligtvis är det katalysatorn som pajjat enligt manualens förklaringar på de lampor som blinkar. Men det kan även vara (om man har tur) vatten/is bildning i bränslefiltret stod det.

Om det är katalysatorn, så anar jag att det blir en kostnad på runt 6000-8000kr inkl arbete. Det innebär i vår krassa situation med allt jävelskap som hänt, att jag får vänta med att laga bilen när jag får ett jobb.

Helt fantastiskt... en sådan ny bil ska jävlas så in i helvete? Anna hade rätt: - Köp ingen Opel.

Får låna svärmors bil tills Opeln är lagad och den jävlades den också alldeles nyss. Fick göra en paus i bloggen och gå ut och slå till den med en slägga! Ja med en slägga... och det var riktigt skönt, haha. Handbromsen hade fastnat så jag fick dänga till fälgarna lite så släppte det.

Luften går ur mig helt och det är väldigt sällan jag blir deppig. Det blir liksom för mycket när allt händer samtidigt och att vi dessutom ligger minus varje månad med pengar.

Men ni som kommer ihåg rubriken så hade jag även med förhoppning.
Idag ringde en gammal chef till mig som numera är områdeschef i Sveriges största utbildningsföretag - AcadeMedia.

Han har fått i uppgift att starta en lärlingsutbildning i Gävle om Arbetsförmedlingen tar deras bud. Eftersom uppgifterna är så gott som exakt likadant som jag arbetat med tidigare då jag hade honom som chef så kom han att tänka på mig.

Har precis skickat in mitt CV till honom. Har stora förhoppningar kring detta arbete. Mest kring att få honom som chef igen. Makalöst bra ledare och han har en skön personlighet.

Litet ljus i allt mörker! Man tackar o det djupaste.Jösses! Undra vad som skulle behövas? Urinprov eller IQ-test?

En cola, en öl och en flaska vodka... samtidigt!!

Avslutar med det bästa på länge: Kobjällra
Åh herreguuuud. Den tål att ses på många gånger den!

6 jan: Dagens ris och ros

Ros till spikmattan!! Vaknade idag med kraftig migrän. Sån där migrän som gjorde att man inte visste var man skulle ta vägen. Fruktansvärd smärta oavsett hur man vred och vände sig. Fick ett infall att ta fram spikmattan, rullade ihop den och la de mot pannan. Redan efter några minuter kände jag att migränen försvann!! Men jag satt där i en halvtimme för säkerhetsskull tills det släppte helt och hållet. Under de där första minuterna så började jag toksvettas... speciellt från pannan. Underligt, men det funkade suveränt. Tips till er alla som har migrän - testa spikmattan!

Ris till våran gård!! Först hade vi inget kallvatten och får inte kallvatten förrens till våren då de ska gräva upp ledningarna och byta dessa. Så vi har bara haft varmvatten... tills nu! Nu har den ledningen troligtvis frusit någonstans inne hos svärmor. Jag har legat i migrän hela förmiddagen så jag har inte haft så stor koll om vad som hänt. Hoppas rörmokaren finner felet så vi får någon form av vatten iaf. =/

Känns som man vill flytta snart. Allt är så gammalt och illa underhållet. Det är något som ska repareras varje år.Äntligen hittat den mobiltelefon jag länge sökt efter. En tålig telefon som är billig. Har funderat på att köpa någon av Nokias eller Ericssons modeller men jag har inte precis råd med 4000-6000kr för en telefon precis.

Nu ramlade jag över en mobil som är ordentligt vattentålig och stötsäker och som har laserpekare, kompass, termometer, höjdmätare, barometer, lampa, radio och mp3 spelare inbyggd för löjliga 1895 kr!

Mobilen heter Nomu LM801 och är tillverkad i Kina (så klart).

Den ska inhandlas så fort jag får pengar över. Vet inte hur många mobiler jag haft sönder när man hållt på ute på gården och donat.Vet inte vad det är med våran honkatt? Jag håller på att bli tokig på henne!! Helt plötsligt får hon för sig att gå runt och "kåt-skrika" mitt i vintern. Vi brukar ge henne p-piller när hon börjar små-låta lite men denna gång har det inte hjälpt alls. Det låter så fruktansvärt irriterande så jag vet inte vad jag gör snart.Filmen Avatar kostade häpnadsväckande 1 700 000 000 dollar att göra!!(??). Dvs 1700 miljoner dollar dvs 1 miljard 700 miljoner dollar. Ca 12 miljarder svenska kronor.
Inte nog med att detta är häpnansväckande. Filmen drog in dessa pengar nyligen på biobesök sedan premiären 18 dec!

Det är verkligen imponerande i dessa filnedladdningtider. Är det bara B-filmer som förlorar på att folk laddar ner filmerna då ingen vill hyra/köpa dem eftersom de filmer som är riktigt riktigt bra går med supervinster jättesnabbt oavsett hur mycket de än kostar att göra?

Detta kan ju vara en "hint" till alla filmskapare att inte göra skitfilmer =)Elakt bus =)

Elakt bus 2 =)


4 jan: Bilder från jul och framåt

Och så några bilder på Jon lite före jul...Hörde Jon från hallen idag:
DONK! och efter en kort tystnad, med grov och irriterande stämma...
- ÅÅÅÅHHHH. Jag gör illa mig hela tiden!Det var inte riktigt hans melodi.

Ingen prisad placering.
2 jan: Inleder året med att berätta...

... att jag blir far igen i juni =)

Känns kul att få en bebis igen i familjen och att Jon får bli storebrorsa. Han kommer säkert att bli stolt.

Att vi skyllt på att Angelica haft magkatarr och inte kan följa med på de senaste festerna var egentligen inget ljug, för hon har haft riktiga problem med magen.

Inte nog med magproblem så har hon foglossning och har ofta ont i ryggen och kan inte göra så mycket.

Tänk vad kvinnor går igenom för att de ska ha barn =)

Tack för alla gratulationer på Facebook, IRL, via mail och telefon.På tal om liv så är motsatsen död.

Av de 27 st vargar som är lagligt villebråd har 9 st skjutits efter bara några timmar efter att jakten fick starta!! Det verkar finnas en del varg uti skogarna må jag säga. 27 st kommer jägarna knäppa bara inom några dagar anar jag. Likadant med björn. Det finns nog mycket mycket mer björn än vad naturvårdsverket och övriga experter säger att det är.

Expressen skriver massjakt som rubrik. Vet inte om man kan kalla 9 st skjutna vargar för massjakt precis? Att minst 100.000 älgar och rådjur skjuts varje år - det är massjakt det.Nyårsaftonen var trevlig. Käkade en underbar middag, umgicks med släkten (och Håkan), spelade tv-spel och monopol bland annat. Sedvanligt fyrverkeri med brasa blev det mot tolvslaget. Efter allt firande kom Åsa med förslaget att fara till Jakob och Linda då det var en mindre fest där. Var där halva natten och umgicks med känt och okänt folk.

Middagen behöver omnämnas lite extra då den var sagolikt god. Tack Angelica och Britt.
Förrätt: Minilaxpaj.
Varmrätt: Ugnsgratinerad kyckling med vitlökssmör och ungsstekta rotfrukter.
Efterrätt: Crepes med toscagalsyr och vaniljglass.Förstår inte hur vi kan se på TV överhuvudtaget då man knappt ser parabolen på altantaket. Så här mycket snö har jag inte sett på väldigt länge.

Idag ska Angelica ut och fotografera och jag ska skotta gården och skotta av bilen för tionde gången. Tur att snön är lätt.

Dick, Angelicas farbror, har en stor rackarns traktor som han brukar skotta vägen och största delen av gården med. Men idag kom en annan traktor för att skotta. Dicks traktor hade fått punktering typiskt nog. På något underligt vis fick de av hjulet och har varit in och repererat det idag.Chatroulette. Prata med någon slumpartad via webcam.

Får man se ut så här?

Se film gratis online utan registrering och login. Suveränt. Dock inte så många filmer att välja på ännu.

Uppdaterat.

Nu är kl 14:20. Kl 13:40 idag hade 15 st vargar skjutits.

I morse var det 9 st. Helt makalöst!!

Nu är det 12 st vargar kvar att skjutas. Trodde det skulle ta några dagar men jakten kanske tar slut redan i morgon med denna fart. Måste finnas otroligt mycket varg i våra skogar. =O

Uppdaterat igen (14:25).
För någon minut sedan så sköts ytterliggare en varg (??!!).

RSS 2.0