27 juli: Södra vidder hägrar

På torsdag seglar man iväg med 7 st galna vänner i en Cheva buss på festival. Ett problem har jag... hur jag kommer ner till Sandviken där Cheva bussen avgår. Min Opel tjurade idag efter att jag tvättade den igår. Den står kvar vid stugan i Axmarby.

Det lyser lampor hit o dit och vad jag förstått så är det fukt i någon/några elkontakter. Den går på s.k. nödgångsläge i ca 20 km/h. Dessutom kokar den hela tiden av någon anledning.

Nåväl, den är bättre i morrn efter att den torkat. Har huven uppe och jag har sprutat futlösande medel på varenda kontakt jag sett.

Nu är vi hemma efter att packat svärmors lilla Peugot propp-jäkla-full. Det är en del grejjer kvar i stugan som vi omöjligen fick med oss.

Några fler bilder tagna i Axmarby/Axmarbruk...

Avdelning Vänsterpartiet =/

Vänsterpartiet är topparti... hos Kronofogden.

Vänsterpartiet vill legalisera bruk av narkotika.Behöver tills september en pendlarbil. Billig, endast för några tusenlappar! Besiktad. Inget asiatiskt eller franskt.Håkan och mitt evenemangsföretags hemsida är uppe men inte på långa vägar klar. Det ska dit bilder, diverse funktioner och information om företaget. Blir att sitta och arbeta med detta på kvällar och helger när det finns tid över. Har en del roligt på gång.

Riktig Humor # 6

En låt som går varm: I Just Want You - Ozzy Osburne

Det här fan otroligt. Trodde inte att det skulle vara sådan organisation bakom en pizza-reklam.

Bästa länk jag haft på bloggen enligt bror.Sitter just nu och njuter med en god (semester) öl och lyssnar på härlig musik. Försöker även komma i kapp med alla sidor man brukar besöka.

Skriver mer efter dessa kommande galna dagar.

HA DET GOTT!!

24 juli: Mellanlandning

Halloj! Är hemma på mellanlandning för dusching & betalning av räkningar. Ska snart vidare till barnkalas och därefter tillbaks till stugan i Axmarby. Ska vara där tills tisdag.

Dessa dagar har jag haft det riktigt skönt och lugnt. Bilder säger mer än ord...Teddy Boys. 50-60 talets huliganer i England... lika våldsamma men dock mer finklädda än huliganerna i dag.

Riktig humor # 5.

Bland det roligaste pranks jag sett.

Bästa look-a-like foton.

Kvinnor behöver en Boyfriend.Skriv ut och sprid ut!Werner och Lea har fixat en bunt underbara band. Huvudbandet The Polecats är legendariska och har inte spelat i Sverige på väldigt länge.

Massa andra utländska band är aktuella för kommande spelningar! Bland annat till vår andra stora spelning vi har varje år runt alla-hjärtans-dag i februari.Nu ska jag duscha. Skriver eventuellt mer på tisdag eller onsdag.

21 juli: Semesterveckorna inledda

Om någon timme far vi iväg till havskusten, till stugan i Axmarby. Där ska det latas, fiskas, ätas gott och åkas på äventyr med familjen.

Två bilar fulla med grejjer ska vi ha med oss för en veckas vistelse. Makalöst.

Kommer hem om en vecka och då är det bara att packa för nya upptåg. Blir att fara iväg med kompisar på festival. Så det kommer bli tyst här på bloggen i två veckor. Eventuellt att jag hinner skriva något när jag mellanlandar här hemma nästa vecka.

Efter festivalfirande så börjar man jobba igen. Då ska jag göra urvalet av alla de intervjuer jag haft och plockar ut dem jag skulle kunna arbeta bäst med, är lojala och engagerade. Sen så kör vi igång NTI Skolans verksamhet i Gävle. Vet ej i skrivande stund om hur många deltagare som kommer i september. Men oavsett så ska vi vara förberedda. Så det kommer bli ett svettigt och stressigt augusti för mig.Tekniken och vetenskapen går så fruktansvärt snabbt och då tänker jag mest på nano-teknologi och genvetenskap. Så gott som allt tekniskt från bilar till datorer handlar mer o mer om nanoteknologi. Saker och ting blir snabbare, bättre och mindre.

Genforskare säger redan nu att de barn som födds vid denna tidpunkt kommer att ha möjligheter att bli 1000 år (!!) och vi som är i medelåldern nu har möjligheter att bli 150 år gammal. Fantastiskt. Tycker det gått så snabbt inom så många olika områden, bara på några hundra år. Tänk om man kunde berätta för någon på 1800-talet om hur vi skulle ha det. Man skulle nog inte kunna förklara så de förstod anar jag.

Tankarna har snurrat efter att jag hörde om att man skulle kunna bli 1000 år gammal. Då måste ju väldigt mycket förändras i samhället. Barnafödandet måste ju regleras hårt först och främst.
Skulle det bli en rolig värld egentligen?Jag mår bra när man ser sådana här artiklar eller när man läser insändare t.ex. om hundskit på trottoarer, skrikiga ungar eller att en ryttare varit på elljusspåret. Då vet man att man bor i ett tryggt land utan alltför mycket våld och elände.Det här "pranket" vill jag göra!

Fantastiskt stora hundar!

Olika länders medel-IQ.

Riktig humor #4.

Världens mest orädda djur.I helgen var jag chaffis åt Henrik och Fibben till Mohed där det var rock. På dagen hade de haft marknad och utställning men jag var inte upplagd att åka dit med mitt värkande öra, men det blev bättre på kvällen.

Medicinen som jag fick för öroninflammationen var riktigt bra. I måndags hade smärtan försvunnit helt och igår var jag till läkaren igen för att göra ren örat. Vill inte berätta vad som kom ur örat efter urrensningen =)

Men nu är allt frid och fröjd och jag har lärt mig att endast göra rent ytterörat numera.I söndags for familjen till morsan, där vi käkade lunch tillsammans med bror och hans familj. Efter lunchen och att fått visat upp Silas så for vi allihopa vidare till Jädraås museijärnväg där vi först hoppade på ett gammalt diesellok med vagn från 1920 talet (som var i bruk till 1990!!). Stannade i Tallås för att fika och hoppade på ett annat tåg när vi fikat klart. Då var det ett ånglok med vagn från 1904.

Hade jäkla roligt hela dagen och även Jon och kusinerna hanses. Första gången Jon och Silas åker tåg och då får de åka så här gamla tåg, haha. Har lovat Jon att nästa utflykt vi ska göra, då ska vi åka ett modernt tåg till Gävle och käka mjukglass.
Nu ska jag packa bilar. Ha det gott och tack för titten.

17 juli: Smärta x 2

Inte nog med att man dras med öroninflammation. Man fick den sedvanliga fredags-migränen idag också. Drygt.

Var till läkaren och ska tillbaka på tisdag för att göra rent i örat. Innerörat var så svullen nu så det gick inte att göra rent. Efter att använt örondropparna som jag fick på recept, så känns det redan bättre.

Trots smärtan och att man varit lam i halva huvudet så har jag städat lägenheten ordentligt. Bland annat städade och putsade jag badrummet i 1½ timme (!). När jag går på god känsla så kan jag orka hur mycket som helst, med eller utan öroninflammation =)Nya bilder på Jon... De första två är från söndags när han hade hög feber och kräktes. Han ser riktigt dålig ut, precis som mig när jag har feber.Fy fasiken va feber jag hade när jag var liten och är fortfarande känslig för feber. När jag var mindre hade jag fruktansvärda drömmar och yrade vilt. En gång svimmade jag också då jag var i två medvetanden samtidigt, i den jäkla drömmen och i vakenhet. Väldigt underligt. Men jag svimmade för att hjärnan kortslöts på någe vis, tror jag. En sak fick inte hända i drömmen och den saken hände medans jag var vaken och var uppe och gick. Pang tjong, så ramlade jag ihop. Hjärnan är underlig.Gjorde ett valtest på Aftonbladet. Självklart kan jag min politik och jag var närmast det parti jag sympatiserar mest med och längst ifrån var jag Vänsterpartiet. No shit?

Facebook har en applikation om att rösta på partier till Riksdagen och måste vara väldigt tillförlitlig tycker jag, då det är över 80.000 personer som röstat. Vanliga statistikbolag ringer ju endast till ca 1000 personer.Så här är ställningen just nu via röstningen på Facebook.
Frantic Flintstones som skulle spela på vår rock i september hade dubbelbokat sig. Så det blir ett annat band istället. Men Hellbilly Jokers och Miss T-Bones står kvar. =)Dagens mord-fakta:

Det är mindre mord i Bagdad, Irak än i New Orleans, USA!

48 av 100.000 mördas i Bagdad och 95 av 100.000 mördas i New Orleans. Än värre är ju att New Orleans endast har 300.000 invånare och Bagdad har flera miljoner invånare (!).

Trodde man fan inte asså.Mona Sahlin ska skriva en bok. Hjälp henne med omslaget.

Riktig humor #3.

Men va i hela friden finns det för folk i denna värld?

Men va i hela friden finns det för folk i denna värld? #2 (ca 1:50 in i videon)

Men va i hela friden finns det för folk i denna värld? #3

Men va i hela friden finns det för folk i denna värld? #4
14 juli: Rena öron är inte bra

Jahapp så sitter man här med öroninflammation då bara för att man vill ha rena öron. Har varit noga i många år med att rengöra mina öron av någon anledning. Nu kom straffet.

Visste inte att det var öroninflammation förrens för en halvtimme sedan då jag googlade 'böld i örat'... för det är precis det jag har och ont gör det, jäklar anamma. Mest öm, men när man tar på örat så gör det ont och ibland ilar det till som det skulle vara öronvärk.

Hörseln har också försvunnit markant i örat då 'bölden' täpper till hörselgången.

Så nu blir det att besöka Hälsocentralen snarast möjligt mitt bland anställningsintervjuer och allt. Men jag får försöka få in det på någe vis, för jag vill inte ha öronvärk när jag har semester from nästa vecka.

Ena semesterveckan ska tillbringas i stugan i Axmarby och andra veckan på festival i sydligare trakter.Skulle ju åka till Jädraås i söndags med familjen för att åka ånglok men Jon fick nästan 40 graders feber på lördagen och febern fortsatte hela söndagen plus att han kräktes ordentligt. Vi tror det var värmeslag.

Så vi får göra ett nytt försök denna helg... hoppas örat är bättre redan då. För man har ingen speciell lust att göra något med den här värken. Man känner sig bortdomnad i ena delen av huvudet typ.

Men jag fick upp myggnät ikväll iaf. Var till fem butiker idag innan jag fann myggnät. PÅ K-Rauta hade de sålt slut på all myggnät i alla former, alla fläktar och alla luftkonditioneringsapparaturer!

Jäkla varm sommar men nu kan vi ha fönstret öppet iaf så slipper vi myggen. Har en fläkt men den får jag inte använda för Angelica kan inte sova pga surret. Men jag kan ligga bredvid henne och titta på actionfilm utan att hon bryr sig (?).Ja värmen ja...

Veckans idiot (som kanske fått värmeslag?):
Trafikverkets jourtåg var diesel, SJ:s eldrivet.
– Med elloket sparade vi lite på miljön samtidigt, säger SJ:s Tobias Johansson.


Detta angående lok-bråket mellan Trafikverket och SJ. Vem fan bryr sig om lite avgasutsläpp när det handlar om att rädda människor? Troligtvis skulle samma mängd föroreningar som loket spottat ut sig likna en mikrosekunds (0,001 sekunds) utsläpp i en internationell storstad eller från ett kolkraftverk.

Vilket spån. Folk verkar inte ha en uppfattning om utsläpp av avgaser pga hjärntvätt kring miljötänk här i Sverige. Det lilla vi släpper ut här i hela Sverige på en hel dag är nog lika mycket som en timme bara i Delhi eller Los Angeles... knappt.Kom hem från jobbet häromdagen. Satte första foten innanför tröskeln då ropar Jon från toaletten. Han behövde hjälp att torka sig. Så där står jag med finkavajen och blänkande skor och torkar en unge.

Går direkt till sängen för att vila och tar med mig Silas. Ganska direkt blir man nerpinkad (pinkade ut från blöjspringan). Sen gick det inte lång stund efter, så blir man nerspydd. Har det inspelat till och med för jag tyckte han lät roligt när han låg och slumrade och helt plötsligt kommer det en kaskadspya.

Barn...
Ändå så vill man ha fler =)Hur är Silas då?

Silas låter mest bekymrad om han vill något. Skriker aldrig. Han har gått upp 400gr på en vecka. Inte illa.

Dessutom skiter han och kräks i ett, så barnsköterskan som var på besök häromdagen tyckte Angelica måste ha en väldigt näringsrik mjölk eftersom Silas gått upp så mycket och att han även gör av med överflödet ändå.

Han vill gärna ligga på bröstet och mysa. Somnar direkt om man vaggar han lite. De senaste dagarna har han viljat sitta och tittat på saker och ting som rör sig.

Händer väl inte så mycket i hans liv just nu precis. Äta, titta, skita, pissa, spy, suga på napp och sova =)Vill du prata Jon-ska?

Byt ut alla Yn till Un. T.ex. Vampur, tust, dur, buta, musa... o.s.v. =)Iron Maiden låtar som går mest nu:

¤¤ Prowler ¤¤
¤¤ The Wicker Man ¤¤
¤¤ Wasted Years ¤¤Hur i helvete kan man lita på att sådant här hemmabygge skulle fungera???

Ahhh underbart. Ny Åsa-Nisse film. Klabbarparen, Sjökvisten, Knohultaren mfl figurer.

Haha, bästa skylten på Power Big Meet.

Röfhårs-salong

Riktig humor #2.
9 juli: Mastodont-blogg idag

Tycker det hänt så mycket på senaste tiden så det blir en mastig blogg idag med bilder, länkar, politik och händelser ur livet.

Var ska jag börja? Politik kanske?Åter igen mycket kring vansinniga Vänsterpartiet. Det tar aldrig slut (!!). Hade tänkt att bara ta med någon länk kring detta men jag tar med allt jag har sparat för det verkar kunna fyllas på i snabb takt med dumheter från vänstern överhuvudtaget.

Nu jävlar bryter jag ihop allvarligt på Vänsterpartiet. Det ena efter det andra elände har jag skrivit om det partiet i min blogg men detta tog priset!
Vänsterpartiet slussar svenska skattepengar till kommunistiska diktaturer!
Snälla ni som röstar på (V), nu måste ni väl ändå vakna upp?

Detta citat går hand i hand med att stödja diktaturer.
"Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intresse."
Lars Ohly, partiledare Vänsterpartiet

Vill visa med detta hur intelligensnivån ligger bland vänsterpartistiska politiker. Läs gärna kommentarerna för att få en större uppfattning om denna idiot. Mycket mycket skrämmande.

Här har vi största idioten av dem alla - Lars Ohly. Som visar vilken seriös politiker han är.

Lars Ohly censurerar brevet till Kiruna-svenskarna.

Lars Ohly vill ha mycket högre skatter... men inte till elitspelare i fotboll (???).

VAKNA!!!Puh! Blir så upprörd...

Nä, försöka tänka på annat. Det är ju en underbart skön fredag som ska tillbringas i hemmets lugna vrå med min härliga familj.

På tal om familj... så har familjebilden kommit med i tidningen.

Berättade lite till Jon om vårt grannland Finland och att de kallas finnar där...

Jon: - Ja, dom har tre ben dom, och fyra händer åsså kryper dom.

Fantasin är det inget fel på inte.Här kommer fler bilder som är nyligen tagna med familjen.

Fler bilder på lite annat...

Första bilden är på vår nyinstallerade toalettstol. Faxeholmen (hyresvärden) har visst inhandlat ett parti andra-sortering-toalettstolar, haha! Herregud... ja det kanske inte syns så bra på bilden. Men jag såg det direkt när jag tittade på toan att det inte stod rätt till =)Spolknappens hål måste ha tillverkats fel då spolknappen är lite vriden och inte i mitten på överdelen. Angelica hade inte sett det, men jag har ett öga för detaljstrukturer... av någon anledning.

Denna bild tog jag när jag var på väg att intervjua folk i Gävle häromdagen. Efter en gångbana i Gävle fann jag detta...Javisst... för all del.Länkarna förståss...

En katt blir rädd för en annan rasistkatt (se förra bloggens länk).

Bästa bröllopsfotografen.

Länge letat efter det här otroliga klippet. Såg det på TV för många år sedan.

Riktig humor.

Åh tack åh tack åh tack!Nu ni jävlarrrrrrr...
Nu är Los Raggos september-rock till 95% klar. Väntar bara svar från något band till. Hittills är dessa band klara:

- Hellbilly Jokers (Sverige)
- Miss T-Bones (Sverige)
- Frantic Flintstones (England)

Rocken kommer att hållas på Folkets Hus i Järbo, lördagen 4 september!
Los Raggos är alltid billiga vet ni ;P
Endast 150kr i inträde för fem st band! Tre är klara, två till är på gång.
Sprid ut!Skulle inte ha tittat på någon klocka där inte =P

Helgen kommer att tillbringas framför TVn för att se finalerna på fotbolls-VM. Har inhandlat barndomsfavorit-snackset - Pepparchips, Vira Blåtira och Loranga dricka =)

På söndag ska vi besöka mor för att käka lunch och fara vidare till Jädraås för att åka tuff-tuff tåg med familjen och ha lite picknick.

Hela veckan därefter kommer att tillbringas i en sal på AF för att intervjua massvis med människor för tjänsten som mentor. Har intervjuat en bunt folk redan, varav en del intressanta filurer dykt upp. Hoppas det kommer fler intressanta då vi behöver en del mentorer framöver.Nu ska jag avsluta denna fredagsblogg.

Tack för besöket och ha en trevlig helg... och ta det coolt i Westerås folks.4 juli: Tacka vet jag hösten

Sommar och värme är något jag inte klarar av riktigt. Man blir slö, ont i huvudet och man kan bland annat inte sova... som i natt. Man är helt klibbig och luften står helt still.

Man öppnar altandörren... och in kommer myggorna. Ska ner till gården idag när jag piggnat på mig och kolla om jag har någe myggnät liggandes så får jag bygga en dörr som man kan ha vid altanen.

Inatt har vare sig Angelica eller jag sovit bra. Man höll på att bli galen. Precis när man somnat in så blir man stucken av myggor eller så får surrar de omkring huvudet på en.

Nä, höst ska det vara året runt så man kan vara människa.

Undra hur det var att åka Big Lake Run i denna värme? Tur att man höll sig hemma. =)Veckans mest idiotiska rubrik:
Polisjakt efter dubbelmördarna
Jag som trodde det var scoutjakt efter dubbelmördarna.Vägde våran katt Grimm häromdagen... håll i er...

8,2 kg!

Trodde han vägde runt 6 kg. Men han är inte fet heller... bara stor. Gudskelov världens snällaste och jolligaste.Brorsan har stor katt han... en Maine Coon. Den förra han hade var nog större än den han har nu jag för mig. De ser nästan inte verkliga ut. Allt är förstorat på dem i jämförelse med en vanlig tamkatt. Men jättefina är de.

Freja, honkatten jagar efter kavaljerer om dagarna och Mimer har vi inte sett på månader. Han vägrar flytta från huset och dess revir. Får se om han vill bo med oss när hösten börjar komma.Silas är född i Kräftans tecken. Hittade denna information om kräftor (födda 22 juni som Silas) och om deras fäder.

Förhållandet till fadern är i högsta grad innerligt, så mycket att de kan ha svårt att vara ifrån varandra och förstorar släktbandens betydelse mycket. Fadern spelar en mycket stor roll i dessa personers liv, och han känner också ett väldigt ansvar för deras väl och ve. Ett ansvar som med tiden blir i allra högsta grad ömsesidigt.I fredags var jag på fest i Sandviken med bröderna E mfl trevligt folk. Jäkla skoj hade vi. Men det blev tidig kväller för mig ändå. Var så förbaskat trött.Lördagen tillbringades hemmavid med grillning och folköl.Petra hjälper rockstjärna =)

Rasistkatten

Snälla låt inte detta vara på riktigt.

RSS 2.0