30 juni: Stressutbrott

.... finns det något som heter det?

Ja i alla fall så fick jag ett sådant utbrott i måndags och höll i sig hela tisdagen också. Var på riktigt dåligt humör.

Sitter i godan ro och arbetar på måndagsförmiddagen med en kopp kaffe framför datorn (som är mitt absolut viktigaste arbetsverktyg just nu) och helt plötsligt försvinner min uppkoppling till internet.

Trodde det skulle komma tillbaka inom kort... men icke. Stressen blev värre och fick små utbrott under dessa dagar då internet inte funkade. Är inte vanligt att jag bryr mig om att uppkopplingen försvinner. Men självklart försvann den när jag behövde internet som mest då jag är mitt upp i att rekrytera mentorer för fullt plus en massa annat kring jobbet som kommer på mailen!

Slutade med att jag fick brumma iväg till svärmor och göra det viktigaste för att lugna nerverna.

När jag kom hem idag så såg jag att det funkade gudskelov.Idag har jag varit i Stockholm för att träffat min chef, fått svar på frågor och bekantat oss lite. Mycket mycket trevlig boss man har. Kändes skönt att hon var förnuftig och ingen översittare och man kunde vara den man är. Fast man har lite olika roller i livet förståss, men jag kunde vara riktiga Jobb-Kenny om man säger så =)

Sa till Jon att jag skulle åka till Stockholm idag. Berättade att det var Sveriges huvudstad där vår kung bor.
Jon, ivrigt: - Får jag följa med??
Jag: - Nej, tyvärr det går inte. Pappa ska jobba.
Jon, sänker huvudet och säger bedrövat: - Men jag har ju inte träffat kungen jag.Jon är så enormt go mot sin lillebror. Han kan inte låta bli att gulla med honom när han får syn på honom. Han är för söt.

Jon, medans han klappar Silas på huvudet ömt: - Tycker Silas är väldigt gullig jag.Så glad och stolt över mina pojkar.Börjar känna Silas mer och mer.

Han verkar vara väldigt lugn och trygg. Skriker väldigt sällan överhuvudtaget och sover gott (och ofta). En stark kille som är väldigt rörlig. Mkt stark främst i nacken... precis som när Jon var liten. Redan någon dag efter han blev född så hade han upp huvudet när han låg på mage.

Det jag är mest förundrad (och glad) över är att han är så tyst... ja, än så länge då. Han protesterar inte högljutt utan mest viftar med armarna och det är ytterst sällan han skriker högt. Tror jag hört honom skrika riktigt högt, som spädbarn brukar göra, endast 1 eller max 2 ggr. Han verkar ju vara väldigt sömnig... så han orkar väl inte skrika. =)

I morrn ska vi bada honom för första gången... får se då om han är lika lugn.I söndags hade vi det riktigt mysigt. Hela familjen inklusive Micke som var på besök for iväg till Boulognerskogen i Gävle och gick runt hela parken. Angelica höll på att bryta ihop då hon fortfarande har ont efter förlossningen. Men utöver det så var det riktigt gemytligt och Jon hade jätteroligt.

Jon fick även en storebrorspresent av oss. Han fick välja vilket Lego han ville på Barnens Hus. Plockade fram det ena stora Legot efter det andra och radade upp framför honom på golvet. Allt från flera olika borgar till Star Wars skepp. Det ena var dyrare än det andra... men pappa hade lite tur. Han valde en av de billigaste borgarna =)

Tidigare på dagen var vi på amningsavdelningen på BB och gjorde en läkarkoll på Silas. Han fick en OK stämpel på stjärten. Frisk och kry och redo för världen! Han var tyst när läkaren undersökte honom också. Alla andra bebisar skrek i högan sky.De kan inte gjort något annat än tränat i sitt liv?

Läskiga Dr. Watson.

Hahaha! Vad fan är meningen?

Häftig illusion."Nya" underbara Thorleifs låtar från 70-talet som jag funnit:
- Du var min vän
- Försök förstå
- Ring en signal
- My Bonnie
- Da doo ron ron

En annan dansbandslåt som går varm här hemma är med Rolandz - Har jag felI morrn och på fredag har jag en bunt anställningsintervjuer att gå igenom i Gävle. På fredagen fortsätter jag till Sandviken efter arbetsdagen, där det bjuds på inflyttningsfest.

Skulle egentligen till Jädraås i helgen också för att åka ånglok med familjen och farmor... men det blev flyttat till nästa helg.Märks att man inte bloggat på ett tag. Skriver och skriver oavbrutet. Men det är skoj att skriva och att man har återkommande besökare som verkar vara intresserad av vad man håller på med om dagarna =)

Tror det är bra för minnet också. Plus att jag skriver ut alla bloggar för eftervärlden att beskåda. Kanske kan vara intressant för mina efterkommor att veta vilken knickedick jag var? =)

Tack för besöket denna gång.Avslutar med reklam. Biker-fest i Bollnäs 9-10 juli.25 juni: Luuuugn midsommarafton

Lugnaste midsommarafton sedan barnsben må jag säga. Självklart pga Silas. =)

Herregud vilken underbar liten varelse. Man kan inte gå förbi honom utan att ge han en puss och lukta på honom.

Idag hade jag honom på bröstet i sängen och jag somnade bums av välbehag.Innan jag somnade hade jag Jon på armen som också ville mysa och smekte Silas ömt på huvudet och i ansiktet.

Bästa känslan detta år.

Det var inget blåsljud på hjärtat efter dubbelkoll på BB. Endera hörde den läkaren fel eller så hade det rättat till sig snabbt.

Nu är alla hemma och vi mår alla bra. Nu är det praktiska tråkiga man får ta itu med. Föräldradagar, bankkonto, försäkringar m.m. Men det fixar jag nästa vecka.
Nu ska jag njuta! =)Idag har vi varit upp till ICA för att handlat midsommarmat som vi nyss ätit. Pepparlax, romsås, färskpotatis och glass med jordgubbar till dessert.

På ICA var det kaos med folk. Det var uppträdanden, lotterier och några marknadsstånd. Tog oss en evighet att komma hem. =)

I morrn ska vi till svärmor på midsommarmiddag. Även Micke kommer hem över helgen så Jon kommer bli väldigt glad anar jag.

Färsk potatisNågra bilder på Silas och oss...
Första bilden är första bilden på mig och Silas tillsammans och på den andra bilden ser vi teddybjörnen som Jon gav till Silas på BB.


Fler bilder kommer. Har foton i tre mobiltelefoner och i en kamera. Tömmer dem eftersom.Livet går upp och ner. Har varit ner ett bra tag nu så nu är en ny mycket lycklig och positiv era på gång.

Nybliven tvåbarnspappa till två friska barn, sambo med en omsorgsfull mamma och nyligen fått ett roligt arbete med bra lön.

Livet ler mot en, och jag tar emot allt vad jag kan och kämpar att det ska vara lika gott länge till.Wii spelet var riktigt roligt. Dock har jag inte hunnit att installerat Wii Fit brädan. Ska se om jag hinner det ikväll. Men så mycket onyttigheter jag slängt i mig de senaste dagarna så får man väl en chock när man ställer sig på brädan och ser vikt och BMI.

Vägde 97 kg senast... måste väga närmare 100 kg nu anar jag.Nu så har jag tagit bilder på klubbens bil. Så här ser den ut nu...


Fick lite bannor att jag skrivit om klubben här i bloggen och det visste jag ju egentligen att jag skulle få i någon form.

Fick tyvärr vara lite anarkistisk. Jag är en sådan som följer regler noga egentligen. Dock visste jag inte denna gång hur jag skulle göra för att få resultat, då ingen reagerade. Detta var en utväg som inte var bra... men effektiv.

Har varit ledare hela mitt liv i många olika roller och jag vet av erfarenhet att ibland räcker det inte med en lätt knuff i ryggen.

Ens popularitet har väl sjunkit men det får jag bortse från denna gång. Huvudsaken att saker och ting rör på sig för klubbens bästa.Startdatum för NTI's verksamhet i Gävle är försenat... gudskelov kan man säga då inget praktiskt är klart ännu. Vet inte när vi kan sätta igång men tills dess hinner jag fixa lokal (har en mkt bra på gång), köpa inventarier, rekrytera personal med mera förberedelser.

Tills vår fastighetsansvarige fixat ett bra hyresavtal så ska jag ha anställningsintervjuer. Ska börja så fort som möjligt nästa vecka.

Ska till Sthlm nästa vecka igen för att träffa min nya chef. Så det kommer bli full jäkla fart ett tag framöver. =)Länkarna ska med dom oxå...

Kära nån.

Busringning.

Hehe. Vilken cool uggla.

Dagens WTF.

Bill Hicks värsta uppträdande. Herregud asså.TACK ALLA FÖR GRATULATIONER!
Silas finns nu på Landstingets sida... om ni letar lite.

Trevlig midsommarhelg på er alla!


23 juni: Lycklig

Nu så är man stolt två barns far!

Igår tisdags 22 juni kl 12:49 föddes min andra son vid namn Silas. Han väger 3674 gram och är 52 cm lång. Frisk och välutvecklad förutom ett litet blåsljud på härtat som visst är vanligt förekommande för bebisar som fötts lite tidigare än beräknat förlossningsdatum. Så Silas och Angelica får vara kvar tills i morgon torsdag.

De har lite koll på Angelicas urinblåsa också som måste återanpassa sig riktigt innan hon får åka hem. Det var visst jätteviktigt det.

Så nu har Angelica lite tråkigt. Jag och Jon ska åka till henne och Silas idag med lite tidningar och godis åt henne. Jon kommer bli så stolt. Han är ju så känslosam också den pojken. Han fick se nedanstående bild igår och han fick tårar i ögonen när han fick se sin lillebror för första gången.Förlossningen gick suveränt bra på alla sätt och vis. Angelica var så enormt duktig och stark. Jag blev väldigt imponerad och hon fick väldigt mycket beröm av barnmorskorna.

Själv stod jag bakom henne och stöttade så mycket jag kunde. Ibland vek sig benen lite men det var mest av känslomässiga skäl. Jag såg inte själva förlösningen... det skulle jag inte klara av.

Blev lite full i skratt när jag kom på mig själv att jag grimaserade och drog mig bakåt varje gång Angelica krystade. Inte precis en vardaglig upplevelse må jag säga. Shit!

Fick även se moderkakan och fosterhinnan Silas legat i. Barnmorskan berättade med förtjusning och höll upp det för oss. Först hoppade man till men det var faktiskt väldigt fint och intressant att se när man vant sig =)

Men allt gick så jättebra. Angelica var väldigt trött, likaså Silas. Men de fick inte vara ifred. Det skulle pratas, testas, kontrolleras mm mm hela tiden med dem stackrarna. Så jag hoppas de fått sovit något i natt.Förvärkarna kom på natten till tisdag runt kl 03:00 och runt 06:00 väckte Angelica mig och vi fick börja göra oss i ordning. Jag hoppade upp i sängen.

Efter att bryskt lämnat Jon på dagis (han var inte glad) så kom vi iväg kl 06:47. Kl 07:15 var vi på förlossningen. Under färden trodde Angelica att det varit falskt alarm då värkarna hade längre mellanrum helt plötsligt. Men väl på plats så blev det mycket tätare mellan värkarna.

Första timmarna använde hon lustgas men det hjälpte inte så bra då hon blev så konstig av gasen och det lindrade inte så mycket. Så narkosläkarna kom och gav henne ryggmärgsbedövning. Det blev en stor förändring till det bättre för henne. Hon blev som vanligt och kunde ta sig genom värkarna utan större problem.

Mer om förlossningen får Angelica skriva i sin blogg när hon kommer hem =)Fruntimmer ska ha presenter för allt dom. Angelica ville ha en förlossningspresent och det var visst ett Nintendo Wii med Wii Fit bräda så hon skulle kunna gå ner sina graviditetskilon hon lagt på sig tyckte hon.

Så hon fick väl det då... så klart.Det här paketet väntar på henne när hon kommer hem i morgon självklart med lite blommor och fika bröd därtill. Biskvier har jag inhandlat som hon tycker om. Till tv-spelet blev det även Super Mario Bros... hennes barndomsfavoritspel.

Tror hon blir glad =)Snart ska jag och Jon åka iväg för att hälsa på dem och lämna av lite tidningar till Angelica. Undra hur Jons reaktion blir? Det första han frågade när jag kom hem i går kväll var bebisen var någonstans.

Det är stort att bli storebror.En av de sista bilderna på Angelica med magen i vädret. Bilden är tagen av Jon.


20 juni: Vilket tal =)

Hela gårdagen ägnades åt att städa lägenheten men då och då satt jag mig ner för att vila och tittade på Kronprinsessans bröllop som var mycket mycket vackert på alla sätt.

Allra bäst var Prins Daniels tal till Kronprinsessan. Jag har inte ord.

Jag är så stolt över vår konungafamilj och vår monarki. I runda siffror hade 100 miljoner människor över hela världen tittat på bröllopet. Men säkerligen är det ännu fler! Ca 500.000 personer var på gatorna för att fira och slog visst Konungens och Drottningens bröllop 1976 då ca 200.000 personer firade på gatorna =)

Tittade hela kvällen ända tills det var slut på sändningarna på natten. Helt hänförd över hur fint allt var, alla gäster, all organisation och för brudparet förståss.

Gratulerar Victoria och Daniel.Att ge en offentlig känga i en tidigare blogg visade fina resultat. Snabbt som ögat fixades lokal och två band. Nu är det ett band kvar till vår september rock.

Många som tycker jag tar för mycket plats i klubben på gott och ont... och jag instämmer. Jag ska inte ta på mig för mycket heller. Men jag är orolig att saker och ting rinner ut i sanden och går förlorade... som det faktiskt gjort en del gånger.Det här kan man kalla våldtäkt...

Dagens lära:
Vägglusen av honkön har ingen sexuell öppning. För att komma runt detta använder hanen sin penis för att borra en vagina i honans kropp.Dagens jävelskap.

I would like to buy a hamburger.

Den mest udda arga lappen på länge.

Man kan göra en tråkig fotbollsmatch till något roligt.

Den rätte för Rosing.Angelica får dras med småvärkar ofta nu och har även fått lite ont i ryggen. Ryggsmärtan kom några dagar innan Jon föddes. Så det kan vara ett tecken på att bebisen vill ut snart... får jag hoppas. Tycker så synd om Angelica.Har under veckan dragits feber då och då. Fick världens huvudvärk. Inte migrän utan att rakt ovanpå huvudet kändes det som att man hade en ordentligt tung blyvikt. Tog mig många timmar att få smärtan att försvinna men kan tacka spikmattan som gjorde att smärtan försvann. Spikmattan rules!Veckans dummaste fråga som jag hörde utanför Lidl som bjöd på korv, potatissallad och festis i ett tält framför butiken.

Kund till biträdet: - Får man ta en hel sådan där (pekade på festisen)?
Biträdet: - Va?? (kunden upprepar sig utan att reagera på sin dumma fråga) Jaaa...? Vi bjuder ju på dem...

Jag var så nära att säga det biträdet ville säga... så nära så nära. Vad hade kunden tänkt? Att bara slurpa ur halva festisen eller dela den med någon? Hahaha! Jösses vilket folk det finns. Småskrattade hela vägen hem i bilen.I morrn blir det att titta på lokaler igen för jobbets räkning. Nu får någon av dessa lokaler passa. Det är bara så! Måste hinna komma igång med allt. Det ska även köpas in inventarier och förberedas en massa. Kommer nog arbeta från tidig morgon till sen kväll framöver.
16 juni: Angelica på kryckor

Foglossningen har blivit så svår att hon numera får gå med kryckor. Ena benet hoppar ur på någe sätt och det har blivit värre. Men snart så ska väl bebisen vara ute och det blir bättre för henne.

Är inte långt kvar förrens man får natta en bebis.Jon är otroligt sur och obstinat numera. Allt är fel. Det blir ett jäkla liv oavsett... till och med när han vinner i ett spel (??). Det ska inte ätas, inte duschas, inte lägga sig, inte gå ut... ingenting!

Angelica: - Jon? Jon?
Jon: - Nej, jag heter Dinosaurien Som Knuffas.

Angelica fick kalla honom för det, då var allt bra. Tidigare har han viljat blivit kallad Tokiga Hatten och Batman. =)Om och om igen har jag tagit upp vänsterblockets dåraktiga politik i denna blogg. Varför gör jag det? Smutskastning? Nej, jag tar upp fakta och sätter min åsikt om detta och i min värld är deras politik helt ologisk och oförnuftig och jag kan inte låta bli att kommentera det.

Ännu mer otroligt är det att jag faktiskt har närma vänner som röstar på Vänsterpartiet som jag egentligen finner som förnuftiga och kloka människor. Dock är deras syn på hur samhället ska formas mindre klok.

Vänsterpartiet står så långt ifrån mina värderingar och jag kan argumentera mot varenda punkt de har att komma med. Det är något som är skrämmande tycker jag. Det borde väl finnas något som jag finner är förnuftigt i deras politik... men icke. Det är det som gör att jag tycker det är så främmande att detta parti överhuvudtaget lever kvar i denna nya fria värld.

Har hittat ytterliggare dåraktigheter från vänstern (de verkar aldrig ta slut)...

Ett exempel på Vänsterns idiotiska företagspolitik.

Ett exempel av vänsterblockets idiotiska skattepolitik.Jag letar fortfarande lokal till vår verksamhet på NTI skolan men har inte hittat någon som är riktigt passande. Ska titta på några till men nu är det bråttom. Vi skulle helst flyttat in denna vecka. Men det är fan inte lätt att finna en lokal i centrala Gävle som ska kunnas hyras direkt, 250-500 kvm, handikappanpassad, kunna hyras på 6 månader, massa mindre rum, kontor, minst två större salar och utan behov av ombyggnationer. Det är det som gör det lite svårt att hitta något liknande så snabbt.Nu kan man lägga till sin egna bakgrundsbild på www.google.se
Så här ser mitt Google ut nu.

5 sekunders film.

Småstadsliv i Lit.

Gay nannies.

Kött för tio år framöver.

1: Jag vill till Oktoberfest. 2: Jag vill ha en lederhosen. 3: Jag vill spela trumma som den här killen.
Jag har faktiskt kollat priser på flyg och hotell till Munchen i sep-okt, haha. Vill så gärna dit.I helgen hoppas jag att bebisen kommer. Om inte så kommer vi sitta och vänta på att bebisen ska komma haha. Inte så mkt att göra faktiskt.

Städa lägenheten ska jag göra iaf. Herregud va fort det blir stökigt i denna lilla lägenhet! Helt chockad. En dag efter jag städat så ser det för jävligt ut. Fattar inte! Men av någon underlig anledning så tycker jag om att städa här... måste vara för att jag trivs så bra.Min blogg kommer ändra utseende några gånger framöver tills jag finner en design som är passande. Trist att man inte kan kolla designen direkt utan man måste vänta någon dag tills den uppdateras. =/

Talking to ME!?

12 juni: En lördagsblogg

Inte ofta man skriver blogg på lördagskvällar inte. Då är man ofta ut på galej men nu vågar jag knappt gå till postlådan då det verkar vara nära att jag blir två-barns-pappa när som helst.

Angelica har en fruktansvärd foglossning och det hoppar ur i höften på henne i bland och det gör visst förbaskat ont. Så hon har numera kommit fram till att om hon tar små små steg så hoppar inte det som hoppar ur i höften ur. Så hon ser lite rolig ut när hon tar sig fram, stackarn.

Slemproppen har gått dessutom... vad vi anar iaf. Då brukar det inte gå många dagar förrens det är dags för nedkomst. Magen har även åkt ner en bit och idag fick Angelica en stark ilande känsla i underlivet och vi tror att barnet har fixerat sig nu.

Snart så... är jag pappa igen =)Om jag skulle få välja EN ny bil av dessa modeller så vet jag faktiskt inte vilken jag skulle välja. Jösses vilka bilar.

Mercedes W212


Chrysler Magnum


Dodge Charger


Chevrolet Camaro


Ford Mustang


Gå till min omröstning - - - >> Vilken av bilarna gillade du mest?

Lutar lite åt Dodgen. Såg en sådan härom veckan i Bollnäs. Exakt en sådan på bilden. Samma färg, Hemi-motor och Super Bee modell. Sweet Lord. Men Mercan ligger närma hjärtat den också med dess kvalité och komfort.Jag retas med Jon och han tröttnar ur rejält. Han reser sig upp från stolen, stirrar mig i ögonen och säger barskt:
- NU ÄR DET BRA, PAPPA.

Pappa blev tyst...Över 1700 st bilder som vi inte har framkallat pga den tråkiga ekonomi man haft sedan förra året. Har bara kunnat framkallat några hundra av dem. Tänk att man fotograferat ca 2000 st bilder sedan förra sommaren!

Beställde även en canvas-tavla på Jon.

När vi säger åt vår son att sätta på sig tröja när han ska vara ute på kvällen då myggen annars kan bita honom, så säger han att han är (ja vi vet inte riktigt säkert hur man stavar det): Onnvarlig. Kanske han menar ovanlig?

Myggen åker bort, svoosh säger han. Det underliga är att han har rätt. Myggen är inte på honom men är alltid på mamma och pappa. Undra var han fått ordet i från och att han faktiskt är medveten om att myggen ej biter honom?Har varit i Gävle i veckan och tittat på lokaler i massor där min nya arbetsgivare NTI Skolan ska husera. Har hittat några som är intressanta, plus att jag ska titta på fler nu på måndag så någon lokal lär jag väl kunna bestämma mig för.

Ska vår flagga bli helblå framöver? Eller ska de tre kronorna pryda den blå bakgrunden istället?

Det har gått lite långt med denna religionshets då det inte får vara kors eller krucifix på allmänna platser. För min del bryr jag mig inte ett dugg om religion då det är i min värld humbug och dårskap.

Trots detta så har vi ett kulturarv som då tyvärr innefattar denna dårskap. Något som har förankrats hos medborgarna och något som tillhör vår historia och DET är något som jag tycker vi bör ha kvar och känna stolthet över... trots influenser från religioner.Spela Pacman på Google.

Filmen hakar upp sig i ett passande sammanhang.

Samma tidning som i 1980-talets Dallas som i 2000-talets Desperate Housewives.

Men det är kul också.

Den här kunden tog nog priset i Dummaste Kund tråden.Undra om man ska ta och klippa gräset i veckan....?
NEJ, det behöver jag ju inte! Ahhhhh...

Ha det gott och tack för titten.

8 juni: Ett citat som fick mig att koka

Jag kunde inte låta bli att skriva blogg idag, även fast jag hade tänkt vänta någon dag till.
Alldeles nyss ramlade jag över ett citat på DN som fick mig att brisera och samtidigt känna ledsamhet och förvåning.

Det är för lätt att bli rik som företagare.
Lars Ohly


Hur i helvete tänker karln och säkerligen många av hans väljare?? Jag har en del frågeställningar kring detta.

1: Varför ska det vara svårt att tjäna pengar som företagare? Vad är meningen?

2: I ett demokratiskt samhälle ska vilken som helst kunna starta företag (utan skatteskulder förståss). Idén och drömmen med att starta företag är för många att kunna ha möjligheten att kunna tjäna mer pengar eller att kunna bestämma själv hur mycket pengar man vill ha som lön. Detta beror på hur smart, driftig och tuff företagaren är. Ska man som företagare få dåligt samvete för att man vågar, är affärsmässig och intelligent?

3: Desto mer pengar en företagare tjänar, desto mer skatt betalar denne till staten så att Vänsterpartiets anhängare kan få alla sina bidrag och sin "välfärd". Vänsterpartiet och vänstern i allmänhet önskar att skatterna ska höjas ännu mer än vad de är idag. Är inte det då bra att företagaren tjänar mycket pengar så denne kan betala in sina 65% i skatt till staten? Eller hur mycket ska det höjas så att vänstern blir nöjd? 75% el 85% måhända?

4: Om en företagare tjänar stora pengar, så kan du ge dig på att företagaren vill utöka sin verksamhet genom att öka produktionen, sälja mer och anställa fler människor till sitt företag. När företaget växer så växer även andra led i kedjan som företagaren har samröre med och dessa i sin tur ökar sin produktion och anställer fler människor. Vad är syftet att Vänsterpartiet vill gå emot samhällets bästa?

5: Kommunismens ideologi lyser starkt om Lars Ohly och Vänsterpartiet. Varför ska staten äga alla företag? Varför ta bort medborgarnas frihet att kunna starta företag och låta samhället blomstra? Jag anar att staten ej kan komma med så många goda affärsideér som varje medborgare kan komma med.

6: Är bakgrunden till detta uttalande och i övrigt kommunismens ideologi - att ingen får sticka ut, ingen får vara mer än någon annan, ingen får tjäna mer än någon annan, ingen får växa som person, ingen får friheten att någonsin utveckla sina drömmar, ingen får säga vad de vill, ingen får känna sig stolt... ja, jag kan fortsätta länge till.

7: Den sista frågeställningen, fastän jag kan skriva många punkter ytterliggare. Hur kan ett sådant parti finnas i Sverige? Hur kan ett sådant övervintrat parti levt kvar i detta moderna fria samhälle? Hur kan det komma sig att det finns sådana avundsjuka, inskränkta personer som röstar på ett sådant här parti? Jag tycker mer synd om dem än illa om dem.Idag var vi till barnmorskan och kollade om bebisen låg rätt i magen... och det gjorde han/hon. Så nu är det bara att föda på Angelica =)

Vi anar att bebisen kommer vilken dag som helst då den s.k. slemproppen har gått redan. Mellan 1-7 dagar efter att slemproppen gått så brukar oftast barnet födas.

Mitt i allt detta så ska jag leta lokaler i Gävle för jobbets räkning. Ska titta på en lokal i morrn. Utöver detta är det massvis med förberedelser inför starten 1 juli.

Samtidigt är det bråttom med att planera rocken i september. Men detta har jag sagt ifrån mig att styra upp... som jag alltid gör med allt annat i klubben. Jag kan gärna hjälpa till men i viss mån men tycker att någon annan i klubben kan ta tag i detta... iaf nu. Jag är ingen ordförande i klubben, vi är ju fler som kan kliva fram. Men oftast rinner saker ut i sanden har jag märkt. Det är väl därför jag har självutnämnt mig att driva saker i klubben och vara motiverande för att det ska hända något överhuvudtaget. Nu fick några klubbkamrater en offentlig känga... och det kanske behövs?Fick en rejälen slant i skatteåterbäring idag. Det kändes skönt. Betalade direkt tillbaka det vi tagit från vårt sparkonto. Nu ska vi väl inte behöva ta något därifrån på länge tycker jag.

Lille Jonsson fick även ett spel till sin Sony PSP som jag beställde i helgen. Han springer till brevlådan varje dag för att titta om det kommit, haha. När han insett att spelet inte kommit, sänker han huvudet och ser så butter ut. Han är så söt.


Här har han däckat av på soffan mitt på dagen.Idag har jag arbetat hemifrån. Lite svårt att arbeta i en lokal som inte finns =)

Har suttit i några timmar och letat lokaler i Gävle för vår verksamhet och funnit en del intressanta. Fick välja ut dem jag fastnade för och lyckligtvis så har företaget en speciellt anställd som förhandlar om hyror, ombyggnationer m.m. med fastighetsbolagen. Så slipper jag... helt suveränt.

Utöver detta har man tillbringat dagen med att göra lathundar, läsa regelverk efter regelverk, mailat frågor osv.Vuxenvärldens frestelser

Hade med nedanstående bild på Marisa Miller i min blogg för någon månad sedan och jag nämnde att det var bland de snyggaste kvinnor jag sett.
Nu har Marisa blivit utnämnd till världens sexigaste kvinna så det är fler med mig som delar min smak =)

Nästa gång jag skriver så kanske bebisen ploppat ut? =)

Cya all.

7 juni: Första dagen på nya jobbet

For ner till Stockholm med tåg i morse. Träffade en kollega på tåget som är platschef i Hudiksvall. Väl på plats blev det taxi till AcadeMedia på Liljeholmen. Hade möte hela dagen angående uppstarten av projektet. Platschefer från hela landet var på plats då NTI Skolan vunnit de flesta anbuden i Sverige kring detta arbetsmarknadsprojekt.

Mycket trevliga kollegor och chefer. Alla har lite panik då det är tre veckor kvar tills projektet ska starta och det ska anställas fler platschefer, mentorer och fixas lokaler. Dessutom ska lokalerna inredas och få telefoner och internet indraget. Plus att vi chefer ska vara förberedda och redo att ta emot första gänget arbetssökande som kan komma 1 juli. Det här kommer bli svettigt, men utmanande och roligt samtidigt.


-dressed for success-

I allt detta blir jag farsa snart igen och har ett företag tillsammans med en vän som också ska rulla. Dessutom är det dax för att planera för klubbens september-rock nu också =)

Det ska vara fullt upp så man känner att man lever.

I morrn ska jag gå igenom massa papper och skicka frågor till berörda om jobbet så man är helt säker på allt.

Ska även till barnmorskan för att kolla med ultraljud om bebisen ligger rätt den här gången =)Jon ska precis sätta sig och spela TV-spel och jag sa på skoj bara ändå: - Ska du ha stryk?
Jon: - Nej, jag behöver inte stryk nu. Jag spelar.Nationaldagen skulle tillbringas efter Jungfrukusten med picknick men det fick vi ställa in då Jon blev dålig och att det dessutom började regna lite smått.

Vi åkte till kyrkoruinen istället då det blev uppehåll och innan det så käkade vi räkmackor, drack magnum cider och vräkte i oss blågula dammsugare =)

Ett helt vanligt sms från Herr Jernkrok kl 0423 på måndagsmorgonen:
Passerar Skog och stjäl Kennys Marxpropaganda.Jag och Henrik gick till Stråtjäras kollektiv Lundbacka i lördags men där var det inget ös alls. Folk satt och degade och några dansade till en låt som lät likadant i över 30 minuter.

Så Henrik och jag tog oss en liten promenad på lördagsnatten runt Stråtjära. Det kunde jag behöva =)En bild på Jon som tankar Helenas Pontiac innan vi for till Sandviken cruisingen.

Avslutar med några länkar så klart...

Diggar den här skånska hajen.

Min nya idol - David Mitchell. Sunt förnuft med humor personifierad.

5 juni: En annorlunda natt

Fick ett impulsivt infall att åka till Kungsgården/Sandviken igår kväll. Ringde upp Håkke och han ville hänga på.

På Rowdys hände inget, ej heller så mycket aktivitet hos Johnny så vi tänkte fara vidare till Hillbillys men innan vi hann ut från parkeringen från Johnny så kom Johan med en fullpackad Pontiac. Vi fick plats och hängde med in till Gävle.

Innan vi kom till Gävle så tappade vi avgassystemet. Detta åtgärdades på Hillbillys genom att dra bort det som hängde ner.

For senare runt lite i Gävle mitt i natten och hamnade på MaX parkeringen där de fick för sig att burna med Johans Pontiac. Självklart såg polisen det hela och föraren fick 1000kr i böter.

Helt plötsligt parkerade det en Ferrari bredvid oss. Snackade med ägaren i en timme säkert om bilar och historien kring hans köp av denna makalösa bil.

Därefter på morgonkvisten var det bestämt att det skulle grillas korv hemma hos Danne D, men han hade hunnit gått och lagt sig när vi kom. Så jag lämnade av folk och for hem till Skog. Var hemma 0530 i morse =)Idag har jag börjat läst igenom alla dessa hundratals sidor av dokument vi ska gå igenom på informationsmötet i Sthlm på måndag. Noterat en del frågor och försökt satt mig in i uppdraget. Allt verkar vara väldigt genomtänkt från NTI's sida. Organiserat som tusan om hur man ska arbeta.Jocke från Bollnäs kom på besök idag med sin hoj... som jag självklart var ut och testade. Härligt! Måste skaffa MC kort.

Kvällen ska tillbringas med en liten rom och cola eftersom det inte blev någon igår då jag for till sydligare trakter istället.

Sen hade jag tänkt besökt Stråtjäras kollektiv - Lundbacka. De har 10 års jubileum och alla är välkomna dit. Ska visst vara folk från hela världen där enligt rykten. Roligt och trevligt folk som bor där.Jon har blivit ordentligt sjuk. Ögoninflammation, feber och förkylning. Han fick även någe klåda på armarna. Vi som hade planerat utflykt i morgon längst efter jungfrukusten på nationaldagen o allt. Men vi blir nog hemma verkar det som. Vi får ta utflykten nästa helg istället kanske.Idag blev det ett jävla liv inne hos grannen Sofie och Martin. Man hörde att två katter slogs. Min första tanke var att vår honkatt hade tagit sig in till deras nyfödda kattungar... och så var det! Hon vill så gärna ha kattungar så jag tror hon skulle in och nalla en för sig själv, haha. Men hon fick stryk av kattmamman och försvann ut därifrån.

Funderar på om vi ska sluta ge henne p-piller för att hon ska få sig en kull ungar. Det är ju lätt att bli av med dem trots allt.Har ju glömt att skrivit att vi var på dagis i onsdags för att hjälpa till med att fixa till lite där. Vi var en del föräldrar som ställde upp och lagade leksaker, oljade in trä, målade, fixade diskbänk, sandlåda mm. Martin tog även dit en stor stock med traktorn som barnen kunde få balansera på. Det bjöds på korv och fika. En riktigt rolig kväll.Min vän Erik har skickat in ett bidrag till Arga Lappen. =)

HAHA! Vilken jäkla skön trummis asså.


3 juni: Förskolan bombhotad

Förskolan som Jon går på blev bombhotad idag. Ja, alla skolor i Söderhamns kommun är bombhotade. Ett pojkstreck eller en gravt psykiskt störd människas påhitt? Länk.

För någon bomb tror jag inte det handlar om. Om man nu vill spränga en förskola, varför varnar man då allmänheten och polisen om ett bombhot?

Angelica är på väg att hämta Jon nu medans jag skriver. Även fast det är till 99% ett påhitt med bombhot så är det lika bra att ta det säkra före det osäkra.

Suck...Idag har vi besökt Bollnäs. Jag har inhandlat linser och gjort en synundersökning. Hade likadan syn nu som för tre år sedan. Har även beställt (eller ja, jag ska höra hur mkt de kostar först) ett par nya bågar från Converse.

Converse Back Spin Brown.Handlade en massa mat. Bland annat världens jäkla flintastek asså. Nog den största jag sett. Den ska ätas upp i morrn med ugnsbakad potatis och hickory-sås.En lärare försökte prata med Jon häromdagen.

Läraren: - Jon? Jon? Hallå... Jon?
Jon: - Jag heter inte Jon. Jag heter Batman.

Så de fick kalla honom för Batman för att han överhuvudtaget skulle lyssna under dagen.På måndag bär det iväg till Stockholm. Ska dit på grundläggande information om arbetsmarknadsprojektet jag ska leda i Gävle. Så det är väldigt viktigt då vi kommer gå igenom rapporteringsverktyg, regler och vad som förväntas av oss från Arbetsmarknadsverket.

Det här blir nog det största projekt jag arbetat med. Ca 6 st jobbcoacher och 280 st arbetssökande. Kommer nog behöva en stor lokal.

Nästa vecka efter måndagens information i Sthlm så börjar letandet efter en passande lokal. Veckan därefter ska jag ha anställningsintervjuer för att finna bra coacher... eller mentorer som de ska kallas i NTI's regi.Hujjedamejj va Angelica växer runt magen. Hon är klotrund och idag har hon haft svårigheter att gå plus att bebisen sparkat någe enormt så det känts som hon fått kramper.

Det blir en liten liten fredagsgrogg i morrn bara. Törs inte chansa om man får åka till BB helt plötsligt.

Angelica har börjat packa BB-väskan dessutom. Så det känns närma nu. Ska bli så jäkla spännande. Tror det blir en pojk faktiskt. Graviditeten och magen har varit densamma som när hon var gravid med Jon.Hur i helvete orkar man?

Vad är det med folk nuförtiden?? (my life is ruined!)

Exakt så här funkar jag!

Stylt-rodeo.

Hur skönt är det inte att meddela A-kassan att man har jobb =)

RSS 2.0