29 nov: Kung Bore; en elak jävel

Gick minus ordentligt i helgen med spelningen. Vid spelningen i Gävle var vid flera tillfällen under kvällen E4an norr, E4an söder och Riksväg 80 avstängda pga snökaoset och för alla olyckor som inträffat. Så folk ville inte ge sig ut på vägarna och de som ändå ville - hittade ingen chaufför. Inte mycket man kan göra. Svårt att bli arg på vädret som man inte kan rå över.

Riktigt illa blev det måste jag säga. Så illa så jag måste ta ett stort lån för att fixa alla utgifter! Har lämnat in en lånansökan och det är bara att hoppas att jag får den beviljad... annars blir det troligtvis personlig konkurs för min del och försöka sälja det lilla jag äger.

Det är alltför höga risker med att arrangera konserter. En liten sak som t.ex. vädret kan göra mycket stora skador personligen. Just denna konsert var jag väldigt säker på att den skulle gå ihop och alla andra konserter man fixat har ju gudskelov gått ihop under alla dessa år.

Men nu är det dags för en förändring i respekt för familjen. Jag ska härmed sluta arrangera konserter då det så lätt kan gå åt helvete igen. Vid en till förlust så är det absolut tack och hej. Den enda konsert jag ska köra är den med Sator den 16 april och övriga konserter som går genom event-företaget.

Kommer inte visa mig ute så mycket på partaj heller för den delen. Det blir en stor extra kostnad för mig varje månad och jag har absolut inte råd med det liv jag tidigare haft. Hoppas ni vänner har förståelse för detta.När jag kom hem så somnade jag nästan direkt. Knappt någon sömn, kört ca 200 mil i snökaos, bekymran och all energi för att försöka arrangera hela helgen gjorde att jag sov i 16 timmar i ett sträck. Hade inte Jon väckt mig så hade jag sovit i många timmar till.

Nu sitter jag här och slickar mina sår och försöker få allt att gå ihop och är glad över det jag har - dvs familjen och vännerna. Utan er vet jag inte vad jag skulle ta mig till.

Speciellt tack till dem som kom till Gävle trots snökaos, älskar er. Speciellt tack går också till Johnny som varit support hela helgen och en vän som aldrig sviker vid min sida. Självklart går ett speciellt tack till Angelica som trots det man ställer till med för familjen står vid min sida och älskar mig.

24 nov: On tour

Efter månader av planering så är det nu äntligen dags för turnén med James Intveld. =)Idag ska jag packa och fara iväg till Sandviken för bandy på kvällen och sedan övernattning. Åker tidigt i morgon då jag ska hämta James vid flygplatsen 11:30. Blir att åka sakta i detta jävla väder.

Trots att man arrangerat konserter i 16 år så blir man chockad varje gång om hur mycket som ska fixas. Fast denna gång är det ju tre spelningar på tre dagar så det har ju varit extremt denna gång. Det jag är mest nervös över är att jag inte ska glömma något viktigt.

Jag är hemma igen på söndag kväll till min kära familj. Kommer att kännas att vara borta i fyra dagar.

Älskar er!
Silas, Jon och Angelica.Jon är på teater nu i Söderhamn tillsammans med andra dagisbarn.

Han har blivit så stor så snabbt, tycker jag. Eller så beror det på att man har Silas som gör att Jon blir stor automatiskt. Tyckte det inte var så längesedan han var lika liten som bror hans.

Nog för att Jon pratat mycket sedan han kunde börja prata, så är det extremt nu. Han är inte tyst en sekund. Vi får säga till honom att vara tyst så man kan få prata överhuvudtaget. Helt otroligt! Enda gången han är tyst en stund (och knappt då ens) är när han tittar på film.


Smutsig Jon vid stugan i Axmar från i somras. =)

Jon kallar Silas för 'Boppov', haha. Vet inte varför han kallar honom det. Men mest är det då Silas skriker eller gråter.
- Boppov!! Nu är du tyst!


Boppov och Jon.

Själv får man höra en del också...
- Pappa. Du är nästan tjock du.

Retade honom igår och då kom humöret fram direkt...
- MEEEEEN!! Nu har jag sagt till dig TRE gånger pappa, SLUTA!Här har vi ryssland på 15 sek.

En kattunge är ute och cruisar.

Jag har totalt tappat hoppet på mänskligheten!

Jag har totalt tappat hoppet på mänskligheten #2!

Så jävla bra! Buktalare utan docka.Nu blir det att packa.
Skriver mer på söndag eller måndag.

20 nov: SATOR klara för spelning

Fick nyss besked från SATOR att vi arrangerar dem på Estraden 16 april. Förband blir New Generation Superstars (UK).Här springer man på anställningsintervjuer och har nyligen blivit erbjuden två tjänster ytterliggare om de får avtalen skrivna med kunderna. Detta med som platschef i Gävle och eventuellt för ett projekt i Söderhamn.

MEN... ja, vad ska man göra?

Har så djävulskt med konserter att fixa, som jag skrivit om i de senaste bloggarna. Har ju funderingar... eller jag måste starta ett företag för att kunna hinna med. Detta blir ju dock inte förrens vid våren i sådana fall. Då ser jag också om man kan ta ut en lön på det. Så det är ju inte helt säkert. Lika bra att ta det första jobb man får för säkerhetsskull.


 

 Jag till Jon: - Varför fick du ett utbrott nu för då?
Jon, skitförbannad: - MEN PAPPA! Du öppnade dörren där jag stod så jag blev PLATT!


Jon öser in godis i munnen...
- "Jag har nästan ont i magen, men det går bra..." och fortsätter äta.Det finns då Facebook-spamare som visst tror att Facebook är helt deras egna bulletin och inte har någon etikett eller respekt överhuvudtaget till de som får utstå bombningen av vad-gör-du-just-nu-meddelanden.

300 inlägg i minuten!? Orka? Gud va skönt att Facebook har en dölja-funktion.


 


En Triumph vore inte illa det inte...

SMS från Ante:
Jag fick ett samtal från en välgörenhetsorganisation om att skänka kläder till svältande i Afrika. Jag bad dom dra åt helvete! För om mina kläder passar, svälter dom fan inte!Fick ett svar angående den där leksaken som Silas grät åt. En vän, Mona trodde det berodde på att leksaken lät som någon grät och därmed gråter Silas. Låter ju troligt när man tänker efter. Så där fick man svaret på varför leksaken är så opopulär bland bebisar. Ett minus till Goboken som inte testar sina leksaker ordentligt.

 
Forskat lite på internet om ska-musik som tilltalar mig mycket i och med den sköna takten. Ska och oi är ursprungna från reggea, rocksteady, dancehall, mento och calypso som är väldigt närbesläktade med varandra. Man måste nog vara musikproffs för att höra skillnaden på musikstilarna.

Jäklar va många olika stilar man gillar. Men rockabillyn, countryn och 70-tals rocken ligger absolut närmast hjärtat. Så är det bara. =)


Skön Ska-musik med Prince Buster - Madness

Lika skön skank dancing på det!

En till... en kort en.


 


<<Fler härliga länkar>>

Så här går det när man ska jaga mopedister.

Älskar sådana här sköna original. Livar upp vårt stela samhälle =)

Makalös konst med blyertspennor.

Det här skulle ta mig en hel livstid att lösa. Snubben fixar det på 6,77 sekunder!

Angelica skrev om kärlek, och jag kan bara hålla med.Avslutar med info om den kommande turnén med James Intveld:

 


16 nov: JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

BÄSTA POLITISKA HÄNDELSEN I SVERIGE SEDAN DEMOKRATIN INFÖRDES I SVERIGE!

Kommentarer överflödiga. Nyheten förklarar min lycka. Nu hoppas jag det blir mycket mer förnuftigare partiledare. Wallström eller Messing tycker jag är de två bästa kandidaterna.

Nu är ju inte jag Socialdemokrat överhuvudtaget. Så varför bryr jag mig om detta?
Det är som så att (S) har många mandat och kommer alltid ha stort inflytande i svensk politik oavsett vilket block som leder Sverige så det är till allas intresse att (S) får en partiledare med sunt förnuft och ej är en hycklare som Sahlin.Skickade ett mail till vårat fastighetsbolag Faxeholmen och frågade hur de tänkt gjort med den brandhärjade lägenhetslängan vi har som granne. Gav dem ett förslag om att fixa en samlingsplats/grillplats om de ej ska bygga upp lägenheterna igen.

Fick ett svar för er som är nyfikna om hur det blir med lägenheterna...

Hej
Hela lägenhetslängan kommer att rivas, Trygg Hansa som är Faxeholmens försäkringsbolag håller just nu i dagarna på att handla upp rivningsentreprenören.
Stommen rivs och plattan på marken kommer att halm täckas där sedan presenning läggs på i väntan på vidare beslut.

Beslut om vad som kommer att hända på platsen där huset nu står är ej taget. Vi på Faxeholmen kommer att ha dialog med Trygg Hansa.
Jag tar med mig önskemålet från Er på området och blir det inte uppbyggnad av huset så är det en mycket god idé med gemensam samlingsplats ute på området.

Med vänliga hälsningar

Therese Strandell
Teknisk chef
Faxeholmen AB
Blivit stort kring spelningen med James Intveld 25-27 nov. Folk kommer från hela Sverige. Men det är ju inte varje dag man får chansen att lyssna på en stor stjärna för endast 150 & 180kr precis. Det är James första besök i Sverige och troligtvis det enda. Så det är once in a lifetime.


Har så mycket mer på gång så det är inte klokt. Fortsätter det så här blir det mer än en hobby och jag måste börja jobba med det. Men vi får se hur det blir. Skulle ju vara roligt iof. Trots nervositeten att om spelningen ska gå ihop så är det mycket mer som väger över. Att göra besökare nöjda är det roligaste. Marknadsföringen, kontakt med människor och dessutom få många nya kontakter är också riktigt skoj.

 


 


Många bra saker händer omkring mig nu... och det har jag bestämt att det ska det fortsättas med.

Trygg Hansa hörde av sig och tackade för bilderna jag tog på branden. För det fick jag 500kr.

Igår ringde Eco Log i Söderhamn och ville att jag skulle träffa dem på en anställningsintervju som inköpsassistent nu på torsdag. Något jag inte hållt på med någon gång i mitt liv så det kan ju vara roligt att se vad det är för ett jobb.

Samtidigt funkar allt bra med spelningarna som sagt. Stora artister hör av sig inom rockabilly och country scenen mestadels från USA. Troligtvis har det spridit sig om att vi tog över James Intveld eller nåt? Vi har till och med fixat ett telefonabbonnemang i Nashville för att artisterna ska lättare höra av sig. Som sagt... det här börjar bli lite stort och vi har knappt kommit igång!Silas tycker inte om denna hemska leksak. Så fort den börjar låta så börjar han gråta. Som att trycka på en knapp. Det underliga i det här är att Jon i samma ålder reagerade exakt likadant. Vet ytterliggare en bebis som också grät pga denna leksak som kom från Goboken. Undra vad det beror på?

 Nu ska jag fortsätta med jobbsökeri och planering av spelningar. Gör inget annat om dagarna just nu. Men det ger frukt också.

Tack för titten!

14 nov: Affisch #2


Design: Rebel Heart Design

Det rullar på må jag säga. Flera spelningar är på gång (se tidigare blogg).

Plus:
¤ Black Raven (feb-mars)
¤ Long Tall Texans (mars)
¤ Carl Mann (sommaren)
¤ Wayne Hancock (april)
¤ Rayburn Anthony
¤ Sator (april)

Plus:
Los Raggos NYÅRSFEST!
Roaddust (S) + ett till band.
31 dec: Järbo Folkets HusFars dag idag. Man blev uppvaktad på sängen med min favoritfrukost - Varm kakao med limpsmörgåsar.

En väldigt passande present fick man också - En badkarskudde! Så många gånger man somnat i badkaret och vaknar med stel nacke! Nuså, kan jag sussa gott i mitt kära badkar i fortsättningen.

Ett fint farsdags-kort fick man också som Jon hade gjort. Man blir lite rörd.

Ikväll ska det bjudas på kalvstek, potatis och sås. Man tackar och bockar.Har varit full rulle i köket denna helg. Förutom tillagning av kalvstek så har det bakats lussekatter och tillagats taco buffé här hemma. En helg i den goda matens tecken. Allt har man att tacka Angelica för. Måhända jag skulle fixat taco buffén iaf =)Och en serie på när Silas ville "hjälpa" till... Jäkla skitunge =)

Några till nya bilder från veckan:

The power of reggae.

Haha underbart. Darth Vader vs Adolf Hitler i en rapbattle.

Något till nyår. 100 ton sprängämnen!!BAZINGA!

11 nov: AffischAffisch klar. Blev lite sen pga krånglande dator men ringde direkt till tryckeriet när jag fick affischen och de skulle trycka den tills i morrn fredag. Snabbt det. =)

Tryckeri: Bok & Tryck i Bollnäs och Söderhamn.
Design: Rebel Heart Design (Badass Lifestyle).
Mycken tack.

Vill ni ha några affischer för att sätta upp? Det är A3or i färg. Maila mig på kennydannberg@hotmail.com eller skriv ett meddelande till mig på Facebook så skickar jag några via post.Haft en avkopplande kväll hos Jocke i Bollnäs igår. Sov över där och åkte hem idag. Jäklar va jag sov gott. Eget rum... inga katter, ungar och fruntimmer som lever om på morgonen. Sov till 11:30. Det behövdes =)Helgen blir lugn. Ska baka lussekatter med familjen och bara slappa. Behöver samla energi tills turnén.

Några nya bilder på Silas. En härlig video på när Silas skrattar längre ner i denna blogg =)Silas sover underligt. 10-20 minuter max i omgångar på dagen men sover riktigt bra på natten. Vaknar 1-2 ggr för lite mat endast. Men idag har han för första gången sovit 1,5 timme ena gången och 1 timme en annan gång. Får se om han sussar något i natt nudå =O

Har skaffat en gunga åt honom som han bara älskar att sitta i. Det och att bada i badkaret med pappa är nog det bästa som finns det.

Man märker redan efter 4 mån att Silas är annorlunda än Jon. Silas skrattar åt plötsliga ljud, är tuffare med allt egentligen än vad Jon var/är, vände sig tidigare på mage och har börjat med antydningar om att krypa dessutom. Silas gillar inte mat jättemycket... men det gjorde Jon. Jon sov mer på dagarna och Silas behöver mycket mer närhet. Underligt att de är så olika fastän de är bröder?Avslutar med några länkar...

Silas skrattar!

Fyra skrattande bebisar =D

Skön katt =)

Nu är Babbens cykel rikskänd.

9 nov: Black Raven!

Basunerade glatt ut på Facebook när jag fick reda på att vi kan arrangera Black Raven nästa år, så de flesta av er vet nog redan om det. =)

Mycket troligt i slutet av februari. Mycket troligt runt Gävle dessutom och lika troligt att det inte krockar med Vika-rocken i Falun. Det måste jag se till.Helgen därefter blir det Long Tall Texans.
Mycket att se fram emot.

Helgen har varit riktigt riktigt skoj. For iväg till Jocke i Västerås på kombinerad födelsedagsfest och Halloween fest.

Inte slut på festandet... eller ja fest och fest. Herrmiddag hos Jernkrok i morrn. Kommer hem på torsdag, mätt nöjd och glad. Karln har ju varit både slaktare och kock så det här blir nog en rejält god middag.


Herr JernkrokFortsätter med en del bilder. Från Jungle City i fredags.
En fyra-årings självklara svar =)

Angelica: - Vad vill du ha att äta Jon? Kött, fisk, kyckling eller köttfärs?
Jon: - Pannkaka.Inte haft tid att leta efter länkar i och med all planering av spelningar och festen i helgen. Men två stycken har jag sparat på mig iaf...

Tjuvlyssnat.

Underbar Arg Lapp.En fin bild på sönerna får avsluta bloggen denna gång =)
4 nov: Utförligare information

Här kommer mer och utförligare information om de kommande spelningarna!
Skriv upp i er kalender och dela gärna ut spelningarna på Facebook och bjud in vänner.

Update: Lokal funnen i Nyköping 27 nov och lokal funnen i Sundsvall 11 feb.


James Intveld (USA)
Ant McMahon & The Trailer Park Rejects (UK)
25 nov: Stockholm - The Liffey (River Club). 150kr.
26 nov: Gävle - Estraden. 180kr.
27 nov: Nyköping - Motorgården i Nyköping. 150kr.

Frantic Flintstones (UK)
Ant McMahon & The Trailer Park Rejects (UK)
Toothless Mike (S) OBS! Spelar endast i Stockholm
4 feb: Kilafors - Lilltjära Bygård. 150kr.
5 feb: Stockholm - The Liffey (River Club). 150kr.

Lucky Tubb & The Modern Day Troubadours (USA)
Bob Wayne & The Outlaw Carnies (USA)
Ant McMahon & The Trailer Park Rejects (UK)
11 feb: Sundsvall - Railway Saloon. Inträde ej bestämt ännu (ca 150-180kr).

Los Raggos arrangemang:
Johnny Knife & His Rippers (D)
The Moonstompers (S)
The Go Getters (S)
12 feb: Järbo - Folkets Hus. 150kr.

James Intveld               Frantic Flintstones          Ant McMahon              Johnny Knife


Toothless Mike              Lucky Tubb                   Bob Wayne                  Go Getters
¤¤ Kommande artister under 2011 ¤¤
¤¤ The Long Tall Texans (UK) ¤¤
¤¤ Carl Mann (USA) ¤¤
¤¤ Rayburn Anthony (USA) ¤¤
Mfl. Mfl.The Long Tall Texans        Carl Mann             Rayburn Anthony
En ny blogg är på gång endast för information om kommande spelningar.

Denna blogg blir självklart kvar. Har även skaffat en My Space sida som arrangör. Leta upp mitt namn och släng iväg en vänförfrågan vetja.Jävlar va trött jag är idag. Satt med att planera spelningar igår från 0900-0100 så gott som oavbrutet! Utöver det så sitter man ju halva dagarna med detta varenda dag. Det är ju en del spelningar på gång och mer blir det ju, så det är fullt upp.

Även fast man hållt på med denna hobby i 16 år så är det alltid mer än vad man tror. Fast... man är ju lite för noggrann och serviceminded också som gör att det tar extra tid allting. Men det blir ett bra resultat istället.Fler bilder från veckan. Börjar med några bilder som kommit via MMS.


Första bilden är på Saras Golf som hon fick sladd med. Alla i bilen klarade sig lindrigt. Sara stapplar på kryckor dock.
De andra två bilderna är på en troligtvis halvfull Svante =)

Knubbisen
Charmören
Gullungen
Jon redo för en tur på stan
När man inte hinner dricka kaffe hemma...Såg programmet Carina Berg Flyttar In igår. Hon flyttade in hos Robert Gustafsson och han är ju riktigt pedant. Påminner mig när jag träffade Anna N för första gångerna på Fortum. När hon såg mitt kliniskt rena skrivbord sa hon - Du är som Robert Gustafsson du.

Robert är ju extrem noggrann privat och får släppa lös på jobbet. För mig är det tvärtom. Tror nog jag kan reta många på att vissa saker tar längre tid i mitt arbete och att jag pratar detaljer. Men det är viktigt för mig om jag ska kunna göra ett gott arbete. Som jag tidigare nämnde... Likadant är det med hobbyn att fixa spelningar. Noga noga noga kontroll kontroll kontroll. =)

Härligt citat från Robert i gårdagens program där han imiterar Ingemar Bergman med otrolig inlevelse:
- Du är som en mussla. Du är en häst. Du springer... fast du står stilla.Rockn roll på er och trevlig helg. I morrn ska jag och brorsan busa lite på Jungle City med ungarna.

3 nov: Bilder från veckan

Bilder från helgen och veckan som gått...

Silas börjar gilla mat mer =)
Skulle sätta mig i soffan och titta på TV... men det var upptaget.
Så här fann jag Jon sovandes i går kväll. =D
Fick lägga honom tillrätta.
Utflykt till stranden i helgen...
...där det käkades korv och fikades.
Jon lånade pappas glasögon =)I morrn ska jag till AF och på fredag händer det mycket... Ska till Jungle City med Jon tillsammans med min bror och brorsbarn. Innan vi kommer dit ska jag besöka Estraden inför spelningen med James Intveld 26 nov för att snacka lite med ägarna. När vi kommer hem ska jag tillaga en middag och Jon ska därefter på halloween-fest hos grannarna med filmtittning och troligtvis godisätning.

Lördagen innebär en roadtrip till Västerås. Då en vän fyller år. Det ska visst bjudas på mat, öl och livemusik. Får se om man finner någon utstyrsel också då det är en kombinerad födelsedagsfest och Halloween-maskerad.Fyllefilter för bland annat Facebook =)

Som jag anat. Sluta klicka på liknande länkar på Facebook.

Makalös bläckfisk!

Pratar människan i en mobiltelefon?? Filmen är från 1928 och en kvinna med mobiltelefon (?) råkar dyka upp i bilden.

Halloween hus.

Världens största färja passerar under Stora Bält bron. Det var på håret.En av dagens glädjeämnen är SMSen från Ante. Får minst ett om dagen, tror jag. Men upp till 10st är inte en omöjlighet =)

Ett exempel av alla dessa hundratals SMS man fått...

En man kommer in på en restaurang med en mus i famnen. Han beställer en öl till sig själv och 10st pannbiffar till musen. Värden undrar givetvis vad det är för en märklig mus som kan äta 10st pannbiffar?

- Jo, det var som så att jag räddade en liten fé och fick tre önskningar. Jag önskade mig god hälsa, och mycket pengar och det fick jag. Men den sista önskan - En omättlig mus missförstod féjävlen totalt.
PÅ GÅNG!

James Intveld (USA)
25 nov: Stockholm - The Liffey
26 nov: Gävle - Estraden
27 nov: Nyköping - Plats meddelas snart


Frantic Flintstones (UK)
4 feb: Kilafors - Lilltjära Bygård.
5 feb: Stockholm - The Liffey

Lucky Tubb & the Modern Day Troubadours (USA)
Bob Wayne & The Outlaw Carnies (USA)
11 feb: Plats meddelas snart

Los Raggos arrangemang:
Johnny Knife & His Rippers (D)
The Moonstompers (S)
The Go Getters (S)
12 feb: Järbo - Folkets HusHa en skön vecka!

RSS 2.0