23 dec: Uppåt väggarna

Jon har varit uppåt väggarna ikväll. Jag brukar klä ut mig till tomte dagen innan julafton och komma och knacka på fönstret och vinka. Jag har på mig en enormt gammal päls med stora kragar. Den sticker ut en del om jag säger så. I handen har jag en ljuslykta och så en tomtemask med luva.

Jon stod i vardagsrummet och blev helt till sig. Gick runt huset och knackade på köksrutan och vinkade. När jag gick in igen efter avklädningen så ville Jon stort berätta vad som hänt. Sen var det svårt att få honom lugn under kvällen, haha.

Vi har haft besök av svärmor och Anders. Micke hann inte komma på grötmiddagen. Satt fast på ett tåg utanför Stockholm. Men vi får träffa honom i morrn.

I morrn blir det julfrukost och klappar hos mor och Håkan i Ivantjärn. Därefter hem igen för julklappsutdelning hos svärmor med julbord därtill.

Jäklar vad jag har ätit skinkmackor idag!! BÄSTA som finns!1: Kondens på fönstren. -20 grader ikväll. Såg ganska häftigt ut när man öppnade ytterdörren så ångade det ut värme.
2: Julen är godiset högtid (efter påsken då) så vi tog bland annat fram alla Plopp som Jon vann på julmarknaden i Furuvik. Men Angelicas rocky road godis och korint kakor var bäst.
3: Inför julgröten.
4: Vi är ganska insnöade. Vet inte hur många gånger vi skottat. Nu är skottning altantaket nästa projekt. Kruxet är att ta sig till altanen först och främst. Det är över en meter snö. Hoppas nu att parabolen håller sig uppe innan bostadsbolaget kommer hit och skottar taket.I dessa juletider ska man inte sprida negativiteter. Men jag blir irriterad på SJ, Banverket, Transportverket och makthavare som år efter år misslyckas med tågtransporterna under vintern.

Det hela skulle lösas med två enkla lösningar (men kostsamt förståss och det är väl det som är problemet).

1: Vad har vi för jävla persontåg?? Våra godståg funkar. Den ryska tågtrafiken funkar och likaså den kanadensiska. Varför? Jo... det är helt andra sorts lokomotiv som kan ta sig genom väggar av snö. Ja faktiskt... Se bland annat denna video. Nejdå, det ska vara snygga jävla skitlok som inte funkar alls i nordiska vintrar tillverkade i sydeuropa. Makalöst!

2: Lägg några biljoner kronor på tågtrafiken med nya lok, fler och bättre spår. Våra regeringar sedan 70-talet har propagerat att vi ska åka mer tåg... men hur fan kan vi det när INGET funkar någon gång?? Det är ju massvis med stopp på sommarmånaderna också och det byggs inte fler spår. Det tas bort sträckor istället. Men befolkningen har ju lytt regeringens råd att åka tåg som är anskrämligt dyrt dessutom (billigare att ta bil ibland faktiskt) och om det inte byggs ut och förbättras kan det bara gå åt ett håll - Åt helvete!

Skulle inte vilja jobba på SJ i dessa dagar precis. Fy fan.Fått en låt på huvudet. Errol Norstedt - En trevlig röst i telefon

Älskar vetenskapen.

Hela Sverige har haft enorma mängder snö i två år i rad. Här är en meterolog som fått äta upp det han sagt 2007.

Letar efter julkapp i sista minuten? Biljett till Sator (16 april) kan nu köpas online.Avslutar med en vinterlig bonusbild på min käre vän Jocke Järnkrok. =D


*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*
HA EN SKÖN JULAFTON OCH JULHELG!
*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*¤*

Kommentarer
Postat av: Håkan

Största problemen SJ har är att växlarna fryser fast säger de.. Men undrar om det verkligen är så ?

2010-12-23 @ 22:53:24
Postat av: Nettan

God Jul på er... Hoppas ni får en fin dag i morron.. kram

2010-12-23 @ 23:14:24
URL: http://sessa69.blogg.se/
Postat av: Jocke

Ha ha va fan?

2010-12-25 @ 22:21:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0