31 maj: Sista Stråtjära-bloggen

Nästa blogg kommer skrivas i Sandviken =)

Känner inte riktigt något vemod att flytta då jag verkligen ser fram emot att komma släkt o vänner närmare... och att man får närmare till jobbet så klart. Självklart är det ju också roligt med ett miljöombyte med en större lägenhet o allt.

I morrn går första flyttlasset och om några dagar har vi börjat fått ordning på det mesta. Kommer nog inte ha tid att uppdatera bloggen eller vara på Facebook så mycket nu på ett tag. Men ring/smsa gärna på 070-2052032 om ni vill något. Eller om du är i närheten av Kalvdansvägen så dyk in vetja.Snacka om varierande arbetsdagar man har.

Idag har man testat gräsklipparen, kollat på gocart på Rörberg, gjort av med en halv pall kataloger, beställt tågbiljetter, servat kunder m.m. m.m.

Tågbiljetten går till Motala av alla ställen. Ska dit och hämta Biltema-husbilen.Kollade upp hur mkt det kostade att hyra en husbil i den här storleken och utförande... håll i er.

Ca 9000kr/vecka!! Plus bränsle också förståss. Fast då var det en av årets modell. Denna är ju "bara" en 2005:a. Nästa gång jag bokar husbil så blir det den större modellen som Biltema också lånar ut. Detta är den mindre modellen.Ibland kan man fundera om det är detta man har råkat ut för. Mer info här. Symptomen är väldigt lika som jag råkar ut för.

" Hortons huvudvärk framkallar den svåraste smärtan som en människa kan uppleva. Kvinnliga patienter har beskrivit smärtan som mycket svårare än den vid en förlossning."

Ni som känner mig vet vilka jävla anfall jag har råkat ut för och hur jag beter mig när smärtan sätts igång.

¤ Vaknar av den starka smärtan? *check*
¤ Ihållande smärta i längre perioder? *check*
¤ Mycket stark smärta bakom ögat? *check*
¤ Önskat att ta livet av sig vid ett anfall? *check vissa gånger... hade försökt om jag hade förmågan att ens röra mig*
¤ Kan inte kontrollera sitt beteende eller kropp? *check*
¤ Återkommande anfall vid samma tidpunkt? *check... 90% av alla anfall kommer på fredagseftermiddagar minst en gång varje månad då jag slappnar av*

Fan om jag har detta asså... 0,1 procent av befolkningen lider av detta. Då kunde jag väl få varit den promille som vunnit stort på spel istället, haha. Om jag inte har detta, så är det en jävla stark migrän jag har. Migrän och Hortons huvudvärk är visst två olika saker.

För att lindra Hortons huvudvärk (och även migrän) är smärtstillande medel i alla former bra. LSD, psilocybin och THC (Cannabis) fungerar effektivt att lindra smärtan... men, dessa medel är förbjudna i lag att nyttja till och med i medicinskt syfte. Underligt då det finns tusentals andra ämnen som används i medicin som är bra mycket värre än dessa?Fann (original 80-tals) Star Wars gubbar när vi rensade mina sparade barndomsprylar häromdagen. Kan ju ge en del penningar.

Fann även minnen från tidigare flickvänner man bott ihop med. Fann även en massa trasiga saker. Mkt kastades kan jag tala om. Varför i hela friden sparar man sådant???Aldrig haft så mkt räkningar samtidigt i mitt liv. 1½ hyra för Sandviken och Stråtjära samtidigt, beställda kläder till ungarna, min enorma pensionsförsäkring och så alla de vanliga återkommande räkningarna. Allt kom samtidigt. Hela lönen plus en del till gick åt =O

Utgifterna är inte slut ännu... extra bensin iom flytten, hyra av släp, utemat, Vintjärn vid midsommar osv osv. Det blir till o låna kosing denna månad jäklar anamma!Tiden har varit knapp den senaste tiden... därav endast två länkar.

Koordinationsproblem AB

Mmmmm... öl!Tjena Sandviken!! =)

27 maj: Mest trött

Hängig och trött efter allt elände man råkat ut för den senaste veckan. Dessutom har man jobbat järnet så klart... kanske inte en bra kombination. Men behöver pengarna jävlar anamma. Dyrt att flytta.

Om någon vecka åker första släpvagnslasset till Sandviken. =)I morrn ska jag också jobba. Ska representera Biltema på Sandvikens Cruising.

Kom förbi vetja. Står på torget, spelar musik och snackar med folk.

Fick en chock idag när jag hörde hela låten "Runke ball" med Eddie Meduza på P3!!

Den är inte precis rumsren och spelas på P3??

Världen förändras =)

En av Top 3 sexigaste kvinnorna på jorden. Definitationen av kvinna.

Camel toe & moose knuckle

Absolut det mest häftigaste sättet någon friat på.

Situationer där det är helt okej att säga "Fuck!".

Rysk nyhetsuppläsare får skrattanfall (se hela).

Sverige idag.

The dog is the only calm bitch on the stage.

Ensam är stark.

Underbara kommentarer.


Angelica har fått en ny mobil. En Samsung Galaxy S2.

Otroliga mobiltelefoner som finns nu. Man kan fanimig göra allt med mobilen numera. Orkar inte ens räkna upp allt.

Nåväl, nu har hon fått det senaste fröken min. Håller väl ett tag framöver. Själv dras man med hennes förrförra mobil, haha. Fast det låter som att Angelica kräver nya mobiler... det gör hon inte. Det är jag som handlar till'na =D


21 maj: Pain Week

En av de värsta veckor jag haft i mitt liv. Troligtvis bland topp 3.

* Ryggskott tisdag-fredag. Vansinnig smärta.
* Feber och halsont torsdag-lördag. Halsonten är kvar.
* Migrän från torsdag natt - fredag kväll. Konstant tok-smärta i 18 timmar.
* Inte kunnat ätit något sedan torsdags lunch.

Jag är på bättringsvägen iaf. Är lite hängig efter febern och migränen som var bland den längsta attack jag haft i mitt liv. 18 timmar! Trodde huvudet skulle gå av. I och med migränen så blev det inget sova heller. Så jag har legat i sängen/badkaret så gott som oavbrutet sedan torsdags.

Idag har kroppen svettats någe ordentligt. Lakanen och kläderna var helt dyngsura. Det är nog ett friskhetstecken.

Nya tag från och med måndag. Har tusen saker att göra. Ska vara ledig tis-tors så det blir att lägga i en högre växel på måndag om jag ska hinna med allt.Aha! Nu har jag fått svaret på vilka sorts människor som blir religiösa.

Är inte de flesta amerikaner feta har man hört?

Vad är det för samhälle vi lever i när jag överväger starkt att inhandla överfallslarm och försvarsspray till Angelica. Ska inhandlas här om ni inte vet om någon bättre sida?

"Ni bara lovar och lovar".

En Toyota Supra som verkligen rör på sig.

En Volvo 245:a med Toyota Supra motor som verkligen rör på sig.Big Brother huset släcks ner helt och Matilda är lite scary om Big Brother släpper in något djur i mörkret...

Simon helt allvarligt på sin breda norrländska: - De kan ju int skick in någon tiger tycker jag... den skull ju riva sönder inredning o allt. Det går ju int.Firar 10 år med Angelica detta år. Så det fick bli en resa till Riga i augusti med Cinderella-båten där vi kan rå om varandra och minnas medgångar och motgångar under dessa 10 år =)


Jon blev lite bitter att han inte fick åka med på stora båten, så det får väl bli en dagsutflykt med barnen framöver också då.Nya bilder på familjen:


Motioner från Miljöpartiet... och nej, det är inget skämt. Tyvärr helt allvarligt och det är svenska folket som valt fram dessa dårar som lagt dessa motioner. Har inte ord.

¤ Nybyggda hus ska ha vita tak.
¤ Skafferier ska vara obligatoriska i nya hus.
¤ Tobak ska bara säljas på recept.
¤ Mobiltelefoner bör förbjudas i kollektivtrafiken.
¤ Ta ifrån jägarna viltvården.
¤ Förbud mot försäljning av kött.
¤ Förbud mot motorsport.
¤ Avskaffa ränta och inflation.Till alla som ska ut och cruisa ikväll... (och hedra dårarna i Miljöpartiet genom att gasa lite extra)

Caught-Rock - Eddie Meduza

15 maj: The Beat from Palookaville

Det mest fantastiska har hänt. Det finns ett band som blandar bland annat Rhytm & Blues med Ska vid namn The Beat from Palookaville. Massa härliga musikstilar samtidigt, ungefär som Hoffmaestro som jag också är ett stort fan till.Skillnaden mellan dessa band är att The Beat from Palookaville spelar mer äldre musikstilar som swing, en touch av rockabilly, rhythm & blues med mera. Första låten igår på konserten var Psycho (The Sonics) så det säger ju en del. På skivan finns en cover på Madness (Prince Buster) så det är en otroligt skön blandning.

Angelica var till Trönö-rocken igår där just The Beat from Palookaville spelade och hon förstod direkt att jag skulle gilla dem så hon kom hem med en CD-skiva som gått varm hela dagen.

Hittade en skön live-video med dem här.  <<--- måste ses!

FAN att jag missade dem. Måste se dem någon gång i år. Det är bara så!Igår var vi till Angelicas mormor och morfar där det bjöds på otroligt god strömming med mos därtill. Innan det besöket var vi på Buspalatset till Jon's stora förtjusning. Silas hade också riktigt roligt under dagen även fast det till en början var lite otäckt med allt ljud och intryck.
Sådant här kan man ramla över på Facebook ibland =D

Skandalbilder på Kenny Dannberg och Alexander Bard bortskänkes!

Jävla Johnny, haha.Lilla örnen.

Lilla killen.

Lilla handen.

Shit!!

OMG OMG OMG

Min humor.De få gångerna jag tittar på sport är när Sverige är i VM-final, så alldeles snart blir det att bänka sig framför TVn och se hur det går mot Finland i ishockey.12 maj: Göromål

Känner att det blir lite långt mellan bloggarna numera. Dagarna är fullsmockade med göromål både jobb och på fritiden.

Innan jag fortsätter slänger jag in en skön låt ni kan lyssna på medans ni läser.I can see clearly now - Johnny NashDet är torsdag och jag vette tusan allt jag pysslat med på jobbet under veckan. Idag har jag bland annat varit i Uppsala för att hämta en åkgräsklippare och även passat på att träffat represeantkollegan på Biltema i Uppsala. Kollade hur deras varuhus såg ut och träffade även deras chef. Var nog där i någon timme och snackade jobb.

När jag kom "hem" till Gävle så packade jag upp gräsklipparen och gick igenom den, bytte olja m.m. som man visst ska göra på nya gräsklippare.Tidigare under veckan har jag konstruerat ihop exponeringspallar som vi ska ha kataloger i på t.ex. campingar mfl ställen.Förbaskat rolig vecka... som vanligt.Denna helg blir jag ledig och ska hitta på något med ungarna och tvätta bilen. Eventuellt ska Angelica till Trönö på rock'n roll på lördagen.

Men sen är det ont med lediga helger. Helgen därefter (21-22 maj) skulle jag egentligen varit på minst tre olika ställen men beslutat att hålla mig på Rallycross-SM i backe vid Kungsberget som vi sponsrar. I övrigt har Biltema evenemang på Gävle Travet (V75) och Hemlingbydagarna vid varuhuset. Men dessa två händelser får annan personal närvara vid.

Helgen därefter representerar jag Biltema på cruisingen i Sandviken... osv osv. Mitt i allt har vi en flytt på gång. Ska nog bli skönt med att lugna sig lite mot hösten =)Hösten ja... Måste bestämma mig om jag ska ta ett extra-jobb i höst.

Fått ett erbjudande om ett fint snöröjningsavtal. Avtalet skulle innebära att jag får traktorn betald första året. Resten är vinst minus diverse underhållskostnader och drivmedel förståss.

Det är mycket mycket lockande. Det som är det negativa är att man måste upp mitt i natten och skotta och sedan iväg till det ordinarie jobbet. Hur länge orkar man det då månnetro? Jag får se hur jag gör. Måste bestämma mig under kommande hösten. Det är ju dock väldigt fina extra-pengar varje år.Jon har klippt sig nyligen och fick bestämma egen frisyr.

En mohawk-frisyr så det tjongade om det. Men han är nöjd så då är jag nöjd oxå =)Det verkar finnas folk som tycker detta är snyggt.

Smarta barn handlar på Biltema.

Men snälla... kasta pinnen nudå!!

Kom ihåg att...

Va fan är det med Socialdemokrater egentligen? Det ena underliga förslaget efter det andra kommer som på pärlband.Nu ska jag komma på en rubrik till bloggen innan jag avslutar den för idag och slänger in en gammal klassiker också...


Två fulla kvinnor stannade på vägen hem vid kyrkogården för att kissa, den ena torkade sig med sina trosor, medan den andra torkade sig med en gravbukett. Dagen efter ringer den ena maken till den andre:

- Det gick nog vilt till igår! Min fru kom hem UTAN trosor!

- Klaga inte! Min fru kom hem med ett visitkort instoppat i röven där det stod "Vi glömmer dig aldrig! Från alla medlemmarna i Metall avdelning 23"

6 maj: Flänger och far

Ena stunden är man på Korsnäs och andra stunden arbetar man på Rättviks Marknad. Plus en massa annat däremellan jag hunnit med i veckan.

Fan va mycket fint och roligt man ser när man är ute och åker. Har tänkt stanna flera ggr och fotografera men inser att jag inte har tid med det förståss.


Korsnäs är imponerande.


Från tidigare idag i Rättviks Arena.

Man äter, sover, tänker Biltema 24/7...
Snart börjar man väl fundera på en Biltema-svanktatuering =P

Chefen är lite nervös att jag jobbar på för mkt för mitt och familjens bästa och vill gärna att jag tar ut min ledighet. Har väldigt mkt på gång och evenemang är bokade tills september som jag radade upp i förra bloggen. Så här går det när de anställer en arbetsnarkoman =)

Roligt att göra business och att arbeta på olika evenemang men det kanske blir lite mycket att till sist hålla reda på så jag har beslutat att köra mkt på företagsbesök nu ett tag.Jon har ramlat på cykeln precis och fått ett plåster på armbågen... samtidigt ska vi äta middag.

Angelica: - Om du är duktig och äter upp maten får du en kanelbulle.
Jon, som varit väldigt dyster efter olyckan och tycker synd om sig själv: - Jaa *suck*. Jag får väl äta bullen med den andra handen då.Här ser han så gammal ut, fast han bara är ynka 4 år... ja snart 5 år.


Lite fler bilder på familjen som tagits nyligen...Inte mkt kring religion som jag kan hålla med om... men talesättet "öga för öga, tand för tand..." från bibeln är något jag håller med om. Detta i tanke med dåren Bin Laden's nyliga död.

Alla dagens länkar handlar om religion och politik så jag slänger väl med dem här på en gång då...

Religion är sjukt... sagt det många gånger och tyvärr kommer jag väl få ta upp det fler gånger i denna blogg.

Putin reagerar över vår demokrati. Våran Statsminister blir lite ställd.

Blev mäkta imponerad av superhundarna med tänder av titan, kan se i mörker, se skillnad på gisslan och terrorist m.m. Inte klokt vad man kan träna en hund till =O

Undra hur många miljoner som dött i dessa fasansfulla läger i det kommunistiska NordKorea sedan 50-talet då det sägs att dessa läger upprättades? Just nu sitter det 200.000 st politiska fångar i lägren och de flesta av dem dör som blivit förpassad dit. Avrättningar/tortyr/dödsfall är vardag enligt Amnesty.I morrn äre fest här hemma. Bara o dyka över om så önskas.

Förbereder mig lite med ngn grogg och öl ikväll och med dessa härliga låtar som går om och om igen...

Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då) - Eric Amarillo

Clap your hands (and stamp your feet) - Lasse Stefanz

White limo - Foo Fighters ft Lemmy Kilmister

4 maj: Får fortfarande visa leg

Var ett tag sedan man skrev blogg... det har varit fullt upp på både fritiden och på jobbet.

Innan Valborg skulle jag handla på Systembolaget...
Tror ni inte att jag fick visa leg i kassan!!


Blev helt upprymd. Ja faktiskt, haha! Jag fick verkligen försöka att inte brista ut i ett skratt i ren glädje på väg ut.

Jag är snart 37 år gammal för skröen! Att få visa leg på systemet betyder i min värld att jag ser ut som att vara mellan 20-25 år gammal. Känns helt fantastiskt bra det!

Undra vad kassabiträdena tänker efter att de tittat på ett leg där innehavaren är 17 år äldre än vad man ska vara för att handla på Systembolaget?

Rekordet var för några år sedan fick jag ju lämna folkölen kvar på Coop i Söderhamn när jag storhandlade för att jag glömt legget hemma!! Då hade jag hakan i golvet. Trodde biträdet frågade efter leg för kontokortets skull men kom på att jag hade ju inte lämnat fram kortet så jag frågade varför hon skulle ha mitt leg. Folkölen svarade hon, haha! Helt makalöst. Fick snällt lämna kvar ölen i butiken.Hujjedamejj vilken rolig valborg/40 års fest. Alla var otroligt snygga i sina 80-tals outfits dessutom. Självklart blev man ordentligt på kanelen och mådde därefter dagen efter. Jag mådde sämst av alla... ingen skräll iof.

Men det var det värt. Jäkla rolig lördag!Förra veckan for man som vanligt söderut på E4an på väg till jobbet. Fick en trafikrapport på radion att 3 mil söder om Gävle är det en björn längst efter vägen! Upp med kameran och saktade in. Efter någon minut ser jag en skylt "Gävle 29". Men inte fan fick man se någon björn int.

Tycker det händer något var och varannan dag på E4an på väg till jobbet eller hem. Olyckor, poliser, djur, mötande bilister (!!), gående, traktorer, föremål i vägen m.m.Råkade komma åt en liten lös nagelbit på Jon's stortå.

- Aj. Du måste ta det försiktigt med mig... jag är mjuk.
*gick en liten stund*
- Nej, jag är hård.
*en liten stund till*
- Nä, jag är gjord av gummi.Angelica och jag har bestämt oss för vad vi gör i slutet av juli. Haft mkt att välja på vad vi ska göra och det skulle nog slutat att vi var på två olika håll. Men nuså, har vi kommit fram till ett beslut.

I och med att vi firar 10 år tillsammans detta år vid just den tidpunkten så har vi bestämt oss för att ta dessa pengar vi skulle lagt ut till en utlandsresa under hösten istället.

Eftersom vi båda inte är ett dugg intresserade i charter-resor till medelhavet så blir det istället en kultiverad resa till någon större stad i Europa. =)

Kom med förslag på var vi kan fara.Festbilder.

Fler säljare än passagerare.

Ytterliggare ett ordentligt japanskt skräck-prank.

Gissa könet.

Hujjedamejj!

Men va i helvete gör karln?

Om jag var Björn G. Jansson skulle jag tänkt - SHIT!!

McDonalds i Lund - Im on my way!

Cool dansande gubbe.Lyssnar mest på just nu:

United - Judas Priest
These words - Natasha Bedingfield
Basket Case - Green Day
Train in vain - The Clash
... och alla Ace-låtarna från förra bloggen.Fasiken vilka fina "deals" det har blivit med företag och föreningar på sistone. Går som på räls och snart börjar alla evenemang jag ska jobba på under sommaren. Känner att jag verkligen passar för detta arbete och det är fantastiskt roligt dessutom.

Dessa evenemang är planerade där jag ska representera Biltema:
¤ Rättviks marknad - 6 maj.
¤ Bilutställning Engesberg - 18 maj.
¤ Hemlingbydagarna - 20 maj.
¤ Rallycross, SM i backe Kungsberget - 21-22 maj.
¤ Sandvikens cruising - 28 maj.
¤ Bilutställning Engesberg - 8 juni.
¤ (Ev) Bil & MC utställning Hamrånge - 11 juni.
¤ Vintjärn rock & bilutställning - 23-26 juni.
¤ Bilutställning Engesberg - 29 juni.
¤ Power Big Meet - 7-9 juli.
¤ Dansbandsveckan Malung - 18-19 juli.
¤ O-ringen Marma - V30 (dagar ej bestämda).
¤ Classic Car Week Rättvik - 2-5 aug.
¤ (Ev) Uphill Cup Söderhamn - 6 aug.
¤ Cruising Edsbyn - 10 aug.
¤ Cruising Forsbacka - 11 aug.
¤ (Ev) Sommaryra/Countryfestival Gävle - 12 aug.
¤ (Ev) Helsinge Open Söderhamn - 13 aug.
¤ (Ev) Cruising Söderhamn - 20 aug.
¤ Bilutställning Engesberg - 24 aug.
¤ (Ev) Dragracing Söderhamn 27 aug.

Plus en del annat... som t.ex. besöka vissa evenemang på Rörberg Motorstadion under sommaren som jag inte kollat upp ännu. Observera att vissa evenemang är flera dagar än vad jag skrivit i listan. Skrivit de dagar som jag ska jobba endast.Skriver mer blogg efter helgen som innefattar Rättviks marknad på fredagen (via jobbet då) och hemmafest hos oss på lördagen.Avslutar med en fundering...

Om man föds döv, vilket språk tänker man i??

RSS 2.0