31 aug: 90% säker på vad jag har för åkomma

Var till sjukhuset både idag och igår. Dagen börjades med att jag fick en lugnande spruta. Fantastisk skön känsla. Blev liksom jättefull och ett krypande lugn satte sig i kroppen. Höll på att somna av direkt när den började verka.

Därefter skulle svalget bedövas... och det var det värsta på dagen faktiskt. Kändes som man varit till tandläkaren x 10. Det kändes som man hade en sten i svalget. Sen kom det jag befarade - ner med slangen i luftröret. Men det kändes knappt något alls. Det enda som var obehagligt var när de sprutade in vatten och när de knipsade av bitar av lungan. Man kände riktigt att det var en kniv och det knäppte till när de fick av en bit.

Fick mycket beröm att jag var så lugn och att allt gick som planerat. Men va fan... jag var ju helt borta på lugnande medel, haha. Sen sov jag i flera flera timmar tills Angelica hämtade upp mig.

Det är ungefär 15 st läkare som jag träffat och ingen har riktigt kommit på vad det är och de har samrått med andra sjukhus läkare utan resultat. Men denna lungläkare som genomförde bronkoskopin på mig idag hade suttit och funderat och letat i går kväll på sin fritid om vad det är jag kan ha råkat ut för och berättade för mig att han är 90% säker på att det är harpest jag råkat ut för. Inte speciellt vanligt men så klart ska jag råka ut för eländet.

Alla symptom stämmer - stark huvudvärk, hög feber, lunginflammation, hosta, ingen aptit, lungproverna stämde osv. Dessutom kom vi fram till hur jag kunnat fått harpest... så allt stämmer.

Nästa vecka får jag reda på till 100% om det är harpest. Läkaren skickade även iväg ett blodprov (ja jag fick ge tre blodprov ytterliggare idag som jag anade) om det skulle kunna vara sorkfeber men det trodde han inte då det skulle runnit blod ur alla kroppens öppningar, och det har det ju inte gjort. Sorkfeber är nära besläktat med Ebola och är väldigt farligt att få.

Har fått ny antibiotika idag som attackerar harpest-bakterierna. Den antibiotikan jag har nu har ju inte hjälpt ett dugg. Så nu jävlar ska jag bli frisk!!Några få länkar idag bara... har inte hunnit leta på några sedan gårdagens blogg =)

Dagens lokaltidningsbesvikelse. Älskar att läsa om just sådant här. Det är ett bevis på att vi har det bra ändå i Sverige.

Har någon sett en jätte??

30 aug: Händer inte mycket

Fruktansvärda veckor har det varit. Smärta, feber, sjukhus... men nu tror jag har funnit det värsta - uttråkighet (om det finns ett ord som heter så, men ni fattar).

Idag har det varit lite "action" iaf. Var in till sjukhuset inför min bronkoskopi i morgon onsdag. Fick ge blodprov (tappat räkningen på hur många blodprov jag gett nu), vägde mig (gått ner 6 kg) och fick blåsa i någon apparat.

Fick även prata med läkaren som ska utföra bronkoskopin på mig i morgon. Det var 1000 frågor jag fick svara på (fast inte om jag rökte underligt nog). Läkaren trodde, utan att kollat i lungorna, att jag hade någon form av bakterieinfektion som inte blodproven kunnat gett svar på.

Morgondagen inkluderar då bronkoskopin (kamera och provtagningsmackapär ner i lungorna) som tar ca 20 min. Innan det får jag en lugnande spruta i ändalykten, en större undersökning av kroppen av klämmande här och där och till sist bedövningsspray i halsen. Skulle ge mig fan på att de ska ta ännu mer blod i morgon också!

Därefter får jag vila på plats i sjukhuset tills eftermiddagen. De vill ha koll på hur man reagerar på det lugnande medlet anar jag. Angelica får skjutsa in mig och hämta mig. Fick absolut inte köra själv.

Ja... uttråkad. Fy fan va jag är less på detta nu. Men iof... minsta lilla jag gör så blir jag helt slut. Måste vila direkt och svetten rinner. Alldeles nyss till exempel då jag nattade Silas. Fick sätta mig ner efteråt och torka svetten. Varje natt, av någon anledning, så svettas jag ordentligt. Får byta ut tre kuddar varje natt. Kuddarna blir lika blöta som om man skulle hällt ett glas vatten på dem.

Pratade med chefen idag och fick lite uppdateringar. Kändes skönt att få snacka lite jobb, haha. Fy fan vad jag längtar tills man får jobba igen. Kryper i kroppen på mig.
Något som samtidigt stressar mig är att det ser ut som en rövarkula här hemma pga golven som aldrig blir fixade. Samtidigt orkar jag inte städa hela tiden efter Jon, Silas och kattungarna. Det är grejjer överallt. Flyttade in i juni och inte fått ordning överhuvudtaget. Sega hantverkare och sjukdomar har satt käppar i hjulen.

Tänker på när vi flyttade in och Silas blev allvarligt sjuk iom bakterieinfektionen i halsen. Fy fan va jag mådde dåligt då. Mycket sämre än vad jag mått nu... och då var jag frisk. Mitt i flytten dessutom. Blev kaos av alltihopa. Men nu har jag bestämt att vardagen ska rulla på som vanligt efter att jag blivit frisk. Saknar rutinerna väldigt mycket.

Snart får Silas och Jon börja på dagis också. På Smultronbacken här i Vallhov. Då får de rutiner också om dagarna. Angelica får hålla sig hemma och fixa till så gott hon kan, tills hon får ett jobb.

Den glädje man har under dagarna är att få vara med barnen (till en viss gräns, de gör mig väldigt trött haha) och busa med kattungarna. Har man tur hittar man någon bra film också.
Avslutar med några länkar förståss...

Dagens lokaltidningsbesvikelse. Höll på att skratta mig harmynt till denna. Kan se det framför mig när de försöker prata i mobilen på knä i ett hörn. Herreguuuuuuuuud.

Facebook-win.

Skön grävmaskinsförare (se hela).

Vad har hänt med vårt samhälle???

Snygga jeans ;)


24 aug: Piggast hittills

Som jag mår just nu, så pigg har jag inte varit sedan jag blev sjuk. Kan bero på att jag idag fikat med bror på Hansens. Det blev några koppar kaffe som säkerligen gjorde mig mkt piggare då jag inte har druckit kaffe på flera dagar. Frisk luft och massa skratt därtill och så har jag sovit extremt länge detta dygn.

Händer inte precis så mycket i mitt liv just nu. 90% av tiden ligger jag i sängen sover, spelar TV-spel, surfar eller kollar på film. Så här lugnt har jag nog aldrig i hela mitt liv haft det. Gör mig väldigt uttråkad men att bara få träffa någon gå ut på stan en sväng är guld värt. Idag fick bror vara min personliga assistent, haha.

Angelica och ungarna får jag träffa på fredag. Ungarna hinner jag bara träffa en kort stund då de ska sova hos farmor tills på lördag. Angelica ska på 30 års fest på fredag och jag hänger väl med dit och käkar lite men åker hem tidigt. Jag blir så fasansfullt akut trött ibland. Det är som att trycka på en knapp och jag helt plötsligt kan sova i 4-6 timmar.

Trist att jag inte kan lägga ut bilder. Har massvis med bilder från Riga, på Jon och Silas och på kattungarna... som lever djävul här hemma. De är överallt och absolut där jag är. Men de är så förbaskat söta så det gör inget =)Johnny: - Sålde dig för 3 liter Coca Cola till Kicki Danielsson.
Jag: - Hahaha... det var inte precis ett överpris det inte.
Johnny: - Var törstig och hon var kåt!
Jag: - Alla vann på det... förutom jag.
Johnny: - Med hennes nya hits som Virile Raggarn, Bankad i Buicken, Mot Johnnys Handfat & massor av hennes klassiker kommer du leva gott!
Jag: - HAHAHAHA! Herrejösses!!!Ryska bröllop ser ju roliga ut.

Ja... så är det visst.

Rätt åt dem.

Intervju med en ettåring.

Det finns då dårar.

Dagens lokaltidningsbesvikelse.20 aug: Min sjukhusvistelse

Tänkte jag skulle berätta om min sjukhusvistelse lite kort... ja försöka iaf. När man väl börjar skriva så brukar det bli längre än vad man trott. Har skrivit detta i omgångar då jag blir väldigt trött för minsta jag gör.

Fick feber förra tisdagen (1½ vecka) sedan. Samtidigt som vi skulle ut på kryssning till Riga så klart! Febern blev värre och fick ganska stark huvudvärk med på detta så jag låg mest i hytten. Orkade med att besöka Riga i några timmar iaf.

När jag inte låg i sängen, stod jag i duschen. Måste gjort av med hiskeligt mycket vatten ombord på båten =)

På väg hem från Riga (ska skriva mer om resan i annan blogg då jag har fixat bilderna dessutom) blev det bara värre och värre. Trött, feber och ont i huvudet. Väl hemma stöp jag i säng och fredagen därefter var allt annat än rolig... likaså lördagen. På lördagen hade jag så extremt ont i huvudet plus då tröttheten och oavbruten feber så jag for in till familjeläkarjouren här i Sandviken.

Läkaren trodde det var hjärnhinneinflammation så jag blev beordrad att fara direkt till akuten i Gävle. Vid den här tidpunkten trodde jag huvudet skulle sprängas och det blev bara värre. Väl på plats på akuten så fick jag snabbt hjälp i och med att de trodde det var hjärnhinneinflammation. Från kl 16 - 00 var det oavbrutet prover efter prover och även en sväng till röntgen för att kolla hur det var fatt med knoppen.

Efter röntgen kom jag ihåg att jag hade så ont i huvudet så jag fick inte upp ögonlocken. Jag kunde inte röra mig. Jag lider av migrän och det var ingen sådan huvudvärk utan det strålade från nacken över hela huvudet. Om jag kan sätta en siffra på huvudvärken låg den på 9 på en 10 gradig skala. Migränen ligger på 7 i jämförelse. Då har ni lite uppfattning.

Jag bad sjuksköterskan om smärtlindring och fick morfin. Sekunden efter att jag fått morfinet i blodet så spärrade jag upp ögonen och sa "- Vilken jävla effekt!!". Sekunden efter börjar jag gråta floder. Det bara rann tårar oavbrutet och sköterskan undrade vad det var för tårar. "Glädjetårar", sa jag. ALL smärta försvann!! Bara som i ett trollslag!

Blev inlagd på Infektionsavdelningen på lördag kväll, då de trodde det var hjärnhinneinflammation. På söndagen mådde jag så bra så jag kunde åka hem. All medicin låg kvar i kroppen som de pumpat i mig på lördagen så jag kände mig hur frisk som helst (bättre än vad jag gör nu till och med). Jag hade fått 11 olika mediciner via blodet på lördagen. Dessutom hade jag smärtlindring via dropp. Så det var nog därför jag mådde så bra. Efter morfinruset på lördagen återkom aldrig den där vidriga huvudvärken något mer under veckan. Fick endast lite mindre huvudvärk på morgonen som försvann under dagen.

På måndagen var det till att hälsa febern välkommen igen. Hade hög feber och den gick upp och ner mest hela tiden. Febern fortsatte ända tills onsdagen. Dagarna gick åt till att sova, försöka äta, ge blodprov efter blodprov och få kontroll på febern.

Fortfarande vet vi inte vad jag råkat ut för. Allt farligt såsom hjärnhinneinflammation, borrelia, tumörer m.m. kollade de på en gång och uteslöt. PÅ mina papper står det lunginflammation och det kan stämma. Är lite rosslig och ibland hostar jag lite. Men de jag vet haft lunginflammation har hostat sönder sig totalt. Så denna lunginflammation verkar vara lite annorlunda. De har sett att jag har lite vätska i en av lungorna efter jag gjort kontraströntgen så det är väl där bacillerna ligger och försöker frodas. Ska på en massa återbesök under veckan. Då kanske jag får svar om vad det är jag råkat ut för.

Hämtade ut svindyr och en mycket annorlunda antibiotika. Det fanns endast 5 st piller kvar på Apoteket i Gävle i hela Gävleborg. Jag skulle ha 14 st. Men köpte dessa så de räcker tills jag får nya. Över 200 kr för 5 st piller!! Så jag anar att slutnotan hamnar på ca 700 kr för alla pillrerna!

Jag är väldigt trött märker jag. Minsta lilla ansträngning jag gör så börjar jag svettas och jag blir helt orkeslös så jag ligger mest i sängen här hemma. Angelica och barnen ville ge mig lugn och ro så de for upp till Stråtjära och ska vara där några dygn. Jag är sjukskriven tills 1 sep och jag ska inte anstränga mig ett dugg tills dess tyckte läkarna. Var jag inte pigg runt 1 sep skulle de sjukskriva mig ännu längre. Men det hoppas jag då verkligen inte.

Huvudsaken är att jag slipper huvudvärken som var bland det värsta jag upplevt. Undrar varför jag fick sådan kraftig huvudvärk... pga lunginflammation?? Inte undra på att läkarna trodde det var hjärnhinneinflammation.

Nu ska jag lägga mig igen... skriver mer om resan i en annan blogg. Några länkar kan jag dela med mig av iaf:

Är allt okej i Guds namn?

Svensk atombomb

Dagens lokaltidningsbesvikelse

17 aug: Inlagd på sjukhus

Är inlagd på sjukhus pga hög feber och extrem huvudvärk som visserligen blivit bättre med mediciner. Läkarna har ej funnit någon orsak trots massvis med prover och röntgen. Har varit inlagd sedan lördags.
Orkar inte skriva så mkt i bloggen då jag är väldigt trött om dagarna. Hänvisar er till min sambos blogg istället som skriver mer utförligt om hur det går för mig.
mjam.blogg.se

7 aug: En vecka har gått

Blir inte att uppdatera så ofta numera märker jag. Nu har det gått en vecka sedan jag skrev i bloggen.

Det har väl inte hänt så mycket. Massa härligt jobb förståss. Haft en del besök och grillat mycket. Igår kom Håkan E och bror med ungar. Tog några bärs och grillade. Ungarna lekte till sena natten. Trodde de inte skulle orka busa till så sent. De gillar varandra kusinerna emellan.Har börjat fundera på att köpa en ny bil men inget är klart ännu. Måste gå igenom finanserna för att se om jag har råd först och främst.

Har aldrig ägt en helt ny bil någon gång. Otroligt vilka tillval det finns till nya bilar... och de kostar dessutom =OSkriver nog mer nästa vecka. Ska iväg på en resa under denna vecka och kommer hem på fredag. Ska väl också tillägga att det inte är lika roligt att skriva blogg på en bärbar dator än min vanliga stationära av någon anledning.

Min datorhörna är tillfälligt bortplockad då mattläggaren ska lägga ny matta... någon gång! Inte lätt i semestertider att få en hantverkare. Ser för jävla risigt ut nu här hemma. Upprivna golv, kläder och möbler här och där. =/

Semester ja... ett jävla gissel. Tycker inte om att ha semester. Blir stressad när jag tänker på det. Hoppas man får ta ut pengar istället och max ta ut några dagar. Räcker bra med att jag tar ut någon kompdag då och då istället i samband med en helg. Nästa år har jag runt 7 veckor semester att ta ut. Fan inte klokt. En veckas ledighet... då håller jag på att gå i taket.I övrigt är vardagen sig likt här hemma i Vallhov. Ungarna växer och utvecklas, likaså kattungarna (ropa om ni vill ha dem, helt otroligt söta).

Igår var vi till Högbo hela familjen. Riktigt härlig dag fastän Jon var trotsig och på dåligt humör. =)

Avslutar med några länkar. Byeeeee...

Gör det straffbart för gravida att röka!

Helt underbar blogg som samlar gnälliga artiklar från lokaltidningar. Tillbringade flera timmar i fredags kväll läsandes. Till denna artikel skrattade jag så jag grät i 5 minuter. Vilken bild... vilken gran, hahaha!

RSS 2.0