27 jan: Vilken väg ska man gå?

Veckan har gått supersnabbt. Man är arbetslös men haft hur mycket som helst att stå i. Har iof arbetat några dagar  på rekryteringsföretaget också.

Vet inte vilken väg man ska gå inom kort. Vad jag vet nu så kan det gå åt minst sex olika håll. Sen kan det ju hända en massa på vägen ytterliggare.

Go with the flow... det är nog meningen det. Man har ju gjort några dumma vägval förr men det kanske har varit meningen det också?

Pratar lite i gåtor märker jag. Vill inte nämna något ännu, vet inget alls om hur det blir med något. Gillar ju överraskningar så det här kan ju bli roligt.Hänt i veckan...

Silas på pulkan sin.

Jon har också åkt pulka, men lite mer våldsamt.

Silas och pappa.

Angelicas första öl på 1,5 år.

Nu på lördag blir det också Angelicas första fest på 1,5 år! Hon slocknar väl efter några folköl, haha.

Det blir också en examens-fest inom kort när Angelica blir utexaminerad förskollärare. =)Just nu sitter Jon och tittar på Fem Myror Är Fler Än Fem Elefanter och rabblar alfabetet. Han älskar den serien fastän han vanligtvis endast tittar på tecknat.

Jag var också galen i samma program när jag var liten. Tänk att så många äldre program fortfarande lever kvar än idag. Troligtvis kommer också Jon's barn att se Fem Myror Är Fler Än Fem Elefanter och Trolltyg i Tomteskogen.

Inte bara saker som var bättre förr, även tv-programmen.Veckans uppsnappade citat - Tema (skrämmande) religion...

”Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej".
Abd al Haqq Kielan, Sveriges Muslimska Råd (som bekostas av svenska staten bland annat)

Framtidstro.
Maria Ferm (Miljöpartiet), svarar på hur vi ska lösa religiösa terrordåd i Sverige.Har ni tråkigt? Här har ni en bunt länkar att gå igenom...

Snart dags för Yellowstone att utplånas... och säkerligen hela staten Wyoming samtidigt!

Hipp Hipp, säsong 3 del 1
Hipp Hipp, säsong 3 del 2
Hipp Hipp, säsong 3 del 3
Kajan på återvinningen, väktaren Kim's arrest och hälarna gillade jag mest =)

Har letat efter en sådan här sida och vips så ramlade jag över den. Otroligt intressant sida där man kan jämföra olika länder med Sverige med fakta och kartor. En väldigt intressant sak är att man skulle tjäna 59,24% mer pengar i grannlandet Norge än här i Sverige och det är 65,59% mer chans att bli anställd. =O

Humor på min nivå.

Såg riktigt roligt ut.

Otroligt! =O

Makalös hund!!Facebook-etikett #3
Bilder och taggar.
Tänk på att alla inte vill bli taggade. Speciellt inte en dagen-efter-bild med huvudet i en hink kanske eller liknande. Många på Facebook har inte bara sina suparpolare där, utan även sitt föreningsliv, affärsnätverk, chefer och arbetskompisar. Här gäller det att tänka sig för och försöka använda sitt sunda förnuft vid en taggning.Satte upp en hylla som jag köpte på IKEA tidigare idag...

Jon: - Du är cool du pappa.
Jag: - Tack varför tycker du jag är cool då?
Jon: - Du kan göra saker... och du har en fin tröja på dig.Avslutar med ett sms från Ante =D

En gynekolog ville byta yrke och gick till Arbetsförmedlingen och fick jobb som målare. Efter en månad kom målarbasen till Arbetsförmedlingen och frågade om de hade några fler gynekologer som ville ha arbete.

- Varför just en gynekolog, undrade handläggaren?

- Jo, förra veckan skulle en kvinna få hallen omtapetserad men hon var inte hemma. Tror du inte på fan att den jäkeln tapetserade om hallen genom postlådan!!

Kommentarer
Postat av: Ida

Angående taggar och foton så är det ju oxå i sammanhanget intressant att man inte får ladda upp bilder på folk hur som helst. En bild är en personuppgift och behandlas i personuppgiftslagen, enligt den måste man ha medgivande för att publicera personuppgifter.

2011-01-27 @ 20:40:41
Postat av: Pastorn

Kenny , Du minns väl hur löste problemet med PUL Vs Festakort ?

2011-01-27 @ 22:42:38
Postat av: hallgren

nja så enkelt är det inte, om det krävdes medgivande för att publicera en bild så skulle ju i stort sett alla skvallertidningar typ aftonbladet klick, hänt bild å allt vad dom heter vara i stort sett olagliga från pärm till pärm, dom innehåller ju alltid bilder på kändisar i mindre smickrande situationer som dom knappast skulle godkänna, det gäller förresten inte bara skvallertidningar även på nyhetsplats är det ju varje dag bilder på personer som inte alls är frivilliga att vara med t.ex företagsledare eller politiker som anklagas för nåt skumrask å försöker skyla ansiktet för fotografer t.ex är väl en klassiker, å det skulle alltså vara förbjudet att publicera?

2011-01-27 @ 22:52:20
Postat av: Lina

Gällande bilder så är det som så att fotar man på en allmän plats så har man all rätt att publicera bilder på vem som helst vart som helst. Annars skulle de som sagt inte fungera för tidningar och övrig media som nu idag även innefattar internet.

2011-01-28 @ 07:57:00
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Lina

För mer info: http://www.fotosidan.se/cldoc/1746.htm

2011-01-28 @ 08:04:25
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: hallgren

aha så alltså om kenny spyr i en hink på en cruising eller på festival så är det okej att tagga honom men inte om hinken står hemma i vardagsrummet

2011-01-28 @ 09:23:52
Postat av: Ida

Hallgren: PUL gäller inte offentliga personer.

2011-01-28 @ 14:29:30
Postat av: Ida

Nu blir jag lite irriterad när ni påstår att saker är sanna bara för att ni tycker så.

En lag är en lag och ingenting annat. Den ger inte utrymme till personlig tolkning. En bild är en personuppgift när man tydligt kan se någons ansikte. Privatpersoner som hamnat på bild i "Allmänna bilder" brukar antingen retuscheras bort eller suddas så de blir oigenkännliga. Kändisar är offentliga personer och omfattas inte av lagen. Döda människor omfattas inte heller.Det finns oxå vissa undantag som nästan alla har ett undantag för att personen på bild inte ska känna en kränkning i att bilden publiceras.Den som blir irriterad på mig för att jag nu har skällt kan bli visare på följande webbplats, där står ALLT om PUL: http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgiftslagen/publicering-pa-internet/

2011-01-28 @ 14:40:33
Postat av: hallgren

Jag säger ingenting om vad lagtexten säger och inte för det är jag för dåligt insatt i för att uttala mig om, Det enda jag säger är att om det är så att ett regelsystem gäller "offentliga personer" och ett annat för övriga, hur definieras isåfall vem som är en offentlig person? En person som t.ex vunnit Big Brother 2004 och nu turnerar runt med sitt coverband på afterskifester är det en offentlig person? eller krävs det att man nyligen fått en inbjudan på någon av Bindefeldts gratisätarfester för att vara offentlig? Eller är det bara Carola och kungen som är offentliga? Och hur i helskotta ska detta avgöras i en domstol? ska dom fråga hundra pers på stan å om tillräckligt många känner igen personen så räknas den som offentlig :), sen vänder jag mig mot det där att "en lag är en lag" det stämmer inte alltid Det krävs att lagen provas i en domstol för att se om den är juridiskt hållbar. Men det jag hänger upp mig på är VEM bestämmer vem som är offentlig

2011-01-28 @ 16:17:45
Postat av: Ida

Väldigt intressant reflektion där. Sökte information på wikipedia som egentligen inte bringar klarhet heller.

Det verkar vara lite flytande och att självklara offentliga personer t ex kungafamiljen inte lämnar några frågetecken medan en Big brother deltagare blir lite mer luddigt. Det står att man blir offentlig genom sitt yrke.. Jag har inget bra svar där.

Angående att lagen prövas i domstol så har du ju rätt angående det. Men i de fall att lagen säger en specifik sak t ex att man inte får offentliggöra bilder utan samtycke från dem som är på bilden så talar ju texten sitt tydliga språk. Det är i så fall undantagsfall som berörs av någon omständighet t ex frågan om ifall personen är offentlig eller inte.

2011-01-28 @ 20:29:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0