8 juni: Kaos i flytten

På fredagen, mitt i flytten, så fick Silas feber. Tänkte inte mer på det... men det gick inte över. 39,1 grader var han uppe i som mest under helgen. På lördagen for jag in till familjeläkarjouren här i Sandviken (första man får göra i sin nya stad är att åka till läkaren). Läkaren trodde det var en körtel eller nackspärr och tyckte vi skulle fortsätta med alvedon men med tätare mellanrum.

Febern gick inte över och Silas sov och sov. När han var vaken så såg han bedrövad ut det lilla livet. Hade ont och grät mycket. På söndag kväll for vi in till familjeläkarjouren i Gävle för han hade svällt upp ordenligt bakom örat. Efter över en timmes väntan *grrrrr* med en bedrövad o trött Silas så fick vi någon minuts undersökning av den enda läkaren på plats *grrrrr x2*. Läkaren sa ganska direkt att vi skulle till akuten. Kunde ju åkt dit direkt.

Hoppa in i bilen igen med två trötta ungar varav en liten stackare med smärta o feber. Fick vänta ett tag på akuten och efter undersökningen beslutade akutläkaren att Silas måste bli inlagd i några dagar pga mediciniering via blodet och eventuell operation om han hade fått en varböld.

Trött, uppjagad och irriterad lämnade jag Angelica och lilla Silas på barnavdelningen på Gävle sjukhus. Gjorde så ont i bröstet att lämna honom och man tänkte det värsta. Att Silas varit på sjukhuset är nog det värsta jag upplevt. Har mått så dåligt över hur Silas känner, mår och funderar.Har varit in varje dag och hälsat på dem i några timmar. Svårt att ta sig därifrån. Silas blev så glad varje gång vi kom då han haft så tråkigt. Tror det var en bra medicin att få busa med storebrorsan och pappa. Igår grät han när vi åkte. Smärta i bröstet kan jag tala om.Men idag fick vi hämta honom och det var bland det bästa jag fått gjort i mitt liv.  Man har gråtit för man tyckt synd om honom, gråtit för att lämnat honom och gråtit för att han tillfrisknat. Inte lätt att ha barn inte, haha.Hans ansiktsuttryck när han hade ont kommer jag aldrig glömma. Man såg verkligen hur han led och hans personlighet var som förbytt. Men läkarna tyckte han var duktig och tapper kille som stod ut med att undersökas trots feber o smärta.

Svullnaden som berodde på en bakterieinfektion i lymfkörteln har gått ner nästan helt men han är lite småtjurig ibland men oftast är han som han brukar vara. Full fart oavbrutet. En ny tand är på väg upp oxå =)Det ser ut som loppis här hemma i Sandviken med kartonger och småprylar överallt. Men snart så blir det bra. I morrn ska vi gå rum till rum och notera allt som ska fixas och inhandlas. Det kommer nog bli en diger lista.

Så här såg det ut för någon dag sedan...

  


Vi fick besök av Daniel, Erika och Saga. Silas beundrade Saga länge i Daniels knä =)

Tog inte lång tid förrens Jon fann en kompis vid namn Joel. De har varit som ler och långhalm och lekt oavbrutet. De vill inte ens äta. De ska bara leka och leka. Vi har verkligen flyttat till ett riktigt barnvänligt område.


Bra med flytten och lägenheten:

¤ Nära till stan och jobbet.
¤ Fräsch lägenhet. Fina tapeter och golv och välskött i övrigt.
¤ Barnvänligt område.
¤ 4½ rum. Barnen får ett varsitt rum. Halvan innebär en hall på övervåningen som funkar som kontor/datorhörna.
¤ Snickarbod.
¤ Garageplats.
¤ Nära till miljöhus (sopsortering) och tvättstuga.
¤ Egen tvättstuga i lägenheten men vi har inte installerat tvättmaskin och torktumlare. Torkskåp och ho finns dock.
¤ Två badrum med toaletter varav ett badrum med badkar.
¤ Toksnabbt internet. Fast inte nu då. Saknar kablar till modemet så nu surfas det på skakigt mobilt bredband som har inneburit att jag fått skrivit om denna blogg *grov suck*
¤ Bra bostadsförening som lånar ut gräsklippare, trimmer m.m.
¤ Trevliga grannar.


Dåligt med lägenheten:

¤ Tråkig altan och staket som måste fixas till och målas. Iof roligt att fixa... om man har tiden till det.
¤ Cementväggar eller tunna gipsväggar utan hållbarhet. Ett rent helvete att få upp något på väggarna.
¤ Vattnet smakar unket, typ gammalt här i Sandviken i jämförelse med Stråtjära. Vattnet har alltid smakat illa har jag till minnes.
¤ Värme och varmvatten ingår ej i hyran som innebär ca 3500kr/vintermånad inklusive ordinarie elförbrukning.
¤ Fasaden och dörrar bör målas om... men fick reda på idag att Sandvikenhus ska måla om i sommar.I morrn och på fredag blir det att jobba arselet av sig. På lördag är det rock på Jäderfors Holme men vi åker bara dit en liten sväng. Ska upp tidigt för att städa lägenheten i Stråtjära och försöka fånga in katterna som är kvar där.


Nu ska det sussas. Hållt på med denna blogg hela kvällen. Krångel-uppkoppling man sitter med. Nästa blogg blir nästa vecka. Det blir lite långt mellan uppdateringarna men det är fullt upp i mitt liv just nu.


Kommentarer
Postat av: Ida

Stackaren... Krya på honom!

2011-06-09 @ 07:33:44
Postat av: Erik

Denna kanske kan vara intressant?

http://www.imdb.com/title/tt0417257/Finns på http://www.torrentday.com

(kräver registrering)men är en av dom bättre torrent sidorna enligt mig.

Har inte letat så den kanske finns på andra ställen med ;)

2011-06-12 @ 11:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0