26 feb: Inhandling av udda varor

Efter jobbet idag åkte jag iväg till Hemlingby Köpcentrum för att inhandla nödvändiga ting. Det blev lite udda saker och allt införskaffades under 20 minuter i 4 olika butiker! Det du!

Klockan är dessutom inte ens 18.00 och jag har hunnit åkt hem från Gävle, skottat gården, lekt med Jon och ätit mat. Ibland är man så effektiv så det sprutar om det.



Four Roses Whiskey - Leksakspistol - Brandvarnare - DVD-skivor - Handtvål - Skohorn - Fotboll



Alla vet nog vad IPRED-lagen innebär som kommer att träda i kraft snart. Med detta verktyg kan du skydda dig och ingen kan se vem som laddar hem olika filer. Vet ni inte hur ni går tillväga med programmet, så kan jag gärna hjälpa er.

Detta handlar absolut inte bara om att ladda hem upphovsrättskyddade filer, utan även din personliga integritet. Om du t.ex. laddar hem ett tal av någon politiker så kan man ta reda på att du laddat hem denna fil. Alla människor vill inte att någon ska veta ens politiska åsikt och då är detta program guld värt.

IPRED-lagen kan ha ett gott syfte men i demokratins, yttrandefrihetens och åsiktsfrihetens namn ställer det till oerhörda problem mot medborgarna. I min värld är denna IPRED-lag ett rejält hot mot vår grundlag och vi kan ej kalla oss ett fritt demokratiskt samhälle något mer.

Detta tillsammans med att Sverige faktiskt sedan tidigare har olika lagar som gör att vi ej kan säga och skriva vad vi vill. Så något fritt folk är vi inte, trots att Regeringen skryter med detta så stort.

Det har även blivit som så att folk kan bli av med sina jobb då dennes värderingar ej överenstämmer med företagets. Endera kan man välja att byta åsikt och då behålla jobbet och eventuellt personligen förnedras eller så säger man som man tycker (som är meningen att man ska kunna göra i detta "fria" land) och man blir av med jobbet.

 Dessa företags värderingar och dess hot om avsked är för mig också ett stort hot mot demokratin och bryter mot yttrandefriheten som vi har som grundlag i detta utåt sett präktiga land.

Finns människor som blivit av med jobbet för vad de skrivit i sin privata blogg och även för att de varit med i olika grupper på Facebook. Jag känner två stycken som råkat ut för just detta.

Ja jag kan rabbla upp hur många grundlagsbrott som helst som sker oavbrutet i detta land... varje dag!



Balder... min vovve har blivit så gammal. 10 år fyller han i år och han bara sover och sover. Köpte en pipleksak och ett hundben åt honom igår men det blir inte mycket lekt och tuggande på dem inte. När han var yngre var han helt tokig i leksaker och ben.

Luktar illa gör han också. Badar honom en gång per vecka / fjortonde dag men det går bara någon dag så luktar han väldigt mycket hund igen, en jättestark frän doft.

Vi får se hur länge han orkar med. Men han är ju envis så det kan ju ta några år ändå innan han säger hejdå. På tal om envis så har han blivit värre med att inte lyssna. Gubbar brukar väl bli tjurskalliga? =)





Håkan E i tidig tonår mimar till en låt. Måste ses!

Lämna inte din dörr olåst.


Kommentarer
Postat av: Anna

ROFL Snyggt rummet blev! :D

2009-02-27 @ 10:16:39
URL: http://vingo.blogg.se/
Postat av: Blondin Bellas Skink Chock

Kenny , yttrandefriheten, åsiktsfriheten och rättigheten att ha en avvikande uppfattning är snart lika borta som vårt hår..



Förbannade Förmyndar Sverige !! Dunkar näven och dricker Rosita

2009-02-27 @ 11:00:32
URL: http://blog.bahnhof.se/wb79078
Postat av: Nettan

Ojoj,är han så gammal nu Balder pojken... Glömmer aldrig när jag träffa han första gången och då var han ca6mån,och jag var livrädd för han.. Gissa om jag muttade han va varmkorv... Puss på Balder pojken...

HA de bäst.

2009-03-01 @ 01:49:59
URL: http://sessa69.blogg.se/
Postat av: Sooz

tänkte precis skriva en kommentar o fråga hur d va me Blader.. men då såg ja detta inlägg!! han e så fin Balder.. Önskar att ja skulle kunna få träffa han nån gång.. men ja hoppas att han håller sig vid liv ett åar år till :) pus spå Balder!!

2009-03-03 @ 00:22:24
URL: http://raggarsooz.blogg.se/
Postat av: Sooz

par*

2009-03-03 @ 00:22:51
URL: http://raggarsooz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0