29 sep: Vallhov

Varje gång jag promenerar häromkring i området så gillar jag Vallhov mer och mer.

Familjevänligt, skogsområden, cykelvägar, tyst och lugnt. Jag gillar också att alla hus ser så gott som olika ut. Det påminner lite om gammeldags bomiljö där små kåkar stod tätt intill, smala gator och ungar sprang överallt.

Funnit en del hus  här i Vallhov som vi är sugen på, men vi behöver en till inkomst för att det ska bära ekonomiskt... och få ett lån säkerligen.Jon har slängt ur sig en del underbara kommentarer under veckan...

Angelica till Jon: - Men Jon! Jag tror jag såg jultomten i köksfönstret!
Jon (väldigt lugnt): - Jaha... *tänker* - Då borde jag vara snäll nudå!

Jon bestämt till mig då jag släcker lampan i taket till hans rum på kvällen: - Pappa! Finns det zombies och monster?
Jag: - Nej, det finns inte. Jag lovar och svär.
Jon med mycket tveksam min: - Pappa! Är du verkligen säker nu?

Tittar på barnprogram med Jon och helt plötsligt blir det något spännande med hög musik så jag tar tag i honom på skoj och skakar så om jag vore rädd.
Jon: - Nä pappa (sliter sig loss). Jag kan skaka själv.Skrev ju i förra bloggen att laptopens elkontakt började glappa. Till sist funkade den inte alls. Skulle reparera den men det skulle bli rätt så dyrt och det hade jag inte lust att lägga på en laptop som är 8 år gammal. Så det blev en ny dator. Sved förståss men jag är mycket nöjd med den.Idag torsdag har Jon varit på 5 års-koll på Hälsocentralen och fått en spruta. Det gick bra faktiskt enligt mor Angelica. Om han var duktig så fick han välja själv vad han ville ha för något som belöning... han valde en tårta, haha. Det fick han så klart, så idag har vi käkat jordgubbstårta =)

Jon och Silas har börjat dagis nyligen och det är inskolning som gäller men någon inskolning för Jon behövdes inte alls. Han började leka direkt med alla nya vänner efter att gett mamma hejdå-kramen. Angelica har varit med Silas hela tiden... ja, han har inte haft någon större behov av mamma heller. Allt har gått smärtfritt. Jon behövde ha mamma och pappa när han skulle inskolas första gången men jag märker att Silas är mer självständig och tuff på sig.

Det är väldigt stora skillnader pojkarna emellan. Jon kommer bli (är) en teoretiker och är lite feg och försiktig. Silas är helt tvärtemot. Han kommer bli en praktiker och är väldigt framåt i sin personlighet. Till och med utseendet skiljer dem åt... Undra vilken av dem som är brevbärarens pöjk? =O

Igår tog Silas två steg! Det blev sådan uppståndelse så han gjorde om det tio gånger efter varann haha. Söta jäkla unge!I kväll har det varit enormt skönt ute så jag har fixat till Opelen med det sista av putsningen invändigt. Jäklar va fin den är nu. Ser precis ut som den vore ny inuti... och detta med Biltema-produkter.

Ska hämta vinterdäcken om någon dag och även lacka om fälgarna. De ser föööörjävliga ut. Sen ska det bytas bromsskivor och belägg. Därefter är den redo för vintern.

Jäklar anåda vilken prisskillnad på bromsskivor det är då! Original kostar ca 1100 kr/st. Mekonomens kostar ca 900 kr/st... och *håll i er* på Biltema kostar de ca 700 kr för båda!! Hur i hela fridens namn kan det vara sådan skillnad i pris??

Just ja... ska slipa strålkastarglasen också. Under året har plasten blivit helt knottrig. Fann detta medel med slippapper o allt. Inte illa. Skulle funka med att putsa med tandkräm läste jag på nätet... men kan lova er - Det funkade absolut inte, haha.I morrn kommer man bo i firmabilen. Vette tusan hur många ställen jag ska till. Man kommer bli bra mör på kvällen anar jag. Men då kan jag bocka av en massa iaf så slipper jag tänka på det någe mer och slänga mig in i något annat sköj.

Det går bra att jobba. Har tagit det ganska lugnt men hunnit med mycket ändå. Trivs så jäkla bra så det finns inte ord. Om man längtar till jobbet så är det ju rätt tjänst man har.Hej o hå för denna gång. Ha nu en trevlig helg. Jag ska försöka umgås med Håkke om han inte ska iväg på något äventyr.

25 sep: Några listor

Räkningarna betalda och allt ser ut som det löser sig. Som jag skrev i den andra bloggen - Nu är det uppgång som gäller i livet!

I fredags var det full fart. Grattade mitt brorsbarn Cornelia, därefter direkt till Göransson Arena för att kolla på bandy i galna vänners lag. Hann inte ens äta emellan så det fick bli två korvar på plats.

Festligheter hela kvällen och jag hade väldigt roligt. Än bättre var det att man slapp baksmällan. Blev endast trött, gudskelov.

Lördagen tillbringades hos Håkke och Linda, därefter hem och mysa. Var så trött så orkade inte ut på något spektakel på lördagskvällen.Veckans bästa:
¤ En kattunge har fått ett nytt bra hem.
¤ Jack Vale films på YouTube.
¤ Quick Note. En app för Google Chrome.
¤ Uniblue SpeedUpMyPC (program som verkligen ökade prestandan i datorn).
¤ Andra kattungen är väldigt mysig och tillgiven. Verkar inte sakna sitt syskon.
¤ Festligheterna på fredagen.
¤ Vi tror Silas har tagit ett steg, men vi är inte riktigt säkra. Så det är på gång snart =)
¤ Hunnit med mycket på jobbet, fastän jag har tagit det rätt så lugnt.
¤ Skogsutflykt med ungarna idag.
¤ Känner mig riktigt frisk efter sviterna av pesten man råkade ut för.

Veckans sämsta:
¤ Silas är på dåligt humör för det mesta. Man blir bra klen. Men det är väl någon fas anar jag.
¤ Datorns elnätanslutning är helt plötsligt glapp. Precis uppgraderat minnet på den. Nu blir det fler utgifter.
¤ Silas ritar överallt när han får tag i en penna. Just nu t.ex. på min mobil (!!).
¤ Kattungen är ju mysig men har inte vett nog att inte klättra upp på en med alla klorna ute =O

Så inte så mkt att klaga på faktiskt... skönt nog.Fortsätter med en lista från då jag var sjuk.
Topp 5 värsta/smärtsammaste/tråkigaste under tiden jag var sjuk nu senast:

.: 1 :.
Huvudvärken dagarna innan jag åkte in på akuten. Värsta jag upplevt. Hallelulja för morfin.

.: 2 :.
Sex stycken försök med tre olika läkare när ryggmärgsvätska skulle tas. På det sjunde försöket funkade det efter sex bedövningssprutor och en insats av en narkosläkare. Detta var inte skönt med en grov nål i ryggen som viskades runt där bedövningen inte hade tagit. Kändes som man fick en kniv i ryggen... sex stycken gånger efter varann. Vidrig känsla.

.: 3 :.
All denna feber. Två veckors konstant feber mellan 38-40 grader. Orkeslös och jämt svettig.

.: 4 :.
Fick aldrig vila på sjukhuset. God service av alla sjuksköterskor... MEN det var lite väl. Fick max sova en timme i taget, även på natten. Det skulle tas prover, kolla feber, ges medicin, kolla blodtryck, bytas sängkläder, frågas om något behövdes, städas, serveras mat med mera! Bland annat togs det blodprover i massor alla tider på dygnet. Den tid man kunde sova var mellan 20-00. Då var det minst spring med sjuksköterskor.

.: 5 :.
Bedövningen i halsen när lungprover skulle tas. Självaste slangen ner i lungan var inte det värsta, ej heller när de knipsade av prover med en kniv i lungan. Det var bedövningen innan då det sprutades in en oerhört illasmakande vätska i halsen. Det kändes som man hade en stor sten i svalget. Mkt annorlunda känsla.Adjö för denna gång. Lämnar några länkar innan jag avslutar för idag.

Någon som kan förklara denna bild?

20 största kvinnliga lögnerna. Nummer 19 tycker jag stämmer extra bra =)

Man får inte dansa i Sverige utan tillstånd.

Johnny provar på MMA.

20 sep: Uppgång

Nu känns det som att allt börjar kännas riktigt bra! Livet har sina upp- och nedgångar och nu har jag haft en nedgång på över en månad med sjukdomar o elände. Nu är det slut på nedgången... nu kan allt bara peka uppåt.

Började jobba i går. När jag svängde in på parkeringen på jobbet kände jag en glädjetår komma (ja, faktiskt). Kändes som man var kär, hahaha! Jobbet betyder så mycket för mig.

Började med att hälsa på alla och berätta vad jag fått gått igenom. Alla var ju nyfikna förståss. Sen satt jag igång med allt jobb som har blivit förhalat pga sjukskrivningen. Självklart körde jag på lite för snabbt så på eftermiddagen var jag bra slut och svetten rann.

Höstkatalogen har ju hunnit kommit medans jag var sjuk så i dag har jag farit runt i Gävle och Sandviken och bytt ut de gamla katalogerna och träffat massa trevliga människor. Får försöka hinna med resten av länet inom kort.

Min underbara chef ska sluta i februari trist nog! Luften gick ur mig när jag fick reda på det. Bättre chef kan man knappt få. Vi fungerar jättebra tillsammans. Han har lugnat mig att den nya chefen också är bra så jag får hoppas på det.

Hela veckan är full med göromål men jag ska ta me tusan inte stressa nu. Skulle vara jävligt illa om denna jäkla harpest skulle komma tillbaka. Fick ett brev från min läkare idag. Ska in på skiktröntgen om någon månad för att försäkra att det inte ligger kvar några bakterier i lungorna. Ska även besöka företagshälsovården för att kolla hur det går nu när jag jobbar. Enligt skyddsombudet och fackombudet så kan jag måhända få en ersättning från facket via någon försäkring.

Det skulle sitta fint nu när vi får enorma utgifter inom kort. Nya köksmöblemang, golv, inredningsprylar, vinterdäck och höstkläder till hela familjen med mera med mera. Dessutom måste vi spara ihop till den enormt kostsamma värmen i vinter... hur fasiken det nu ska gå till?? Får ju bara 80% av lönen halva denna månad =/

Golven ja... nu är det hallen och köket kvar. Men några hantverkare som kommer och tapetserar och målar verkar vi får vänta på. Snart har det gått 4 månader (!!) som vi levt i denna röra. Det ser ut som vi precis flyttat in. Grejjor överallt och kläder i högar. Gaaaaah!

Inte ofta bloggen blir uppdaterad precis. Det är inte så skoj att skriva på en seg laptop. Kan inte fixa till mitt skrivbord med den stationära datorn förrens hantverkarna varit här och tapetserat.

Vette tusan om jag har några länkar ens att bjuda på denna gång heller. Har inte haft tid eller lust att leta efter några nu när man blivit frisk. För några dagar sedan, då jag började känna mig riktigt pigg, så började jag direkt att bosätta mig ute i snickarboden och dessutom slita upp altangolvet, haha.

När jag tänker efter så är det mer ordning i snickarboden än inne i lägenheten. Makalöst. Men men... fan va skönt det kommer kännas när allt blir klart här hemma. Få upp saker på väggarna och få det lättare att ha det snyggt och rent omkring sig.

Inte klokt va ungarna utvecklas snabbt. Det är så mycket som hänt under någon månad så jag orkar inte ens skriva ner allt. Det är inte bara Silas utan även Jon som börjar förstå mer och mer. Självklart mer frågvis och trotsig än tidigare också, haha. 5-6 åringar måste vara en av de drygaste åldrarna för en förälder. Vilka duster det kan bli ibland. ALLT man kommer med förslag om - ratas direkt av en 5 åring! De pinkar hellre på sig än lyssnar på föräldrarna som säger åt dem att gå och pinka, haha.

Nästa vecka börjar de två på dagis. Det kan behövas. Först och främst en avlastning för mamma som haft det bra jobbigt sedan somras. Sen är det bra att barnen får socialisera sig, få rutiner och ett miljöombyte.

Nu ska jag sluta skriva och glo på TV med sambon istället.

Just ja... måste ju avsluta med en dräpare från Johnny (så klart):
- Kenny, du har inte haft harpest. Du har lidit av Hårfestus Bristus.


8 sep: Golv!

Först får jag ta och be om ursäkt att dagens blogg ser ut som den gör då den är skriven i Google Chrome och det funkar visst inte riktigt tillsammans med blogg.se. Radbrytningsanarki råder idag =)
Snart så får vi äntligen nya golv hemma. Nästa vecka troligtvis. Har tagit sin tid må jag säga. Från slutet av juni till mitten av september (!!). Sandvikenhus hörde av sig och kommer ge oss ekonomisk kompensation (hyresreduktion) för dessa månader.

Vi passade på att lägga nya golv i hallen nere och i köket också för att det skulle passa ihop med det nya golvet i vardagsrummet. Nya golv i köket och i hallen fick vi endast pynta 2400 kr för! Så det kunde man inte säga nej till. Nu får äntligen Angelica svart-vit-rutigt golv i köket som hon länge drömt om =)
Men självklart passar ju inte furu-köksmöblerna in med det nya golvet så det blir att inhandla nytt köksmöblemang också.

Igår var det Jon's födelsedag. 5 år gammal är han nu!
Massa besök, presenter och fika hela dagen lång. Han sa i morse att han hade en jätterolig födelsedag. =)
Hittade bland annat en gigantisk radiostyrd bil åt honom. Ska testa den så fort det blir fint väder. Hade en jäkla tur... den var nedsatt till halva priset och det fanns ett exemplar kvar i butiken.
Så nu längtar han till julafton, haha.

Nu är det full fart på kattungarna ordentligt. De är överallt och oftast där de inte får vara. De sover med oss och har blivit väldigt trygga, tillgivna och personliga. Ja... tåliga också med huset fullt av barn jämt som ska leka med dem.
Ska snart ut med annonsen på kattungarna om ingen av min bekantskapskrets önskar vilja ha dem då förståss.

Att slå barn med käpp i guds namn.
Ibland får ens fördomar luft under vingarna.
Detta gav mig ett av årets största asgarv.
Har aldrig gillat Oprah och en av orsakerna är bland annat hennes överdriv och denna video gestaltar detta väldigt bra... genom en get, haha.

Hur är det med min hälsa då...
Hostar fortfarande. Ibland riktigt ordentligt. Svettas om nätterna fortfarande (av ngn anledning) i ungefär 1-2 timmar. Men jag är mycket piggare. Har dock fått en jääääävla träningsvärk i ben och anklar. Men det är ju så klart för att man legat still hur länge som helst och nu börjat röra på sig lite lätt.
Läkaren har inte ringt mig ännu angående proverna dock, men som sagt så är det nog harpest.

Silas växer och frodas den lille sköningen. Massa tänder är på gång bland annat. Men han vågar inte riktigt ta de första stegen ännu. Precis när han ska börja gå så sätter han sig ner istället. Det är väl läskigt förståss. =)

Om någon vecka är golven klara och jag kan koppla in min stationära dator igen. Då blir det lite roligare bloggar med bilder.
Ha det gott kära läsare.

RSS 2.0