25 feb: Varierande arbete

Självklart blir det mycket skriveri om mitt nya jobb i bloggen.

Börjar sakteliga förstå vilket varierande arbete jag fått. Idag har jag så gott uteslutande varit vid verkstaden, kaklat en demovägg och byggt ihop möbler som jag ska ha med mig på mässan nästa vecka.Gillar verkligen min nya arbetsplats. Alla medarbetare (inkl chef) är lättsamma, trevliga och har stor portion humor. Har inte märkt av några dåliga vibbar alls, inget klagande och inget skitsnack. Annars brukar det vara att man får höra det ena och det andra skitsnacket redan första veckan och olika grupperingar vill ha en till deras sida.

Det är väldigt bra arbetsmiljö och personalvård. Trots att jag har ett invignings-bus att invänta... har jag hört =D

Det är högt i tak och mycket skratt om dagarna så man längtar till jobbet. Om man verkligen ska klaga på något så är det väl smärtan i fötterna... men det beror ju på mig egentligen. Det går över under veckan anar jag. Känns bättre idag redan. 4 kg har jag gått ner på 5 dagar pga allt gående och att jag inte hinner småäta, haha. Hinner (glömmer) iof att inte dricka vatten heller... det är mindre bra.

Känns som jag arbetat på Biltema i flera månader faktiskt. Lätt att orientera sig i butiken trots det stora sortimentet, lätt att komma in i rutinerna pga god struktur och det känns som man känt arbetskompisarna bra länge. Alla frågar hur det är, erbjuder hjälp, skojar och är nyfiken kring vem jag är.

Sök jobb på Biltema när ni ser en annons. Underbar arbetsplats och arbetsgivare. Gjorde en av livets bästa val när jag sökte det här jobbet.

Bilen "min"...

Dagens bästa köp: Ny högtryckstvätt för 165 kr!!!

På morgonen när jag kom till jobbet fanns det helt plötsligt ett utförsäljningstorg med varor som gått ur sortimentet. Man skulle köpt alla som var kvar och sålt dem på Blocket för 500kr/st ta me tusan.

Mkt passande... min högtryckstvätt pajjade förra sommaren.Tappat hoppet på mänskligheten # 152335

Tappat hoppet på mänskligheten # 152336

Cool snubbe men anar att han var skitibyx trots allt.Nu ska jag sätta mig framför TV-spelet... har inte orkat spelat på en vecka snart =)

Sup o svälj... trevlig helg. I morrn blir det en kasse bärs att inmundiga.

23 feb: Meddelande om avaktualisering

Bästa brevet man kan få från Arbetsförmedlingen - Vi har avaktualiserat dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.

Min första dag på Biltema var i måndags och jag har tänkt skriva blogg sedan dess men jag har inte haft ork alls. Så fort jag kommit hem och gjort sysslorna med barnen bland annat, så har jag stupat i sängs.

Men idag verkar jag anpassat mig lite av allt gående (ca 1 mil/dag fick jag höra), alla nya intryck och allt lyftande. Jag jobbar i butiken i några veckor först innan jag tar tag i min tjänst som representant. Detta för att lära känna kollegor och få vetskap om produkterna.

Även fast det är jobbigt till en början så är det riktigt roligt. Träffa kunder och kollegor och arbeta i ett hav av roliga prylar. =)2-6 mars börjar mitt första representant-uppdrag. 4-6 mars är det Bomässa på GTK hallen i Gävle. 2-3 mars ska jag bygga upp vår plats på mässan. Innan dess ska jag planera hur upplägget ska se ut under mässan. Hur vi ska profilera oss och om vi ska ha några aktiviteter. Tror jag kan fixa en del gratisbiljetter om ni är intresserade att besöka mässan.

Efter mässan blir det mer och mer att planera alla företagsbesök och evenemang inför våren. Det blir att arbeta många 6-7 dagars veckor för mig. Ska försöka besöka så många motortävlingar, marknader, cruisingar och liknande evenemang som möjligt för att representera Biltema. Inte illa att få betalt att få åka på cruising. =)Så ser ni en Biltema-tejpad skåpbil så är det mycket troligt jag. Finns endast en sådan bil i Gävleborg och en representant för vardera län. Min första tur med bilen blir till Biltema i Borlänge om någon dag för att hälsa på kollegor och hämta inventeringsutrustning.Facebook har nyligen gjort en ändring att man endast ser statusupplägg från dem som man interagerar mest med. För att ändra detta klicka på pilen bredvid Toppnyheter * Senaste och klicka på Redigera inställningar.Lyssnar mest på nu...

¤ I don't wanna dance - Eddy Grant
¤ Angel of the morning - Jill Johnson
¤ Louisana hot sauce - Joni HarmsI söndags promenerade vi till Stall Stråtjära för att fika. Jag bestämde mig för otroligt goda scones med marmelad och grädde. Det var mycket fint upplagt. Man äter ju med ögat också.

Länkarna...

Rock'n roll i Falun på lördag folkz.

Vilken fin present.

Mer vapen pga vapen.

Min inskickade bild till tjuvtittat.se blev publicerad =)En av mina första arbetsuppgifter i måndags var en uppgift som jag ska ansvara för i framtiden också. Jag ansvarar ju för all marknadsföring utanför Biltemas byggnad... då ingår även byta av de enorma s.k. veporna på fasaden!

Det tog sin tid... dessutom var det ju lite kyligt. Men det är nog den uppgift jag har som är "värst". Den hade även frusit fast i skenan och fick ta en brännare för att få isen att släppa.Jag i "uniformen" =)Ska få nya kläder framöver som passar sig bättre för företagsbesök och liknande.Alla omkring oss är sjuka eller har varit sjuka, vi klarar oss iom att vi hållt Jon hemma från dagis. Lite snuviga har vi varit men inte på värsta viset och iof har Jon, Silas och Angelica haft lättare ögoninflammation. Men ingen magsjuka eller dunderförkylning... SÅ JÄVLA SKÖNT!

Är nog första vintern sedan vi skaffade barn som vi varit friska.Visste ni att...
Inom några år ska hela Kirunas stadskärna flyttas. Detta pga nya gigantiska mängder järnmalm funnits. Gruvbolaget tjänar på att riva de bostäder som står på malmen och bygga 18.000 st (!!) nya bostäder på en annan plats. Makalöst.Nu ska jag krypa ner i sängen och glo på gårdagens Big Brother avsnitt.

19 feb: Några öl framför datorn

Ikväll blir det lugnt. Tänkte bänka mig framför datorn, lyssna på musik, chatta med roligt folk och dricka några folköl för att fira nya jobbet som börjar på måndag.

Nästa helg kan bli mer blöt om vi får tag i en chaffis men annars kör jag. Då är det Midvinterrock i Vika och klackarna i taket.

Igår var det också nyktert. For iväg till Ljusdal med Jernkrok på en unplugged inofficiell spelning med Hellsingland Underground. Så förbannat bra spelning. Riktigt bra liveband som spelar med 100% känsla.

Alldeles nyss svullat nyponsoppa med mandelbiskvier och grädde. Det åt man senast i ungdomen tror jag.

Det har svullats mer onyttigheter idag då vi har fikat hos morsan.

Lyssnar mest på just nu:

Röda Läppar - Magnus Lindberg
Kaliforniens Guld - Perssons Pack
So You Do - Hoffmaestro
Rollin' & Tumblin' - Canned HeatLite nya bilder sedan några veckor tillbaka fram tills nu...

Silas älskar puffen.

Gick inte att se ut från pojkarnas rum för någon vecka sedan.

Grannarna är insnöade de också.

Hellsingland Underground unplugged.

Jernkroken drack en del öl under kvällen.Veckans citat:

Angelica tittade på bilder på mig när jag var 19 år och tyckte jag var väldigt smal och vältränad.
- Vi träffades när du var 26 år. Tänk att det kan gå så utför på 7 år.

Jocke på spelningen i fredags och ser en vinglande stor kvinna framför scenen.
- Grogghagga och groupie kan inte vara en bra kombination.Facebook-etikett #10
Statusen är ej en blogg.

Underligt nog kan man skriva väldigt mycket i ett statusmeddelande. Trots detta är det utan etikett att ofta skriva långa utdragna händelser. Händer detta ofta - skaffa en blogg och istället länka till bloggen i statusen. Jag orkar iaf inte läsa allt som står i statusen om det är flera rader, utan fortsätter bläddra neråt.

Avslutar min etikett-följetong med några snabba (självklara) Facebook-etiketter...
¤ Skicka inte för många förfrågningar till quiz, applikationer, spel m.m.
¤ Snacka inte skit om folk och skapa inte intriger i statusmeddelandet.
¤ Ändra inte din relationsstatus utan att fråga din partner (oavsett hur osams ni än kan vara för tillfället).
¤ Rotera dina bilder rätt i fotoalbumet. Vet du inte hur man gör? Ta reda på det innan du lägger in bilden eller lägg inte in den alls.

Har funnit en del som jag har irriterat mig på... och jag har även fått mothugg. Men det hade jag räknat med. Reaktioner måste ju betyda något, tycker jag.Länkar förståss...

Flight of the bumble bottles.

Helvetet har frusit till is.

Både otroligt roligt och elakt. =D

Då och nu.

Remi kart 2!

Gratis personlighetstest, 41 frågor.

Kan andra så... Why not?

Den åttonde dvärgen.Avslutar med...

Religiösa människor är inte friska. Man läser om det ena efter det andra i media om vad som händer i samhället och världen i allmänt just pga något så vansinnigt som religion.

Om det händer så mycket galenskap i vår värld just nu. Hur fan var det inte förr... eller är det värre numera?Några till öl... lite mer musik... TV och chips.

15 feb: Biltema!

Har fått jobb!

Chefen för Biltema i Gävle ringde för en timme sedan och berättade att jag fått jobbet som Biltemas representant i Gävleborg! Börjar på måndag. =)

Jobbet innebär att göra företagsbesök utan säljkrav och knyta kontakter med samarbetspartners. Representera Biltema och presentera deras produkter i katalogen, ansvara för trycksaker och även hålla i events och mässor runt om i Sverige. Får sätta mina egna arbetstider och får en firmabil att brumma runt i om dagarna.

Hade väntat på detta jobb. Som jag skrivit tidigare i bloggen så hade jag en massa på gång och just nu har jag även hjälpt en väns företag med att sälja rekryteringar till verkstäder runt om i landet. Men nu får jag lämna det. Lite trist eftersom det gått så bra. Men kan ju inte tacka nej till ett sådant här roligt jobb som är en fast tjänst dessutom.

Hade även jobb som Teamledare och Säljchef på gång men detta jobb är mycket mycket roligare och friare. Plus att Biltema är en trygg arbetsgivare och har fått priser för sin goda personalvård bland annat.


Har mycket att tacka Jocke B. för.

Tusen tusen tack Jocke!Vi har nyligen firat att Angelica har blivit förskollärare och är helt klar med sina studier. Hon får examensbeviset om några veckor. Så hon kan redan nu börja söka lärarjobb. =)

Vi har ju planer att flytta till Gästrikland och hoppas Angelica får jobb där nu. Man kastar ju bort vansinniga pengar varje år i bränslekostnader. Ca 35.000kr/år har jag räknat ut. Plus de bensinpengar som går åt när man åker och besöker släkt och vänner. Int klokt.

Tror hon har goda chanser att få jobb då Högskolan i Gävle slutat att utbilda förskollärare och att en ny lag kommer i sommar att man måste vara utbildad för att jobba med barn.Har inte haft tid att hälsa på släkt och vänner på ett tag. Haft fullt jäkla upp, men nu på lördag ska vi fara en sväng söderut för att hälsa på.

Måste ju titta på brorsans nya bil också. Han har köpt en fin en BMW.Angelica tittar på ett uppträdande med artisten September:
- Va fan sjunger hon om en mikrofon för när man kan sjunga om kärlek?

Busade lite för hårt med Jon...
- Pappa, du måste ta det försiktigt med mig, VETTÖ!Touchdown dance.

Vid gudarna! Det här är humor det.

SJ's kommande förändring?

Ryssarna är ju lite egna må jag då lugnt säga.

För er som gått på Hedängskolan... detta är ju inte nyheter.Facebook-etikett #9
Politiska statusmeddelanden.

För min del är inte detta ett problem alls utan tycker det är roligt att mina vänner är engagerade politiskt. Men vet att vissa blir irriterade på politiskt oliktänkande och man bör ha som etikett att skära ned på politiska inlägg om man vet/tror det kan irritera andra.Nu ska jag avsluta dagens blogg och fira jobbet med en god kopp kaffe och hög musik. Till helgen blir det nog någon bärs också.

En helt underbar dag!

9 feb: Otroligt mycket att stå i

Helt fantastiskt att man har så mycket att stå i fastän man är arbetssökande. Men allt ska ge frukt lite längre fram.

Har minst 10 strängar på min lyra just nu som jag ska hålla koll på. Jag presterar bäst när jag har mycket att stå i, så det är ju positivt trots stress och sena kvällar.

Man sitter oavbrutet i bilen på väg någonstans och det är inte precis slut ännu på resor.
I morrn och på fredag - Gävle.
Söndag - Kungsgården för att hämta Angelica som jobbat på rocken i Järbo under helgen.
Måndag - Stockholm igen. Häromdagen var jag i Huddinge och Farsta. (Tacka gudarna för GPS säger jag bara).
Tisdag - Dalarna.

Osv osv...

Tappar lite tid med barnen, men det får jag ta just nu.Gjorde ett test häromdagen på internet om vilken färg min personlighet är.
Jag är visst gul.

YELLOW

You are very perceptive and smart. You are clear and to the point and have a great sense of humor. You are always learning and searching for understanding.

Find out your color at QuizMeme.com!
Facebook-etikett #8
Meningslösa saker

Dra ner på att skriva om meningslösa saker som statusmeddelande, typ "nu åt jag ett päron" och liknande. En varningsklocka är att försöka göra sitt liv mer intressant om man ofta skriver liknande inlägg. Dessutom irriterar man övriga Facebook medlemmar.Inte varje dag man tittar på 40 min reklam frivilligt inte.
Superbowl reklam I (18 min)
Superbowl reklam II (22 min)

Tävlingscykling är mer taktik än vad man tror men jäääävlar vad det gick undan på sista varvet!

Tror lokaltidningarna tar med vad som helst nuförtiden. Else-marie skäms inte heller för att hon kontaktade tidningen verkar det som. Jag blir nervklen.

En skåpsdörr som låter exakt som Chewbacca!Fick skynda mig hem idag från Gävle fastän jag hade mkt att stå i. Hade glömt bort att Angelica skulle på yoga 18:30.

Kom hem, käkade pannkakor, pratade lite med sönerna, minsta sonen somnade av i puffen, stora sonen blänger på tecknat. Ska nu umgås lite mer med Jon innan han ska lägga sig. Snart kommer Angelica hem. Sen blir det att diska och somna framför TVn. Full fart igen i morrn.

7 feb: Hemsk söndag, rolig lördag

Brukar väl vara så men nu var det till det yttersta. En lika otrolig hemsk söndag som otroligt rolig lördag.

Lördagen innehöll besök av Håkke, åkandes bandvagn, två olika fester, en väldigt massa öl, massa roligt folk, bastu och bad här hemma i Stråtjära. =)


En bild blev tagen på hela kvällen/natten. Här stannar vi för pinkpaus i skogen.

Söndagen handlade om illamående och kräkningar från kl 1200-2100 =(

Längesedan jag mådde så där dåligt. Dessutom ställde jag till med att Angelica ej kom till vare sig yoga eller klubbmötet.

Vaknade kl 0400 idag för att en liten bebis vägrade somna om och skrek i högan skyn. Jag som ska köra 50 mil idag och försöka vara pigg. Jäkla unge =)
Får väl försöka somna tidigt ikväll istället.

Just nu är kl 0500 och det ska drickas kaffe jävlar anamma och ett stopp på Apoteket under dagen för att inhandla öronproppar... om det nu hjälper mot Silas skrik som verkar gå genom betong och märg.Senaste bilderna på Jon och Silas...

Jon och Silas myser i puffen.
Silas älskar sina majskrokar.Tiden när jag arbetade som coach gav mig mycket och fick även chansen att ge andra mycket. Känns riktigt riktigt skönt att få ett sådant här brev. Kanske man kan ta med det i sin meritförteckning haha. =)

Bästa Kenny! Var länge sedan jag sa det men FAN vad jag är skyldig dig en gentjänst :) Jag är fortfarande så tacksam för MG tiden & att du & Anette fanns där just då & gav mig rätt insikter & verktyg för att börja arbeta som coach. Ni är så delaktiga i allt jag gör & jag hade de bästa mentorerna i er. Lärde mig redan från början att arbeta med hjärtat & pretentionslöst. Det har varit min största styrka i mitt arbete hittills. Massa kramar till dig, du är bäst & sluta aldrig arbeta med människor!?Erika födde en dotter i fredags. Nästan direkt efter att jag skrivit bloggen. Saga ska hon heta. Mycket fint namn.

Grattis till Erika och Daniel!Facebook-etikett #7
Sprid ej negativitet.

Om det är möjligt och mindre viktigt för alla att veta - skriv så lite negativa inlägg som möjligt. Negativitet smittar, medvetet och omedvetet, och det vill man väl ändå inte smitta sina vänner med? Vill man prata av sig om något negativt, skicka mail till någon nära vän så man kan prata av sig.Blockerade på FB just nu: Ytterliggare två st på en vecka. Är nu uppe i 7 st blockerade. VA FAN?Otroligt vacker.

Det finns då tävlingar för allt.

Tappat hoppet på mänskligheten (följetongen utan slut).

WTF?

Alltigast.Om fyra timmar ska jag vara i Gävle först och främst. Va fasen ska jag göra fram tills dess då? Man är ju inte precis pigg att ta tag i något kl fem på morgonen.

Nåväl, ha en trevlig dag allihopa.

4 feb: Hektisk vecka

Haft fullt upp i veckan och rest runt en del och haft en del jobbuppdrag. Blir lite mer jobb nästa vecka dessutom, plus lite resor även då.

Idag har jag/ska jag förbereda en del jobb och i morrn lördag blir det städning och några öl på kvällen för att koppla av efter en bra vecka.Just nu ligger Erika i värkar och ska snart föda... om hon inte redan gjort det =)

Det är en vecka före hennes egentliga förlossningsdatum. Vi får se vad som händer under dagen. Hoppas det inte blir utdraget bara.


'moi och erika'Började spela Keno härom veckan. Det har typ blivit ett nytt spel så gott som varje dag och jag har vunnit varenda gång! Småvinster... men ändå! Nu har jag väl "jinxtat" det hela och vinner väl inget mer, haha.

Lyssnar mest på just nu...

Red Red Wine - UB40
Rötter - Lasse Tennander
Dreams - The Cranberries
Om jag stannar hos dig - Lasse StefanzFacebook-etikett #6
Statusmeddelanden som är som gåtor.

Skippa mystiska statusmeddelanden för att minska irritation. Människor är nyfikna av naturen och om man inte får svar blir man istället irriterad. Skriv istället rakt ut vad du tycker och känner och vad som hänt/ska hända om du nu ska skriva något. Annars kan man lika gärna hålla det för sig själv eller dela det med nära vänner om man inte riktigt vill säga vad det handlar om.Här skulle man vara lite skitibyx.

En vattenskoter får spö av en snöskoter... på vatten!

Längesedan man såg en sådana här bra UFO-filmer. Filmades härom veckan i Jerusalem av två olika personer.
#1
#2

Kärt barn har många namn, heter det.

Zoombild a´la LSD.

Så här kan man också imponera!Funnit många bra länkar på sistone så jag måste ta med några bonuslänkar i denna blogg...

Hat är ett starkt ord. Men jag HATAR kvälltidningsrubriker!

Man tar betalt för allt nuförtiden!

Nog för att man sett 3-4 st arbetare stått och tittat på vid ett vägbygge men 15 st är nog rekordet iaf.Silas har blivit bättre. Febern försvann men fick några dagar senare röda flammande utslag på kroppen som börjar försvinna idag. Jadu... verkar inte varit något allvarligt iaf.


'men här är det full fart iaf =)'Vilket överfall (heter det så?) vi har från taket!Måste vara nära 2 meters fall. Underligt att det inte rasar någon gång.Avslutar med en bild på linslusen Jon...

Ha en skön helg folkz!

RSS 2.0