30 mars: Skulle ju bli lugnt i helgen

Orkade inte skriva blogg igår söndag. Detta berodde på baksmällan från festligheten på lördagen som ni kanske läst om i min sambos blogg redan?

Håkke hade inget för sig och skulle komma över på en stilla öl men det slutade förståss med att vi for iväg till Marma där det vankades rockn roll på Föreningarnas Hus.

Därefter hamnade vi på Mosquet i Söderhamn en liten stund för att hämta Therese som varit på firmafest. Ramlade av efter halva vägen hem i Vannsätter på efterfest.

Gudskelov hämtade Dick (grannen) oss och jag fick komma hem för att kurera mig. Jag blir ju som bekant helt utslagen vid en baksmälla.

Nu har Angelica paxxat en massa fester framöver eftersom jag varit borta på partaj nästan alla helger sedan nyår. Det är bra det, så får hon ut och lufta sig lite bland folk också så kan jag vara hemma och ta det lugnt och busa med Jon.Underligaste låttiteln:
Low Spark Of The High-Heeled Boys med Traffic.

Världens bästa låtar som jag aldrig tröttnar på:
Always on my mind - Elvis Presley
On the road again - Canned Heat
Green Onions - Booker T & The MG´sAllt detta hände på en gataen kväll i Cardiff.

Värsta tjurrusningen någonsin i Spanien.Johnny: - Slänger upp Kenny på soffan.
Kenny: - Vad kommer jag få utstå där?
Johnny: - Låter Mona och Gudrun rida dig som du vore en mekanisk tjur medans jag filmar.Nu har vi flyttat in i de nya lokalerna på jobbet. Fast det är flyttkartonger överallt och jag har inte fått mina kontorsmöbler ännu. Men jag lider inte. Har så gott som arbetat i en kappsäck sedan november. Så det ska bli skönt att få ett eget krypin.Var precis och hämtade Angelicas nya mobil på posten. Så nu är hon sysselsatt i några dagar iaf.

Har inte så mycket mer att skriva än att jag faktiskt kommit på att jag tappat bort en tredje räkning. Men gudskelov så låg alla tre i en bunt, och det är den bunten som försvunnit. Hade blivit väldigt nervös om jag tappat bort tre räkningar vid tre olika tillfällen!

Har tänkt (och även drömt om) på de här räkningarna så jag blivit tokig snart. Detta är så främmande mig att tappa bort något så viktigt. Börjar åldern ta ut sin rätt?Några gamla bilder ska jag få med i bloggen innan jag slutar:1: Försöker läsa tidning tillsammans med två kattungar.
2: Sandra & Angelica.
3: Angelica med flätor.

27 mars: Tappat bort räkningar

Har aldrig i mitt vuxna liv tappat bort räkningar någon gång men denna månad har jag tappat bort två stycken!! Minst!

Vad är det som händer??Har funderat på en sak ett tag...

Fick en silikon/plast-aktig skoj-tutte av Mia när jag var på Hillbillys senast och på denna tutte står det "Made in China".

Mina funderingar går till de kineser som tillverkar dessa tuttar. Va i hela friden tänker dom? "Vem fan vill ha sådana här tuttar och vi tillverkar så jävla många dessutom?" och vad säger de till sina bekanta vad de arbetar med??En annan sak jag funderat på är varför man inte får ha tonade fönster på sidorutorna och framrutan på bilen när man får ha solglasögon!??En till sak jag funderar över... Undra hur många man känner som ska till Idol-uttagningen i Gävle den 4 april? Ska bli intressant att se.Idag har jag åkt runt Gästriklands rike för att ragga praktikplatser och det har gett frukt må jag säga. Har till och med fått ett företag att anställa två stycken medarbetare!! En del praktikplatser har jag också fått ihop.Det blev en lugn hemmakväll i kväll med Lets Dance och någon liten liten öl till det. Snart stormar våren in och det blir en massa fester på gång. Skönt att få vila sin arma kropp ett tag =)Jon kan räkna till tio!! Häromveckan kunde han räkna till fem. Nu snart ska vi börja lite lätt med alfabetet.

Dessutom gör han sig så enormt förstådd för varje dag som går. Jag tycker det går lite för fort. Rädd att glömma hur han är nu. Gudskelov finns det filmkameror.I morgon ska vi försöka vara ute en del. Ska till miljöstationen och kasta hela vinterns förråd av återvinningsmaterial man sparat till när det blivit varmare och det är fan dax nu. Det bara väller ut kartonger och kassar från ladan. Så där får jag att göra i några timmar.

På kvällen ska det ska det käkas våfflor, glass och grädde eftersom det var våffeldagen i veckan.Slänger med några bilder från förr...1: Fest vid raggarkåken i Lottefors.
2: Köpt folköl för X antal tusen som skulel säljas på en spelning som jag arrangerade.
3: Någon gång i Vintjärn en midsommar.TREVLIG HELG!!

25 mars: Ny mobil åt Lök

Idag beställde jag en ny mobil åt Angelica då den hon har nu börjar bli till åren.

Igår beställde jag handsfree, laddare och hållare till mobilerna våra som vi ska ha i Opelen.

Bäst att göra av med pengarna medans man har några =)I övrigt är det nog inte så mycket nytt att skriva om, så detta kan bli en av de kortaste bloggarna man skrivit faktiskt.

Någon länk kan jag väl bjuda på iaf.

SNÄLLA säg att detta inte är sant och att det förhoppningsvis inte är något sexuellt.
Ja nu har man då sett mycket underligt i sitt liv iaf.

En till låt med Seasick Steve.

Jo... en sak till. Lärt Jon säga att Erika är en bitch. Mouhahaha!

24 mars: Utan internet snart

Efter 1 april kommer vi inte ha internetuppkoppling här hemma på ett tag då vi ska byta leverantör.

Därefter kommer jag gå med i Dold.se i och med att IPRED-lagen som börjar gälla nu 1 april. Läs gärna villkor och FAQ för att se vad det är för tjänst om ni är intresserade av att använda tjänsten.

Kommer att komma in då och då på internet med hjälp av ett 3G-modem men det blir inte lika förekommande som tidigare innan vi får den nya internetleverantören.

Ring och smsa gärna istället om det är något skoj som händer.För några månader sedan var man superstolt att Jon sa vissa ord... nu kan han härma varenda ord man säger. Ja inte fullt ut som tex ordet transformationsprocessen, som jag testade med att be honom säga idag. Men han försöker, även med de svåra orden!

Igår sa han till Balder att gå ut och sätta sig i hallen medans vi åt (han härmade mamma) och Balder satte sig med trumpen min som vanligt. Jon står och tittar lite bedjande på honom ett tag och säger:  "Balder lessen" och ger honom en kram.

Hans samvete och igenkännande av känslor är på tapeten nu. Han säger då och då  om hur vissa figurer i tex böcker har för känsla när han tittar på deras ansiktsuttryck. Arg, ledsen, glad osv.
I många bloggar har jag haft med olika länkar med bilder och skivomslag på svenska 70-tals dansband. Men vill ta med en till länk då denna sida har samlat de mest groteska bilderna.

Hahaha! Det här är så typiskt skrivare!

Eva Rydberg-kopia utför en Jazzercise. Hoppas hoppas det är ett skämt.

Gör din Firefox-webläsare supersnabb!
Jag gjorde 16 av de 20 stegen och blev riktigt nöjd.Fullt upp på jobbet denna vecka. Ska ut och träffa en del kunder tillsammans med några kollegor. Tyvärr har vi bara fyra s.k. poolbilar och de är jämt uppbokade så det blir att hyra bil för att åka runt i Gästrikland och ragga bemanningar och praktikplatser under veckan.

Nästa vecka blir det att resa igen. Denna gång till Sundsvall på löneutbildning. Nästa vecka är det även flytt till de nya lokalerna. Ni ska se köket asså. Lägger upp en bild framöver. Helt inglasat med en köks-ö i mitten. Så jäkla nice. Det är fina lokaler i övrigt också. Ljust och fint.Tar med några gamla bilder också innan jag slutar.
Sen ska jag beställa en bunt nödvändiga prylar från Kjell&co, nu när lönen kommer i morgon =)


1: Verner och ett skrotbygge han gjorde på en tävling här i Skog.
2: Min bror.
3: Angelica & Erika.

Tjolahopp!

21 mars: Jon Tigern JonssonIdag har vi haft en underbar heldag i Söderhamn där det blev en jäkla massa shopping här och där plus att lille Jonsson blev en tiger på McDonalds.Nu sitter jag och dricker en par pilsner och Angelica funderar om jag får i mig någon pizza som vi ska laga strax. Men jag tror inte det är några problem fastän det blev några pilsner tidigare oxå då jag satt i duschen och smörjde in alla våra skinnskor och bälten. Drack några när jag tvättade bilen också. Tog över en timme att tvätta bilen, by the way. Men trots detta småpimplande av bärs så känner jag mig inte ens det minsta berusad. Måste vara för att jag hållt på med något hela tiden och att denna korpulenta kropp behöver en del öl för att kunna komma igång.Ikväll blir det Robinson. Jäklar vilken marknadsföring det har varit kring detta program och de har fångat min nyfikenhet iaf. Så det blir att sätta sig med en skål chips och glo ikväll.Har en sambo som beter sig som en mars-katt här hemma... and I don't blame her liksom.
Look at me, damn it.

Nå... men det har varit ett evigt prat om att skaffa massa barn ett tag. Ställ dig i kö typ, har jag sagt. Men iaf så verkar det inte räcka med ett barn... ej heller två. Det verkar som mars-katten inte verkar nöja sig med så få. Ska bli intressant och se hur många hon vill ha.Skinhead-kultur 1970.

Skin-girl dansar till annorlunda ska/reggae-låt.

Resten av filmen var inget vidare men just detta klipp är bland det bästa jag sett.Småstadsliv 2 har premiär på Edsyns Röda Kvarn den 16 maj!!
Då är vi i Sthlm, annars hade vi gått och sett den. Kanske den visas i Sthlm oxå, haha =)

20 mars: Svullardagen i antågande

Nuså är jag tillbaka och sitter här med en kall Tuborg framför mig. Angelica surfar runt på internet och Jon sover sött. Lugn och frid!

Jag börjar väl direkt med länkarna som jag inte kunde ta med senast.

Om Johnny hade varit en barnprogramledare... och finsk.

Haha! En TV-show där mobbare får ordentlig av stryk av Ultimate Fighting snubbar.

Nog för att man sett många rejält fula dansbandsutstyrslar men denna tog priset!I morgon är det svullardag. Jag har till och med schemalagt svulleriet...

8:30 Kalaspuffar och mjölk (två tallrikar)
11:30 Stor meny av något gött på McDonalds.
14:00 Bakelse på Rådhuskonditoriet.
18:00 Hemmalagad pizza
18:30 Två glasspinnar
20:00 Några öl och övrigt onyttigt snacks

Som ni kanske förstått så ska vi till Söderhamn i morgon. Det är ansiktsmålning på MCDonalds som jag tror Jon skulle tycka är roligt och Angelica skulle visst handla en del grejjs.Tar väl med några till gamla bilder som jag började med för några bloggar sedan.


1: Håkan. 2: Angelica och Sandra 3: SUPermanNär vi ändå är inne på foton... här är mina två jag:Som ni kanske förstår så är den ena jobb-Kennyn och den andra partaj-Kennyn.
Finns det överhuvudtaget några likheter utöver skägget? =)

20 mars: Lyckliga fredag

Den sinnestämning man har om dagarna, beror väldigt mycket på personer i sin omgivning har jag märkt. När kollegor eller chefen är irriterad, då blir även min dag stressig och jobbig.

Men idag är det en riktigt bra dag... inte nog med att det är fredag, allt har gått bra idag på jobbet och solen skiner. Hemma står kvällsölen och väntar idogt på att man kommer hem.

La fram en struktur till chefen idag om hur jag mfl kollegor ska arbeta framöver med kundkontakter och han tyckte det lät strålande och med det blir vi också glada och känna trygghet om hur man ska arbeta.

Eftersom det är anställningsstopp för tjänstemän så kan jag inte ännu bli tillsvidareanställd efter min visstidsanställning som går ut sista april.

Så jag hade Sveriges kortaste anställningsintervju idag med chefen som varade i knappt 4 minuter där han ville höra om det var okej att förlänga visstidsanställningen i tre månader. Frågan och svaret tog iof endast 30 sekunder. Resten av tiden var övrigt snack, haha.

Om man har en visstidsanställning gör det att man klarar sig från avsked vid ett varsel (som det iof inte är tal om) då det handlar om att man är anställd pga kompetens som behövs i en viss period. Krasst sett så är det provanställda och tillsvidareanställda som får gå först vid varsel om avsked på en arbetsplats. Så det känns tryggt förståss. Men istället har man en tidsatt anställning som då vid behov kan förlängas, som i detta fall.

Om vi ska fortsätta prata jobb, så är vårt högsta mål att få medarbetare ut på den öppna arbetsmarknaden och målet har höjts detta år. Man märker att det går i rätt riktning eftersom vi har lagt tid och en ny struktur på hur vi ska fixa detta. Förr har detta inte varit så prioriterat och då har inte målet nåtts heller. Men redan nu ser vi bra resultat och känner på oss att vi kommer att lyckas med målet under 2009 =)Man lär skriva lite om jobbet också. Så nu har jag gjort det så det räcker ett tag framöver =)

Vad mer ska jag skriva om då?

Sitter på jobbet nu och har en välförtjänt rast. Det har varit en jobbig vecka som tyvärr Jon och mamsell Angelica fått genomlidit med mig. Därför är helgen extra välkommen denna gång då jag ska vara med familjen hela helgen. Vi ska ut och promenera, grilla, busa, äta gott och ha oss hela helgen.

Det känns då att det börjar bli vår ute. Skön känsla må jag säga men samtidigt vet man att man får hugga tag i bilar och gård. Hoppas jag har en bra energi under sommaren så man ser att det händer något.Har ingen länk idag eftersom jag är på jobbet, men jag uppdaterar eventuellt ikväll då man sitter och lyssnar på bra musik och har en öl i handen =)

17 mars: 1,2,3,4,5

Åter igen Jon 2½ år imponerar.
Idag räknade han på fingrarna och sa högt: 1,2,3,4,5.
Pappas lilla pojk =)

Jon är i en orolig period nu av någon anledning. Han vill ofta ha närhet och är lite ängslig. Trist, men jag tror det bara är en period. Alla barn ska ju lära sig att hantera olika känslor och just nu är han på det här viset.

Fast han är fortfarande vrång, den rackarn.Igår var vi på ett möte angående byskolornas vara eller icke vara. Detta möte leddes av politiker från Barn och Utbildningsnämnden.

De ville ha svar på olika frågor och föra en diskussion om vad som är kvalité. Inga besparingskrav finns, sa de. Gudskelov.

Det var en jäkla massa folk på mötet. Oroliga föräldrar från byarna häromkring. Jag är jättenöjd med mötet och vi fick fram precis allt vi ville ha sagt. Dvs argument om varför byskolorna bör vara kvar. Vi fick även svar på våra frågor.

Kändes lite som en sten lättat från axlarna efter att mötet var slut.

Idag har jag haft en jävla dag men jag vill inte blanda in en massa negativitet i denna fisförnämna blogg =)
Men fan va mycket det kan hända på en förmiddag asså...

Eftermiddagen var roligare med att träffa kunder och personal.Avslutar med några roliga länkar:

Bättre än originalet.

Onödigt vetande som filmklipp.

Otroliga saker vi människor kan göra.

15 mars: Jon förvånar

Den lilla mannen på 2½ år förvånar mig varje dag, och jag blir samtidigt jättestolt över honom.

Han är jätteduktig på siffror för hans ålder. Frågade min mor idag och jag kunde inte en enda siffra förrens jag var 4 år.

Att han är duktig på pussel har jag redan nämnt och de svårare pusslen han fick för ngn vecka sedan kan han jättebra redan. Han klådde sin äldre kusin Denniz idag på pussel-läggning, haha. Ja... och Denniz klådde mig ordentligt på Guitar Hero. =)

Nu ikväll när vi alla tre i familjen duschade, tappade jag och Angelica hakan helt och hållet. Vi stod och tittade på varandra som två fån när lille Jon för ihop mig och Angelica och säger "pappas snopp i mammas..."
Det sista sa han inte av någon anledning.

Men va i hela friden!!?? HUR i hela fridens namn kan en två åring veta något sådant? Vare sig jag eller Angelica har nämnt något om blommor och bin överhuvudtaget, förutom att man kan ha bebisar i magen.

Jag fattar inte... det måste ju komma från dagis? Den enda förklaring jag har.

Oavsett så är jag ju stolt över honom att han förstår så mycket. Han pratar oavbrutet och börjar fråga en massa om allt möjligt. Nu tycker man det är roligt men jag vet inte vad jag tycker om ett år, haha.Som ni kanske listat ut så har brorsan med barnen varit här. Morsan följde med hon också då brorsan skulle hämta Audin han handlat av mig.

Började i morse att gräva fram Audin och höll på hela förmiddagen. Var helt dyngsur av svett när jag var klar.

Vi passade även på att grilla korv ute på gården tillsammans med Anders och svärmor i det fina "vår"-vädret.

Det var till och med så varmt så jag kunde spola av Opelen.

Ännu fler underbara låtar:

Allman Brothers - Ramblin' Man
Tom Petty & The Heartbreakers - Runnin' Down A Dream
Queen - Keep Yourself Alive
Led Zeppelin - Rock & Roll
The Coral - Dreaming Of YouFortsätter med några länkar:

Damer... vilken skulle ni välja? Pick & choose!

Mångkulturens baksida är Sveriges framsida =(

Ulf-Gunnar gör ngt suspekt vid en mack.Har ju lovat att berätta om den värsta kortvariga smärtan jag upplevt. Vissa har hört/läst den här berättelsen sedan förr men varsågod ändå:

När jag flyttade ihop med min första flickvän i en lägenhet i Kungsgården skulle hon envisas med att skaffa katt så klart. Sagt och gjort, två kattungar blev det.

Den ena kattungen verkade helt normal fast lite skygg av sig men den andra kattungen... herrejösses vilken idiot.

Katten flög och far hit och dit i lägenheten och var allmänt galen. Inte nog med det så pinkade den i soffan och fåtöljerna på pin kiv.

Man såg i ögonen på kattstackarn att han inte var riktigt riktig.

En morgon vaknade jag av att det smärtade på bröstet. Man vaknade sakta upp och var sömndrucken och desto mer vaken jag blev, desto mer blev smärtan påtaglig. Drog upp täcket och ser den lilla galna kattungen med min bröstvårta i munnen!

Jag kan lova er att den där katten hade planer på att försvinna iväg med min bröstvårta för bröstvårtan var ungefär två cm lång i detta utdragna tillstånd och nu överdriver jag inte.

Kattungen kämpade febrilt med att dra uppåt med sitt huvud med bröstvårtan mellan sina framtänder och ett ordentligt spjärn med frambenen på mitt bröst.

Jag skrek rakt ut och fick tag i kattungen och slängde den till andra sidan rummet. Sambon fick trösta mig medans jag kipade efter luft och torkade tåren på kinden.

Bröstvårtan var öm i en vecka.

Kattungen fick underligt nog leva kvar men det brast för mig då ca två-tre veckor senare jag upplevde samma sömndruckna smärta en morgon. Men denna gång kom smärtan från annat håll...

Vaknade lite snabbare denna gång och drog upp täcket och fick se en liten katt med komplett galna ögon klamra sig fast runt min snopp, som befann sig i ett morgonstånd, gnagandes på ollonet med sina kindtänder!!!

Om jag skrek högt förra gången så så skrek jag dubbelt så högt denna gång och katten fick sig en repris att flyga genom rummet.

Hoppade upp, sprang runt runt i lägenheten och visste inte var jag skulle ta vägen. Samtidigt for tankarna i huvudet att det blivit något allvarligt fel på mandomen. Kändes som kattungsfan hade tagit sig en ordentlig tugga men det hade den gudskelov inte. Det var ett rejält fult märke på ollonet med några hål från de vassa kattungständerna.

Har för mig jag stod med kallvatten i handfatet och baddade snoppen länge medans jag hulkade och skakade oavbrutet.

Det tog två veckor innan det läkte och jag kunde inte röra ollonet under hela den tiden. Fick ju känna på munkarnas hårda levende dessutom utöver smärtan!

Som ni förstår så fick kattungen lämna detta jordeliv ganska snabbt efter den händelsen.

14 mars: Grävde mig in till Audin

www.tjuvlyssnat.se
McDonalds, Kristianstad

Två kvinnor ~40 pratar om vilka artister som ska vara med i Melodifestivalen senare på kvällen.
Kvinna 1: Det är hon den där hemska ikväll. Carola av Snuggles.
Kvinna 2 : Vem var Carola av Snuggles nu igen?
Kvinna 1: Men du vet, den där jättehemska.
Kvinna 2: Menar du Caroline af Ugglas?
Kvinna 1: Precis! Jag visste att det var en massa G:n i namnet!Det här vykortet fick jag från Jocke... den jäkeln.
Om jag är den till höger så är fan Jocke den i mitten med musch och långt hår.

På tal om dansband...
Herr Drycks senaste kommentar om Eldorados skivomslag fick mig att bryta ihop av kvidande skratt.

Äntligen funnit en passande toalett åt Johnny !!Ett företag jag vill uppmärksamma i dagens blogg:
Café 83 i Kilafors. (Nej, Johnny det är inget vänster-café).Så... där var alla länkarna avklarade i dagens blogg. Brukar ju alltid bli några stycken. =)

Igår var det lugna gatan här hemma. Försökte hålla mig vaken så sent som jag bara kunde för att kunna få ut max av helgens tid. Trodde jag skulle sova längre idag men vaknade 930.

Innan jag skulle slänga mig på Kalas Puffarna så gick jag ut tillsammans med Balder. Medans jag gick och hämtade en kupévärmare som jag skulle sätta i Audin, så hade Balder sprungit bort. Det tog knappt en minut. På äldre dagar har han förmågan att bara försvinna ut i skogen den jäkeln.

Han började med detta bortspringeri för ett år sedan. Jag tror han börjar bli senil på någe vis. Han bara går dit nosen pekar och glömmer resten. Han sprang aldrig bort förr.

Så det var bara att sätta sig i Opelen och försöka leta på honom och då träffade jag grannen Pelle som hade stött på honom och sagt åt honom på skarpen att gå hem. Då hade han gått hem också.

Nåväl. Jag grävde mig in till Audin för den såg ut som en stor snöhög och satte i kupévärmaren för min bror kommer i morgon och hämtar den. I fredags bad jag grannen skotta fram bilen med traktorn. Så jäkla mycket snö var det runt den.

Just nu är svärmor, Jon och mamma Angelica på Bygdegården på loppis. Jag ska slappa lite tills de kommer tillbaka. Sen ska vi till Jon´s tremänning Wilma´s födelsedagsfest.

Ikväll blir det iaf att ta sig en öl eller två, då det är lördag och allt. Igår räckte det med en termos kaffe.Ha en trevlig lördag... Det ska jag ha med öl, musik, Xbox, familj och TV-tittande.

12 mars: Lördagens sockerbomb inplanerad

Lyssnar mest på nu:

Volbeat - The Gardens Tale 
ZZ Top - Legs 
Van Halen - Panama 
The Beatles - Get Back 
Bob Dylan - Knocking On The Heavens Door
Deep Purple - Highway Star
Canned Heat - On The Road Again

Orkar ni inte kolla på alla så kan jag rekommendera två st låtar på listan - Volbeat och Canned Heat.

Vilken av låtarna på listan är er favorit?På lördag har jag svullardag!
Då äter jag vad som helst, hur mycket som helst.

Vet ni vad jag ska förnedra min kropp med denna angenämna dag?


>> KALAS PUFFAR <<


Senast jag åt det var i tidig tonår. Gudskelov slutade man med det. Inte precis det nyttigaste man kan stoppa i sig. Det var inte lika upplyst på 70-80 talet om vad som var dåligt att äta, för just Kalaspuffar åt man jämt.70 talet måste varit en underlig period egentligen. Det kom så mycket nya produkter och ekonomin blomstrade. Allt måste känts nytt och fräscht och man konsumerade vilt. Allt från farlig mat till hemska möblemang. =D

På tal om socker och gångna tider...
Läskedrycksetiketter från 80 talet.Så fort jag kliver in på MSN så blir jag bjuden på X antal fester men har nu fått börjat sagt nej, då jag knappt varit hemma en helg sedan nyår.

Fortsätt gärna bjuda mig på fester nu fastän jag säger nej så jag inte glöms bort =)

Hoppas ni förstår varför jag vill vara hemma ett tag framöver.Här ska det göras reklam!

Skattemyndigheten behöver ej bekymra sig om jag fått någon ersättning för detta, för det har jag inte.
Vill bara rekommendera några företag som jag tycker är bra.


Barrsätra Hembageri i Sandviken.

Fler företag blir det i bloggen framöver.Nu är hotellet (Clarion) bokat i Sthlm 15-17 maj. Fick en ordentlig rabatt för att vi hade family-kort på IKEA.

Längtar!I veckan upplevde jag en lycka av stora mått...

Rockband - ACDC - Trackpack säger jag bara! Håren stod i nacken.

Underbaaaaara låtar i massor som man försöka lira själv på sin plastgura. Kanske jag måste ta tjänstledigt ett tag? =)
Näärå, men det blir nog lite Bourbon och lir i helgen.Nu måste jag bränna en CD med ovanstående låtar så jag kan ösa i bilen på morgonen.

Inte ofta man lyssnar på CDn i bilen numera då Rock-kanalen startade. Oavbrutet bra musik med underhållande programledare. Helt suveränt.

10 mars: Fordonsköp verkar vara intressant

Slog besöksrekord igår. Fordonsköp verkar vara intressant =)

Nu står den hemma på gården iaf... Opelen Astrononen. Eller Opel Astra om man vill uttrycka sig som en normalt funtad person.

Första bilderna på den i vår ägo:Inte ett minsta fel att irritera sig på under hela körningen från Sandviken till Skog. Det tror jag aldrig jag fått uppleva någon gång efter ett bilköp. Den luktar nytt och den går som en ny bil. Fullständig servicebok och alla papper är sparade sedan den var ny 2005. Den genomgick idag även en större service innan jag hämtade den och nästa service blir nästa år.

Nu äger jag bara två bilar! Idag blev jag av med både Passat och Audi. Min (stackars) broder tog över dem. Vi gjorde en affär med penningar och en motorcykel i inbyte.

Den andra bilen är självklart Buicken.

Har nyss kommit hem från ett möte angående skolans framtid här i Stråtjära/Skog. Det har yppats att någon/några byskolor ska läggas ner i Söderhamns Kommun.

Vi har ikväll tagit upp olika argument att få ha kvar skolan och det finns inget förutom kortsiktiga ekonomiska intressen för kommunen att lägga ner byskolorna. Så vi får se hur det blir. Ska ha ett till möte på måndag då vi ska träffa politikerna som har mandat i denna fråga om skolornas vara eller icke-vara.Ska äntligen ta upp det jag lovat ta upp i flera tidigare bloggar... den värsta smärta jag upplevt.

Jag har två olika former av smärtor jag skulle vilja förtälja... En på kort tid och en på lång tid.

Den smärta jag kommer ta upp i dagens blogg är den som handlar om den jag upplevde på en lång tid.

Jag hade nyligen flyttat ihop med min fd:a flickvän (Jennifer) och som brukligt hade man ofta fysiskt samröre med varandra. Detta samröre ledde till att mitt immunförsvar fick ge vika innan det kunde acklimatiseras med min partners och det innebar - urinvägsinflammation.

Jag hade aldrig fått det någon gång så jag trodde jag hade fått ont i ryggen (åter igen) då jag hade ett tungt arbete med däckverkstaden.

Första dagen av smärta var väl rätt okej och man tänkte ju att det går ju över snart... MEN det gjorde det ju inte precis!
Fy fan och hans grönjävliga morsa vilken smärta det blev från dag två. Hade knappt sovit något under natten. Försökte lägga mig rakt på golvet under natten men kunde endast ligga i fosterställning. Jag trodde ju fortfarande att det var ryggproblem.

Efter en veckas obegriplig smärta, där jag om dagarna låg oftast i fosterställning och grät och grät så fick jag ta och pallra mig till doktorn. Jag kunde knappt ta mig ut till bilen och än mindre kunna köra den till sjukhuset men det gick. Jag ville ha armarna runt kroppen för det gjorde ont när jag sträckte ut dem för att kunna ratta.

Väl på plats fick jag kvida fram svar på diverse frågor som ställdes av läkaren. Frågorna löd ungefär så här... "Har du en ny flickvän?" osv. Så läkaren anade att det var urinvägsinflammation av grövre sort fastän jag kunde pinka utan några problem. Det var värre med nummer två av någon anledning?

MEN det syntes inte några baciller i urinprovet av någon fucking anledning så det slutade med att läkaren trodde det var förstoppning och inte något tjall med njurarna!!

Fick några smärtstillande, laxermedel och en klapp på axeln... och inget av det hjälpte precis. Smärtan fortsatte, jag grät mig genom en vecka till utan att kunna sova eller äta.

För att kunna förklara smärtan någorlunda så kan jag beskriva den som att någon stark rackare oavbrutet klämde åt med sina nävar runt där njurarna sitter. Hela tiden! Utan att släppa taget!

Efter ytterliggare en veckas obegripliga smärtor fick Jennifer till sist be min far komma och bära ut mig i bilen för jag kunde omöjligen gå själv.

Fick åter igen igen göra ett urinprov och denna gång såg läkaren direkt att jag hade urinvägsinflammation. Det plaskade ju fullt med stora baciller i den lilla koppen.

Fick jättestark pencillin med mig hem och efter ynka TVÅ dagar var jag helt återställd. Kom ihåg att jag skrattade när jag vaknade och inte kände någon smärta alls. Log hela dagen minns jag. Jag tog även och kutade runt huset någon gång i ren lycka.

Nästan två veckors onödigt lidande egentligen...
Det var absolut bland det värsta jag upplevt i hela mitt liv och skulle utan tvekan hugga av mig ett finger för att slippa uppleva dessa veckor igen.Får en del mail både på Helgon och Lunar från ryska kvinnor. Självklart är det någon form av lurendrejeri. Är det fler som får dessa mail av er som läser min blogg?Har gått ner tre kilo nu! Har inte blivit så mycket motion men kosten är helt annorlunda än vad jag brukar slänga i mig.

Angelica har beställt någon video med yoga... vet inte om hon trodde jag skulle börja med det för då ska det då mycket till.

Kan inte ens sitta som utövarna av yoga gör. Mina knän har en fallenhet att hoppa ur led i en sådan ställning... och på tal om smärta så är det också en av det jävligaste man fått upplevt.Hittade en DVD skiva med massvis av gamla bilder häromdagen. På mig, bilar, djuren, folk, Angelica... ja en massa bilder från förr. Tänkte ta med några i bloggen då och då.

Här är några gamla bilder på mig & Angelica. Bilden i mitten är riktigt gammal som ni kanske ser av kroppens omfång och även bärande av militärglasögon.


9 mars: Bilköp

For iväg till Sandviken idag för att titta på Opeln som jag nämnde i förra bloggen. Jag var inte riktigt nöjd då försäljaren vägrade pruta plus att bilens kaross var lite sliten med stenskott och diverse repor. Dessutom var sammanlagt 4st däck väldigt dåliga. Så jag sa nej tack och for iväg till Anetorns Bil i Sandviken. De är återförsäljare av Opel så jag tänkte att de har säkert någon liknande Opel till salu.

När jag klev in i bilhallen välkomnades jag av världens lugnaste trevligaste (kvinnliga) försäljare. Man kunde inte tro att hon faktiskt var försäljare.

Berättade om att jag tittat på en Opel Astra hos en annan bilhandlare och hon blev lite förvånad av priset och att jag ej fick pruta.

Det hon hade att erbjuda var en Opel Astra av nyare årsmodell som var fräschare som hade gått 2500 mil mindre och hade drag, fina däck och hade en mycket finare lack. Men självklart var prisklassen annorlunda, dvs högre.

Innan jag ens hann säga ordet prutmån så hade hon sänkt priset med 10.000kr i ett nafs. Räknade ut att månadskostnaden skulle bli 300kr högre i jämförelse med den andra jag tittade på men fick istället en bil som var mycket mycket fräschare och nyare.

Det var bara att slå till.

Inte nog med det så fick jag, utöver garanti, en service på bilen plus en lånebil tills imorgon. Min gamla Passat står kvar där hos bilhandlaren. Får se hur jag får hem den.

Så nu är man Opel ägare och har aldrig ägt en sådan ny bil någon gång. ÄNTLIGEN är det slut på alla dessa jäääääävla skrotbilar. En stor betongsugga har lättat från mina axlar.

Ska ställa av Audin nu och sälja den för piss skit och ingenting, bara för att bli av med den. Den skulle kosta mycket pengar att fixa till. Dessutom behöver jag ingen kombi nu, då detta är en halvkombi och vi får en en hund eller en barnvagn i den.

Om jag får bort både Passat och Audi så går dess kostnader jämnt ut med vad den här nya bilen kommer kosta i månaden. Så jag kommer inte känna av någon ekonomisk skillnad. Jo, till det bättre faktiskt... Opeln drar ju mycket mindre bensin dessutom.

Måhända det blir en skitbil till sommaren igen då jag ska ha den för att åka till tågstationen med så kan Angelica ha Opeln att köra längre sträckor med.

Den här bilen blev det.

Mycket det blev om bilen nudå... men det här är stort för mig det. Äga en ny fin grann bil. Känns lite som man vunnit på lotto fast man får betala vinsten själv =)SEASICK STEVE - Cut My Wings
Ta me fan det bästa jag hört på länge! Kan inte tro att han endast har tre strängar på gitarren och använder sig av en kartong för att spela.Blev så lång den här bloggen också så jag får sluta nu bestämt. Ska bläddra igenom lite papper och böcker kring den nya bilen som jag tog med mig hem.

HowdY !

8 mars: Funderar

Man kanske inte ska vara så förhastad... nu hittade jag en annan prisvärd bil i samma årsmodell men hade gått lite mer. En Opel.

Denna var inte dum heller. Den var lite billigare också. Får se om jag får ngn tid över i morgon för att åka och titta på den.Har nyss varit hos Håkke och diskuterat mycket kring klubben. Det kommer bli en del skoj framöver.

I morgon ska man kämpa sig upp tidigt. Kommer bli en lång dag känner jag på mig. Ska ta emot nya deltagare som ska gå på det forum jag har ansvaret över. Samtidigt ska de äldre deltagarna (endast två kvar av femton) ut på någon aktivitet snabbast möjligt.

I fredags var jag ut och raggade praktikplatser i Sandviken och Järbo. Gick helt galant. Fick ihop 5st utan problem. Hade nog kunnat fixat många fler om det inte var som så att jag hade ett möte på eftermiddagen.Nu ska jag snart lägga mig och grunna över bilaffärerna. Man får inte vara så impulsiv... det är en olat jag har =)

Skriver nog mer i morrn måhända.

8 mars: Åter igen, ett bilköp

Men denna gång blir det inget jävla rassel som man alltid har köpt och fått jävlats med. Nu har vi bestämt oss att inhandla en nyare bilmodell och när jag var in till en bilhandlare förra veckan för att ragga praktikplatser så fann jag en bil som var liten, snygg, tuff och viktigaste av allt - billig! Eller ska man säga prisvärd? Ordet billigt är ganska relativt.

Jag och Angelica satt oss ned för att räkna idag på vilka kostnader detta skulle tänkas bli för oss och insåg att det inte skulle bli så stor skillnad mot vilka utgifter vi har idag då vi tog med bränsleförbrukning och reservdelskostnader i vår kalkyl eftersom vi alltid haft gamla skitbilar. Det skulle bli typ plus minus noll att äga en nyare bil.

Bör iaf kosta på Audin så den är fit for fight då den är en kombi. Denna bil vi ska inhandla under veckan är i en s.k. Golf-klass. Blir lite bökigt att få in barnvagn i en sådan... men det går iof om man slänger ner baksätena.

Ja... nå vad är det för en bil nudå?

Alfa Romeo 147 2.0 16 V Twin Spark av 2004 års modell. 6500 mil. 1 (kvinnlig) ägare.
I varudeklarationen var det ett endaste fel på bilen - en liten spricka i blinkersglaset! Mer info och bilder här
Ska försöka pruta ned bilen lite till fastän den redan är sänkt med 20.000kr.

Bilen är riktigt riktigt fin. Passade på att provköra den också och den gick som en dröm.
Ett plus är att det inte är en dussinbil som Golf eller liknande. Man vill ju sticka ut lite =)


Först en bild på motorn jag fann på internet och de övriga tre är mobilbilder jag själv tagit.Igår var det lugna puckar här hemma och jag somnade pladask runt 23 tiden. Under hela dagen var man trött och hade ont i huvudet eftersom man var på en riktigt rolig födelsedagsfest hos Henrik på fredagen.

Idag ska jag till Håkke i Kungsgården för ett möte angående klubben igen. Ska vara där kl 16 och sen åker jag hem för att sussa och sedan ner igen till Gävle på måndagsmorgon för att jobba.

Ska bli skönt att kunna ta tåget efter 1 april då vi flyttar in i de nya lokalerna bredvid tågstationen i Gävle. Kan man jobba på tåget på väg ner och hem och lägga mer tid på kund och personalbesök när man väl är på plats istället.Var nyfiken kring hur många besökare den suveräna hemsidan Katastrofala Omslag har...

Kenny:
Är nyfiken på hur många besökare Herr Dryck har i sin helt underbara blogg varje dag / vecka / månad?
Herr Dryck:
Det varierar givetvis och jag håller inte stenkoll på det. Men omkring 7000 unika besökare i veckan blir det, allt som allt har det blivit knappt 300 000 olika besökare.www.tjuvlyssnat.se

Dagis, Umeå
En pojke ~4 och fröken ~30 sitter och pratar om skillnaden mellan pojkar och flickor.
Pojken: Varför har pojkar snopp?
Fröken: Men hur skulle man annars se skillnad på pojkar och flickor?
Pojken: Men åååh! Tjejer har ju Lypsyl!Skrev i förra bloggen att jag skulle skriva om de värsta smärtorna jag råkat ut för men inser att denna blogg är lång nog denna gång, så jag ska försöka skriva om det i nästa blogg istället.

Tills dess... ha det gott och vi får se om jag är Alfa Romeo ägare då också =)

4 mars: Kramfors imponerar

Idag har jag som sagt varit till Samhall i Kramfors på besök. Är rejält trött nu efter en mycket intressant och rolig dag.

Vi tog tåg till Sundsvall och där bytte vi till en hyrbil. En helt ny Volvo som var slöare än min gamla Passat!! 1,8l motor i en sådan stor bil kan ju inte fungera precis!

Nåväl...

Varför vi (jag och kollegan Karin) just var till Kramfors är att de har lyckats bra med ekonomi, sysselsättning, nätverk och övergångar (anställningar till den öppna arbetsmarknaden). Så vi snappade upp allt vi kunde om hur de lyckats och ska försöka använda det på bästa vis i Gävle.

Inte nog med ett enormt härligt välkomnande med smörgåsar och kaffe så var det enormt trevligt gäng som jobbade där. Kändes som man hade känt dem hur länge som helst och det var mycket skratt under dagen.

Vi for runt till några arbetsplatser runtom i fina Kramfors och passade även på att besöka Höga Kusten bron så klart. Imponerande bygge! Lite trist att det var en extrem dimma så man såg inte ens hälften av bron... men det blev tuffa bilder istället (se nedan).

På väg hem stannade vi på kontoren i Sundsvall och hejjade på kollegorna där. Kom hem till Stråtjära runt 18 tiden och jag klev upp kl 05 i morse!

By the way... blev bjuden på världens buffé på en restaurang som heter Gladan mitt i Kramfors.

Har ni vägarna förbi - stanna där och käka!

Jäklar anåda vilket buffé-bord. Går att jämföras med Finlands-färjornas buffé-bord. Fanns allt från fisksoppa till fläskkotletter och taco-buffé. Plus en jävla massa olika sillar, ägghalvor och sallad plus efterrätt med kaffe. Åt så in i helskotta så jag inte fick i mig någon middag!Några bilder från Kramfors-resan...

Fann en Triumfbåge av snö.
Disigt men magnifikt.
Majestätiskt.

Bilderna från arbetsplatserna och produktionerna kan jag bespara er då jag anar att ni inte tycker det är något vidare  intressant precis =)På tal om jobbet så gick det ej att anställa någon tjänsteman i Söderhamn då det är anställningsstopp för tillfället. Söderhamns ledning får lösa uppgiften kring tjänsteverksamheten tills vidare.

Men som sagt jag hänger inte läpp för det. Börjar komma in mig ordentligt i Gävle och trivs jättebra. Dessutom kan jag fr.o.m. 1 april åka tåg till jobbet då vi byter till nya lokaler alldeles bredvid tågstationen.Varför det inte finns plundrare i Texas. 
Trots deras lättsamma ansiktsuttryck på bilden så är det faktiskt så att det är helt lagligt i Texas att skjuta ihjäl någon som beträder din mark... oavsett vilken personen är och dess syfte.

Ett bildspel på troligtvis världens fulaste katt.Nu blir det två dagar full fart på jobbet igen. Man har verkligen kommit igång med allt (plus lite till). Därefter blir det födelsedagspartajande hos Henrik här i byn på fredagskvällen.Värsta smärtan du upplevt?

För mig handlar det om en urinvägsinflammation och en kattunge som tillfört mig lidanden av grövsta sort. Berättar mer om det i nästa blogg.

2 mars: Letar praktikplatser

Har fullt upp med att finna praktikplatser till min personal. Vi har fått ihop en del men det behövs flera.

Så jag sänder ut en förfrågan till er alla om ni vet om någon som behöver en praktikant eller flera?

Det behöver ej vara ett företag, det går även bra att praktisera hos en förening.I förra bloggen hade jag en länk till en låt av Oldelaf.
Hittade en till skön låt.
Många religiösa inslag i videon men jag vet inte vad de sjunger om utöver titeln Nathalie eftersom det är på franska.Jon är för rolig när han snackar. Det går med full fart och han kan sätta orden i annan ordning och vissa ord får man gissa sig till men det går jättebra. Man vill lära sig snabbt för han blir så förbaskad om man inte förstår, haha.

Roligaste ordet är när han ska säga spöken.
 en-bög-enJösses va han lägger pussel vår son! Han är helt galen i pussel. Trodde han hade ärvt mamma och pappas tålamod men inte då.

Han är duktig också. I helgen la han ett pussel han aldrig lagt förut och hade vi inte stört honom med en glass så hade han nog inte gett sig förrens han var klar. Halva pusslet hade han hunnit lagt redan!

De pussel han har hemma kan han nog lägga i sömnen och det första han säger när han kommer till dagis är - pusseeeeeeel.

Bestämt mig nu... ni är mina vittnen!
Ska motionera några ggr i veckan, äta rätt och ta mig för saker som jag skjutit upp här hemma (dvs hur mkt som helst).

Började idag och ska hålla på tills sommaren så man kommer i sin mankini.

Den här snubben har kommit i sin men jag har lite att jobba på än.Angående en fråga jag hade i förra bloggen:
Whisky, eller på Irland och i USA whiskey (i Kanada används båda stavningarna).
Tack till Ida, Therese & Anna.

Dessutom skämde jag ut mig att säga att Four Roses är en whiskey.
Det är en bourbon och inget annat!

I USA är det visst lag på hur man framställer en bourbon så den inte ska förväxlas med en whiskey.

Jag uppfattade dock inte någon stor smakskillnad mellan en ordinär whiskey och denna bourbon (nu får jag väl skäll igen).


När jag pinkade häromdagen, knakade det till i ryggen!
(wtf?)RSS 2.0